02-05-2008

Op weg naar een logeerpartijtje in Groningen vooral in de buurt van Kampen uitgekeken naar caches. Die waren er in overvloed, zo bleek het.

 

traditional4523. Welcome Home Smeule by Bounce Team
SmileDit was de minst lastige van de drie geplaatste welkomcaches voor Smeule sr die na een half jaar in Uruzgan weer veilig thuiskwam in zijn woonplaats Nieuwleusen. En de cache zowaar een Carrotte-pot. Ik voelde me vereerd.
BVDLC


4522traditional4522. FTF by reej
SmileZonder spoilerfoto stond ik toch een beetje raar te schutteren aan de overkant van het café, want daar wees mijn pijltje heen. Een beetje logisch nadenkend ben ik overgestoken en ontdekte de plek van de hint. Toen nog even toeslaan. Ik blijf moeite hebben met caches in omgevingen met veel mensen. Gelukkig heeft niemand mij opgemerkt. In tegenstelling tot wat sommige anderen schrijven, heb ik dit soort caches al aardig wat keertjes gezien. Van de scouting afkomstig?
BVDLC


traditional4521. Welkom thuis by .:.Smeule.:.
SmileAan het eind van een cache-dag op weg naar mijn geboekte hotel in Winschoten even een zijsprong naar Nieuwleusen om Smeule sr indirect welkom thuis te heten. Het is alweer een poos geleden dat, maar toch. Ik ken de naam Smeule eigenlijk alleen uit het FTF-klassement waar ie regelmatig opduikt als snelle jongen. Toch staat ie nog niet in de top 10. Een halfjaartje afwezigheid uit Nederland vind ik trouwens een goed excuus. Nog even doorzetten dus. Ook namens mij: welkom thuis.
Naar de cache moest ik trouwens best een poos zoeken. Het duurde wel even voordat mijn oog viel op een bijzonderheidje.
BVDLC


mystery4520. lijnen 01 by Blauwvinger
SmileLijnen in overvloed hier aan het einde van de wereld. Ik snap best dat je daardoor geïnspireerd kunt geraken om thema caches neer te leggen. Mooi gedaan en gevonden. Dank daarvoor.


mystery4519. lijnen 03 by Blauwvinger
SmileMijn eerste cache in het kader van het lijnenspel. Een prettige kennismaking, want het is een mooie rustige plek en het kleine doosje is niet moeilijk te vinden. Dank daarvoor.
In: coin
Uit: coin


4518traditional4518. Bob Evers 4 - De Ontluisterende Ontvoering by the billabong
SmileMooie wandeling langs de rivier. Vooral mooi vanwege de miljoenen bloeiende paardebloemen in de brede grasstrook. Dit prachtige gele tapijt gaat straks over in een pluizige toestand. Ook mooi. Op een gegeven moment moest ik toch midden door de paardebloemenzee om de cache te vinden. Dan ben ik helaas voor de bloemetjes rücksichlos. Geocachen gaat voor. Mooi plekje voor een cache. Dank daarvoor.
PS Geen bootje op de IJssel waargenomen.


traditional4517. Bob Evers 6 - Kresse by the billabong
SmileMet schilderachtig uitzicht op Kampen aan de overkant deze micro kunnen loggen. Dank daarvoor.
PS Geen waardevolle schilderijen waargenomen.

traditional4516. Bob Evers 5 - Johnny Dalmonte by the billabong
SmileDit was wel een heel snelle ondanks mijn immer aanwezig zijnde gêne in bewoonde omgeving. Eigenlijk was ik daar dus wel blij mee. Dank daarvoor.
PS Geen gangsterbaas waargenomen.


