28-05-2008

Op Texel lag weer de wereld aan nieuwe caches. Die dus geraapt. Ook in Den Helder lag een flink voorraadje. Die kon ik evenmin laten liggen. Bovendien hier en daar nog wat.

 

traditional4878. Gemaal 1879 by onneb
SmileMijn laatste cache deze dag op de terugweg van Texel naar Delft. Maar deze kon ik laat op de avond zo vlak aan de snelweg bij Akersloot nog mooi even meenemen. Goed dat er aandacht aan gemalen wordt besteed. Zonder deze nuttige machines zou ik namelijk met een roeibootje al die caches moeten proberen te graaien. Misschien ook wel leuk, maar roeien met twee linkerhanden is lastig. Of je moet iemand vinden met twee rechterhanden natuurlijk om samen op stap te gaan. Gelukkig kon ik deze met mijn Delftsblauwe bolide bereiken. Dank daarvoor.


4877traditional4877. OOSTKANTER by De Keetjes
SmileLaat op de avond nog even langs een fraai buitenwijkje van het altijd heerlijke Heiloo gestruind. Langs een goed met vogels en vissen gevulde plas water en over enkele pittoreske bruggetjes was dit een waar genoegen. Het geluid van het verkeer op de nabije snelweg stoorde mij niet en zo kon ik in deze gemoedelijke toestand van mezelf, ongestoord gaan zoeken naar een cache. Die bleek fraai verborgen op mij liggen te wachten. Dank daarvoor.


traditional4876. De Fietscrossbaan by Muiz99
SmileTomTom bracht mij weliswaar dichtbij, maar wel aan de verkeerde kant van de spoorlijn. Daar is het ook mooi, maar ik prefereerde de andere kant alwaar op de Schagense fietscrossbaan hevig werd gepedaleerd door jeugdige fietsertjes allemaal met helmpjes op, want dan ga je sneller. Volgens mij waren ze aan het trainen, want er werd tussendoor flink gekletst en stilgestaan. Intussen maakte ik wandelend een slinkse omtrekkende beweging en door het geboomte vrijwel aan hun aandacht onttrokken. Overigens denk ik niet dat ze veel belangstelling zouden hebben voor een oude man die wat in de struiken liep te snuffelen en daarbij zowaar nog een micro ontwaarde, waarvoor hartelijke dank.


traditional4875. Let's not forget them..... by droopy34
SmileDeze zal ik zeker niet vergeten al was het alleen maar om de gigantische omweg die ik heb genomen om er te geraken. Dat de N248 was afgesloten is misschien te begrijpen, maar om dat pas te vertellen als je er figuurlijk met je neus tegenaan rijdt is pijnlijk. Wat is Kolhorn dan ver weg. Overigens viel mijn ellende natuurlijk in het niet bij de gebeurtenissen in 1940, zowel in Kolhorn als in Brunswijk. Met een blik op het monument aan de overkant heb ik op een door vogels besmeurd bankje zitten loggen. Niet alleen ellende trouwens. Prettig avondzonnetje. Mooi uitzicht over de velden. Goed toeven hier.
BVDLC


traditional4874. Oudesluis by Muiz99
SmileHa, een sluis. Die zie ik altijd graag al was het alleen maar omdat veel cache-leggers er een reden in zien om een cache erbij te plaatsen. Zo ook hier in het dorp dat naar zijn sluis is genoemd, of andersom natuurlijk. Een soort kip-ei-situatie. Wat was er eerder: de sluis of het dorp? Ik heb me daar niet het hoofd over gebroken en ben naarstig op zoek gegaan naar de cache daarbij zoveel mogelijk de geïnteresseerde toerist uithangend, want er was wel volk op de been. Gelukkig hoefde ik niet “Kijk daar!” te roepen om zodoende de blikken voor hen de verkeerde en mij de goede kant uit te krijgen. Ze hadden namelijk geen enkele aandacht voor me.
BVDLC


