20-05-2008

Steeds doller deze maand. Dus naar België want daar kunnen ze er ook wat van. Vooral veel mooie caches plaatsen.

 

4779traditional4779. Vleermuizenbunker by PSN2005 (Pat en Silke)
SmileIk was te vroeg op deze mooie zomerse avond om getuige te zijn van het spectaculaire uitvliegen van de horden vleermuizen uit de bunker. Daarom heb ik zelf maar een paar keer met mijn armen geklapwiekt en rare kreten uitgestoten in navolging van deze radargestuurde kleine diertjes. Het hielp goed. Ik ontdekte er een micro mee. Een mooi besluit van een heerlijke Belgische cache-dag. Dank darvoor.


traditional4778. Vluggertje 10 by prunie
SmileMet mijn 1,76 kan ik lang niet op tegen Prunie natuurlijk. Daarom heb ik onze lengtes bij elkaar geteld en daaruit de wortel getrokken. Met deze maateenheid ben ik aan de slag gegaan rondom een fraai staaltje moderne bouwkunst. Een flink rondje, mag ik wel zeggen. Ik kwam zelfs aan de overkant van de weg uit op grond van de aanwijzingen van mijn GPSr. Toen ik deze heilloze exercitie bijna opgaf vanwege gebrek aan redelijk uitziende verstopplekjes, viel mijn oog op de juiste plek. Eindelijk! Een typisch oude-mannen-vluggertje dus.
BVDLC


traditional4777. vluggertje 1 by berre1
SmileOp weg terug naar huis nog even een stukje oerbos bezocht. De sfeer was er prima. Veel varens. Veel bomen ook. Sommige niet meer in goede staat. Veelal vind je dan cache-leggers die daar listig gebruik van maken. Zoals hier. Dank daarvoor.


4776traditional4776. mollie's kleiputtekes 3 by berre1
SmileWat voor kleiputtekes 2 gold, was ook van toepassing op nummer 3. Ik hoef dus niet in herhalingen te vervallen. Dat bij voorbeeld Lars Boom deze winter veel fietsles heeft gegeven. En dat de mooie paadjes slingerden. En dat ik fietsend weinig foto’s kon maken. Gelukkig hier een droge loglijst. Dank daarvoor.


traditional4775. mollie's kleiputtekes 2 by berre1
SmileSlingerend op mijn karmozijnrode vouwfietsje over de kleiputtekes. Niet omdat ik teveel alcohol tot mij genomen had, maar omdat het pad slingerde. Ik voelde mij als Lars Boom. Je weet wel, die Nederlandse cyclecrosser die deze winter fietsles gaf. Helaas kon ik de schoonheid van de natuur hier ter plekke niet zo goed in mij opnemen. Ook fotootjes maken lukte fietsend niet. Jammer, maar het was een keuze. Wel plezier gehad in mijn eentje. Het eigenlijke doel van geocaching. De gevonden micro na gebruik beter bedekt. Overigens denk ik dat vogels de schuldigen zijn aan het blootleggen van veel caches. Het papier was ook vochtig. Dat heb ik gedroogd door ruim de tijd te nemen bij het loggen.
BVDLC


traditional4774. vluggertje 3 by berre1
SmileNiet helemaal de hint goed gelezen. Ik zocht daarom naar een stipke en kon dat niet vinden. Gelukkig ontdekte ik wel de micro en dat was eigenlijk beter. Dank daarvoor.


traditional4773. mollie's kleiputtekes by berre1
SmileDit waterrijke gebied boven Beerse leek mij een mooie gelegenheid mijn Delftsblauwe bolide te parkeren en op mijn karmzijnrode vouwfietsje te stappen om zodoende enkele caches te verschalken. Dit was de eerste in de reeks. Al snel werd mij duidelijk, dat soepele egaal geasfalteerde fietspaden hier schaars aanwezig zijn. Het werd stoempen. Toem op een gegeven moment mijn GPRs hoog door de lucht vloog ten gevolge van enkele niveauverschillen, ben ik het laatste stuk wandelende verder gegaan. Ik kwam uit op een gedeelte waar steekvliegen heersen. Met gezwinde spoed heb ik de cache gelicht en mijn worteltekening geplaatst. Toen snel wegwezen. Toch bedankt natuurlijk voor deze onvergetelijke cache.