4515mystery4515. Bob Evers 2 - Merkwaardigheden op 't Markeresplein by the billabong
SmileHier werd ik aangeroepen door een man in een invalidenkarretje vanuit de belendende tuin. Of ik wat zocht. Niet gemakkelijk zo’n gesprek op afstand. Ik heb hem kort geantwoord, dat ik inderdaad zoekende was. Op het grasveld van diezelfde tuin was een grasmaaier in zijn eentje bezig het gras kort te houden. Handig zo’n opparaat. Maar ondertussen moest ik wel een micro vinden en na wat overbodig geklauter en klimwerk lukte dat. Log gezet en daarna even op bezoek bij de buren die net aan de thee zaten. De oudere mensen wat uitleg gegeven over geocaching en voorspeld dat wel vaker op die plek gestruind zou gaan worden. Ze vonden het best. Ik kreeg nog thee aangeboden, maar moest snel verder. Ik had nog een programma af te werken deze dag.
BVDLC
PS Geen kistje waargenomen.


traditional4514. Bob Evers 8 - Breitstein by the billabong
SmileOp het voetbalveld was een stel knapen driftig aan het balletje schoppen. Daarmee heb ik alle activiteiten in de nabijheid van de cache wel geschetst. Rustig kunnen loggen dus. Hoop wel dat de cache nog lang op dit mooie plekje mag blijven liggen. Ik vind het namelijk wel een linke plek.
BVDLC
PS Geen vliegtuigkapers waargenomen.


traditional4513. Bob Evers 7 - Peraira by the billabong
SmileHeel aardig wandelingetje in IJsselmuiden, het dorp aan de overkant van Kampen. Met uitzicht op een lange rij aangemeerde bootjes mijn worteltekening gezet.
BVDLC
PS Geen mensensmokkelaars waargenomen.


traditional4512. Project IJsseldelta - Dijkverzwaring by Voortrekkers
SmileJa, in Kampen wonen is vragen om problemen op waterbeheersingsgebied. Dat ze daar creatieve oplossingen voor moeten vinden is van levensbelang. Dubbele ramen vind ik dan heel goed gevonden. Ook een stevige voordeur is prima. Maar wat als het water stiekem achterom komt en via het kattenluikje toch je woning volstroomt? Gelukkig maar, dat ze ook aan een stevige stadsmuur hebben gedacht. De dijk werd hier ter plekke verzwaard met een paar flinke steentjes. Die deden meteen dienst als oriëntatiepunt en zo voor het verbergen van een cache. Dank daarvoor.


4511traditional4511. Bob Evers 9 - Hennie Schol by the billabong
SmileAan de picknicktafel bij de veerbootplek zat een stel Polen te zitten. In het algemeen hebben mensen niet door waar ik mee bezig ben en deze jongelui al helemaal niet. Ik heb ze vriendelijk gegroet, heb uitgebreid het info-bord over de Kampereiland fietsroute bestudeerd en kon daarna probleemloos de fraai verborgen micro graaien. Dank daarvoor.
PS Geen drijvende flesjes waargenomen.


traditional4510. Project IJsseldelta - Balgstuw by Voortrekkers
SmilePas thuis las ik op mijn gemak wat die merkwaardige bouwsels alhier voorstellen. Ter plekke had ik geen idee. Nu weet ik dat de hele IJsselmeer afgegrendeld kan worden met een paar simpele rubbertjes. Je moet er maar op komen. Intussen blijft de IJssel wel doorstromen. Geeft dat dan geen wateroverlast? Je ziet, ik ben geen technici. Caches vinden is mijn vak en dat gaat redelijk. Ook hier, want hij was fraai verborgen. Dank daarvoor.


traditional4509. Project IJsseldelta - Eilandbrug by Voortrekkers
SmileHet probleem was de juiste aanvliegroute naar deze brug. Te laat kwam ik erachter dat TomTom mij een loer draaide. Dat kostte flink wat extra kilometertjes. Uiteindelijk bereikte ik via sluipdoorweggetjes het doel van deze trip: de voet van de brug. Vanaf daar nog een kort wandelingetje onder de brug door en de micro gevonden op een verrassende plek. Dank daarvoor.


traditional4508. Project IJsseldelta - Haven by Voortrekkers
SmileKlein wandelingetje door het mooie haventje van de eens zo machtige havenstad Kampen. Daar lag ook nog een kofschip. Altijd makkelijk om die bij de hand te hebben als je niet meer weet hoe de verleden tijd van sommige lastige werkwoorden is. Met een prachtig uitzicht over de brede rivier kon ik de fraai verborgen micro van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.


