04-05-2008

Een magnifieke serie nabij Stadskanaal plus nog wat andere caches daar in de buurt.

 

4571traditional4571. Het Koperen Stel by Caveman!
SmileWat een mooi gebiedje! Onverwacht kreeg ik dit cadeautje bij mijn laatste cache vandaag aangeboden. Na het rondje Stroomdal op de terugweg naar mijn hotel in Winschoten, zag ik op de kaart in Wedde nog wat liggen. Dat moest dus gegraaid. Een mooi wandelingetje langs een schitterend huisje was het resultaat. Ook de cache mocht er zijn. Ik heb de laatste kaart eruit genomen. Een dezer dagen zal ie wel arriveren. Na anderhalve maand alsnog gefeliciteerd! En dank voor de mooie cache.


mystery4570. Stroomdal bonus by De Knoalsters
Smile35 kilometers fietsen lukt mij niet, dus moest er een creatieve oplossing worden gezocht om deze 20 micro’s te tackelen. Ik heb met mijn Delftsblauwe bolide het rondje zodanig gereden, dat ik steeds redelijk dichtbij de caches probeerde te komen, maar natuurlijk wel legaal, want zoals je weet, ben ik altijd het braafste jongetje van de klas geweest en overtreed geen enkel verbod. Meestal wandelde ik dan naar de cache-plekken, soms nam ik het karmozijnrode vouwfietsje. Zo heb ik naar 10 micro’s gewandeld (totaal 7 kilometers), naar 4 micro’s gefietst (totaal 8 kilometers) en de overige 6 waren drive ins. Mede geholpen door het mooie weer heb ik zo een prachtige dag beleefd in de buurt van Stadskanaal. Waarom weet ik zelf niet, maar het leek me leuk het rondje achterstevoren te doen. In principe maakt het niet uit, denk ik. Uiterst nauwkeurig alle info onderweg verzameld en dat bracht mij naar de fraai verborgen bonus-cache, alwaar ik constateerde, dat er meer reislustigen waren geweest vandaag. Alleszins begrijpelijk. Dank voor de inspanningen om deze mooie cache-route vorm te geven. De micro’s waren met zorg en creatief verborgen en daar houd ik wel van. Veel dank daarvoor.


4569traditional4569. Stroomdal 03 by De Knoalsters
SmileStroomdal 03 was voor mij nummer 20 op de route. Drive in. De laatste. Het is verricht. Nu het toetje nog.
BVDLC


traditional4568. Stroomdal 04 by De Knoalsters
SmileStroomdal 04 was voor mij nummer 19 op de route. Drive in.
BVDLC


traditional4567. Stroomdal 05 by De Knoalsters
SmileStroomdal 05 was voor mij nummer 18 op de route. Drive in.
BVDLC


traditional4566. Stroomdal 06 by De Knoalsters
SmileStroomdal 06 was voor mij nummer 17 op de route. Drive in. Knappe constructie!
BVDLC


4565traditional4565. Stroomdal 07 by De Knoalsters
SmileStroomdal 07 was voor mij nummer 16 op de route. Terug op de fiets langs mijn bolide naar nummer 07 aan de andere kant van de weg. Uitgestrekte akkers met fris ingezaaide mij onbekende gewassen begeleidden mij op mijn mooie route.
BVDLC


traditional4564. Stroomdal 08 by De Knoalsters
SmileStroomdal 08 was voor mij nummer 15 op de route. De Delftsblauwe bolide geparkeerd tussen 08 en 07 en op het karmozijnrode vouwfietsje gestapt om beide met een bezoekje te vereren. Nummer 08 was van zijn plekje getuimeld, denk ik waardoor de hint niet meer klopte. Gelukkig ontdekte ik dat na vrij lang zoeken en heb hem teruggelegd op een plek die weer voldeed aan de hint. Hopelijk heb ik dat goed gedaan.
BVDLC


traditional4563. Stroomdal 09 by De Knoalsters
SmileStroomdal 09 was voor mij nummer 14 op de route. Ietsje langere maar mooie wandeling. Aan het begin daarvan zag ik een cache liggen die ik jaren geleden al eens vond. Met een mooi wijds uitzicht de micro gelogd.
BVDLC


