23-05-2008

Mijn verblijf in Limburg opgefleurd met menig cache-bezoek. Ook nog even de grens overgewipt naar Duitsland.

 

4825traditional4825. HERTENPARK by team gebrook
SmileIk ben redelijk lang en redelijk sterk. Beide waren krap aan voldoende om deze klus te volbrengen. Millimeter voor millimeter de cache tevoorschijn gepeuterd. Op het bankje plaatsgenomen. Geen beweging in de cache te krijgen. Ja, ik kon er wel mee schudden en dergelijke, maar daar schoot ik niks mee op. Toen heb ik mij verschrikkelijk kwaad gemaakt en met alle adrenaline in mijn lijf een laatste vertwijfelde allesvernietigende poging gedaan. Helaas… Gaf ik het op? Natuurlijk niet. Ik heb ook mijn voeten ingezet in de strijd. Dat hielp uiteindelijk. In een ietwat vreemde houding kreeg ik wat ik wilde: de loglijst. Die heb ik voorzien van mijn worteltekening. Terugplaatsen ging een stuk gemakkelijker. Dank daarvoor.


traditional4824. Lost Trailer by pa gebrook
SmileGelukkig zijn er meer wegen die naar verloren gegane trailers leiden. In eerste instantie had ik de rechtaan rechttoe methode geprobeerd, maar de natuur dwong mij tot een alternatief. Ik weet niet of de cache op de oorspronkelijk bedoelde plek lag, maar ik moest behoorlijk mijn best doen daarbij mijn oude arme rug zoveel mogelijk ontziende en bovendien allerlei irritant stekend struikgewas vermijdend, om het doosje tevoorschijn te halen. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik hem weer op dezelfde plek gemikt voor de volgende bezoekers.
BVDLC


traditional4823. Geleen III by vduuren en Micro GPS
SmileHoe ik ook om me heen keek, geen ziekenhuis. Nu zat ik daar niet om verlegen. Ik bedoel, dat behalve een paar oudemannenkwaaltjes ik mij prima fit voelde, maar de beschrijving sprak ervan. Vandaar. Door de wildernis naar de cache gewandeld en die in goede staat aangetroffen. Dank daarvoor.


traditional4822. Burcht Pinkalot -> Burcht Chevaliers by Pinkalot, adopted by Chevaliers
SmileDe burcht stond er goed bij, zo kon ik constateren. Gebouwd volgens de modernste principes. Waarschijnlijk met stromend water en zo. De gracht en de wal die eigenlijk bij een burcht horen zijn in dit ontwerp achterwege gebleven. Wel zo handig voor mij om de micro snel te spotten en van mijn worteltekening te voorzien. Dank daarvoor.


4821traditional4821. Kelmonderbos by Team Pruumke
SmileIk kon me niet voorstellen dat ik na 200 meter wandelen al het in de verte lonkende bos zou betreden. En dat klopte. Ik mocht de micro al graaien ver daarvoor. Toch mooi dat ik het bos uit de verte mocht aanschouwen. Op de terugweg werd ik bijna van de sokken gereden door een blozende jongedame op een tractor. Niet echt natuurlijk. Ze deed juist haar uiterste best zo rustig mogelijk langs mij heen te rijden. Met mijn vriendelijkste glimlach heb ik haar bedankt.
BVDLC


traditional4820. i by gps_floris
SmileDe laatste in de i-serie. Gek misschien, maar bij het naderen van de stash area had ik al van tevoren enigszins een vermoeden waar ik de micro zou moeten zoeken. En warempel! Meteen raak! Als dat geen klasse is, weet ik het niet meer. Beetje onbescheiden misschien om mijzelf zo op de borst te rammen, maar de echte klasse wijst natuurlijk naar de cache-legger. Die heeft mij op deze wijze alle hoeken van het drukke en toeristische Valkenburg getoond en fraai verstopwerk geleverd. Dank daarvoor.


traditional4819. i i i by gps_floris
SmileVoor mij ook de derde in de i-serie. Geen flauw idee waar de micro te zoeken. Uiteindelijk gevonden op een fraai verborgen wijze. Klasse! Dank daarvoor.


