18-05-2008

Een dolle maand qua caches vinden. Dus op naar Zeeland, want daar lag een flinke hoeveelheid van het door mij gezochte.

 

4748traditional4748. Slikken van Kats by De Saatjes
SmileMet ondergaande zon voor mijn laatste cache vandaag naar Kats. Bij mij bekend van dat verre duidelijk zichtbare grote ding waarvan ik geen idee heb waarvoor het dient. Schepen optakelen? Terwijl ik de dijk opliep mij verheugend op een romantische aanblik, viel dat wat tegen. Ik werd door de harde wind bijna terug van de dijk geblazen en de ondergaande zon stond aan de andere kant van de Zeelandbrug. Maar de slikken mochten er zijn. Dat wist ik overigens allang. Flink doorgestapt om snel weer in mijn Delftsblauwe bolide terug te zijn voor de huisreis.
BVDLC


traditional4747. TV toren Goes by The BaMi's!
SmileDat viel nog niet mee. Voortdurend mensen die zonodig hier moesten wandelen. Dat bemoeilijkt het onbespiede zoekwerk. Ik deed op grond van de hint overigens een verkeerde aanname, zodat ik logischerwijze niets cacheachtigs ontdekte, want ik ken weinig cache-leggers die voor de zekerheid en voor mijn genoegen meerdere caches op hetzelfde plekje strooien. Terwijl de gigantische toren zwijgend toekeek, moest ik op mijn oude dag mij in de vreemdste bochten wringen om met één oog op de cache en het andere oog op de omgeving het vervloekte ding in mijn bezit te krijgen. Dat lukte maar gedeeltelijk. Overigens wel voldoende om mijn worteltekening te plaatsen en daar ging het om. Dank daarvoor.


4746traditional4746. De Rotonde by The BaMi's!
SmileNederland, wat zeg ik West-Europa, wat zeg ik heel de wereld is vergeven van de rotondes tegenwoordig. En bij Goes ligt er ook eentje! Dat moest ik met eigen ogen zien. Zo toog ik naar deze gansachtige plaats en parkeerde mijn Delftsblauwe bolide op de aangegeven plek. Vandaar wandelde ik van de ene verbazing in de andere. Het leek wel een soort opluchttheater in het binnenste van deze kunstzinnige rotonde. Allen via tunnels te bereiken. Aan de ene kant erin en na het loggen aan de andere kant eruit, zodat ik in stijl een keurig rondje heb gewandeld onder en over de rotonde. Wel werd ik door automobilisten wat merkwaardig aangestaard. Maar wie voor een cache gaat, trekt zich daar niks van aan.
BVDLC


traditional4745. ZEEUWSE PAREL 1: Het poeldorp Nisse. by Wilde Tijger
SmileInderdaad een plaatje hier. Na van alles te hebben bekeken werd het tijd voor de cache. Dat was niet lastig, want hij lag open en bloot op de in de hint aangegeven plek. Als ik de vorige logs lees van de cachers die vlak voor mij waren, word ik toch een beetje ongerust. Mijn advies is om een geheel andere plek te zoeken voordat deze micro binnenkort definitief wordt geript. Ik heb de cache uiteraard weer goed bedekt, maar dat zullen mijn voorgangers ook hebben gedaan. Toch?
BVDLC


traditional4744. ZEEUWSE PAREL 2: Oudelande. by Wilde Tijger
SmileDat heb je als je te eigenwijs bent om eerst de hint te lezen. Op grond van mijn wijzende pijltje een flink stuk heg afgezocht en uiteraard niets gevonden. Was ook geen logische plek. Maar ja, gaan wilde tijgers logisch te werk? Nadat het mij te gortig werd, heb ik de hint erbij gepakt en ja natuurlijk was een betere locatie. Wel even mijn stramme rug in een wat vreemde bocht, maar dat is het wrede lot van de oudere geocacher. Gelukkig wel een mooi bankje om op te zitten loggen. Dat heb ik rustig en met plezier gedaan. Dank daarvoor.