4873traditional4873. Tussen Haaks en Kuitje (3) - Mariendal by mister and miss Marple
SmileAi, lastige keuze. Wat moest ik? Aan de ene kant mij heerlijk volstoppen en me intensief te barste eten aan aan barbecue gerelateerde spijzen of aan de andere kant van de weg een stukje heen en weer wandelen daarbij tussendoor een klein kokertje proberen te bemachtigen? Ik heb voor het laatste gekozen en geen spijt gekregen. Onderweg zelfs een brede strook begroeiing waargenomen om van te watertanden. De strook stond vol met een combinatie van twee plantensoorten: roze-roodachtig gekleurde echte koekoeksbloemen en geelgekleurde ratelaar. Achter het hek staande, want je mocht daar (gelukkig) niet komen, heb ik er uitgebreid van staan genieten. Wel met een lege maag, maar je moet er iets voor over hebben. En dat heb ik.
BVDLC


traditional4872. Hengstepad by Martin-1955
SmileAls de Graaf van Egmond vandaagdedag hier op jacht zou gaan, zou ie fijn een stel Schotse Hooglanders kunnen afknallen. Onzin natuurlijk want met de schietroeren uit die tijd kon men maar net een kip aan haar einde helpen. Hoewel ook Willem van Oranje niet onbeschadigd uit de strijd kwam. Maar goed, daar gaat het nu niet over. Om in stijl te blijven, heb ik trouwens niet het fietspad, ook niet het wandelpad, maar het paardenpad genomen. Het heet niet voor niets Hengstepad. Om mijzelf te amuseren heb daar daarbij gehuppeld en gehinnikt als ware ik zelf een hengst. Gaf best een goed gevoel. Tussendoor de cache aangetroffen op en somtijds maar nu niet drukke plek. Ik zou deze fraaie uitvoering om rippen te voorkomen op een iets rustiger plekje hebben gedeponeerd. Hopelijk blijft ie echter nog lang hier liggen al ben ik daar wel een beetje bang voor van niet.
BVDLC


traditional4871. Tussen Haaks en Kuitje (5) - Metaheerhuisje by mister and miss Marple
SmileEen cache op een begraafplaats. Het heeft wel wat. Ik heb er overigens al meer aangetroffen op of nabij begraafplaatsen, dus bijzonder vind ik het al niet meer. Een kort rustig wandelingetje langs de graven bracht mij bij het Metaheerhuisje, een woord en begrip dat ik nog niet kende. Volgens de beschrijving en wikipedia hoort dit op Joodse begraafplaatsen voor het ritueel reinigen van doden. Weer wat geleerd. Zo word ik steeds wetender. Ook mooi. Dank daarvoor.


traditional4870. Fort Kijkduin by Martin-1955
SmileIn de voetsporen van Napoleon himself, heb ik een bezoek gebracht aan het door hem opgerichte fort Kijkduin in Den Helder. Met mijn rechterhand een beetje tussen mijn overhemd gestoken op borsthoogte, mijn petje overdwars op mijn hoofd gezet, een beetje verwaande kijkend, en mijn best doend om te schrijden, ben ik richting de cache gegaan. Vanaf daar kon ik mooi neerkijken op het fort. Mooi man. Dank daarvoor.


4869traditional4869. Zeestroom by Capto Squad
SmileAltijd goed om een beetje op te scheppen tegenover buitenlanders. In de beschrijving staat in het Nederlands dat Noorderhaaks 4 vierkante kilometer is, terwijl in de Duitse en Engelse vertaling het getal 5 wordt genoemd. Wel een leuke gedachte trouwens dat we er een Waddeneiland bij krijgen. Op de kaart zie ik bovendien Zuiderhaaks ook al in aantocht. Het wandelingetje over de dijk leidde mij rechtstreeks naar de cache die probleemloos kon worden gegraaid. Dank daarvoor.


traditional4868. Tussen Haaks en Kuitje (4) - Carillon by mister and miss Marple
SmileOmdat ik vond dat tijdens het zoeken van deze fraai verborgen micro, het carillon speciaal voor die gebeurtenis zou moeten laten horen tot welke grote hoogten het kan stijgen, klonk inderdaad het vrolijke getriangel over het brede water. Zo is cachen nog een groter genoegen. Met veel plezier heb ik mijn worteltekening op het rolletje geplaatst. Dank daarvoor.