4507traditional4507. Project IJsseldelta - Woonwijk by Voortrekkers
SmileNet toen ik de totaal verlaten woonwijk uitgebreid had bezocht, stopte er een auto. Dezelfde bestemming? Bekende sticker op de achterruit. Geocachers dus. Twee jongelui die zich anmedego noemen, omdat ze uit het piepklein Noord-Hollands dorpje De Goorn afkomstig zijn. Even gezellig gebabbeld terwijl we de fauna alom in dit overrustige gebied bewonderden en even een meningsverschilletje hadden of we in de verte een grutto of een konijn waarnamen. Toen het dier in beweging kwam, bleek het een haas te zijn. Later op de dag kwam ik nog menigmaal hun naam tegen op de logrolletjes. Ze opereerden in dezelfde vette regio, maar met een van mij verschillende route.
BVDLC
Uit: race-coin


traditional4506. Project IJsseldelta - Bypass by Voortrekkers
SmileAls die bypass-plannen echt doorgaan en een stuk IJssel hier gaat stromen, zal je de fraai vervaardigde cache een ander plekje moeten geven! Tot die tijd ligt ie hier prima. Dank daarvoor.


4505traditional4505. Het laantje by Kissieszoekers
SmileNou, een laantje. Het was gewoon een pad langs de wei dat overging in een bospaadje. Op 70 meter van de cache besefte ik mijn vergissing. Ik had niet de juiste weg gekozen, maar was pardoes het eerste het beste mooie paadje ingelopen. Wel mooi trouwens. Zo moest ik dus even een doorsteekje maken om te ontdekken, dat hier inderdaad een prachtig laantje aanwezig is. Na het graaien van de fraai verborgen cache, heb ik in mijn eentje geflaneerd op dit door twee rijen statige bomen geflankeerde weggetje. Dank daarvoor.


traditional4504. Buitenland in Nederland. by pieterpaula
SmileIk vond het bosje er tamelijk oerhollands uit zien. Maar Harderwijkers denken daar blijkbaar anders over. Wel eventjes lopen zoeken voordat ik de fraai verborgen cache ontdekte.
BVDLC


4503traditional4503. Watcher of the Kites by Joshua Flint
SmileInderdaad een mooi plekje om de kites in de gaten te houden. Tijdens mijn bezoek waren die vliegers trouwens schitterend afwezig. Tijdens mijn wandeling heen en terug heb ik me geamuseerd kijkend naar een horde enorm grote Italiaanse campers die er niet in slaagden voorbij de slagbomen van de grote parkeerplaats te komen. Uiteindelijk kwam er toch eentje door de versperring, misschien de weg banend voor de anderen. Ik heb daar niet op gewacht.
BVDLC


traditional4502. Widoeghe by Cybirian
SmileGelukkig een heel rustige weg alhier. Kon ik op mijn gemak de opzichtig langs die weg verborgen cache graaien. Eigenlijk had ik gezien de titel een 14e-eeuwse cache verwacht, maar volgens mij hadden ze destijds niet de beschikking over pvc-buizen. Maar goed, een hedendaags exemplaar is mij ook goed genoeg. Dank daarvoor.


traditional4501. 'XXXX Bruggetje' [Img] by Team Kleijn
SmileZo, even de benen strekken na een flink ritje vanaf Delft. Het ochtendzonnetje deed al flink zijn best en het bruggetje lag er goed bij. Omdat de buurman bij de brug stond, treuzelde ik met naderbij komen. Toen ie vertrok, schoot ik uit de startblokken en inspecteerde de brug. Wel een apart plekje voor de micro. Daar houd ik wel van. Dank daarvoor.