12-05-2008

Op weg naar Duitsland menig mooie cache gevonden, vooral langs de Dinkel. Maar ook de andere caches mochten er zijn.

 

traditional4652. A1 mini De Lutte by tosim
SmileDe slotcache van een mooie warme dag waarop ik op weg was naar Duitsland. Vlakbij de grens was op de carpoolplek nog een micro geplaatst, dus die versmaadde ik niet. Alleen TomTom deed vreemd. Vanaf de Dinkel komend stelde hij voor om 20 kilometer om te rijden terwijl het hemelsbreed een kilometer of 4 was. Daarom mijn Delftsblauwe bolide bij het begin van het fietspad geparkeerd en getracht via dat weggetje de cache te bereiken. Vergeet het maar. Hek, hek en nog eens hek. Met veel prikkeldraad en zo. Toen beter gekeken op mijn GPSr en ontdekt dat het toch mogelijk was gemakkelijk er met de auto te komen. Aldus geschiedde. En de micro was tien keer gemakkelijker te vinden dan die bij Oldenzaal. Dank daarvoor.


4651traditional4651. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen XIII by GeoHigh125
SmileHier heb ik de familie nic garmin in eerste instantie niet gezien. Pas bij het zoeken naar de weg naar de volgende en bij het verkeerd rijden daarvan, zag ik hen in het voorbijrijden. Bescheiden geclaxonneerd. De flinke Steen kan er wel tegen. Er zat trouwens wel een behoorlijk gat in.
BVDLC


traditional4650. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen XII by GeoHigh125
SmileLogisch dat door mijn extra omweg naar de jubilaris en bovendien een wandeling, omdat mijn Delftsblauwe bolide waarschijnlijk niet gewenst was op het voor bestemmingsverkeer aangelegde weggetje, de familie nic garmin al klaar was met de handelingen alhier. Ze konden nog net constateren dat ik ook op eigen houtje in staat was een cache te vinden. Ook mooi. Maar het mooiste was de roeiboot. Hoe bedenk je het!
BVDLC


traditional4649. Abraham Geohigh by Quercus63
SmileEen niet te missen kanjer! Dat zal ook wel slaan op de jubilaris, hoewel ik hem niet heb gezien. In alle rust heb ik de prachtige antieke giga-cache van mijn worteltekening kunnen voorzien. Dank daarvoor.


traditional4648. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen XI by GeoHigh125
SmileBij deze van het Paaeiland overgevlogen Dinkelsteen, was ik de familie nic garmin tot mijn verbazing voor. Blijkbaar is de fietsroute niet altijd sneller. Misschien waren ze opgehouden. Maar ik heb even gewacht en zo konden we toch weer samen de cache graaien. Ik heb het rolletje voorzien van mijn worteltekening en ging op weg naar de jubilerende cache-legger zelf.
BVDLC


4646traditional4647. Dinkelsteenroute..........Dinkelsteen X by GeoHigh125
SmileEn ja hoor. Daar stonden ze al weer, de familie nic garmin. De cache moest gelukkig nog worden gegraaid. Dat kon dus weer gezamenlijk. Op het keurig bijgeplaatste bankje kunnen loggen onder het toeziend oog van een nest koeien.
BVDLC


traditional4646. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen IX by GeoHigh125
SmileMijn stukje Dinkelsteenroute vandaag stond in het teken van voortdurend dezelfde cache-familie te ontmoeten: “nic garmin”. Na een uitvoerige kennismaking bij deze cache, fietsten zij gedrieën lustig naar de volgende, terwijl ik met mijn Delftsblauwe bolide via allerlei kleine weggetjes daarbij bovendien flink gehinderd door horden Pinkstermaandagje-uit-fietsers, probeerde in hun spoor te blijven.
De hier aanwezige Dinkelsteen was flink aan de maat. Gezamenlijk, maar voornamelijk Niels, graaiden we de cache. Dat was wel opletten met al het steeds langsfietsende dreuzelgedoe. Maar het lukte prima.
BVDLC


4645traditional4645. Lonneker Molen by Stonehorse
SmileWat een drukte bij deze molen! Het beste wat je dan kan doen is: gewoon. Gelukkig spotte ik onmiddellijk de grappig verborgen micro, zoadat lange zoekacties overbodig waren. Achter de rug van de beheerder van de mooiste molen van de wereld, zoals hij hem zelf noemde, deed ik de verlossende graai.
BVDLC


traditional4644. Lonneker Muziekkoepel (Excelsior 90 jaar !) by Stonehorse
SmileNadat ik een poos vergeefs had lopen zoeken, kwam een vage herinnering aan gisteravond boven. Ach ja natuurlijk! Hier moest enigszins geprojecteerd worden. Dat had ik toen bij de voorbereiding gelezen. Zo kon ik een leuk wandelingetje van 100 meter maken en aldaar op een mooie plek de cache graaien. Dank daarvoor.