traditional4867. Caching Texel 22 - NIOZ by PanchoPepe
SmileDe laatste cache op Texel die vandaag voor de bijl ging. Het Nederland Instituut voor Onderzoek der Zee was de gelukkige dat zij mij bij haar poorten mocht begroeten. Dat deed ze overigens niet, want ik ben tijdens het geocachen vrijwel immer behoorlijk onzichtbaar. Zo kon ik ook deze fraai verborgen cache uit zijn schuilplaatsje toveren en mij op weg begeven naar de boot van de TESO, een Texelse onderneming die dat graag zo wil houden. Mijn zegen hebben ze.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4866. Caching Texel 17 - De Schans by PanchoPepe
SmileEn weer trof ik het team Kayakker en wist dit eigenlijk al, want bij de vorige cache was duidelijk welke ons beider volgende zou zijn. En weer stonden ze met de cache in handen toen ik arriveerde. Fietsen gaat vaak sneller dan met de auto. En weer gekletst. Uiteindelijk moest ik mij nog haasten om ook niet de boot van 14.00 te laten schieten. Ik had namelijk nog cache-plannen op het vasteland bij Den Helder. Hartelijk afscheid genomen na eerst de cache zorgvuldig weer te hebben verborgen.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4865traditional4865. Caching Texel 16 - St. Martinus Oudeschild by PanchoPepe
SmileEindelijk kwam ik ze dan in levende lijve tegen. Het team Kayakker. Ik had hiervoor hun handtekening al op vele rolletjes zien staan. Ze waren al enkele dagen op het eiland en probeerden alle caches bij elkaar te fietsen. Lukte niet helemaal, want nummers 9 en 10 waren nog niet gevonden. Vol verwachting hopten ze op tips van mij. Helaas uit het blote hoofd was dit nog niet mogelijk. Misschien later thuis via gemaakte foto’s. Lekker wat bijgepraat en zo hielpen ze me met het dilemma of ik nog de boot van 13.00 uur zou moeten proberen te halen. Nee dus. Rustig aan. Dan werd het gewoon 14.00. De cache hoefde ik niet te zoeken, want zij stonden ermee in handen. Om niet helemaal nutteloos te zijn, heb ik de verstopplek toch opgezocht.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 