4818traditional4818. i i i i by gps_floris
SmileVoor mij de tweede in de i-serie. Benieuwd waar deze keer de micro verborgen zou zijn. Ik werd niet teleurgesteld. Opnieuw werd een lepe plek gevonden om een micro te verstoppen. Dank daarvoor.


traditional4817. Gevallen Limburgers by gps_floris
SmileNet toen ik mijn log plaatste en me afvroeg hoe laat het was, werd mij het antwoord van achteren knoeterhard 4x door één van de klokken in de oren gebengd. Terwijl zo nu en dan amechtig hijgende fietsers langskropen, had ik even aandacht voor de enorme lijst met namen van gevallen Limburgers in het glazen huisje.
BVDLC

 


traditional4816. Kattebaek by gps_floris
SmileValkenburg op een mooie zomerse dag. Dan weet je het wel. Druk, druk, druk. Probeer dan maar eens onopvallend je hobbyistische werk te doen bij een kabbelend beekje. Toch ging ik de uitdaging aan. Ik dacht geholpen te worden door een Engels meisje, dat het water overstak onder de brug door. Dat leek me een goede truc om zodoende de micro sneller te spotten. Niets daarvan. Toen maar eens mijn fingerspitzengefühl in stelling gebracht. Dat hielp beter. Als volleerd goochelaar verder het werk afgemaakt, zowel bij het graaien als het terugplaatsen. En ik kan de truc wel verraden: in en uit de mouw. Een hoge hoed zou namelijk teveel opvallen.
BVDLC


traditional4815. i i by by gps_floris
SmileMijn eerste in de i-serie. De duidelijke hint liet weinig mogelijkheden toe, maar toch. Slinks verborgen! Dank daarvoor.


4814traditional4814. Sonja's E.H. communie by pimse
SmileHet was gelukkig rustig op het parkeerterreintje in Klimmen. Kon ik op mijn gemak naar een cache zoeken. Die was fraai aan het oog onttrokken op een mooie plek. Hij bevindt zich daar nog maar kort en het zal mij verbazen als ie het lang uithoudt op deze linke plek. Ik hoop het wel natuurlijk.
BVDLC


traditional4813. Aan het kruis genageld - 3 by Mestreechteneer
SmileEen paar jaar geleden stond ik hier ook. Toen te vergeefs, want de micro was weg. Gelukkig lag er nu wel eentje, zodat ik ook hier eindelijk mijn worteltekening kon plaatsen. Dank daarvoor.
Cry (10 oktober 2006) Ook niet gevonden.
Even via een hulplijntje gekeken of ik op de juiste plek zat. Ja dus.
Mestreechteneer, spring op je motor en doe er wat aan!


traditional4812. D'r Prick by paskwillie
SmileMidden in Kerkrade in een drukke omgeving. Het bleek allemaal mee te vallen. Terwijl de kindertjes op veilige afstand hun speelgenot botvierden, kon ik heerlijk een micro graaien. Dank daarvoor.


traditional4811. HoofdKwartier by Geo-Scouts
SmileHet hoofdkwartier van de scouts in Bleijerheide lag er stil en verlaten bij op deze mooie zomerse dag. Dat mag ik wel, want zoeken in een woonomgeving is altijd lastig. Gelukkig hadden de scouts de positie van de cache goed uitgemeten en kon ik via wat acrobatische toeren eenvoudig de micro graaien. Dank daarvoor.


traditional4810. L25: De Parel van Eygelshoven by schatzoeker
SmileOmdat ik als cultuurbarbaar alle gebouwen mooi vind, heb ik niet veel aandacht besteed aan de kerk zelf, maar meer aan wat in de directe nabijheid was te vinden. Een cache bij voorbeeld. Na wat licht speurwerk gaf ie zich bloot. Dank daarvoor.


4809traditional4809. Relikt des Westwalls - Bunker Kanualbusch by Shirokuma
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4808. Rimburger Wald - Russell Bandes Micro by Russell Bande
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4807. Rimburger Wald - Zwischen den Bunkern by Flying Dusty
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 


traditional4806. Rimburger Wald - Dinos... by Russell Bande
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4805. Nur Mut... by Flying Dusty
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4804. Gotteshäuser: Kirche St.Kornelius Grotenrath by Airwolf26
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4802traditional4803. Gotteshäuser: St.Maria Himmelfahrt Scherpenseel by Airwolf26
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4802. Dapi 1 by Dapi
SmileEen frisse ochtendwandeling. Heen omhoog, terug omlaag. Mooie vergezichten over de vallei. Een prima cache zo aan het begin van een cache-dag. Dank daarvoor.


traditional4801. L25: MONUMENT LEENHOF by team gebrook
SmileTsja, de geallieerden wisten niet altijd precies waar de Duitse grens begon. Vele voor Duitsland bedoelde bombardementen kwamen dan op Nederlands grondgebied terecht. Ook wel begrijpelijk, want die jongens wilden zo snel mogelijk hun bommenlast kwijt en terug naar Engeland vliegen alleen al uit eigen lijfsbehoud. Ook hier in Heerlen was het dus raak. Terecht dat hier met monumenten kan bij worden stilgestaan.
BVDLC