24-05-2008

Terugweg vanaf Limburg. Vooral in die provincie zelf, maar ook nog in het Brabantse land actief geweest.

 

4842traditional4842. EK Pool Cache West Brabant 2008 by Bitte ein Bit
SmileIk ben er helemaal klaar voor. Laat het EK maar beginnen. Kan ik rustig geocachen. Zoals nu op zaterdagavond rond acht uur ’s avonds als Oranje een oefenwedstrijd speelt tegen Oekraïne. De Oranjepolder nabij Oosterhout ligt er ook rustig bij. Vanaf het bruggetje waar ik al eerder was om een cache te lichten langs het watertje gewandeld. De cache ligt er intussen nogal opzichtig bij. Ik heb mijn best gedaan na het loggen en het invullen van de juiste voorspellingen, hem zo goed mogelijk aan het oog te onttrekken. En weer terug naar de Delftsblauwe bolide bij het bruggetje. Slot van een mooie cache-dag. Dank daarvoor.


traditional4841. De zon schijnt... by Ruud4d
SmileJa, de zon schijnt voor iedereen. Onzin natuurlijk. De zon geeft voortdurend gigantische stoten energie. En daar profiteren we allemaal van. Zonder zon geen leven op aarde. Voel je de fijne nuance? Met dergelijke diepzinnige gedachten in mijn intussen vermoeide hoofd maakte ik een rondje om het intrigerende kunstwerk in Eindhoven daarbij alle teksten even lezend. En ondertussen speurend naar een micro. Na precies één rondje had ik hem gelokaliseerd. Dat deed me goed, want dan hoefde ik niet lang opvallend rond te drentelen. Ook het graaien en terugplaatsen is intussen routinewerk, dat me ook nu prima afging.
BVDLC


4840traditional4840. Week 14: het is Asten wat de klok slaat by Goedweerloper
SmileMijn tweede bezoek aan het alleraardigste Asten. Nu met succes. Alle leed van mijn vorig bezoek vergeten. Nu wel een cache. Blijkbaar bevond die zich twee dagen geleden op exact dezelfde plek. Een cache-legger die dat zelf constateerde. Ook enkele cachers die intussen beter hadden opgelet dan ik. Een verbeterde hint. Een in haar tuin werkzame mevrouw die mij vriendelijk groette. Wat kan geocachen toch heerlijk zijn. Met een euforisch gevoel deze prachtige kunstklokken achter mij gelaten. Dank daarvoor.
Cry (22 mei) Ik heb de klok in Asten wel horen luiden, maar ik weet potgeodorie niet waar de klepel hangt. Volgens mij is ie weg.
Ik vind het eigenlijk ook geen goede plek voor een cache.
Ik bedoel: IN die schitterende klokken.
Ik heb ze met alle égards behandeld, maar toch.
De plek vraagt wel om een cache, maar verstop die een eindje er vandaan. Moet wel kunnen.
Ik ga zaterdag weer terug naar huis vanuit Landgraaf Limburg.
Ik verwacht van deze super actieve cache-legger een zodanige oplossing dat mijn wederzien met de klokken van Asten a.s. zaterdag mij veel genoegen zal opleveren.
Go Wouter go!!


traditional4839. Routier caches : Ittervoort by Team Krabbegat
SmileAl wat later op deze zaterdag arriveerde ik op het bedrijventerrein nabij Ittervoort. Rust alom behalve een dame uit het kantoorpand die een brief postte. Daarna kon ik mijn werk gaan doen. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van een levende plant zonder deze ook maar enigszins te beschadigen. Ach ja, als je bent opgegroeid in de natuur zoals Tarzan, Bokke Heidehipper en ikzelf, dan weet je je overal te redden.
BVDLC


4838traditional4838. Langs wiek en rad 07 by larinagu
SmileHier in Panheel had ik 1x pech en 2x geluk. Precies op mijn zoekmoment kwam Olympia’s wielertour voorbij met alle allure die daarbij hoort. Dus alle dreuzelkoppen keken voor mij naar de goede kant. Helaas echter kon ik de aldus verworven cache niet openen vanwege ofwel mijn twee zwakke linkerhanden ofwel dat iemand hem met superlijm onverbrekelijk had dichtgekit. Maar gelukkig stond tegenover de cache-plek iemand enthousiast zijn vrachtwagencabine te poetsen. Naar mij bleek om daarin over veertien dagen zijn toekomstige bruid naar het stadhuis te rijden. Met zijn stevige knuisten was de cache snel geopend en kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.


traditional4837. de hofvijver by 3 D's
SmileDe vijver lag er goed bij. De fontein spoot met brute kracht. Enkele dreuzels passeerden de oversteek. Toen was het mijn beurt. Zeer nonchalant naar de cache-plek geslenterd. Rustig plaatsgenomen. Quasi-onverschillig gedaan wat in de hint stond en hebbes. Geconstateerd dat de cache doploos was. Gelukkig heb ik altijd reserve-onderdelen bij me. Dus nu zit er weer een dekseltje op, zoals dat hoort bij een cache. Even kalm als op de heenweg terug geslenterd naar mijn Delftsblauwe bolide.
BVDLC


4836traditional4836. Ut Kepelke by Koekiebeest
SmileNiet geheel volgens de regels vanaf de westkant het kapelletje benaderd. Geef de schuld maar aan TomTom. Ik ben hier niet bekend en wist niet hoe het anders zou hebben gemoeten. Verder ben ik altijd heel braaf. Met gepaste eerbied een rondje om het kapelletje gemaakt en daarna gekeken of er een cache lag. En jawel. Dank daarvoor.