4743traditional4743. ZEEUWSE PAREL 3: Ovezande, eiland in de Zwake by Wilde Tijger
SmileHet was groot feest in Ovezande. Uit de luidsprekers klonk daverende muziek. Ik hoorde een zanger voortdurend brullen, dat “zij de mooiste was”. Ik wist alleen niet over wie hij het had. Waarschijnlijk een of andere Zeeuwse parel. De patatboeren en patattenten hadden het druk, want ik kwam hier rond etenstijd. Ik moest mij naar de cache een weg banen langs her en der geparkeerde rijwielen. Geocachen valt soms niet mee. Gelukkig lag de cache netjes op mij te wachten en heeft niemand mij hier opgemerkt bij het struinen.
BVDLC


traditional4742. ZEEUWSE PAREL 4: Driewegen by Wilde Tijger
SmileDeze parel deed zijn naam alle eer aan. De cache dan bedoel ik. Zoals bekend bevinden parels zich in oesters. En oesters kunnen behoorlijk dichtzitten. Dat gold ook voor de cache. Muurvast. Van alles geprobeerd. Platwalsen, breekijzers, knagen, niets hielp. Gelukkig stopte er een auto in de stille buurt en heb ik de uitstappende chauffeur overvallen en geëist dat ie deze oester voor mij even ging pellen. Met zijn stevige knuistjes was dat in een wip gebeurd. Kijk, daar heb je wat aan. Kon ik toch nog mijn worteltekening zetten. Dank daarvoor.


traditional4741. ZEEUWSE PAREL 5: Nieuwdorp. by Wilde Tijger
SmileEen kerk met balkonnetjes. Waar zie je dat? In Nieuwdorp dus. Want daar is de kerk omgebouwd tot woonstek. Overigens waren alle balkonnetje onbezet ondanks dat het avondzonnetje er heerlijk op scheen. Etenstijd in Nederland. Dan weet je het wel. Dank kun je namelijk rustig en onbespied caches gaan zoeken. Dat heb ik gedaan. En met succes. Dank daarvoor.


4740multi4740. Don Cachotte: Buiten Verwachting by De Saatjes
SmileMijn laatste molentje vandaag. Ik heb er vele gezien, maar nog niet allemaal van de serie. Ik moet sowieso nog terug naar Zeeland, want er ligt nog meer op mij te wachten. Deze witte molen zag ik al van verre bij het aanrijden. Typische bovenkruiende grondzeiler. Leuk dat bordje over eigen risico bij het betreden van het terrein. Dat kun je beter niet doen als de molen draait. Zeker als je de uitdrukking over die klap van de molen kent. Ik kon het infobordje van achter het hekje lezen en die klap heb ik volgens sommigen al eens mogen ontvangen. Een laatste berekening en uiteraard weer een mooi plekje voor de cache. Dank daarvoor.


traditional4739. M(z)E 08 - Romeins Rekenen by De Stropers
SmileOf ik iets zocht. Ja natuurlijk. Een cache. Een wat? Ja doei, ik ga niet steeds aan iedereen uitleggen wat dat is. Na 5 jaar geocachen en explicatie daarvan moet men dat zo langzamerhand wel weten. En altijd weer die vragende blik. Ik heb de oude langs wandelende mevrouw mijn GPSr getoond, een paar moeilijke woorden gepreveld en toen was het goed. Kon ik in een vliegende storm (ietsje overdreven) verder koekeloeren. Veel te lang gezocht. Dat kwam omdat de micro niet moeilijk was verstopt. Ik zocht dus op verkeerde plekken. Maar plots ook op de juiste plek. Kwam alles nog goed. De oude mevrouw wist dat allang, vermoed ik.
BVDLC


multi4738. Don Cachotte: Ons Genoegen by De Saatjes
SmileAha, een bovenkruiende ronde stenen stellingmolen. Waar vind je dat nog? In Middelburg bij voorbeeld. Logisch natuurlijk, met al die huizen in de buurt. Zo’n molen moet daar bovenuit torenen. En dat doet is. Helaas heeft ie geen uitstraling, zo heb ik kunnen constateren. Dat krijg je als het hart eruit is. Komt het nog ooit terug? Het uitgangspunt voor de berekening legt de vinger precies op de zere plek. Toch heb ik met Genoegen de cache-plek bezocht en daar een fraaie en fraai verborgen cache weten te vinden. Dank daarvoor.