4772traditional4772. Vluggertje 12 by prunie
SmileDit lijkt mij hier op bepaalde dagen levensgevaarlijk. Tenzij de handboogschutters alhier van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Het doel waarop zijn richten is slechts een klein hokje waaraan zich de schietschijven bevinden. Als de pijl naast en/of over het hokje vliegt, zijn volgens mij de rapen zuur en/of de druiven gaar. Er kan zomaar eentje bij de daar woonachtige mensen door het raam vliegen en daar zit je toch niet op te wachten, als je gezellig aan de eettafel zit en/of bezig bent de liefde te bedrijven, want het zijn geen pijlen van Amor. Dat kan ik je verzekeren.
Tijdens mijn aanwezigheid werd er niet geschoten en kon ik rustig mijn gang gaan op een stiekeme plek. Dank daarvoor.


traditional4771. Vluggertje 11 by prunie
SmileBescheiden wandelingetje naar de cache-plek alwaar meerdere objecten uit de hint op mij lagen te wachten. Slechts één was de juiste. Die heb ik gegrepen. En terecht. Dank daarvoor.


traditional4770. D_Jakke 1 (den berg) by D_Jakke
SmileMijn bezoek aan Vosselaar stond in het teken van kindertjes. Al toen ik uit mijn Delftsblauwe bolide stapte, liep een horde kindertjes langs, vrolijk naar mij zwaaiend. Richting Konijnenberg wandelde ik op gepaste afstand achter hen aan. Tijdens mijn speurwerk op de stash area steeds kindertjes in de buurt, dus moest ik omzichtig te werk gaan. Vooral gedaan of ik de bomen heel interessant vond. Dat geeft vertrouwen. Probleemloos gelogd en terug naar de start alwaar kindertjes vanachter het hek van het schoolplein mij uitbundig uitzwaaiden.


traditional4769. The Black Mill by Blofeld
SmileDaar zat nog weinig molenachtigs aan, zo kon ik constateren. Een leeg, kaal en kapot omhulsel van wat eens een glorieuze molen was? Echt proper zag het er ook niet uit, dus heb ik mij geconcentreerd op het vinden van een micro. Die lag in een vochtige kelder. Een fraaie constructie natuurlijk, maar zo blijkt uit ervaring iets te degelijk vervaardigd. Het water kan niet weg. Een paar gaten in de bodem doen misschien wonderen. ’t Is maar een tip. Dank voor de mooie cache.


traditional4768. Rondje Cacheterlee: Frans Masereel Centrum by de duvels
SmileNet wilde ik van start gaan met mijn zoektocht naar de cache, toen ik hulp kreeg. Een mevrouw met latex-handschoentjes. Ik dacht eerst dat ze was weggewandeld bij een bevalling, maar ze bleek bezig te zijn met kuisen in het gebouw. Bovendien wist ze wel iets van de cache en wees mij zelfs waar zij dacht dat ik zou moeten zoeken. Nou, dat dacht ik niet. De hint wees toch duidelijk in een andere richting. Kortom, zij ging weer aan het werk en ging op de juiste plaats de cache zoeken. Toen ik daar niets vond, ben ik toch maar naar de door haar aangewezen plek gegaan. Bovendien wees ook mijn pijltje in de richting. En inderdaad daar lag de micro. Tsja, zo kun je dat ook uitleggen natuurlijk. Het papier erin was behoorlijk vochtig, dus heb ik ruim de tijd genomen om te loggen en het papier te laten drogen.
BVDLC


