03-05-2008

Tijdens mijn logeerverblijf in Winschoten een beetje zuidelijk daarvan het geluk gezocht in de buurt van Veendam-Wildervank en omstreken.

 

4542traditional4542. “De Leeuwenborg” by SN@G
SmileMooi paadje vanuit ’t Waar naar de cache. Helaas zwembroekje vergeten. Dus maar terug gewandeld en omgereden. Restaurant dicht. Alweer een tegenvaller, want ik barstte van de trek. Gelukkig wel een fraai verborgen cache. Dat was het belangrijkste. Dank daarvoor.
In: coin


traditional4541. Voorgerecht - Ingredient 1 by Jawowi
SmileVanuit nummer 3 even op het karmozijnrode vouwfietsje gestapt om de laatste in de serie te tackelen. Mooi fietspaadje trouwens, waar ook een of andere technische werker met zijn gele auto overheen reed, maar keurig stopte en uitweek bij het passeren van fietsers. Wat mij tegenviel was de opbrengst van die serie windmolens. Daar kun je slechts een piepklein dorpje van 550 huishoudens van stroom van voorzien. De cache viel natuurlijk niet tegen. Dank daarvoor.


traditional4540. Voorgerecht - Ingredient 3 by Jawowi
SmileMooi plekje hier aan het eind van de autoroute. Twee dikke betonblokken stuitten mijn ritje. Fietsers kunnen daar wel tussendoor. Het brede kanaal vormt een buffer naar de overkant alwaar een motorrijder in zijn eentje aan het stunten was. Dat kan hier allemaal in het mooie Groningse land.
BVDLC


4539traditional4539. Voorgerecht - Ingredient 4 by Jawowi
SmileEn weer ontmoette ik het team GerWil, dat zijn laatste micro in de serie had gevonden en nu druk bezig was met de eindberekening. Dat lukte niet helemaal, omdat niet overal even goed was gelezen. Omdat ik tot dusver de aanwijzingen voor de bonus niet had genoteerd, mocht ik die van hen overnemen. Het zou mij helaas niet lukken met deze gegevens en op de Bonus-site heb ik hun log ook niet zien verschijnen. Ingedient 4 liet zich overigens makkelijk vinden, ook al omdat GerWil mij keurig aanwees waar ie lag.
BVDLC


traditional4538. Voorgerecht - Ingredient 5 by Jawowi
SmileBij het aanrijden was het al duidelijk: medecachers. Ze hadden net de cache afgehandeld. Kennis gemaakt met GerWil een team uit Culemborg, dat vakantie viert vanuit Oudehaske, je weet wel dat mooie dorpje onder de rook van Heerenveen. Nadat uitgebreid was gebabbeld, moest ik ook even de cache graaien en dat lukte prima, want echt moeilijk is niet. Wel leuk. Dank daarvoor.


traditional4537. Star Zuidbroek by Geo-delima
SmilePrecies gelijk met mij arriveerde een lange goederentrein. Die heb ik keurig voor laten gaan. Daarna kon ik mijn slag slaan. Van de hint begreep ik niets, maar dat kwam omdat ik de verkeerde beschrijving voor mijn neus had. Kan gebeuren op zo’n lange intensieve cache-dag. De micro zelf was wel snel gespot gelukkig. Dank daarvoor.


4536traditional4536. Voorgerecht - Ingredient 6 by Jawowi
SmileWat een enorm prachtig geel gekleurd koolzaadveld lachte mij tegemoet bij het aanrijden naar deze op en heel rustig plekje verborgen cache. Na het graaien van dit bijzondere exemplaar mocht ik hetzelfde schouwspel opnieuw beleven, maar dan aan mijn rechterkant.
BVDLC


multi4535. Veendam Stadswandeling by Jawowi
SmileAls cultuurbarbaar moet je van mij geen loftuitingen verwachten over de Veendamse architectuur. Ik vind gewoon alle huizen mooi, dus ook de getoonde in deze multi. Ik fietste gewoon van wp naar wp totdat in het centrum de honger toesloeg en ik fouten begon te maken bij intypen van de vele wp’s. Dus eerst een broodje zalm gevolgd door een dikke ijsconstructie met stratiatella en pistache. Toen ging het beter en kon ik de rest van de tocht probleemloos afleggen. De cache lag fraai verborgen op een rustig plekje op mij te wachten. Dank daarvoor.