traditional4864. Caching Texel 15 - de Kerk van De Waal by PanchoPepe
SmileAj, aan de verkeerde kant van het hek. Als ik de sporen bekeek, was ik niet de eerste en zal ook wel niet de laatste zijn die dit overkomt. Dus eventjes omlopen en netje over het kerkterrein naar de cache. Wel een bijzonder plekje vind ik. Moet kunnen.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4863. Caching Texel 26 - Tropische Tuin by PanchoPepe
SmileEven een paar tips voor het tuincentrum: het onkruid bij de ingang moet worden verwijderd en de Clematis moet worden opgebonden. Dat was tenminste de hartgrondige mening van twee oude dames die zich arm in arm moeizaam voortbewogen. Hun mondjes waren duidelijk een stuk soepeler in beweging. Mij keurden ze geen blik waardig zodat ik probleemloos de fraai cache kon graaien.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4862. Caching Texel 14 - Oosterend/Oesterstraat by PanchoPepe
SmileWat een smalle straatjes hier! Daar had het verkeer voor mij niet op gerekend en stond muurvast. Ik had alle moeite om mij eruit te bevrijden en aan de rand van het dorpje mijn Delftsblauwe bolide te parkeren. Daarna kon ik wandelend langs de huisjes en dat beviel stukken beter. De micro zit op een linke plek maar wel goed verstopt.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4861traditional4861. Caching Texel 13 - Ijzeren Kaap by PanchoPepe
SmileMet de paraplu op naar de metalen toren/kunstwerk gewandeld. Onzalig idee met die harde wind. Gelukkig stopte op mijn indringende verzoek het water met vallen en kon de plu dicht voordat ie aan gort woei. En alweer een fraai verstoptechniek van deze Duitse cache-legger.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4860. Caching Texel 12 - Krassekeet by PanchoPepe
SmileMooi hoor die molen. Als ik het goed zag dwars door de regenvlagen heen, was het een bovenkruiende grondzeiler. Een poos gewacht totdat de regen wat minder hard neerkwam en met een snelle sprint getracht de micro te lokaliseren. Dat viel nog tegen. Hij was namelijk bijzonder goed en onzichtbaar verstopt. Na het vinden, snel ermee naar de Delftsblauwe bolide om te loggen. Het terugplaatsen ging sneller.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4859. Caching Texel 8 - sluis De Cocksdorp by PanchoPepe
SmileDie in zee zwemmende driedoornige stekelbaarsjes hebben wel geluk hier. Als ze in de buurt van de sluis komen, worden ze eerst flink voor de gek gehouden, doordat men zoet water in hun richting spuit. Daardoor worden ze gelokt en via een vernuftig systeem naar de slootjes op Texel geheveld. Als klap op de vuurpijl lopen daar lepelaars rond die met groot genoegen die visjes naar binnen werken. Nadat ik dat had gelezen op het info-bord kon ik de grappig verstopte micro gaan graaien.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4858. Caching Texel 25 - Sportvliegveld by PanchoPepe
SmileEn weer die blik van herkenning. En weer die hautaine houding van iemand die er alles van weet. En weer die nonchalance waarmee hier en daar werd gevoeld of alles nog intact was. Ja, je doet wat als geocacher om dreuzels het idee te geven, dat je helemaal niet op zoek bent naar een klein doosje. De totaal verroeste en met dikke verf bedekte Daimler Benz-motor DB-601A was dus het onderwerp van mijn intense studie. De micro vond ik op de grond eronder. Ergens uitgerold? Geen idee. Na het loggen maar net zo teruggelegd. Een beetje uit zicht. Dat wel.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4857traditional4857. Caching Texel 27 - De Wije Blick by PanchoPepe
SmileEen flink blaffend bruin hondje met witte staart probeerde mij duidelijk te maken dat ik hier bij al die kunst en die bakjes met aardbeien, potjes jam, flesjes vruchtensap op de verkeerde plek stond te zoeken. Of dat het zijn terrein was. Of dat ie dominant over mij wilde zijn. Of geaaid wilde worden. Dat laatste heb ik maar aangenomen en gedaan. De cache had ik namelijk al gevonden. Op een mooi plekje.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4856. Caching Texel 28 - Juttermuseum by PanchoPepe
Smile“Hij zit er echt wel, hoor!” kreeg ik als aanmoediging te horen van een man die blijkbaar met het museum te maken heeft. Hij stapte van zijn fiets en wees waar ik moest zoeken. Dat had ik dus net gedaan, maar zonder resultaat. Toen ging ie zelf kijken. Verbazing, want hij zag ook niks. Bijna trokken we de conclusie dat de cache er niet meer was, toen hij nog even op een andere plek keek. En jawel hoor, de cache. In alle grlorie. Hoera. Fluitend stapte hij weer op zijn fiets. Weer een goede daad verricht. Maar volgende keer wil ik graag zelf zoeken.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4855. Caching Texel 18 - Tuinwallen by PanchoPepe
SmileDit was nog eens een lollig paadje met die verhogingen aan weerszijden. Om niet op te vallen wilde ik de route vrijwel gehurkt wandelen. Onzin natuurlijk en bovendien had ik lichte last van mijn rug. Dus gewoon mij voortbewogen richting de cache. Dat doel van de reis sprong meteen in het oog en werd ter plekke bewaarheid. Fraaie verstopmethode trouwens!
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4854. Caching Texel 21 - rondom uitzicht by PanchoPepe
SmileJa hoor, ik was er al bang voor. Heuvels beklimmen met daarop gigantische bunkers. In de verte zag ik al zo’n betonnen geval lonken. Maar ja, je wilt de cache. Dus gaan maar weer. Sjok, sjok, opwaarts. Gelukkig bleek mijn pijltje niet naar de bovenste van de twee te wijzen. Dat viel dus mee. Maar dan. Naar binnen en natuurlijk niet de hint gelezen. Na lang zoekwerk in diverse ruimten in allerlei hoeken en vooral gaten met hulp van mijn ultra-gevoelige zaklamp, werd ik wijs. Hint erbij. Tien seconden later stond ik met de fraai verborgen cache in handen.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4853traditional4853. Caching Texel 20 - De Horsmeertjes by PanchoPepe
SmileOnderweg kwam ik ze tegen, een jeugdig Engels stel gewapend met verrekijker. Toen ik zag waar ze die op richtten kon ik niet nalaten mijn enorme kennis van flora en fauna tentoon te spreiden en sprak de historische woorden: “Geese”, waarmee ik dus ganzen bedoelde. De vrouw vroeg: “Brandgeese?”, daarmee bedoelende brandganzen. Ik antwoordde mijn hoofd schuddende heel beslist: “Geese”. Gelukkig hebben Engelsen veel gevoel voor humor en konden ze er wel om lachen.
De wandeling tussen de meertjes verliep voorspoedig. Het zonnetje scheen. Ik hoorde meeuwen schreeuwen. En hoewel ik steeds van haar heb gehouden, zag ik Suzanne niet. Kon ze me dus niet meenemen naar de overkant en moest ik alleen verder. Ook mooi.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4852. Caching Texel 19 - t' Licht van Troost by PanchoPepe
SmileEen cache in stijl met zijn grote broer bovenop de heuvel. Dat kon ik zelf constateren na een kleine beklimming. Vanaf daar wel een mooi uitzicht over de omgeving die ik vandaag intensief zou gaan verkennen.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4851. Caching Texel 23 - TB Hotel by PanchoPepe
Smile’s Ochtends vroeg Texel binnenkomende leek deze cache vlakbij de boot mij ook een leuk binnenkomertje. Ik werd niet teleurgesteld. Een piepklein wandelingetje bracht mij er naar toe. En nog fraai verborgen ook. Een goed begin van een dagje Texel.
PanchoPepe, schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4850. Mosterdbrug by Martin-1955
SmileNog net even tijd voordat de boot naar Texel vertrok. De Mosterdbrug profiteerde daarvan, want ik heb hem uitvoerig bestudeerd. Eigenlijk werd ik daartoe gedwongen, omdat menig DenHeldenaar meende op dit tijdstip hier langs te moeten fietsen, wandelen of rijden. Het geelgeverfde metalen bouwwerk zelf werd overigens niet gebruikt door hen. Op de stille momenten vlug mijn slag geslagen.
BVDLC


