22-05-2008

Op weg naar mijn logeeradresje in Limburg. Landgraaf deze keer. Onderweg veel gezien en veel geraapt.

 

4800traditional4800. The Power of Water by Springstone
SmileMij hoef je niet te overtuigen van de kracht van het water. Tsunami’s, watervallen, watersnood, om maar te zwijgen over vuurwater. Ik ken het allemaal. Is het niet van de TV, dan is het wel van horen zeggen. Zo toog ik naar de Maas om de waterkrachtcentrale van Linne te aanschouwen. Dat gedaan hebbende moest ook nog een nano worden opgespoord. In eerste instantie het kleinood over het hoofd gezien, maar nadere inspectie had succes. Logrolletje is bijna vol.
BVDLC


traditional4799. OSSA_Team 1: Nepakris by OSSA_Team
SmileEen kort wandelingetje langs de Maas waarop iemand met een speedboot bezig was te laten zien, dat je met zo’n ding ook behoorlijk kan scheuren en lawaai maken. Tsja, ieder zijn hobby. Voor ik het wist stond ik met een cache in mijn handen. Wel mooi dat rode papiertje er omheen. Net een cadeautje. Zo voelde het ook. Dank daarvoor.


traditional4798. Coinhotel Herten by team_MaJu
SmileBij het coinhotel heerste lichte ongerustheid. Er was een kind zoek. Dus maar even vlug mijn werk gedaan en een kort praatje gemaakt. Daarna kon de zoekactie van start gaan. Ik hoop met positief resultaat.
BVDLC


4797traditional4797. Onbemind Parkje by GeSi & Team_MaJu
SmileOnbegrijpelijk als dit parkje echt onbemind is. Prachtige vijver met pompeblêdden, ook wel waterlelies genoemd. Het water stond wel wat hoog, zodat enkele bomen tot aan hun knieën stonden te pootjebaden. Verder veel struiken met roze en paars gekleurde overdaad aan bloemen. Bovendien een micro op een mooi plekje. Ik heb er heerlijk vertoefd. Dank daarvoor.


traditional4796. Venlo Caches # 01: Blik over Blerick by Robje64
SmileVan de A73 had op het nieuws al het een en ander gehoord. Nu mocht ik de nieuwe snelweg met eigen ogen aanschouwen. Nou, hij leek net echt. Er reed ook flink veel verkeer overheen. Nadat ik mijn blikken over de A73 en Blerick had geworpen, werd het tijd voor het serieuze werk: het vinden van een micro. Dat was niet lastig hier. Dank daarvoor.


traditional4795. Vluchten kan niet meer! by SN@G
SmileVolgens mij klopte hier iets niet, want de deur was open en hoewel ik daartoe geen reden had, was vluchten in principe volgens mij mogelijk geweest. En ik zou ook wel weten hoe. En ook wel waarheen. Niet naar oorlogslanden natuurlijk. Zuid-Limburg lijkt me wel aardig. Hé, daar was ik toevallig al naar op weg. Alleen hier in Venlo even een zijsprongetje gemaakt.
BVDLC


4794traditional4794. Galgeven by Petrus Geocachus
SmileMijn voorganger juicht in het logboek dat ie zijn tweede chach heeft gevonden. Bovendien heeft ie de logpen geruild voor knikkers. Die moet nog een paar dingen leren. Benieuwd hoe de volgende bezoeker zonder pen gaat loggen met die knikkers. Ik heb gelukkig altijd een pen bij me. Ik weet alleen niet meer precies hoe ik daaraan gekomen ben…
Deze historische plek heb ik met gepaste eerbied betreden en achtergelaten na het plaatsen van mijn worteltekening in het logboek.
BVDLC


traditional4793. Stockbroek by timtools
SmileDe kikkers staakten hun gekwaak toen ik het meertje benaderde om er een cache te gaan zoeken. Dit door die diertjes betoonde respect kon ik wel waarderen. Hun gekwaak behoort niet tot de fraaiste klanken in het spectrum van dierengeluiden. Het wordt in lelijkheid alleen nog overtroffen door hondengeblaf, roekengeschreeuw en reigergekrijs. Maar dat terzijde. Nadat ik de fraai verborgen micro van mijn worteltekening had voorzien en weer terug geplaatst en wegwandelde, begon het kwaakconcert weer in alle hevigheid. Nou ja, ze doen maar.
BVDLC


traditional4792. Korte Hei by Petrus Geocachus
SmileEen kort wandelingetje over de hei en even snel een cache graaien. Het eerste lukte wel, het tweede niet. Ik dacht zelfs dat ie geript zou kunnen zijn. Maar eens wat logs gelezen en nieuwe hoop ontwikkeld, want ook anderen bleken soms moeite te hebben. En inderdaad, de cache-legger had een bijzonder goed plekje gevonden voor de micro. Dank daarvoor.


4791traditional4791. landbouwvelden in Sevenum: 5. Vorsterveld by Midjoke
SmileHa, weer een gemaaltje. Het kon niet uitblijven natuurlijk. De waterstand voor al die landbouwvelden moet wel op peil zijn en gemalen spelen daarin een belangrijke rol. Ik denk wel te kunnen stellen dat dankzij dit gemaaltje het Vorsterveld er vorstelijk bij lag. Datzelfde geldt voor de cache.
BVDLC


traditional4790. landbouwvelden in Sevenum: 8. Sonder(t)seveld by Midjoke
SmileBij het prima erbij liggende Sonder(t)seveld moest ik mijn grote arsenaal aan geocache-trucs plus toneelspel op niveau uit de kast trekken om enkele oranje-geheste arbeiders die zo nodig hier rondhingen zonder dat ik hen overigens aan de arbeid zag niet wijzer te maken op geocache-gebied dan ze al waren. Hun geocache-niveau schatte ik op nul en het is dankzij mijn inzet niet verhoogd. Ik heb hen wel vriendelijk gegroet natuurlijk. Mijn act viel nog niet mee, want ook de cache is er eentje op niveau en lastig onopvallend te graaien. Het is allemaal goed gelukt.
BVDLC


traditional4789. Serumse Totempaal by Midjoke
Smile“Mooie paal, hè?” Ja, dat vond ik ook. De mevrouw met het hondje was tevreden. Ik had het goede antwoord gegeven. Ik mocht dus door voor de cache. Maar dat wist zij niet, want ze wandelde zonder opmerkingen daarover verder. Even door mijn stramme knieën en daar was ie dan. Dank daarvoor.