traditional4534. Star Veendam by Geo-delima
SmileVoor het doen van de stadswandeling nog even snel een Star gepikt. Die lag netjes op zijn plekje op mij te wachten. Daarna kon het grote werk beginnen.
BVDLC


4533traditional4533. Borgerswold by Geo-delima
SmileNet toen ik lekker in het middagzonnetje zat te loggen op het nabije bankje, kwam een jongeman aangefietst en vroeg mij of er karpers zaten in het langsstromende watertje. Ik heb totaal geen verstand van die materie en antwoordde daarom met een tegenvraag: “Waarom zouden hier geen karpers zwemmen?” En daar had hij geen antwoord op. Min of meer ontevreden fietste hij weer weg en kon ik de grote cache weer in veiligheid brengen.
BVDLC


traditional4532. Borgerswold-Zuid by Jawowi
SmileLeuk kort wandelingetje naar de cache vanaf een straatje typisch Gronings genaamd Tjamme. Dat dient waarschijnlijk ook op zijn Gronings te worden uitgesproken, anders klinkt het al gauw onkies. De cache lag hier op een prima plekje. Dank daarvoor.


traditional4531. Wildervank - West by Jawowi
SmileValt me mee dat deze hier al 4 maanden ligt. Meestal houden caches op plekken waar veel mensen komen het niet lang uit. Het zal me dus nog meer verbazen als ie hier over 4 maanden nog steeds ligt. Ik hoop het natuurlijk wel.
BVDLC
Ai, ik lees nu pas in de logs dat er al veel problemen zijn geweest…


traditional4530. Star Wildervank by Geo-delima
SmileEn natuurlijk komt de Star ook langs de schone plaats Wildervank. Dus deze ook meegepikt. Dank daarvoor.


4529traditional4529. Wildervank - Oost by Jawowi
SmileDe man die in zijn tuintje bezig was aan de overkant heeft schijnbaar niets van mijn bezoekje gemerkt. Kwestie van gewoon doen en niet opvallen. Daar word ik steeds handiger in. Toch blijf ik me generen, om stiekem achter bomen en struiken te verdwijnen in woonbuurten. Altijd blij als het werk gedaan is. Mar zulke caches horen er ook bij. Dank daarvoor.


traditional4528. Ommelanderwijk Gemaal by Jawowi
SmileEn alweer een gemaal. Zo langzamerhand liggen bij alle molens en alle gemalen wel caches, denk ik. Het geeft het belang aan van deze constructies. Wij willen namelijk onze voeten droog houden en tegelijkertijd niet dat huizen inzakken en landbouwvelden verstuiven. Dus laten we de waterstand reguleren. Ook dit gemaal draagt een steentje bij en herbergt bovendien een leuk verstopte cache. Dank daarvoor.


traditional4527. Gemaal langs N33 by Geo-delima
SmileIk heb een aardig eindje omgereden om vlakbij de cache te geraken. Met zicht op het gemaal en het verkeer van de N33 kon ik toen rustig de cache graaien. Dank daarvoor.
In: coin


traditional4526. N 33 by Jawowi
SmileDe N33 heeft een belangrijke functie. Behalve dat ie plaats biedt aan diverse caches, rijdt er ook heel wat verkeer over. In feite verbindt de weg Veendam met de rest van de wereld. Ook ik heb diverse malen ervan gebruik gemaakt. Lag ie vorig jaar niet op de schop hier en daar? Ellende was dat. Nu zijn ze met de N34 bezig.
De cache was er één van het type niet te moeilijk. Ook die mogen er zijn. Dank daarvoor.


4524traditional4525. Voorgerecht - Ingredient 2 by Jawowi
SmileWel een bijzonder eenzaam ritje naar deze afgelegen micro. In de verte reed een arriva-treintje voorbij. Dan weet je dat je in het rustige noorden zit en niet in het jachtige westen. Na het loggen van de cache, ben ik daarom een poos blijven zitten genieten van deze rust. Dank daarvoor.


traditional4524. Rondje plassen 3 Eexterplas by de Malbrooks
SmileHoe kun je een zonnige lenteochtend beter beginnen dan met een wandelrondje om een klein meertje? En dan bovendien halverwege een fraai verborgen micro scoren? Door het nog kletsnatte gras met om me heen allerlei gekwetter, getjilp en gefluit van de vogeltjes die ook genoten van deze mooie dag. Mijn moreel werd zodoende opgekrikt tot ongekende hoogten om de rest van de dag door te komen met het vinden van de mooiste caches. Dank daarvoor.