06-05-2008

Terugreis vanuit Winschoten. Via Borger en genieten bij een Oud Diep bij een fraai lijnenspel beland.

 

4606mystery4606. lijnen bonus by Blauwvinger
SmileHet is duidelijk dat de cache-legger behoorlijk gefascineerd is door een cultureel bepaald lijnenspel. Heel aardig om daar een serie van te maken. Bovendien puzzeltjes van mijn niveau. Dat betekent: oplosbaar. En dat heb ik gedaan vlak voordat ik naar het Hoge Noorden vertrok. Op de heenreis een paar gepakt en nu op de terugreis de overige + een bonus. Die lag op een toepasselijke plek. Dank daarvoor.


mystery4605. lijnen 06 by Blauwvinger
SmileBraaf even een stukje gewandeld. Geen straf natuurlijk met het mooie weer. Veel sportende mensen passeerden mij, op de race fiets of op de race-schoenen. Ik zou graag hebben meegedaan, maar had iets anders belangrijks te verrichten. Dat lukte probleemloos op een mooie plek. Dank daarvoor.


mystery4604. lijnen 05 by Blauwvinger
SmileWel mooi hier, maar waar waren de lijnen? Even uit zicht? Ik vond het niet erg. Het was er rustig. Ik ook. En gedachtig het gezegde “Rustig aan dan breekt het lijntje niet” ook deze toegevoegd. Dank daarvoor.


mystery4603. lijnen 04 by Blauwvinger
SmileKon ik hier de conclusie trekken dat het gedaan is met de muskusrattenbestrijding? Er lag een knap verroest technisch geval met de waarschuwing er af te blijven. Dat heb ik braaf gedaan. Des te gretiger heb ik de cache gegraaid, want dat mocht wel. Het was zelfs de uitdrukkelijke bedoeling. Alweer een mooi plekje. Dank daarvoor.


mystery4602. lijnen 02 by Blauwvinger
SmileDeze wilde ik vrijdag op de heenweg naar het Hoge Noorden al graaien. Ik had het legpuzzeltje netjes in elkaar geknutseld, maar in mijn stress om 5 dagen van huis te zijn vergeten de gevonden coords te noteren. In mijn hotel in Winschoten dus nogmaals aan het puzzelen en nu wel goed genoteerd. Vandaag kon er eindelijk gegraaid worden. Dank daarvoor.


4601traditional4601. De ontmoeting. by Tollerteam
SmileDie kunstenaars toch. Je rolt een lange dunne plaat metaal een beetje op tot je zo ongeveer bijna 3 rondjes hebt van 4 meter doorsnee. Vervolgens knijp je het over de gehele lengte hier en daar een beetje in zodat het op een goot lijkt en hup je hebt iets, wat je “de ontmoeting” noemt. Geen minachting mijnerzijds over deze kunst. Zo bedoel ik het niet. Het is het uitvoeren van een simpel idee, dat je in je hoofd hebt. Moet je het nog wel even doen natuurlijk. Waarschijnlijk is het groot genoeg, dat de metaaldieven van tegenwoordig het laten staan. Ik vond het een plezierige ontmoeting, temeer daar er ook een cache viel te bewonderen. Dat heb ik gedaan en zittend op het nabije bankje mijn worteltekening gezet. Dank daarvoor.


traditional4600. Geniet van het Oude Diep nr. 1 by Bounce Team
SmileTerwijl de treinen voortdurend zwaar denderend heen en weer reden, wandelde ik naar het plekje om aldaar te genieten van het Oude Diep. Dat lukte prima omdat er bovendien een cache op mij lag te wachten. Zo had ik de serie compleet, maar omdat ik op weg was naar huis en de bonus precies aan de andere kant ligt, moet ik die later maar eens gaan halen. Dank voor deze.


4599traditional4599. Geniet van het Oude Diep nr. 2 by Bounce Team
SmileEn ja hoor. Weer een gemaaltje of zoiets. Hoe vaak heb ik al bij zulke plekken gestaan? En steeds is het zoeken een drama. Als je niks vindt, ga je op plekken zoeken, waar logischerwijze geen cache kan of mag liggen. Maar ja, je bent geocacher en het is dan duidelijk wat je wilt. Tig keer naar dezelfde plekken lopen koekeloeren. Dom natuurlijk, want je moet steeds daar kijken, waar je nog niet hebt gekeken. Uiteindelijk deed ik dat. De getructe cache-legger verwensend en tegelijkertijd blij, dat je weer terug mag naar de auto daarbij de vissers passerend die zich totaal niet afvroegen wat ik in hemelsnaam bij dat sluisje aan het verhapstukken was.
Wel bedankt voor de mooie cache natuurlijk.


traditional4598. Geniet van het Oude Diep nr. 3 by Bounce Team
SmileOp een bord werd aangekondigd dat deze weg afgesloten was. Niet dus. Maar goed dat ik even doorreed om te chekken. Er waren trouwens wel werkzaamheden. Gaat men het Oude Diep verbreden of zo? Zodat er eindelijk grote schepen doorheen kunnen varen? Terwijl dergelijke onzinnige gedachten door mijn hoofd speelden, kon ik de fraai verborgen micro graaien. Dank daarvoor.


traditional4597. Geniet van het Oude Diep nr. 4 by Bounce Team
SmileMijn eerste kennismaking met het Oude Diep. Het zag er overigens niet echt oud uit en erg diep leek het me ook niet. Maar dat heeft mij niet belet om er toch van te genieten. Niet in het minst omdat er een fraai verborgen micro te halen was. Dat heb ik gedaan. Dank daarvoor.