4767traditional4767. Rondje Cacheterlee: molen van Brustele by de duvels
SmileDe watermolen lag er mooi bij in het middagzonnetje. Het water stroomde lustig net als op de foto van het infobord. Duidelijk was hoe het parkeerterrein bij de molen ontstond: een groot pand is verwijderd. Grappig is de badkleding van 1930. Volgens mij hun gewone kledij. Alleen broekspijpen opgestroopt. Op zoek naar de cache vertrouwde ik meer op de hint dan op het pijltje van mijn GPSr en ontdekte zo de listig verstopte micro. Dank daarvoor.


traditional4766. Duivels 1 by Speerpunt
SmileNa de Kabouterhuisjes de weg overgestoken en aan de andere kant in het bos een bergje beklommen. En waarachtig, daar vond ik vandaag de niet lastig maar wel fraai verborgen tweede duivel. Dank daarvoor.


traditional4765. Kabouterhuisje by Speerpunt
SmileHet eerste wat ik aantrof vlakbij de cache was een pas gestorven vrouwtjesmerel. Te hard tegen het huisje gevlogen? Zij zag er namelijk nog puntgaaf uit. Mij vermand en op zoek naar de micro. Tsja, waar moet je hier zoeken? Ik ben niet zo’n afbraaktype. Meestal zoek ik met de handen in de zakken. In Nederland is daar zelfs de Carrotte-methode naar genoemd. Op die wijze vind je hier echter de cache niet. Gelukkig bood een bepaalde log de voor mij verlossende aanwijzing. Aha! Toen was het snel gepiept. Dank daarvoor.


traditional4764. Duivels 2 by Speerpunt
SmileMijn eerste duivelse cache in Kasterlee. Dat viel best mee. Vooral omdat het totaal stil was in het bos bij de stash area. Als ik dat zo bekeek, kan dat wel eens heel anders zijn. Ik was hier op een gunstig tijdstip waarschijnlijk. De typisch Belgische cache probleemloos aangetroffen. Dank daarvoor.


4763traditional4763. Vluggertje 6 by prunie
SmileTerwijl het moderne snelwegverkeer op een paar meter afstand langs scheurde, werkte ik aan mijn hobby. Dat was hier niet lastig al was er een klein keuzeprobleem. Gemeen als ik ben heb ik dat probleem voor de volgende bezoeker nog ietsje vergroot. Een minuutje later scheurde ik zelf langs de stash area. Vriendelijk ernaar gegrijnsd.
BVDLC


traditional4762. Vluggertje 13 by prunie
SmilePrachtig bos hier, maar zonder hint had ik deze micro nooit gevonden. Met hint werd het inderdaad een vluggertje. En een leuk heel kort wandelingetje langs de volop bloeiende rododendrons bij de buren. Dank daarvoor.


traditional4761. Pol 4 by Polarbeer05
SmileMaar goed dat ik mijn Delftsblauwe bolide aan de straat liet staan zoals aanbevolen in de beschrijving. Het pad zat vol met kuilen en die weer vol met water en die zaten ook weer vol met van alles. Moeizaam laverend bereikte ik de stash area waar een fraai verborgen micro mij toelachte. Na het plaatsen van mijn worteltekening mocht ik dezelfde route terug.
BVDLC


traditional4760. Vluggertje 8 by prunie
SmileHier kreeg het begrip vluggertje voor mij weer zijn normale betekenis. Dat heb ik gevierd met een hapje en een drankje. Zelf meegenomen natuurlijk. Dat is wel zo handig. Verder ben ik geen doorsnee Hollander.
BVDLC


4759traditional4759. Vluggertje 7 by prunie
SmileVan vroeger weet ik al, dat walsen altijd veel langer duurt dan je wilt. Vooral als een energieke oudere dame je met deze dans alle hoeken van de kamer laat zien. Maar genoeg over dit jeugdtrauma en terug naar de realiteit. Die was niet veel beter. Weer alle hoeken. Maar nu van de wals zelf. Toen ik het eigenlijk al opgaf, nog ergens een laatste poging en ik geloofde bijna mijn eigen ogen niet. Ik stond met de micro in handen. Het begrip vluggertje dient in mijn geval herzien te worden. Dank daarvoor.


