30-03-2008

Het vlak over de grens gelegen Belgische Essen ligt vol met caches. Daar dus begonnen. Daarna verder dit buitenland in en nog menig mooie cache gevonden.

 

4370mystery4370. 12:2=7 (twaalf gedeeld door twee=zeven) by pe1mzs
SmileAls niet-religieus had ik toch wel wat moeite mij letterlijk op dit onbekende terrein te begeven. Ik heb heel wat schroom moeten overwinnen om de eerste stap te zetten. Maar toen die dan eindelijk was gezet, kwam mijn diep gewortelde(!) geocache-gevoel naar boven en het is bekend: dan ben ik niet meer te houden. Laat ik echter iedereen geruststellen: het monumentale religieuze kunstwerk kan nog steeds bezocht worden. Respect man!


mystery4369. KLEURCODE by pe1mzs
SmileMet de kleurcode had ik natuurlijk weinig moeite als rechtschapen zoon van een helaas tamelijk onbekende gebleven schilder. En dat terwijl hij toch zeker destijds de helft van de nieuwbouw in Heerenveen, Grouw, Leeuwarden, Wolvega en Steenwijk van zijn indrukwekkende penseelstreken heeft voorzien. De cache zelf was een eitje. En nog op een leuk plekje ook. Dank daarvoor.


4368mystery4368. KAKURO by pe1mzs
SmileOm mijn zorgvuldig gemanicuurde nagels te ontzien, heb ik gebruik gemaakt van een 2-Eurostuk om een deksels deksel te verwijderen. Of de volgende cacher er ook zo goedkoop van af komt, valt te betwijfelen. Na het terugplaatsen leek het bij nadere beschouwing of het deksel nog schever zat dan ervoor. Daarom met mijn altijd bijdehandte klauwhamer nog even wat corrigerende tikken uitgedeeld. Hahaha, niet echt natuurlijk. Gewoon met mijn vuist.
BVDLC


mystery4367. DAESDONK by hanske
SmileInnerlijk overtuigd van de cache-plek lette ik niet meer op mijn GPSr en liep 100 meter te ver door om aldaar tot de ontdekking te komen, dat ik diende te ontwaken uit mijn trans. Die werd trouwens ook veroorzaakt door het adembenemende uitzicht en het zonnetje dat speciaal voor deze gelegenheid even zijn koppie liet zien na een hele dag verscholen te zijn geweest. Terug op de juiste plek de fraai verborgen cache gegraaid. Dank daarvoor.


4366mystery4366. HOLE SEVEN --- THE BONUS by Yankee Mike
SmileHelaas had ik geen beschrijving van deze bonus-cache bij mij. Dus nam ik het meest voor de hand liggende scenario door de 6 gevonden aanwijzingen in een hoge hoed te deponeren. Even schudden, husselen en roeren en hopla daar waren de waarschijnlijke coördinaten. Blij en hoopvol ben ik die richting gefietst. En niet voor niets. Aan het eind lag een enorm mooie en fraai verborgen cache op mij te wachten. Het was volbracht. Dank daarvoor.
In: TB


traditional4365. HOLE SIX OF SIX by Yankee Mike
SmileHier had ik behoorlijk geluk vrij snel toevallig op de juiste plek te kijken. Dat mocht ook wel, want HOLE FIVE had mijn van nature straffe tempo aanzienlijk eruit gehaald. Zodoende hoefde ik de bunker niet te beklimmen en kon op weg naar de bonus. Dank daarvoor.


4363traditional4364. HOLE FIVE OF SIX by Yankee Mike
SmileNa heel veel gezucht en gesteun ontdekte ik de listig verborgen cache. Toch zeker een half uur gezocht en steeds weer op dezelfde plekken waar ie toch niet lag. Ook niet als ik voor de tiende keer keek. Bovendien moest ik regelmatig de zoektocht onderbreken wegens langswandelende wandelaars. Ik ging dan maar heel geïnteresseerd boompjes staan bekijken. Ik ken daarom nu elk boompje alhier in een draaicirkel van ongeveer 15 meter. Gelukkig was eindelijk het leed voorbij. Dank daarvoor.


traditional4363. HOLE FOUR OF SIX by Yankee Mike
SmileOef, dat was even flink ploeteren. Niet wetend wat mij te wachten stond, had ik namelijk besloten de tocht per vouwfietsje te volbrengen. Met bovenmenselijke krachten heb ik naar schatting driekwart toch fietsend kunnen afleggen. Vraag echter niet hoe. Vlakbij de cache ontmoette ik wederom het echtpaar van HOLE ONE. Zij wandelden het rondje dus in omgekeerde richting. Even gezellig met hen staan babbelen. Zij kenden Nederland goed, want ze hadden er veel gefietst. Daarna riep de plicht weer, nam ik hartelijk afscheid van hen en vond ook hier snel de cache. Dank daarvoor.


