22-04-2008

De 1000e found in de provincie Zuid-Holland. Daarvoor naar de duinen bij Wassenaar getrokken voor een mooie cache van pyne. Op de heen- en terugweg ook nog best wat moois gevonden.

 

4443traditional4443. Hoedje van de Koningin by naaktslakkies
SmileAls ik ergens belangstelling voor heb, dan zijn het wel hoedjes. Ik kijk altijd speciaal naar de paardenrennen in Engeland vanwege de flanerende dames met exquise hoedjes. Ook sla ik geen Koninginnedag over om voor de tv zelf te constateren of Beatrix’ hoedje wel flaneert. Zelf draag ik geen hoeden, omdat zulks niet praktisch is bij het geocachen. Daartoe bedek ik mijn schedel liever met een pet. Alvorens ik ter plekke het juweel van nabij kon bewonderen, moest ik geduldig enkele hondenuitlatende dames zonder hoed(!), maar wel met mobieltje aan het oor, laten voorbijgaan. Dat was niet moeilijk, want met een fraai uitzicht op het brede kanaal en in de verte het praktisch stilstaande verkeer op de A4, had ik een paar krachtige aandachttrekkers. Toen de kust eindelijk vrij was, kon ik mijn worteltekening plaatsten. Dank daarvoor.


4442traditional4442. Schipper mag ik overvaren? by Flora Bora
SmileNet voor ik mijn karakteristieke graai wilde plegen, klonk de roep van de cache-bewaker. Of ik hem kon vinden? Heb maar nee gezegd om de man naar de mond te praten. Bovendien hoefde ik dan niets uit te leggen. Als ik immers bevestigend zou antwoorden, zou het vreemd zijn, dat ik niet met de micro in de hand zou staan. Zo kon de cache-bewaker mij verder toeroepen dat ik warm was. Ook dat wist ik al, want het zonnetje scheen helder en schoon. Zo graaide ik de micro met een dankbare blik richting cache-bewaker. Iedereen blij. Dank daarvoor.


4441bmulti4441. Dune by pyne
Smile1000!! (gevonden in de provincie Zuid-Holland)
Voor deze jubileumcache had Pyne precies de juiste cache voor mij neergelegd. Nu is het bekend dat pyne ons sowieso van perfecte caches voorziet, maar deze heeft bij voorbeeld de juiste afstand voor iemand als ik. Ik heb het drie kilometer lange rondje heel rustig gewandeld en onderweg extra genoten. Dat was niet moeilijk, want een heerlijk zonnetje deed zijn best mijn route door de duinen te veraangenamen. Er stond wel een vrij krachtige oostenwind die waarschijnlijk de oorzaak was van het mooie weer.
4441aOndertussen had ik alle tijd te mijmeren over al die 1000 caches die ik in 5 jaar tijd in deze provincie heb mogen vinden. Al cachende heb ik Zuid-Holland aardig beter leren kennen. Vanuit Delft begon uiteraard de victorie. Heb ik nu elk bijzonder provinciaal hoekje met een bezoekje vereerd? Dat zullen de komende caches mij leren.
In de fraai verborgen cache heb ik een TB achtergelaten. In het logboek mijn jubileumworteltekening geplaatst. Terug op de parkeerplaats bleek die intussen helemaal te zijn volgelopen met dagjesmensen, zodat ik iemand erg blij maakte door een parkeerplekje vrij te maken.
Pyne, dank voor deze mooie cache.
In: TB


4440mystery4440. Voorouders zoeken by Knuffel
SmileMijn eigen voorouders kan ik best vinden, met andermans ouders heb ik meer moeite. En met deze cache al helemaal. In eerste instantie kon ik niemand traceren. Gelukkig hielp mijn genealogisch geïnteresseerde zus mij in de goede richting, dwz aan de goede website. Toen ging het beter al moest ik soms diep nadenken en zo. Uiteindelijk kwamen er coördinaten op papier en vandaag was de dag waarop ik zou kunnen scoren. Ook dat mislukte. Mijn pijltje wees ijzerenheinig richting een stuk privé-terrein. Omdat ik al voor de tweede keer hier rondhing en bovendien een volkomen verkeerde aanvliegroute had gebruikt, heb ik de hulp ingeroepen van Koos de Kapper, de man die altijd rechtstreeks op zijn doel afgaat. Hij legde de vinger op mijn zere plek, in casu een typefoutje of zo. Ik zat op 120 meter van mijn doel en dan weet je het wel: eerste cijfertje achter de komma in de oost-richting fout. Na herstel was daar eindelijk de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
Uit: TB


4439mystery4439. Een boekenkast op reis by Grote Griezel
SmileDe uitspraak van Boudewijn Büch die ik mij herinner, kwam in een tv-uitzending over boekbesprekingen. Boudewijn viel ter plekke door de mand, omdat bleek dat hij het betreffende boek helemaal niet had gelezen. Waarop Boudewijn riposteerde: “Ik zit hier om boeken te bespreken, niet om ze te lezen.” IJzersterk! Bovendien is hij daarin mijn grote voorbeeld, want ik lees nooit boeken. Dat laat ik aan mijn dochter over. Die leest er elke dag wel twee, hoe druk ze het ook heeft. Het moge duidelijk zijn, dat zij met lichtsnelheid leest. In schril contrast met mijn bejaardentempo, dat zich bovendien uit in het overslaan van stukken tekst, hetgeen mij menig extra kilometertje geocachen heeft opgeleverd.
Na een bezoekje aan wp1 mocht ik ook op reis naar de cache die ik aantrof op een fraaie plek. Dank daarvoor.


traditional4438. Mooi Voorburg Nano #1, het Gemaal by Grote Griezel
SmileWat zou Holland zijn zonder gemalen? Dat laat ik aan ieders fantasie over, maar dat ze nodig zijn, daar is iedereen al vanaf de 11e eeuw van overtuigd. Zo staat er dus ook eentje in Voorburg. Toe maar. Dat moest ik zelf zien. En inderdaad, ik werd niet teleurgesteld. Om eerlijk te zijn, had ik echter meer belangstelling voor de cache. Hopelijk duidt niemand mij dat euvel. Ook daarin werd ik niet teleurgesteld. Bovendien een verse logrol, waarin ik mijn WC-initialen kwijt kon. Dank daarvoor.


4437mystery4437. De sleutelzet by Grote Griezel
SmileMoest ik als rechtgeaarde dammer ineens mijn denkhoofd inzetten voor dat ondermaatse spelletje met koningen, paarden, torens en ander speeltuig. Het is bekend: dammers kunnen wel schaken, maar schakers kunnen niet dammen. Het vooruit denken bij dammen vereist nogal wat voorstellingsvermogen en dat kun je blijkbaar niet vergen van die figuurtjesverplaatsers. Ik heb dus in alle rust alle mogelijkheden op dat schaakbord nagegaan en dan lukt het vanzelf. Leuke compositie, dat wel. Echter geef mij maar een knallende combinatie zoals de Coupe Royal of nog liever de Coupe Raphael, waarbij het hout dusdanig in het rond vliegt, dat de Tiroler Holzhakker Bub’n er stinkend jaloers op zijn.
Ter plekke van de cache had ik nog wat sleutelachtigs verwacht, maar blijkbaar zat dat er niet in. Och, gewoon een micro graaien is ook goed genoeg voor mij. Dank daarvoor.