traditional4835. Micro - killer en de geheime kamer by micro - killer
SmileBehoorlijk rondgesnuffeld voordat ik de geheime kamer ontdekte. Aan de zoeksporen te zien, was ik niet de enige. Ik heb het zoeken zelfs in eerste instantie opgegeven en ben een eind verder een andere micro-killer gaan zoeken. Op de terugweg nogmaals geprobeerd en ja hoor, daar lag de geheime kamer in al haar schoonheid. Het was erg prettig voor mij dat ze ook meteen haar andere geheim openbaarde: de cache. Dank daarvoor.


traditional4834. Micro - killer en de steen der wijzen by micro - killer
SmileSteen des aanstoots zul je bedoelen. Niet letterlijk natuurlijk, maar er lagen voldoende van die exemplaren. Die heb ik alle uitvoerig één voor één geïnspecteerd. Helaas zonder resultaat. Gelukkig werd ik niet gestoord bij mijn zoekwerk. Toen ik het bijna opgaf, deed ik nog een laatste vertwijfelde poging en blijdschap kon zich van mij meester maken. En dat deed het ook. De vermeende TB trouwens niet aangetroffen.
BVDMC


traditional4833. de zonput by yurrie-currie
SmileNa eerst ter plekke in het altijd sfeervolle Stein een zonnedans te hebben uitgevoerd en vervolgens een uitvoerige zonnegroet te hebben gebracht, wat overigens niet nodig was, want de zon scheen helder en schoon, maar ja, ik was nu eenmaal in een speciale stemming en de omgeving leende zich prima voor deze activiteiten en bovendien waren er geen dreuzels in de omgeving en al waren ze er wel, dan was er ook geen probleem, want zowel mijn dans als mijn groet zijn van ongekende kwaliteit mede geïnspireerd door deze historische plek. Kortom, ik heb maar gauw de micro voorzien van mijn worteltekening.
BVDLC


4832traditional4832. micro - killer en de vuurbeker by micro - killer
SmileDit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is NIET mijn log.
Dit is WEL mijn log. BVDLC
Dit is NIET mijn log.


traditional4831. DE BREINDER by yurrie-currie en micro - killer
SmileIk wist niet wat ik zag daar in het altijd struise Stein de buurt van de cache. Grote bergen. Ontstaan via menselijke activiteiten? Toen ik even doordrong tot de rand van het bijzondere bos, zag ik de werkelijkheid. Hier wordt ons asfalt geprefabriceerd. Zo te zien kunnen we nog heel wat verwachten afgemeten aan die hoge zwarte en witte bergen. Kan ik weer fijn met mijn Delftsblauwe bolide overheen scheuren op weg naar allerlei caches. Zoals naar deze die erg grappig was verborgen. Dank daarvoor.


4830traditional4830. Geleen II by vduuren
SmileMet veel geluk liep ik vanaf de parkeerplaats in rechte lijn precies af op de naar ik vermoedde lastig verborgen cache. Dat viel dus heel erg mee. Het moet hier allemaal nog wat worden met die in aanbouw zijnde tuinboulevard, maar ik heb er wel vertrouwen in. Als ik weer hier kom, verwacht ik dan ook weer een nieuwe cache zodat ik de vorderingen van het project kan aanschouwen. Want je weet: zonder cache zie je mij niet. De terugweg naar mijn Delftsblauwe bolide maar via het rondgaande fietspad afgelegd.
BVDLC


traditional4829. Bokkenrijders 1 by De Familie Wolffs
SmileDe Bokkenrijders een bende noemen is niet juist. Het waren namelijk eigenlijk geocachers in spé. Helaas ontbeerden zijn internet, gps en nog wat relevante zaken, zodat ze zich wel moesten behelpen met rituele eden van trouw, martelmethodes en dergelijke. Waarschijnlijk woonden ze ook niet in het soort stulpjes dat ik hier in groten getale aantrof. De zoektocht bij het kapelletje verliep voorspoedig, zodat ik de cache-legger via mijn worteltekening kon bedanken voor deze cache.


4828traditional4828. Jabeeks Veetunneltje by Draghkar
SmileAan de sporen te zien wordt het tunneltje nu niet meer gebruikt voor het vee, maar door tractoren. Daarmee een wel een stuk romantiek verloren gegaan helaas. De enige dieren die er nog doorheen gaan, zijn waarschijnlijk de uitgelaten honden. De cache met veel te hoge moeilijkheidsgraad van 2,5 snel aangetroffen en geconstateerd, dat de loglijst behoorlijk vochtig is. Onderhoud is hier zeker gewenst.
BVDLC


traditional4827. Jabeker paperclip cache by Draghkar
SmileDe langswandelende hondenuitlater vroeg mij of ik hem kon vinden. Hij wist via zijn buurman van de aanwezigheid van twee caches in Jabeek. Gezellig op de vroege ochtend even met de man gebabbeld en het een en ander uitgelegd. Hij wachtte echter niet totdat ik de cache vond. De hier aanwezige objecten zijn inderdaad geschikt voor het verstoppen van een cache. Het was even een vraag welke, maar die werd snel beantwoord.
BVDLC


traditional4826. Het klooster van Merkelbeek by Draghkar
SmileAls cultuurbarbaar en ongelovige heb ik weinig met kloosters. Ik vind alle gebouwen mooi. Ik heb mij dus beperkt tot het vinden van een cache en dat is prima gelukt. Hij lag op een mooi plekje. Dank daarvoor.