traditional4737. M(z)E 08 Grensverkeer by Jersepe
SmileEen troep spelende kinderen riep mij toe dat het hier doodliep. Ik heb vriendelijk terug gegrijnsd. Doodlopende weggetjes zijn in het geocachen vrijwel een zekerheid dat je goed zit. Dat bleek ook hier. Ter plekke was ik even bang dat ik een code was vergeten te lezen in de beschrijving. Gelukkig kon de kist wel open, maar moest ik ter plekke handelen in plaats van even in de auto. Keurig mijn worteltekening gezet en op de terugweg op een koninklijke manier met een slap handje naar de nog steeds spelende kinderen gezwaaid.
BVDLC


4736multi4736. Don Cachotte: De Lelie by De Saatjes
SmileDeze witgeverfde ronde witte stenen bovenkruiende stellingmolen bij Koudekerke mocht ik van een afstandje bewonderen. Zag er best indrukwekkend uit. Toch lees ik dat ie nauwelijks draait. Kom op mensen, een molen moet draaien! Zeker als het zo hard waait als vandaag. Na voldoende admiratie mijnerzijds werd het tijd voor de cache. Ook die was bewonderenswaardig geknutseld. Dank daarvoor.


multi4735. Don Cachotte: Brassers Molen by De Saatjes
SmileBrassers molen in Biggekerke is een grondzeiler. Niet dichtbij komen dus als ie draait. Dat draaien was heden niet het geval, maar ook nu bleef ik op een afstand. Dat was nodig om bij voorbeeld een faxnummer te vinden. Hoe moeilijk kan dat zijn? Mijn berekening met de fax-cijfertjes liep echter uit op een fiasco. Ik kreeg zelfs een negatief coördinaat. Waar bevindt zich dat? Onder de grond? Beter speurwerk leverde gelukkig een gecombineerd telefoon/fax nummer op. En dat bracht mij wel bij de fraai verborgen micro, al zag het ding via het cachepaadje al van verre.
BVDLC


traditional4734. Saatjes GPS-Benchmark by De Saatjes
SmileHelaas moet ik de mensen meedelen, dat hun GPS-apparaatjes niet in orde zijn. Hun afwijking is echt te groot. Terug naar de winkel dus. Oh nee, sorry, mijn fout. Ik had mijn GPSr op mijn keukentafel gelegd. Even niet goed de beschrijving gelezen. Hij moest midden op de picknicktafel bij Klein Valkenisse. Aha, nu klopte het beter. Na lang wachten kwam de mijne precies uit op het algemene gemiddelde (325, 605). Is dat even mooi! Blij, verheugd, tevreden en ook nog in goede stemming de rest van deze cache-dag beleefd. Dank daarvoor. En voor de cache natuurlijk.


multi4733. Don Cachotte: Zoutelande by De Saatjes
SmileTwee molens voor de prijs van één. Al is de tweede wel wat klein uitgevallen. Bovendien is de kleine een stellingmolen en de grote een grondzeiler. Hier vlak aan het water van de Westerschelde heb je geen stelling nodig natuurlijk. In het algemeen wind genoeg. Zijn voorganger is zelfs in zijn geheel omgewaaid! Om de cache te vinden werd eerst mijn kennis van het Latijn getest. Dat valt best mee al is mijn repertoire van het geocache-latijn een stuk groter. Op de stash area moest ik geduldig de heel langzaam wandelende maar tegelijkertijd heel snel koutende jonge dames van het toneel zien verdwijnen alvorens ik de fraai verborgen micro kon graaien.
BVDLC


