29-04-2008

Na flink wat caches in België kon ik bij Roosendaal mijn 4500e vondst bijschrijven.

 

4500multi4500. Er was eens.... by Emmelex & The Sugarbelly's

SmileVoor mijn 4500e found heb ik een bijzondere cache uitgezocht. Daarvoor moest eerst in België in de toen nog blauwgestipte plaats Essen flink uitgehaald worden. Dat lukte en om een uur of 5 arriveerde ik bij Roosendaal om een aantal alom bekende sprookjes te tackelen. Maar eerst een snelle hap in de auto terwijl de regen heftig neerdaalde. Precies toen het droog werd, kon ik van start.
Het begin verliep niet soepel. Op wp1 tijden lopen zoeken, totdat ik flink ver van het nulpunt eindelijk de “ellende” aantrof waardoor ik verder kon. Op wp2 was het nog erger. Weliswaar vond ik de aanwijzing, maar tot op heden snap ik daar niets van. Na een kwartiertje mistroostig en glazig kijken, ben ik op de gok maar verder gegaan.
Groot was mijn vreugde toen ik vrij vlot op wp3 kennismaakte met de vermakelijke creativiteit van de cache-leggers. Hier begon dus mijn victorie. De volgende 3 wp’s bezorgden mij allerlei emoties, van herkenning, schrik tot verbazing, maar ik vond en begreep ze, zodat ik vorderde op mijn sprookjesreis. Helaas kwam toen een abrupt einde aan mijn blijheid. In de eerste plaats kon ik ondanks lang speurwerk op wp7 geen aanwijzingen ontdekken en in de tweede plaats begon het weer te regenen.
4500 handdoekToch wilde ik heel graag de cache graaien. Gelukkig steekt de beschrijving dusdanig in elkaar, dat je zonder de multi te lopen, ook wel de cache kunt pakken en dat heb ik toen maar gedaan. Daardoor zal ik wel enige creatieve hoogstandjes hebben gemist. Erg jammer.
In de stromende regen, maar wel onder mijn paraplu, zodat de inhoud van de cache keurig droog bleef, heb ik mijn 4500e worteltekening kunnen zetten. Dank daarvoor.

(Rechts zie je handdoek die Els van het team Naaktslakkies speciaal voor mij heeft gemaakt)

 


traditional4499. Paddeke 10 by GPSss
SmilePaddeke 10 was mijn dertiende en daarmee laatste paddeke in Essen. De paddekes zullen mij nog lang heugen. Werkelijk de moeite waard. Vrijwel steeds een interessant kort wandelingetje. Dat mag ik wel. Zijn nu alle paddekes in deze contreien in beeld gebracht? Dank voor de mooie serie.


traditional4498. Paddeke 9 by GPSss
4499SmilePaddeke 9 was mijn twaalfde paddeke in Essen. Bijna aan het eind van de paddekes in Essen. Ook deze mocht er zijn, zowel qua wandeling als qua verstopwijze. Heb wel even moeten zoeken.
BVDLC

traditional4497. Ketting strak by GPSss
SmileToch 75 geworden. Dankzij een strakke ketting? Ofwel dankzij sportieve levenswijze? De omstandigheden waardoor een einde kwam aan het leven van deze gewaardeerde man, staan niet vermeld op het info-bord. Ik ben niet zo’n fietser. Ik wandel liever. En hoop dan tegelijkertijd caches te vinden. Zoals deze hier. Dank daarvoor.


traditional4496. Paddeke 8 by GPSss
SmilePaddeke 8 was mijn elfde paddeke in Essen. Gadegeslagen door twee kletsnatte dampende paarden die helaas geen paraplu ter beschikking hadden, wandelde ik over het mooie paddeke naar de micro. Ik had geen paraplu nodig want het was net weer droog geworden.
BVDLC


