30-05-2008

Naar Hillegom voor een lastige klus. Wel geklaard. Op de terugweg langs Den Haag, Scheveningen en Wateringen.

 

4882multi4882. Mirrorhouse by Edwin van Dijk
SmileNu ik mijn log schrijf snap ik de titel pas. Ik wilde net iets schrijven over symmetrie, toen het licht aanging in mijn hoofd. Erg mooi gedaan, ook qua technische uitvoering. Nu nog wat spiegeltjes aan de wand. Of hangen die er al?
BVDLC


traditional4881. Geocacher Meetstation DEN HAAG by Cafetante
SmileGROTE KLASSE!!
Dank daarvoor.


mystery4880. Korfbalcache by norru
SmileDe hint klopte maar matig. Ze stonden er wel, maar niet van die grote. Ik zou toch niet een foutje hebben gemaakt bij de oplossing? Effe checken bij Loze Jorry die erom bekend staat dat hij zelfs de moeilijkste puzzels foutLOOS oplost. Wat bleek? Ik had maar vier cijfers fout. Dat kan erger. Ook beter natuurlijk. Dat krijg je ervan als je met korfbalpuzzels worstelt. Beide sporten zijn niet mijn ding.
Kortom, met geheel nieuwe coördinaten op zak weer in de Delftsblauwe bolide gestapt en een eind verderop klopte de hint precies. Wat een opluchting.
BVDLC


4879mystery4879. CQ DX..... by PA1EJ
SmileHeel lang rondgelummeld, teruggegaan naar mijn Delftsblauwe bolide, hapje gegeten en weer richting stash area. De weg werd er voorzien van spiksplinternieuwe klinkers en om te zorgen dat ik die niet ruïneerde, werden alle hekken rondom door de voorman gesloten. In een laatste wanhopige poging heb ik toen op 18 meter van wat mijn pijltje aangaf een actie verricht die tot mijn verbazing leidde tot de gewenste vondst. Van de hint snap ik nog steeds niks. Van die afkortingen trouwens ook niet.
Heel vroeger in mijn militaire diensttijd was ik telexist en hadden wij ook van die internationale codes. Elke vraag ging vooraf met INT en daarna drie letter van de code. Dus bij voorbeeld INT QJD betekende: “Van welke divisie ben je?” En INT SHM stond voor: “Heb je een leuke zuster?” INT AQH: “Wat eten jullie vanavond?” Etc. Het kan zijn, dat mijn geheugen het een en ander verhaspelt, maar het idee erachter klopt wel.
BVDLC
PS Leuk autootje.