traditional4643. Rood Wit Blauw by tosim
SmileNadat ik de buurman had uitgelegd, dat GPSr-apparaten toch gauw een afwijking van 4 meter hebben, wat betekent dat de cache met 95% zekerheid binnen een draaicirkel met een middellijn van 16 meter moet liggen, verbaasde hij zich erover dat hij toch iedereen op dezelfde plek zag zoeken. Tsja, dat komt door de titel van de cache, wist ik hem te melden. Terwijl wij stonden te praten, kwam een buurvrouw voorbij met de opmerking: “Alweer eentje?” Het geocachen brengt wat teweeg in deze buurt, zo blijkt. Afijn, de micro werd teruggeplaatst, de buurvrouw fietste verder, de buurman ging weer met zijn tuin bezig en ik stapte weer in mijn Delftsblauwe bolide.
BVDLC


traditional4642. Kroonkelpad by Haglibber
SmileHet pad kroonkelde inderdaad. Dus moest ik zelf ook mee kroonkelen. Dat heb ik met plezier gedaan. Toen kwam het moment der waarheid op de aan alle kanten flink omgewoelde stash area. Ik heb geen woelige zoektechniek. Zoals bekend stop ik de handen in de zakken en dan goed kijken. Dit leverde geen cache op, ondanks dat ik uit de hint wel begreep hoe de vlag stond. Dan maar plan B. Met een door de natuur geleverde prikstok. Daar heb ik onze aardbol flink mee lopen porren, opdat ie zijn geheim prijs zou geven. Na een minuutje of 5 gaf ie zich over aan mijn geweld en kon ik de fraai verborgen cache graaien. Dank daarvoor.
Toen blij terug gekroonkeld naar mijn Delftsblauwe bolide.


4641traditional4641. Blik, op blik en water by Haglibber
SmileIk denk dat het hert meer schrok dan ik toen wij elkaar bij de cache ontmoetten. Ik snap het wel, want het edele dier had natuurlijk verwacht dat ik op de uitkijktoren zou gaan staan. Niet dus, want ik wilde een cache zoeken. En dat lukte. En wat voor een. Klasse! Met mijn blik op het blik en het water kon ik mijn worteltekening zetten. Dank daarvoor.
Daarna weer terug langs de kroonkelende beek. Wat is trouwens de reden dat een of andere onbenul bijna het hele pad heeft omgewoeld als ware hij van plan hier bieten of rode kool te planten?


traditional4640. Buiten de Eeuwige Rust by Haglibber
SmileDe piëteit jegens de cache was merkwaardig. Bij het openen bleek, dat iemand het potje vol met paarse bloemblaadjes had geduwd. Hierdoor was de logrol licht vochtig. Ik heb dus even een poos staan flapperen met de strookjes. En uiteraard alle blaadjes verwijderd. Ook zat de cache nogal zichtbaar. Nu niet meer. Maar of het helpt? Wel een mooie plek overigens. Dank daarvoor.


traditional4639. IK En Anderen by Haglibber
SmileEr waren gigantisch veel anderen. Man, man, ze bleven maar aanrijden op deze speciale Pinksterdag. En het was nog vroeg. Ik begreep er eerst niks van. Ben toen maar naar een cache gaan zoeken. Het duurde wel even voordat ik de listig verborgen micro ontdekte. Toen ik naderhand weer langs het grote blauw-gele geval tufte, begreep ik ineens van alles. En dat allemaal in Borne. Ik dacht altijd dat de spectaculaire zaken alleen in Almelo plaatsvinden. Maar dat ligt niet ver van hier.
BVDLC


4638traditional4638. A1 mini Holten / Markelo by tosim
SmileAj! Dit was een lastige. Eigenlijk dacht ik dat ie in het wegwerkzaamhedengeweld ten onder was gegaan. Enkele logs lezend, kreeg ik echter toch hoop en ging voor een tweede poging. Nu met succes. Dank daarvoor.


traditional4637. A1 mini Bathmen by tosim
SmileEr werd hier niet gecarpoold, maar wel geparkeerd. Ik zag diverse lieden hun fietsen afladen en ermee op pad gaan. Zo kan je zo’n terrein natuurlijk ook benutten. Ik had zo mijn eigen redenen op hier een wijle te verblijven. Dank daarvoor.


traditional4636. A1 mini Wilp by tosim
SmileGeen carpooling op Pinkstermaandag, dus het hele parkeerterrein voor mij alleen. In die rust rustig de micro gegraaid en van mijn worteltekening kunnen voorzien. Dank daarvoor.


traditional4635. Ent lady by wegwijspiet
SmileEen prachtig begin van een mooie cache-dag. Die begon voor mij hier in Twello bij een speciale lady. De laatste Ente, als ik het goed begrijp. Ik heb haar teder getoucheerd. En meteen op de juiste plek. Ach, als je dochter van professie verloskundige is, pik je gauw een graantje mee. Kennis, bedoel ik. Het was wel een minimale cache. Maar ik ben zoals je weet snel tevreden. Dus dank daarvoor.