10-05-2008

Een irritante cache-legger in Noord-Holland met een stel (te) lastige caches. Gelukkig ook nog andere en makkelijker te vinden exemplaren.

 

4634traditional4634. Bessie, een oudje met geschiedenis by droopy34
SmileHééj, geen cache! Vreemd, want de hint klopte an alles ter plekke wees op een cache. Toch lag er niks. Terwijl ik mij stond te verbazen, kwam de vader van de cache-legger mij de micro brengen. Hij had hem toevallig net even gecontroleerd en wilde hem nu terugleggen. Aan de praat geraakt en ik kreeg nog het nabijgelegen cultureel centrum geshowd. Vroeger was het een kerk, toen het gemeentehuis en nu dus een centrum waar van alles kan, bij voorbeeld ook trouwen. De prachtige intieme trouwzaal mocht er zijn. Dat kon ik zelf constateren. Hartelijk afscheid genomen.
BVDLC


traditional4633. Park Abbekerk by Badeendjes
SmileWat mij vooral opviel in Abbekerk, is de enorme hoeveelheid verkeersborden om aan te geven dat je niet mag parkeren. En dat is nou precies wat ik wel wilde. Omdat TomTom niet doorhad, dat ik praktisch tot aan de cache zou kunnen rijden, heb ik ergens in de buitenwijken van deze schone plaats een legaal plekje weten te vinden om mijn Delftsblauwe bolide te parkeren en heb nog een stukje mogen wandelen. Veel mensen zag ik bezig met tuinonderhoud. Ieder zijn hobby. De mijne is zo nu en dan micro’s graaien. Hier kon dat gebeuren. Dank daarvoor.


traditional4632. Koppershorn by Badeendjes
SmileJa, het was duidelijk waarom het rustieke weggetje plots ophield. Hier was vroeger de zee. Alhoewel, vroeger liep ie door naar het aan zee gelegen Koppershorn, lees ik in de beschrijving. In het algemeen is een doodlopend weggetje een gunstig teken bij het geocachen. Vooral als je een puzzelcaches hebt opgelost en niet helemaal zeker bent of je dat correct hebt gedaan. Waarom kiezen cache-leggers doodlopende weggetjes? Volgens mij vanwege de rust. Die was hier zeker aanwezig ondanks de snelweg dichtbij. In die rust heb ik de fraai verborgen micro van mijn worteltekening kunnen voor zien. Dank daarvoor.


4630traditional4631. Koggemolen by Rabbitt Hill
SmileJa, ik zie ze graag die achtkantige grondzeilende binnenkruiers, vooral als ze op een mooie plek zijn gelegen en landschappelijke juweeltjes zijn, en al helemaal als in de buurt een cache valt te graaien. Dat was hier allemaal het geval. De cache vond ik op een verrassende plek. Ook mooi. En bedankt.


traditional4630. de Wielen by ML1
SmileInderdaad flinke wielen. Ik heb in mijn geocache-carrière al heel wat van die wielen mogen waarnemen. Blijkbaar vindt men het zonde om deze technische relikwieën om te smelten en maakt er dan een soort kunstwerk van. Van mij mag het. Vooral als er dan ook nog een cache valt te vinden. Zoals deze fraai verborgen micro hier. Dank daarvoor.


traditional4629. Rondom de Lastdrager by Rabbitt Hill
SmileAha, een achtkantige grondzeilende buitenkruier. Dat zag ik met mijn kennersblik in een mum. Uit de naam begrijp ik dat ie al heel wat werk heeft verzet. Is ook niet gek. Al in de tachtigjarige oorlog gebouwd. En dan weet je het wel. De zwaarklinkende naam van de molen was gelukkig niet van toepassing op de fraai verborgen micro.
BVDLC


mystery4628. Short Stirling by Badeendjes
SmileHet ging er duidelijk hard aan toe in die WO II. Bij bosjes werden allerlei vliegtuigen uit de lucht geknald. Vooral logge bommenwerpers waren snel de klos tegenover de wendbaardere jachtvliegtuigen van de Duitsers. Ik heb al heel wat caches gevonden bij neergestorte geallieerde vliegtuigen. Goed dat er op deze wijze aandacht aan wordt besteed. Dank daarvoor.


4627mystery4627. Aurora by Rabbitt Hill
SmileOoit heb ik enkele jaren in het dorp Warga in Friesland gewoond. Daar vond exact dezelfde geschiedenis plaats als met Aurora. Ook die gigantische door schaalvergroting gegroeide melkfabriek ging op zekere dag dicht. De fabriek wordt nu gebruikt door kunstenaars. Het bekende duo Twarres lied daar hun hit “Wêr Bisto” geboren worden. Van Aurora is een woonwijk gemaakt. Ook mooi. Dat geldt ook voor de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


multi4626. Oud Obdam by Team wifi.nu
SmileBrutaal als ik ben meteen de eerste de beste autochtone Obdammers aangeschoten en hun mijn papier met foto’s voor de neus geduwd. Dat vinden mensen zoals deze altijd leuk. Enthousiast kreeg ik meteen verhalen te horen die wel interessant waren, maar geen cache zouden opleveren. Dus heb ik die verhalen langzaam omgebogen naar de realiteit. Toevallig moesten ze dezelfde kant op en gezamenlijk werd één foto getackeld die ik in mijn eentje waarschijnlijk niet zou hebben gezien. Toch was er één foto die zij niet konden thuisbrengen. Allerlei opties kwamen voorbij, maar werden even hard weer verworpen. Uiteindelijk heb ik die foto niet kunnen plaatsen, maar door de sympathieke formule, kon ik hem met grote waarschijnlijkheid in het juiste cluster duwen. Het wandelingetje door het snikhete Obdam was goed te doen en zo kon ik op weg naar de cache die op een bijzondere plek op mij lag te wachten. Vanwege werkzaamheden ter plekke, was het wel even een stukje klûnen, maar dat maakt het geocachen alleen maar spannender. Dank voor de mooie cache.