4495traditional4495. History 1 by GPSss
SmileIn een plensregen heb ik mijn Delftsblauwe bolide pardoes vlak naast de cache geparkeerd en getracht zo snel mogelijk de micro te graaien. Dat is redelijk gelukt. Toch kwam ik er niet geheel droog vanaf. Het moge duidelijk zijn, dat ik van de geschiedenis van dit mooie gebouw niets heb meegekregen. Het beeld heb ik zelfs niet gezien.
BVDLC


traditional4494. Paddeke 7 by GPSss
SmilePaddeke 7 was mijn tiende paddeke in Essen. De twee herten die uit het struikgewas opdoken, wisten niet hoe snel ze er weer in terug moesten springen bij het zien van mijn indrukwekkende gestalte. Of was het de paraplu die hen deed schrikken? In een flits waren ze weg en had ik het paddeke voor mij alleen. Van mij hadden ze echter best even mogen meekijken hoe sierlijk ik mijn worteltekening in de regen zette daarbij beschermd door mij handige paraplu.
BVDLC


4492traditional4493. Paddeke 6 by GPSss
SmilePaddeke 6 was mijn negende paddeke in Essen. Dit was wel het meest modderige paadje dat ik vandaag heb betreden. De er net aan voorafgaande regenbui droeg daar natuurlijk ook behoorlijk aan bij. Gelukkig draag ik hydrofobe sportschoenen, zodat ik al glibberend toch verschoond bleef van natte voetjes.
BVDLC


traditional4492. History 3 by GPSss
SmileMeer nog dan al die karrenwielen en de fraaie poort, boeide mij de ernaast gelegen enorm grote akker die geheel oranje gekleurd was. Speciaal voor onze nationale Nederlandse feestdag op 30 april? Geen idee trouwens welk gewas verantwoordelijk is voor die feloranje gloed. Helaas ook hier hevige regen tijdens mijn wandeling en het loggen. Gelukkig kon ik met mijn paraplu de loglijst en mijzelf droog houden.
BVDLC


4491traditional4491. History 2 by GPSss
SmileTerwijl de regen heftig neerdaalde, heb ik snel de micro gelokaliseerd. Helaas daardoor weinig kans om de verlaten woning goed te beschouwen. Geen fuif dus voor mij.
BVDLC


traditional4490. History 4 by GPSss
SmileHet station van Essen ben ik menigmaal via het spoor gepasseerd niet wetend dat ik daar nog eens flink zou gaan rondstruinen om allerlei verstopte zaken te gaan vinden. Zelfs het station zelf herbergt een micro. Die kon ik gelukkig zonder veel opzien ongezien graaien. Hopelijk blijft ie daar nog een poos liggen op dit linke plekje.
BVDLC


mystery4489. De Bezem uit Essen! (Halloween-event) by Silly Walker
SmileDat de betere bezems van Essenhout worden gemaakt, moge algemeen bekend zijn. En waar kun je dat beter beschouwen dan in Essen zelf? Zo toog ik naar het centrum alwaar ik inderdaad een prachtig exemplaar aantrof. Bovendien was vlakbij een fraai vervaardigde cache verstopt. Dank daarvoor.


traditional4488. Riverdance 1 by GPSss
SmileNiet langs maar in de richting van het rivierke gewandeld. Dat kan dus ook. Ter plekke een stel flinke oude wilgen en dan weet je het wel. Gaten genoeg.
BVDLC


4487traditional4487. Paddeke 14 by GPSss
SmilePaddeke 14 was mijn achtste paddeke in Essen. Na nummer 13 even doorgelopen naar deze. Een eerste korte verkenning leverde nog geen micro op. Bovendien naderde de kersverse kilocacher hannes1969, dus die moest eerst worden begroet en worden vereeuwigd voor de ere-galerij. Daarna was de micro snel gevonden en wandelden we samen naar nummer 13.
BVDLC


traditional4486. Paddeke 13 by GPSss
SmilePaddeke 13 was mijn zevende paddeke in Essen. Dit paddeke maakt deel uit van het stroperspad dat door natuurvrinden is aangelegd. Ondanks dat ik nauwelijks stroop, heb ik toch met plezier het pad bewandeld. Niet in het minst omdat er twee micro’op me lagen te wachten. Dit was de eerste. BVDLC


traditional4485. Paddeke 12 by GPSss
SmilePaddeke 12 was mijn zesde paddeke in Essen. Eigenlijk was ik op weg naar nummer 14, maar vanwege een omleiding kruiste nummer 12 plots mijn paddeke. Dus heb ik die maar gegraaid terwijl de ene na de andere trein langsdenderde.
BVDLC


traditional4484. Riverdance 4 by GPSss
SmileEerst heb ik voorrang gegeven aan een groot gezelschap jeugdige fietsers die begeleid door enkele volwassenen het smalle weggetje kwamen langspeddelen. Daarna kon ik de van ver al zichtbare micro graaien. Heb hem na afloop iets beter afgedekt.
BVDLC