4849traditional4849. Tussen Haaks en Kuitje (1) - 't Kuitje by mister and miss Marple
SmileGrootste probleem was hier te komen. Al stelt het niks voor eigenlijk. Alleen TomTom wist het niet en ikzelf ben hier niet bekend. Eenmaal ter plekke eventjes genoten van het uitzicht over de Waddenzee, babbeltje gemaakt met de schaapjes en toen de cache gegraaid. Mooi plekje. Dank daarvoor.


traditional4848. Tussen Haaks en Kuitje (2) - Balgzandpolder by mister and miss Marple
SmileHa, lekker door een gaatje kijken. En wat zag ik? Een eend en een meerkoet. Die kan ik hier thuis in de vijver rond mijn flat ook zien. Moest ik daarvoor helemaal naar het Balgzand? Nee! Er viel nog meer te ontdekken. Daarvoor moest ik wel op mijn gevoel af gaan. Dat lukte prima. Leuk gedaan! Dank daarvoor.

traditional4847. Stroe by Muiz99
SmileOp weg naar Texel in alle vroegte een bezoekje aan Stroe, waarvan ik altijd dacht dat het op de Veluwe lag. Maar nee, ze hebben het snel verplaatst naar de kop van Noord-Holland. Om 6 uur ’s morgen was alles nog in diepe rust. Ook de schaapjes op de dijk hadden nog niet veel zin om op te staan. Met hun typische knikkerogen keken ze mij meewarig aan, toen ik uit de twee onderzoekbare objecten alhier er eentje koos en er niks vond. Toen maar de ander. Ook niks. Toen de eerste maar weer. Oh toch. Waarschijnlijk nog een vuiltje in mijn oog.
BVDLC