4596mystery4596. Borger; moord bij het hunebed: B*o*n*u*s by Tinkerteam
SmileAls gediplomeerd speurder heb ik mij niet al te veel druk gemaakt over de aanwijzingen die links en rechts in Borger voor het grijpen liggen. Boze tongen beweren trouwens, dat ik te lui ben om goed op te letten. Met zulke opmerkingen kun je me flink kwaad maken, want ik heb skrikkeluk veel moeite gedaan om van alles bij elkaar te harken. Dat ik dan soms het een en ander over het hoofd zie, moet je me maar niet kwalijk nemen. Uiteindelijk wilde ik kiezen voor een beproefd recept: de Carrotte verhoomethode. Met een bos prei in de ene hand en een prikstok in de andere en dat gepaard aan mijn hypnotische blik, doet elke misdadiger verlammen en onmiddellijk bekennen. Helaas geen misdadiger in beeld, dus moest ik het doen met enkele sporadische aanwijzingen. Daardoor eerst op een andere plek lopen zoeken die er toch wel heel interessant uitzag, maar helaas geen cache. Even gegoocheld met wat cijfers en een nieuwe plek bepaald. Die zag er meteen al zeer verdacht uit. Hier bloeit de misdaad tierig. Toch nog flink moeten zoeken alvorens de skrikkelukke, doch fraai verborgen cache opdoemde.
Dank voor die mooie cache en de prachtige creatieve serie.


4595traditional4595. Borger; moord bij het hunebed: olde es by Tinkerteam
SmileAha! Nog meer cachers uit het Westen! Ik had hun naam al zien staan bij de gletsjerkoele. Nu zag ik bij het parkeren hun auto. Ëén teamlid had geen zin in de wandeling en vermaakte zich in de auto met een elektronisch spelletje. Op weg naar de cache ontmoette ik de rest van MacOZ58. Vanzelfsprekend even bijgebabbeld waarbij bovendien bleek, dat ik de opdrachten bij deze serie iets te lichtvaardig had opgenomen. Zo was ik bij voorbeeld al blij een schoen gevonden te hebben. Maar het ging om de schoenmaat. Ajjj! Ik nam me voor de rest van de serie dan heel nauwkeurig in kaart te brengen. Helaas was dit echter de laatste voor mij. Maar ik heb goed opgelet bij deze en alles minutieus genoteerd. Mooi gedaan trouwens. Dank daarvoor.


traditional4594. Borger: moord bij het hunebed: gletsjerkoele by Tinkerteam
SmileHet aanrijden naar deze cache ging slecht. Wat ik ook deed, ik kwam niet in de buurt. Uiteindelijk op mijn karmozijnrode vouwfietsje gestapt en een paar kilometers gepeddeld om mijn wandelvoetjes te ontzien. Was best aardig om te doen. Zelfs een stuk over kleine kinderkopjes en dat midden in het bos. Uiteindelijk werd de fraai verborgen cache met bijbehorende sporen gevonden. Worteltekening gezet en niet op details gelet. Een mooi rijmklinkend credo, maar niet echt handig als je moord wilt oplossen.
BVDLC


traditional4593. Borger; moord bij het hunebed: bulten by Tinkerteam
SmileHier kon zelfs een kind van 4 jaar de was doen. Zo overduidelijk en gemakkelijk werd het me gemaakt de aanwijzing te vinden. Voor de micro moest ik even beter kijken, maar ook dat lukte. Zo, weer een flinke stap gezet naar de oplossing van dit Drentse drama. Dank daarvoor.


4592traditional4592. Borger; moord bij het hunebed: meanderende Hunze by Tinkerteam
SmileIn de hoop dat het nabijgelegen Ees geen schiereiland moge worden, heb ik toch wel even lopen kijken voordat ik de fraai verborgen micro spotte. Terwijl de Hunze flink lag te meanderen, heb ik mijn worteltekening gezet. Geen aanwijzingen hier? Ik zag er genoeg.
BVDLC


traditional4591. Borger; moord bij het hunebed: erica by Tinkerteam
SmileMerkwaardige plek om een kledingstuk te verliezen. Gelukkig vond ik dat vrij snel. De micro was een andere zaak. Dat kwam eigenlijk door de hint die ik nogal letterlijk opvatte. Ik ben daarbij flink met een lange stok tekeer gegaan, want je moet voorzichtig zijn je handen erin te steken. Mijn duel met de natuur dreigde ik te verliezen, dus ging ik maar eens op plekjes kijken waar ik de micro zou verstoppen. En ja hoor. De cache-leggers hadden gelukkig hetzelfde idee. Kwam alles toch nog goed.
BVDLC


traditional4590. Borger: moord bij het hunebed: vennechie by Tinkerteam
SmileBij de start passeerde ik een stelletje. Weliswaar vriendelijk gegroet, maar elkaar niet herkend als geocachers. Bij de fraai verborgen cache bleek echter dat zij mij net voor waren geweest. Hebben zij wel op vingerafdrukken gelet? Ik helaas niet. Ach, je weet wel, eerste cache van de dag, mooi weer, heerlijk wandelingetje, vogeltjes fluiten, kop leeg, en wie let er dan op zulke details? Ik niet. Toch was ik blij een mooie cache gevonden te hebben. Dank daarvoor.