mystery4625. MANUS(je) van ALLES (what's in a name) by Turbohimself
SmileMet deze cache-legger weet je het nooit. Altijd verrassend. Met de puzzel had ik weinig moeite. Met het vinden van de cache ook niet. Dat is wel eens heel anders. Dank voor dit makkie!


4624multi4624. de leijen by Jip en Janneke
SmileHet was vet druk met verkoeling zoekende mensen hier. Ze maakten wel flink herrie. Gedurende mijn hele rondje om de plas hoorde ik het luidruchtige volkje recreëren. Niet dat me dat stoorde. Ik vond het wel gezellig. Een soort geluidsbehang. Onderweg was ik getuige van het vangen van een vrijwel dode vis door een trotse jongeman die daarbij werd geassisteerd door 2 vrienden. Er zit dus vis in de leijen. (woordspeling op een Belgische cache genaamd: “'t Zat vroeger vis in de Leie”, een intussen gearchiveerde cache, een rondje door Kortrijk dat ik eens met plezier heb gewandeld) Ach ja, zo komen al geocachend soms geocache-herinneringen boven. Het rondje hier verliep verder probleemloos. Wandelend in het warme zonnetje bereikte ik de stash area, waar een flink grote cache op mij stond te wachten. Dank daarvoor.


multi4623. VROLIJKE FRANS (what's in a name) by Turbohimself
SmileJaja, een vrolijke Frans spotten op een dik 2 kilometer lange smalle weg met steeds duwende locals achter me, omdat ik zo langzaam reed. Helaas foto vergeten die ik gisteren in de beschrijving had zien staan en prompt de verkeerde Frans gearresteerd. Misschien was het Manke Nelis wel, wie zal het zeggen. Resultaat een heel verkeerde berekening van de cache-plek. Moest ik opnieuw langs die weg boemelen. Gelukkig had Turbohimself me een klein detail verteld en nu tackelde ik de juiste Frans, namelijk de Vrolijke. En nu klopte de berekening perfect en kon ik de fraai verborgen micro graaien. Dank daarvoor.


mystery4622. Kat in 't bakkie. by Turbohimself
SmileHm, exact dezelfde puzzel onlangs bij een andere cache opgelost (Getrappel.... by Ma+R+J+A, GC19DB5). Twee puzzels voor de prijs van één. Deze bracht me naar een mooi plekje waar één graai uit de kattenbak mij de gezochte micro opleverde. Dank daarvoor.


4620traditional4621. LINKE LOETJE (what's in a name) by Turbohimself
SmileVolgens mij kwam ik Linke Loetje in eigen persoon tegen bij deze cache. Al noemt ie zich Turbohimself. Hij zag mij namelijk stuntelen en legde zijn werkzaamheden even neer om mij te begroeten. Niet om te helpen. Na een gezellig babbeltje ging hij met een vette grijns weer aan het werk, mij hulpeloos achterlatend. Gelukkig stond ik nog aan het begin van een cache-dag en dan werken mijn hersens en zintuigen nog redelijk. Het duurde een paar minuutjes toen ik hem uit de verte kon toeroepen, dat het gelukt was. Wel erg mooi verstopt. Dank daarvoor.


traditional4620. JAN DOEDEL (what's in a name) by Turbohimself
SmileMeneer Meerkoet was niet blij. Eigenlijk zeer boos en gaf dat te kennen met een agressief optreden. Zeer begrijpelijk, want ik bevond mij op 1 meter van zijn stee, waar 4 eieren lagen te wachten om te worden uitgebroed. Ik heb dus maar snel mijn werk gedaan, namelijk een fraai verborgen micro graaien, en het jonge gezinnetje verder met rust gelaten.
BVDLC


traditional4619. Brilsmurf by Pallasiet
SmileOnderweg naar de cache volgens de opdracht in de beschrijving genoten van een blauwe reiger. Die stond op een hek uitbundig te bedelen bij de flat. Blijkbaar wordt ie daar regelmatig gevoerd. Wij hebben hier in Delft ook zo’n beest in de buurt. Doet de hele dag niks. Vangt zelf niks. Wacht gewoon tot iets uit een flat wordt toegegooid.
De cache zelf was geen probleem. Hij lachte mij reeds van verre toe. Ik heb hem dus na het loggen wat beter bedekt. Evenals Biertje vraag ik mij af wat de Brilsmurf met dit al van doen heeft. Blijven steken in een waterkraan?
BVDLC


traditional4618. A is voor Alfabet by TerminalSump
SmileA is voor Afgrijselijk. Dat was namelijk het geval toen twee alleraardigste Duitse meisjes mij aanschoten om hulp. Zij probeerden tramlijn 5 te vinden om ergens daar, wijzend op een mij onbegrijpelijke kaart, heen te gaan. Ik heb ze helaas moeten teleurstellen. Gelukkig stelde de cache-legger mij niet teleur en had een fraai verborgen micro in petto. Dank daarvoor.