4732multi4732. Don Cachotte: Meliskerke by De Saatjes
SmileOok hier is net als in Zoutelande en Aagtekerke de voorganger van deze ronde stenen gronzeiler destijds omgewaaid. Reden dus om een stevige molen te herbouwen. Dat lijkt gelukt, want hij stond er nog steeds tijdens mijn bezoek. Hij draaide echter niet, omdat het geen zaterdag was. Ook is het Zeeuwse koren nog niet rijp. Dus ddarom mijn concentratie maar gericht op het vinden van een cache. Daarvoor kreeg ik voldoende aanwijzingen, hoewel ik ter plekke nog op verkeerde plekken zocht. Na het lezen van de aanvalstactiek en het zien van enkele cache-paadjes, vond ik de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


multi4731. Don Cachotte: 't Welvaaren van Grijpskerke by De Saatjes May 18 2008 by Wilxlii Carrotte
Smilesnel rondje. Aha, ik zie het al. Inderdaad, raampje vergeten te tellen. Nu zou het beter moeten zijn. Huh? Alweer een raar plekje? Het moet niet gekker worden. Toen heb ik me een moment echt kwaad gemaakt, ben voor de derde keer rondgegaan en toen was het eindelijk goed. Kon ik de geniepig fraai verbogen cache graaien. Dank daarvoor.


multi4730. Don Cachotte: Aagtekerke by De Saatjes
SmileZo’n prachtige molen en dan zo’n cache. In mijn ogen de mooiste molen die ik vandaag te zien kreeg op mijn rondje door Walcheren. Sierlijk, zeskantig, weliswaar grondzeilend, zo schitterde deze oude korenmolen mij tegemoet. In die hoog gekweekte stemming verwacht je dan een passende cache. Ik heb me te pletter gelachen. In mijn eentje. En wat voelde die levensecht aan! Ik wou net gaan lunchen, maar dat heb ik toch even uitgesteld. Dank voor deze hilarische cache.


multi4729. Don Cachotte: Weltevreden by De Saatjes
SmileWeltevreden keek de ronde stenen grondkruier in Domburg op mij neer terwijl ik probeerde zo onschuldig mogelijk de geïnteresseerde toerist uit te hangen in het blikveld van 4 jongelui op een bankje die geen haast hadden daar te vertrekken. Bovendien kwam een jong stel aangereden dat mijn hulp vroeg. Ze wilden graag samen op de foto met de molen als achtergrond. Van de Belgische jongeman kreeg ik een compliment over de mooi gelukte plaatjes, van zijn Spaanse metgezellin een charmante glimlach. Maar met dat al had ik nog steeds deze 3,5 sterrren cache niet gevonden. Eindelijk krasten de 4 jongelui op en toen was het snel gepiept. Ongezien mijn werk volbracht.
BVDLC


4728multi4728. Don Cachotte: D'Arke by De Saatjes
SmileDeze ronde stenen stellingmolen in Oostkapelle heeft om een of andere reden weinig indruk op me gemaakt. Misschien had ik even een dipje in mijn cache-dag. Erg vroeg opgestaan. Intussen half twaalf. Misschien was ook de stash area minder inspirerend. Kortom: bedankt voor de cache, maar ik weet er niet veel meer van.


multi4727. Don Cachotte: De Graanhalm by De Saatjes
SmileWaar waren de beloofde hammen en het spek die naar verluidt onder de stelling van deze stellingmolen te drogen zouden hangen? Mooi niet gezien. Nu werd mijn aandacht ook flink afgeleid omdat er van alles geteld moest worden. Om bij te komen van de teleurstelling heb ik op de prachtige stash area lekker in het zonnetje mijn worteltekening op de logrol van de fraai verborgen cache kunnen plaatsen.


