09-05-2008

Sinterklaas in mei. Ach als je maar erin gelooft. Ook nog even in Den Haag geweest en De Lier niet te vergeten. Aldaar goed opgelet.

 

4617bmystery4617. De box van Sinterklaas by MaRoSe namens Sinterklaas
SmileIk ben het helemaal met Toon Hermans eens. Ik mag die man ook niet. Elk jaar onnozele kindertjes van alles wijsmaken over zogenaamde heiligmannen die zo nodig van alles in elke hoek willen gooien. Van mij mag ie een jaar of 10 wegblijven. Langer mag ook. Maar ja, als iemand in het kader van die ongein een geocache neerlegt, dan gooi ik stante pede al mijn principes overboord en luidkeels heb ik de overbekende liederen mee zitten brullen, ondertussen de letters tellend en zo. Dat heb ik nog goed gedaan ook, want precies op de berekende plek trof ik de prachtige box aan. Dank daarvoor.


4617atraditional4616. De Lierse dom by keske27
SmileHm… Had ik dat al eens gezien? Ik denk het wel. Keske knutselt niet ongemerkt blijkbaar. Het duurde trouwens wel even voordat ik tussen de happende insecten door een rood bandje ontdekte. Toen was de prachtige cache dus voor de bakker. Nog een leuk wandelingetje erbij ook. Klasse Kees! En bedankt.


4615multi4615. Opletten in De Lier. by belbor en Keske27
SmileOpletten is wel een van de moeilijkste dingen die je mij kunt vragen op mooie dagen als vandaag. Ook bij de ijsboer ging ik de mist in. Ik bestelde soft ijs met straciatella. Dat kan natuurlijk helemaal niet! De baas zelf legde mij uit waarom niet. Heeft met piepkleine gaatjes te maken waar het soft ijs doorheen wordt geperst. En stukjes chocola zouden dat proces naar de haaien helpen. Toen heb ik maar vanille genomen en mijn wandeling voortgezet. Bij het leugenbankje met de oude nietsnuttende mannetjes eindigde de voettocht en kon er gerekend worden. Ik kwam uit op een logische plek, maar maakte mij weinig illusies omtrent het kunnen openen van de cache. Er staat namelijk niet bij welk gereedschap je moet gebruiken. Daarom had ik maar niks meegenomen. Ik kan immers altijd nog allerlei lichaamsdelen inzetten, dacht ik. En ja hoor, daar zat ik met zijn zwakke onbuigzame rug te emmeren. Vraag niet hoe, maar het ding ging open. Toen ik net met de logrol in handen zat, doken plots een paar jonge dreuzels vlakbij op. Ik heb gewoon gedaan of ik daar niet zat. Die truc lukte en toen ze vertrokken waren, kon ik de boel weer terugplaatsen. Dat heb ik maar half gedaan. Dat is niet erg en de cache-leggers snappen mij wel. Toch bedankt voor deze ervaring.


traditional4614. Bb's Benenstrekker #6 by belbor
SmileTerwijl de grond onder mij trilde als bij een aardbeving, veroorzaakt door de belendende hei-installatie, kon ik mijn zoveelste worteltekening plaatsen op een Benenstrekker. Verschoning dus voor mijn beverige handschrift. Het komt niet door de ouderdom.
BVDLC


4612traditional4613. Bridge over troubled water by cafetante
SmileSimon en Carmiggelt zongen het zo schoon destijds. Over die brug over het troebele water. Geen idee trouwens waar de rest van de tekst over gaat, want ik luister altijd vrijwel alleen naar de muziek. Of de tekst dus ook op deze geocache-brug slaat? Geen flauw idee. Ik zat trouwens op grond van de aanwijzingen van mijn pijltje eerst aan de verkeerde kant van de brug te vissen. Toen dat niets opleverde, verkast naar de andere kant. En ja, daar was het raak. Dank daarvoor.


traditional4612. Puinbal Kijkduin by cafetante
SmileJaren geleden liep ik voor het eerst langs de puinbal. Best een leuk idee en natuurlijk gaan geocachers meteen denken of je er iets in kunt verstoppen. Deze cache bewijst, dat het kan. Dankzij de duidelijke hint, heb ik niet lang hoeven speuren en dat deed me goed na de enorme klim en afdaling voorafgaand aan mijn bezoek. Waarschijnlijk te snel de lange trap bestegen, want ik stond te trillen op mijn oude benen. Op de terugweg ben ik daarom rustiger te werk gegaan.
BVDLC