05-05-2008

Na een paar dagen ZO-Groningen werd het tijd voor het prachtige gebied van NO-Groningen. In Bierum raakte ik verzeild in een historische bevrijdingsoptocht op deze 5e mei.

 

traditional4589. Zwervende Uil 70 jaar!!! by Travel Wolf & Walking Spirit
SmileNa een lange dag cachen vooral in het noordoosten van deze mooie provincie, was deze prachtig uitgevoerde cache het klapstuk. Terwijl de zon langzaam ter kimme zakte, stond ik oog in oog met een 70-jarige uil. Hij oogde trouwens een stuk jonger. Met veel plezier heb ik de laatste worteltekening van de dag geplaatst. Dank daarvoor.


4587traditional4588. Meerwijk by TeamLyngaa
SmileHet was al na achten ’s avonds, maar nog steeds aardig druk in dit recreatiegebied bij het dorp Meerwijk. Het vinden van de cache was niet lastig. Het opletten dat dreuzels mij niet stoorden was wat moeilijker, maar lukte ook.
BVDLC


traditional4587. Wester-walk by TeamLyngaa
SmileWandelen in het avondzonnetje op een romantisch laantje. Ik heb ze niet gezien, de verliefde stelletjes. Zaten waarschijnlijk bij de kapper of in het dorpshuis. Zo had ik het rijk alleen en kon rustig de cache graaien. Dat heeft ook wel wat. Dank daarvoor.


traditional4586. Losse toren by Wirholt
SmileWat is het nut van een losse toren? Daarover heb ik mij tijdens de zoektocht het hoofd gebroken. De beschrijving heeft het over een slappe ondergrond. Ikzelf denk eerder aan een miscalculatie ten gevolge van sterke drank. Want die jongens in de bouw kunnen er wat van. Ook vroeger al. Anyway, ik vond tussen de restanten van het middenschip een cache en was daarmee tevreden. Dank daarvoor.


4585traditional4585. Kloostermop by Wirholt
SmileDe enige kloostermop die ik ken, kwam door de opmerking van een bezoeker die vond dat de groep kloosterlingen die hij zag zo stil waren. Waarop de abt sprak: “Kun je nagaan, want nu zijn we er niet eens allemaal.” Overigens had ik koud de cache gegraaid en even verderop een plek bij de oude put gevonden om te loggen, toen ik werd aangesproken door een bewoonster. Zat duidelijk om een praatje verlegen en gaf dat ook toe. De bezoeken aan de cache zijn hoogtepunten in haar bestaan. Ik vond het wel leuk.
BVDLC
Uit: coin


traditional4584. Emo en Menko (Witheren) by Wirholt
SmileHet uit een mengeling van neogotiek en waterstaatstijl opgetrokken kerkgebouw lachte mij uitnodigend toe. Daar viel iets te halen. Door een infobord werd ik gewaarschuwd voor een roekenkolonie, maar gelukkig heb ik deze ellendige schreeuwlelijkerds niet gehoord of gezien tijdens mijn zoektocht naar de schat. Ook de witheren Emo en Menko waren in geen velden of wegen te ontdekken. Beetje dooie boel hier vooral door de aanblik van het knokige kunstwerk. Ik vond het niet erg.
BVDLC


traditional4583. Ritsemapad schat by Wirholt
SmileWas het vermoeidheid? Was het de gedachte aan die oude Ritsema met zijn bestemmingsplannen, rioleringen en wegen? Was het het uitnodigende luimakende bankje? Ik heb vrij lang gezocht en toen ik eindelijk succes had, begreep ik niet waarom het zo lang had geduurd.
BVDLC


4582traditional4582. Peertil by Wirholt
SmileWat een prachtige plek voor een cache! En wat een heerlijke rust! Aj, dat laatste helaas niet. Bij de brug stond een tractor voorzien van een luid spelende radio. Die moest wel hard staan, anders hoorde de op 100 meter staande en werkende boer het ding natuurlijk niet. Dus onder de klanken van een of andere popzender met dito diskjockey, moest ik proberen zonder hint een micro te vinden. Die vond ik pas nadat ik eerst een nest met kleine eitjes ontdekte. Op nog geen 15 centimeter ernaast ontwaarde ik toen de cache. Geen idee welk vogeltje verantwoordelijk was voor die productie. Maar ik heb wel voorzichtig gedaan. Dat moet je trouwens sowieso met deze cache. Daarna mocht ik de mooie route weer terug fietsen naar Stedum waar ik mijn Delftsblauwe bolide had geparkeerd.


traditional4581. Waarvum: Home Sweet Home by SuperConny
SmileIn de voetsporen van de koningin dit zonovergoten Gronings dorp betreden. Op roakeldais (= op goed geluk) naar de micro bloempot gewandeld en op een mooi plekje aangetroffen. Dank daarvoor.