4483traditional4483. WIE VAN DE DRIE by pompierke
SmileBij mijn vorige bezoek aan Essen had ik deze overgeslagen, omdat ik cachers tegenkwam die hem niet konden vinden. Onbegrijpelijk! Helaas werd ik min of meer betrapt door een langsrijdende fietser die me vroeg of daar iets te vinden was. Ik heb in mijn beste Vlaams geantwoord: “Mwa, och”. Dat antwoord was voldoende voor de man en hij fietste weer rustig verder. Daarna kon ik eindelijk bepalen wie van de drie de juiste was.
BVDLC


traditional4482. Ali Baba en de 40 rovers by pompierke
SmileMet Ali Baba en zijn kompanen had ik nog een appeltje te schillen. Bij mijn vorige bezoek aan Essen had ik ze niet weten te traceren. Onbegrijpelijk, want nu liep ik ze recht tegen het lijf. Alleen wilden ze mij niet meteen de schat overhandigen. Toen heb ik met mijn hypnotische blik alle rovers diep in hun roofzuchtige ogen gekeken. En ziet, reeds de achtste rover bezweek en overhandigde mij bedeesd het juweel. Dat zal ze leren, die hebzuchtige mannekes! Dank voor deze mooie cache.


traditional4481. Riverdance 3 by GPSss
SmileMijn Delftsblauwe bolide geparkeerd bij een woning met een heel fraai hek. Daarna hetzelfde riviertje als bij riverdance 2 van de andere kant benaderd. Ook hier een fraai verborgen micro. Dank daarvoor.


multi4480. rondje horendonk by vdbmike
SmileEen alleraardigste wandeling in het dorpje Horendonk was een welkome afwisseling bij mijn poging de blauwgestipte plaats Essen weer zijn oorspronkelijke kleur terug te geven. Gemakkelijke wp’s waardoor je op je gemak verder kunt, is mijn ideale vorm van een multi. Het zonnetje scheen helder schoon, de route was van prima kwaliteit en onderweg trof ik een fraai verborgen cache aan. Heerlijk! Dank daarvoor.


4479traditional4479. Riverdance 2 by GPSss
SmileBehalve paddekes kent Essen ook rivierkes. Zoals deze bij voorbeeld die heel fraai tussen het landschap slingert. Mooi wandelingetje dus. Bovendien een heerlijke rustplaats om te loggen. Dank daarvoor.


traditional4478. Paddeke 4 by GPSss
SmilePaddeke 4 was mijn vijfde paddeke in Essen. Dit paddeke was te heftig voor mijn Delftsblauwe bolide, dus maar weer een wandelingetje. Achteraf bleek dit de lastigste verstopte micro uit de serie te zijn. Maar ik kreeg hem boven en daar gaat het om.
BVDLC


traditional4477. Paddeke 3 by GPSss
SmilePaddeke 3 was mijn vierde paddeke in Essen. Dit was wederom een zogenaamde drive in. Ik moest echter wel even de auto uit, maar niet ver.
BVDLC


4476traditional4476. Paddeke 5 by GPSss
SmilePaddeke 5 was mijn derde paddeke in Essen. Ook dit wandelingetje bracht mij bijna terug op Nederlands grondgebied. Nog steeds het heerlijke ochtendzonnetje en naast de versgeploegde akker sloeg ik mijn slag.
BVDLC


traditional4475. Paddeke 1 by GPSss
SmilePaddeke 1 was mijn tweede paddeke in Essen. Mooi wandelingetje in het ochtendzonnetje. Gelogd bijna op de Nederlandse grens met Nispen op de achtergrond.
BVDLC


traditional4474. Paddeke 2 by GPSss
SmilePaddeke 2 was mijn eerste paddeke in Essen. De eerste kennismaking was simpel. Ik kon gewoon naast de cache parkeren. Zo gemakkelijk zou het echter niet blijven. Gelukkig maar. Dank voor deze.