08-05-2008

Maasland nog beter leren kennen dan ik al wist via een multi en enkele puzzels. Toen nog even door naar een babybos en een door een hond geplaatste cache.

 

4611traditional4611. Ombra by MacOZ58
SmileNa de talloze “toevallige” ontmoetingen met MacOZ58 kennen Ombra en ik elkaar al redelijk goed. Bij elke ontmoeting krijg ik dan ook netjes een poot. Ook mag er geaaid en geklopt worden. Verrassend dat deze slanke viervoeter nu ook al caches gaat uitzetten. Deze cache is een waardige opvolger van Lady Cachetta’s knutselwerk. Het zou me niet verbazen als Ombra die destijds heeft geapporteerd. Binnenkort is er wel onderhoud nodig. Er kunnen nog 1 à 2 namen op het logrolletje en dan is het vol.
BVDLC


4610traditional4610. Millennium Babybos KinderCache by Pitjes
SmileHé, dit is hetzelfde gebiedje waar ik onlangs kennis maakte met een paar Mollenstreken. Wel een verademing, zo’n kindercache die je gewoon mag zoeken en vinden zonder veel slagen in de rondte. Heerlijk wandelingetje met dit zomerse weer. Geen pottenkijkers. Dank voor de mooie cache.


4609multi4609. Maasland in RGB by muppert
SmileHet eigenlijke doel van deze cache-dag was deze multi door het mooie dorp Maasland, waar ik al heel vaak geweest ben. Ook om te geocachen. Bij mijn voorbereiding viel me de onnodig ingewikkelde presentatie van de formules op. Ik heb dit vaker gezien, vooral bij beginnende cache-leggers. Het resultaat van die complexiteit is in de helft van de gevallen, dat de cache-legger zelf de mist in gaat en fouten maakt. In de andere helft van de gevallen kun je bijna zonder de multi te lopen, zo de cache pakken. Dat laatste is hier het geval. Op meer dan de helft van de wp’s wist ik van tevoren al het antwoord. De noord-coördinaat wist ik zeker. Oost had ik redelijk kunnen gokken. Dat is jammer allemaal, want de cache-legger heeft moeite gedaan om een mooie cache-route te fabriceren en dat is gelukt. Ik heb heel rustig alle wp’s afgefietst. Het prachtige weer hielp mij natuurlijk ook te genieten. Tussendoor heb ik nog 2 andere caches bezocht, omdat ze redelijk dichtbij de route lagen. Dank voor de mooie cache.


traditional4608. Niets is wat het lijkt... by De Mol
SmileWat een stinkende Mollenstreek! Na mijn vorige vergeefse bezoek geconstateerd dat ook Biertje deze cache niet heeft kunnen vinden. Dus ging ik zonder veel hoop voor de tweede keer aan het prutsen. En weer niks natuurlijk. Toen de handdoek in de ring gegooid en Keske27 gebeld. Ik kreeg Irma aan de lijn die gelukkig wist waar deze cache te vinden was. Ach, ach, ach… Deze had ik nooit zonder hulp gevonden. Geogeklaagd zo’n verstopwijze. Maasland is een mooi dorp, maar voorlopig zie je mij hier niet meer… Toch dank voor deze ellende natuurlijk.
Cry (20 april) Dit is typisch een cache om NIET de dag mee te beginnen. Na een tijd vergeefs zoeken was mijn moreel aardig gedaald.
Ik kom nog wel eens terug en dan neem ik bij voorbeeld Biertje mee. Kan ie even laten zien hoe klunzig ik ben.


traditional4607. Bb's Benenstrekker #5 by belbor
SmileEven een zijsprongetje tijdens een multi in Maasland. Goed voor het moreel. Dank daarvoor.