4580traditional4580. Noordkaap by Tuutjefloiter
SmileIk kreeg hier een behoorlijk déjà vu gevoel. Volgens mij had ik dit wandelingetje over de dijk al eens eerder gemaakt. De cache vond ik toen op een ander plekje dan nu. Het was trouwens wel even flink zoeken. De schaapjes makten het mij ok niet echt gemakkelijk. Ze stonden een eind verderop te kijken hoe ik voortdurend hun uitwerpselen probeerde te ontwijken. Ik heb ze niet het plezier gegund van enige vervuiling. Zelf had ik natuurlijk wel een prettig gevoel bij het scoren van deze lastige cache temeer daar ik logs las van enige subtoppers in de geocache-wereld die hem niet hadden kunnen vinden.
BVDLC


traditional4579. Sebastiaankerk by SN@G
SmileWel lekker zo’n steunbeer. Trekt de hele kerk om. Logischerwijze zou aan de andere kant van de kerk nog zo’n steunbeer geplaatst moeten worden om het geheel weer in evenwicht te brengen. Aan de andere kant loop je dan ook het risico van een scheuring in de kerk. En dat zal men ook wel niet willen. Ik ben wel snel onder de steunbeer doorgelopen, want de toren staat al aardig scheef. De micro lag op een mooi plekje. Dank daarvoor.


traditional4578. 'De Borgh Luinga tot Berum' by SN@G
SmileNet wilde ik de Burcht tackelen en niks vond, toen ik zag dat mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide volkomen werd ingebouwd door een groot stel legervoertuigen. Het waren niet de modernste, maar dat was ook niet de bedoeling. Er werd een tafereel uit WO II nagespeeld met pseudo Canadezen. Ze hadden besloten hier uit te rusten. Nadat ik hen even heb bewonderd, werd mijn cache-drang toch groter en bezocht ik voor de tweede keer de stash area. Weer werd mijn zoektocht onderbroken. Nu door enkele leden van het Team Van Stoffelen. Zij hadden al eerder de plek vergeefs bezocht. Samen lukte het ons in eerste instantie ook niet. Oorzaak: we zochten op de verkeerde plek. Toen we een eindje verderop ons geluk probeerden, was het snel raak. Nog even wat nagebabbeld en hartelijk afscheid genomen.
BVDLC

4578a4578b

multi4577. Ladysmith by Sannefrank
SmileNa de lady (of wat er van over is) even bewonderd te hebben, was het tijd voor actie: het kletsnatte papiertje met de coördinaten drogen. Het duurde even, maar zo kan ie er weer een poosje tegen, denk ik. Rekenende op een lange fietstocht, had ik mijn karmozijnrode vouwgeval al uit de Delftsblauwe bolide getrokken en parmantig peddelde ik daarna door het Groningse land. Op een mooie rustige plek trof ik de fraai verborgen cache aan. Dank daarvoor. Toen weer terug naar de bolide.


multi4576. Van D-Day tot de Dam by SN@G
SmileDe bevrijdingsdag van vandaag deed natuurlijk denken aan die ellendige tijd. Hier op deze plek als laatste te sneuvelen, is wel wrang. Met het einde van de strijd zo vlakbij. De gedachten aan die tijd hadden mij waarschijnlijk dusdanig afgeleid, dat ik een klein rekenfoutje maakte en daardoor niet helemaal goed uitkwam. De natuur in de vorm van een braamstruik wees mij daar nadrukkelijk op. Bij mijn zoekpogingen op die verkeerde plek greep de struik mij plotseling stevig vast en moest ik mijn best doen heelhuids te ontsnappen. Dat lukte gedeeltelijk. Ik heb er wel een mooie oorpiercing aan overgehouden. Na wat bijkomen van de schrik en een kleine herberekening, vond ik de juiste plek. Heel mooi! Dank daarvoor.


4575traditional4575. De kerk van Borgiswere by Team Van Stoffelen
SmileAls cultuurbarbaar ben ik een flink eind uit de buurt van de kerk gebleven. Ik heb dus geen idee welk merk of type het is. Om de micro te vinden, hoef je niet dichtbij. Ben wel even bezig geweest, want mijn pijltje werkte niet echt mee. De hint is duidelijk, dus alle struikjes aflopen is het credo. Plots was het bingo en gingen de kerkklokken luiden. Alleen maar in mijn hoofd trouwens, maar dat is voor mij genoeg.
BVDLC


traditional4574. Weelde in Borgsweer by Team Van Stoffelen
SmileHet huisje in dit mooie dorpje mocht er inderdaad zijn. Voorzichtig en respectvol heb ik het benaderd en ongezien slaagde ik erin de micro te spotten. In een stralend zonnetje mijn worteltekening gezet.
BVDLC


4573traditional4573. De verdwenen brug van Hindrik Jans by Team Van Stoffelen
SmileIk weet niet hoe het anderen vergaat, maar ik zag toch duidelijk een brug. Die is dus niet verdwenen. Maar ik begrijp uit de beschrijving dat dit niet de brug van Hindrik is. Wel een prachtige idyllische plek hier. Ik had meteen zin om een schildersezel, penseel, verf en zo te pakken om het geheel in een prachtig schilderij vast te leggen. Helaas heb ik twee linkerhanden en zou mijn geklieder de situatie alhier geen goed doen. Daarom heb ik maar een stel foto’s gemaakt. Daar ben ik wel handig in. Tussendoor nog even een micro gescoord. Dank daarvoor.


traditional4572. Winschoterzijl by Team Dakloos
SmileVier dagen verblijvend in een hotel in Winschoten, mocht deze cache natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje van gevonden caches. Vandaag besloot ik de mooie dag te beginnen met een leuk wandelingetje langs het kanaal. Het was een goede oppepper. Een heerlijk opkomend zonnetje begeleidde mijn wandeling die uitmondde in het vinden van een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.