4562traditional4562. Stroomdal 10 by De Knoalsters
SmileStroomdal 10 was voor mij nummer 13 op de route. Op het wandelingetje langs het Oude Loo passeerde ik nog een bord van een biologisch bedrijf. Dat zet je wel aan het denken. Zijn andere bedrijven niet biologisch? Zijn ze dan mechanisch? Met kunst-koeien en zo? En kunstmest? En kunststoffen? Gelukkig was de wandeling kort, anders was ik volkomen doorgedraaid. De micro bracht mij weer terug in het heden.
BVDLC


traditional4561. Stroomdal 11 by De Knoalsters
SmileStroomdal 11 was voor mij nummer 12 op de route. Meteen was het doel van deze reis duidelijk. Een paar honderd wandelmeter later bleek mijn gedachte juist. Gek dat ik toch nog flink zocht. Ik was nog steeds niet verdacht op de nette verstopwijze van de cache-leggers.
BVDLC


traditional4560. Stroomdal 12 by De Knoalsters
SmileStroomdal 12 was voor mij nummer 11 op de route. Leuke wandeling langs de boerderij naar het object. Altijd leuk als op een info-bord uitgelegd wordt wat een kunstwerk inhoudt. Zonder de kunst af te kraken, leek het mij meer een kwestie van van je overtollige metaal af te geraken. Het stond al jaren te roesten en heeft nu een goede bestemming: stash area.
BVDLC


traditional4559. Stroomdal 13 by De Knoalsters
SmileStroomdal 13 was voor mij nummer 10 op de route. Kort wandelingetje over het fietspad naar het bankje dat diende als logplaats.
BVDLC


4558traditional4558. Stroomdal 14 by De Knoalsters
SmileStroomdal 14 was voor mij nummer 9 op de route. Een flinke wandeling naar het bruggetje. Net stond ik met de cache in de hand toen ik gezelschap kreeg. Het team “country mama” uit Zwolle en een local knauwend boertje. De stemming zat er goed in, vooral bij het boertje. Dat begreep ik aan de toon van zijn verhalen, want ik verstond er geen biet van. Ondertussen probeerde ik een normaal cache-gesprek te voeren met het cache-echtpaar. Zij fietsten de route en hadden bed and breakfast verblijf in Wedde. Nog de gebruikelijke eregalerij foto shoot en toen fietsten zijn weer verder en wandelde ik terug naar mijn Delftsblauwe bolide.
BVDLC


traditional4557. Stroomdal 15 by De Knoalsters
SmileStroomdal 15 was voor mij nummer 8 op de route. Best even lang lopen zoeken naar deze huisvlijt cache. Op een gegeven moment dacht ik hier mijn Waterlo te vinden, maar gelukkig had mijn volhouden succes.
BVDLC


traditional4556. Stroomdal 16 by De Knoalsters
SmileStroomdal 16 was voor mij nummer 7 op de route. Vanaf nummer 17 even doorgefietst naar deze met ondertussen fraai uitzicht over de uitgestrekte landerijen op Onstwedde. En dan weer teruggefietst.
BVDLC