traditional4788. landbouwvelden in Sevenum: 3. Steinhagerveld by Midjoke
SmileHier was het vooral de vraag hoe er te komen. Mijn eerste korte aanvliegroute faalde. Uit één van de logs las ik een belangrijke aanwijzing. Dus terug naar de waterovergang en van daaruit leek het wel mogelijk. Dat bleek te kloppen. Mooi wandelingetje langs het er prima bij liggende Steinhagerveld. Cache een beetje lastig verstopt, maar gevonden en daar gaat het om.
BVDLC


4787traditional4787. landbouwvelden in Sevenum: 2. Berghems&Erdbrugger by Midjoke
SmileZowel Berghems als Erdbrugger lagen er prima geknipt en geschoren bij toen ik bij de eenzame boom mijn hobbyistische werk deed. Eigenlijk had ik gewoon kunnen doorlopen naar de volgende cache (nummer 3), maar dat had ik pas door toen ik na veel gezoek eindelijk de juiste weg daarheen had gevonden. Maar ik was voorlopig al tevreden met het vinden van den deze.
BVDLC


traditional4786. landbouwvelden in Sevenum: 4. Tongerloseveld by Midjoke
SmileSchijnbaar naar het einde van de wereld gewandeld. Heerlijk die rust hier. Bij het loggen wel wat lastig gevallen door wat kleine wezentjes met vleugeltjes en priksnuitjes. Dus dat logwerk maar even snel afgehandeld en weer over het zelfde pad terug langs het prima erbij liggende Tongerloseveld.
BVDLC


traditional4785. landbouwvelden in Sevenum: 6. Molenveld by Midjoke
SmileHier ben ik volledig de mist ingegaan. Zelden zo onintelligent rondgestapt. Na over een paar hekken geklommen te zijn en mij oriënterend, trok ik de conclusie aan de verkeerde kant van het watertje te zijn. Dus terug naar mijn Delftsblauwe bolide, helemaal omgereden en vanaf de oostkant de cache benaderd. Dat lukte prima met dien verstande dat ik bij de cache op ongeveer 30 meter vanaf de plek stond waar ik een half uur eerder mij ook bevond en constateerde dat ik vanaf daar gewoon naar de cache had kunnen lopen. Maar goed, de cache was mooi en het Molenveld lag er prima bij.
BVDLC


4784traditional4784. landbouwvelden in Sevenum: 7. Rouweelseveld by Midjoke
SmileGrappig genoeg werd ik bij deze cache om hulp gebeld door Loze Jorry die toen hij hoorde, dat ik in Sevenum liep te cachen, mij probeerde wijs te maken dat de uitdrukking “Mijl op zeven” van hier afkomstig was. Hahaha, leuke grap.
Het Rouweelseveld lag er overigens prachtig bij toen ik mijn wandelingetje maakte over het pittoreske paadje en daar een fraai verborgen cache aantrof.
BVDLC


traditional4783. Week 17: de molen van Vlierden by Goedweerloper
SmileNa de molen van Asten moest ik wel even omschakelen naar het totaal andere type hier in Vlierden. Deze staat op een belt, is van steen en rond. Totaal anders dus, maar wel met hetzelfde doel: koren malen. Dat koren malen hoeft tegenwoordig niet meer, want wij kopen het brood gewoon bij de supermarkt en het deeg van dat brood is gemaakt van kunstmeel. De huidige molens zijn dus allemaal folklore of om caches bij te leggen. Zoals deze hier. Dank daarvoor.


traditional4782. Week 21: de molen van Asten by Goedweerloper
SmileIn eerste instantie dacht ik met een wipmolen te maken te hebben, maar bij nadere beschouwing bleek het een standerdmolen te zijn. Ook mooi. Wel een plaatje, zo oprijzend op dat heuveltje. Hoewel dit allemaal erg interessant was, ging mijn aandacht toch vooral naar de stash area alwaar drie objecten uitdagend op mij lagen te wachten. Met dit spelletje “Wie van de drie” had ik verrassend weinig moeite. Dank daarvoor.


4781traditional4781. Week 20: het cachebosje bij de Astense Aa by Goedweerloper
SmileInderdaad een leuk cachebosje zo vlakbij de drukke weg. Goed dat dit is opgenomen in de uitdaging van 52 caches in één jaar plaatsen door deze actieve cache-legger. Het uit 18 grote en kleine bomen bestaande bosje zelf hoefde niet te worden betreden om de fraai verborgen micro te graaien. Dank daarvoor.


traditional4780. Week 16: ik zie de stad opdoemen - Brandevoort by Goedweerloper
SmileLeuk natuurlijk als je een stad ziet opdoemen, tenzij je lekker woonachtig bent op het platteland en je huisje dreigt te worden opgeslokt door die opdoemende en opdringende stad. Hoe het hier precies zit, weet ik niet, maar ik probeerde de stash area te zien opdoemen. Dat deed ik door er naar toe te wandelen. Ter plekke viel het vinden van de micro gelukkig mee. Dank daarvoor.