traditional4758. Polar express 5 by Polarbeer05
SmileDe doordenderende Polar Express moest hier vrij ver van het rechte pad, maar ontdekte een alleraardigst verborgen micro. Bijna kunstzinnig. Hier houd ik wel van. Dank daarvoor.


traditional4757. Polar express 4 by Polarbeer05
SmileHier denderde de Polar Express iets te hard door. Helaas heeft daardoor de oude afgematte boomstronk waarin de micro zich verstopte, het begeven. Creatief ben ik op zoek gegaan naar een andere schuilplaats in de buurt. Die was er! Misschien nog wel mooier. Lijkt me een leuk klusje voor de cache-legger om nu zijn eigen cache te gaan zoeken. Eventueel wil ik natuurlijk wel een denderende hint mailen. Ik hoor het wel.
BVDLC


4756traditional4756. Polar express 3 by Polarbeer05
SmileNadat de maximaal stomende denderende Polar Express vrijwel onmiddellijk de micro spotte, was het tijd voor de grote schat. Helaas niet gevonden. Ligt ie er wel. Of zijn Belgische meters anders dan Nederlandse? Omdat ik toch al vertraging had opgelopen, niet al te lang gezocht.
BVDLC


traditional4755. Polar express 2 by Polarbeer05
SmileOndanks de listige verstopwijze alhier, liep de voortdenderende Polar Express geen extra vertraging op. Je kunt ook zeggen: geluk. Voort dus maar weer.
BVDLC


traditional4754. Polar express 1 by Polarbeer05
SmileDe Polar Express kwam nu op stoom, maar moest even stoppen voor een zoektocht naar een micro. Omdat dit nogal lang duurde veroorzaakte het vinden van de grappig verborgen micro weliswaar vreugde, maar ook vertraging. Snel verder gedenderd.
BVDLC


traditional4753. Polar express 0 by Polarbeer05
SmileHier ging de Polar Express bulderend van start. Nou ja, niet echt natuurlijk, want de vier sympathiek uitziende dames wilde ik niet aan het schrikken maken. Ik heb ze vriendelijk gegroet en na wat draalwerk waren ze uit zicht en kon ik de fraai verborgen micro graaien en verder denderen. Dank daarvoor.


4752traditional4752. Polar express 6 by Polarbeer05
SmileHier had de voortdenderende Polar Express moeite vanwege mijn Nederlands inborst. Een afrastering betekent bij ons: stop. In België gelden andere regels: de andere kant van de afrastering is interessanter, dus hup. Uiteindelijk alle schroom van me afgegooid en me als waardige Belg gedragen. Over de draden gedenderd. Toen kon ik eindelijk de micro vinden. Dank daarvoor.


multi4751. Het DEPOT by BT RUNNER
SmileDe mevrouw met de twee hondjes keek angstig wie haar op dit vroege uur in het bos benaderde. Het was slechts een oude man met een apparaatje in de hand die op zoek was naar een cache. Maar dat wist ze niet. En nu nog steeds niet, want ik heb haar alleen vriendelijk gegroet en gecomplimenteerd met de brave hondjes. Daarna via de door enorme konijnen gegraven kuilen de box gelicht en via diezelfde kuilen weer terug naar mijn Delftsblauwe bolide.
BVDLC


traditional4750. Boterhamdoos by Joppe & Sien
SmileIn het ochtendgloren werd er een boterhamdoos geboren. Nou ja, ik bedoel gevonden. Maar dat rijmt niet.
BVDLC


traditional4749. Vluggertje 9 by prunie
SmileDe dag beginnen met een vluggertje. Wat wil een mens nog meer? Maria bleef er rustig onder.
BVDLC