4555traditional4555. Stroomdal 17 by De Knoalsters
SmileStroomdal 17 was voor mij nummer 6 op de route. Hier ben ik op mijn karmozijnrode vouwfietsje geklommen om deze cache pakken en bovendien de even verderop gelegen nummer 16.
BVDLC


traditional4554. Stroomdal 18 by De Knoalsters
SmileStroomdal 18 was voor mij nummer 5 op de route. Kort wandelingetje naar een merkwaardig bouwwerk dat mij bekend voorkwam. Volgens mij liep ik enkele jaren geleden hier ook een cache te zoeken.
BVDLC


traditional4553. Stroomdal 02 by De Knoalsters
SmileStroomdal 02 was voor mij nummer 4 op de route. Praktisch een drive in.
BVDLC


traditional4552. Stroomdal 01 by De Knoalsters
SmileStroomdal 01 was voor mij nummer 3 op de route. Ook hier gewandeld naar de cache. Ik hoefde daarbij niet over de rode loper, hoewel die wel was uitgelegd.
BVDLC


4551traditional4551. Stroomdal 20 by De Knoalsters
SmileStroomdal 20 was voor mij nummer 2 op de route. Kort wandelingetje naar de grappig verborgen cache.
BVDLC


traditional4550. Stroomdal 19 by De Knoalsters
SmileStroomdal 19 was voor mij nummer 1 op de route. Een eerste kennismaking met het Stroomdal dus. Hoewel… Ik ben hier al een paar keertjes eerder geweest om een cache te zoeken. De cache was prachtig verstopt. Het type cache-houdertje kende ik nog niet, maar ik zou het vandaag nog veel tegenkomen. Logrol goed oprollen en dan in het dopje steken. Niet in het andere gedeelte, want past de dop niet meer. De hele dag door vergat ik dat en moest dan steeds opnieuw heroprollen. Al doende leert men dus, maar niet heus.
BVDLC


traditional4549. Vissen naar de cache 1 - doorsluizen by Tinkerteam
SmileOok hier aardig lang lopen zoeken naar de micro. Toen ik hem eindelijk vond, bleek de loglijst nogal vochtig. Die heb ik dus laten drogen via gewapper in de zon en de wind. Na een minuutje of 10 kon ie weer droog in zijn huisje.
BVDLC


4548traditional4548. Vissen naar de cache 3 - Stille wateren... by Tinkerteam
SmileLang gezocht naar de fraai verborgen micro. Eigenlijk had ik het al opgegeven, omdat ik de conclusie trok dat ie geript was. Ik zag daar zelfs bewijzen van. Na het vinden van de micro kwam ik tot de conclusie dat ie verplaatst is. Heb ik gelijk?
BVDLC


traditional4547. Star Stadskanaal 2 by Geo-delima
SmileHier is wel een station. Dit in tegenstelling met Stadskanaal 1. Ik zag zelfs de fundamenten van een locomotief-keer-installatie. Een soort draaiende schijf waarop de loc 180 graden werd gedraaid. Handige uitvinding in die tijd bij kopstations. De cache hoefde niet gedraaid. Alleen maar gelogd. Dat heb ik met plezier gedaan. Dank daarvoor.


traditional4546. Star Stadskanaal 1 by Geo-delima
SmileDe gigantisch lange plaats Stadskanaal kan het niet af met één station. Dit is de eerste die de Star aandoet. Alhoewel? Waar is het station hier? Ik heb me maar tevreden gesteld met een micro. Dank daarvoor.


4544traditional4545. Star Nieuwe Diep by Geo-delima
SmileEn ja, ook in Nieuwe Diep komt de Star voorbij. Dat zullen we weten. Probeer deze cache liever niet te graaien op het moment van de passage.
BVDLC


traditional4544. Star Bareveld by Geo-delima
SmileJe kent ze wel, die mannetjes die het spoorspeelgoed van hun zoon inpikken en tot diep in de nacht ermee spelen. Dit is net zoiets, maar een stuk groter en echter. Aan mij gaat die hobby voorbij, behalve als er een cache in de buurt ligt, zoals hier. Dan wil ik wel even kijken. Mooi man. Dank daarvoor.


traditional4543. Verbindingsweg by Geo-delima
SmileEven een korte verbinding gelegd Borgercompagnie met Eexterveenschekanaal in een heel rustig gebied. Een mooi begin van een cache-dag. Dank daarvoor.