traditional4726. Snouck Hurgonje by De Saatjes
SmileDaar zaten ze dan, de twee oudere Duitse echtparen met zijn vieren op één bankje van de picknicktafel. Gelukkig met de rug naar de cache en naar de tafel. En in druk gesprek. Hadden geen enkele aandacht voor mijn verkennende onderzoek van het grappige heuveltje. In Duitsland barst het waarschijnlijk van die dingen. Zo kon ik rustig een doosje lichten, er mee naar de tafel lopen, het ter plekke aan een onderzoek onderwerpen, mijn worteltekening plaatsen, het geheel weer netjes terug plaatsen en Auf Wiedersehen mompelen.
BVDLC


traditional4725. Brug naar Veere by De Saatjes
SmilePrima brug om een cache te deponeren. Vooral vanwege het uitzicht op dit prachtige Middeleeuwse plaatsje. Met veel genoegen heb ik de broodtrommel daarom van zijn plekje gehaald, mijn worteltekening geplaatst, een race-coin erin gedropt en het geheel teuggezet.
BVDLC
In: race-coin


4724traditional4724. M(z)E 08 - Travalje by De Zeeuwen
SmileOp weg naar de Koe al vlak langs de Travalje gereden. Nu ging ik hem echt bekijken. Interessant geval. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een dosis paardenkrachten te beheersen. En zo deden de Zeeuwen dat dus. Als zoon van een schilder zag ik, dat het hele geval goed in de verf zat. Na alle ins en outs te hebben bestudeerd, moest er minuscule cache boven water komen. De mogelijkheden daarvoor waren beperkt, dus viel de zoekactie snel in mijn voordeel uit. Dank daarvoor.


multi4723. Don Cachotte: De Koe by De Saatjes
SmileMijn Zeeuwse molentocht begon met een Koe in Veere. Die kende ik al door en door. Ook via geocaching. Maar het is geen straf om dit prachtige culturele erfgoed meerdere keren te bezoeken. Treden van trapjes. Altijd is de vraag of de cache-legger net zo telt als ik. Deze keer gelukkig wel. Zo kwam ik uit op een geocachingtechnisch gezien interessante plek alwaar ik de fraai verborgen micro aantrof. Aha, zo werkt dat dus bij de Cachotte caches vandaag. Met veel vertrouwen verder gegaan. Dank daarvoor.


multi4722. De Straatsteen by De Zeeuwen
SmileHet idee is zeker origineel. Maar wat voelde ik mij unheimisch in deze zo rustige woonomgeving van dit Veerse woonwijkje. Bovendien gaat metaal na verloop van tijd altijd moeilijker meewerken als het blootgesteld wordt aan de natuursomstandigheden. Met andere woorden: ik stond, nou ja niet echt staande, behoorlijk te prutsen totdat eindelijk de boel meegaf en ik schichtig mijn worteltekening kon plaatsen en de boel weer achterlaten zoals het had aangetroffen. Pfff, wat doe je me aan? Wel bedankt natuurlijk.


4721traditional4721. Veerse Meer: De Dijkwerkers by De Saatjes
SmileOp deze vroege zonnige en winderige morgen lachte een natte kluit papier mij toe. Die had ik net uit een kapotte cache gevist. Gebruik makend van de weersomstandigheden heb ik zo goed en zo kwaad mogelijk de logrol gedroogd via zonlicht en windkracht. Overbodige papiertjes verwijderd, anders duurde het veel te lang. Met de drie relevante en beschreven papiertjes aldus een kwartier staan wapperen totdat ik mijn worteltekening kon toevoegen aan de nu weer leesbare andere handtekeningen. Maar onderhoud is dringend gewenst. Dat moge duidelijk zijn.
BVDLC


traditional4720. Plan Tureluur by de duintoppers
SmileIk weet niet of een tureluur interessant genoeg is voor vogelaars, maar een paar honderd meter van de cache stonden ze met velen en met grote verrekijkers die vogeltjes te begluren. Veel privacy hebben de beestjes op deze manier niet, maar dat zal de vogelpapparazi een zorg wezen. Gelukkig keek niemand met de telelens in mijn richting, zodat ik ongestoord mijn private werkzaamheden kon uitvoeren.
BVDLC


traditional4719. Met de kano...... by de duintoppers
SmileHoewel watersport één van mijn favoriete bezigheden is en kanovaren mijn lust en mijn leven, verkoos ik toch gewoon vanaf het land deze micro te benaderen. Die vond ik keurig verstopt. Een mooi begin van een cache-dag. Dank daarvoor.