4361traditional4362. HOLE THREE OF SIX by Yankee Mike
SmileHier moest ik even wachten met het graaien van de niet lastig verborgen cache vanwege overstekende golfers. Ze keken niet blij. Waarschijnlijk vanwege het regenachtige weer hadden ze heel wat bogies of erger achter de rug. Birdies zaten er helemaal niet in, denk ik. Als je par speelt onder deze omstandigheden, is dat al mooi. Ik heb het hen maar niet gevraagd, om niet onnodig zout in de wonden te strooien. Als beloning prikte ik mij bij de snelle graai behoorlijk aan een braamstruik, maar dat zijn wij geocachers wel gewend. Dank daarvoor.


traditional4361. HOLE TWO OF SIX by Yankee Mike
SmileAltijd fijn als je mensen kunt helpen. In dit geval een stel golfers die nogal stonden te stuntelen. Ik heb hen uitgelegd, dat ze hun stokken niet bij het dikke stukje moesten vasthouden, maar juist aan de andere kant van de stok. Dankbaar voor deze goede raad ging het daarna heel wat beter. Alleen moeten ze nu nog leren in de juiste richting te slaan. Dat moet een ander ze maar bijbrengen, want ik had het druk genoeg met mijn geploeter over het zompige wielercross-circuit. Gelukkig was de cache alhier gemakkelijk te vinden en kon ik snel verder. Dank daarvoor.


4360traditional4360. HOLE ONE OF SIX by Yankee Mike
SmileNet nadat ik de cache had gevonden, ontmoette ik een vriendelijk echtpaar, dat mij vroeg of ik die richting moest daarbij wijzend op het slijk dat zich uitstrekte over de volledige breedte van het pad. Ik dacht van niet, maar het pijltje van mijn GPSr wist naderhand wel beter. Vooralsnog was ik echter blij de eerste cache in deze serie na vrij lang zoeken te hebben gevonden. Dank daarvoor.


traditional4359. KFC ST.-JOB by Speurboy
SmileToen ik hier de vorige keer vergeefs was, stond het voetbalstadion er leeg bij. Nu niet. Er was volop actie. En dat stimuleert. Binnen 5 minuten had ik de micro boven water, nadat ik daarvoor trouwens ook nu weer op allerlei verkeerde locaties had gekeken. Zo, die stip kan van de kaart. Dank daarvoor.
Cry (5 juni 2007) Na lang zoeken toch niets gevonden.
Ben ik nu kwaad? Nee hoor.
Ben ik nu verdrietig? Nee hoor.
Ben ik nu teleurgesteld? Nee hoor.
Toch ben ik blij dat wij in Nederland stukken beter voetballen dan de Belgen...


4358traditional4358. Kempisch Kanaal by Brent99
SmileHier troffen mij twee dingen. Allereerst een stel paarden dat op een voor hen onmogelijke locatie stond. Geen droog plekje te ontdekken. Dat is slecht voor paarden, voortdurend met de benen in het water. Het riekt naar dierenmishandeling. Maar echt verstand heb ik daar niet van. Ze zagen er wel goed gevoed uit. Het tweede wat mij trof, was de voor mij schijnbaar onmogelijke locatie van de cache. Gelukkig heb ik altijd een prikstok bij me. Die kwam nu heel goed van pas. Ik heb hem gebruikt als toverstaf. Ik kon er zelfs de micro mee terugplaatsen. Dank daarvoor.


traditional4357. LDH 2 : second edition by Duche
SmileDeze tweede editie was goed aan mij besteed. Al van verre bleek mijn vermoeden waarheid. Waarmee tegelijk gezegd is, dat je niet gek moet kijken als er over een tijdje een third edition zal moeten verschijnen. Tenzij de plaatselijke jeugd medelijden heeft met ons arme geocachers. We zullen zien.
BVDLC


4355traditional4356. Elise's verjaardagscache by Katje & Bartje2428
SmileVanuit Delft in Nederland ook felicitaties aan Elise. Het was best nog wel even zoeken. Dat begon al met een goede parkeerplek te vinden, maar na wat heen en weer rijden zag ik de opening naar het cache-gebied. Ook ter plekke nog flink gezocht. Opvallend waren de zwart geblakerde bomen rondom. Blijkbaar toch een flink brandje geweest?
BVDLC


traditional4355. Rondje Essen "Fietspadje" by pompierke
SmileTerug bij de auto, ontmoette ik weer de Hoogvlietse clan. Na een prettig wandelingetje had ik de fraai gekleurde micro gelokaliseerd. Het fietspadje werd op dit uur van de dag nauwelijks door fietsers gebruikt. Via het geocachen dus meer door wandelaars. Ook mooi.
BVDLC


traditional4354. Rondje Essen "Spijkerbroekje" by pompierke
SmileWij denken toch aan heel wat anders bij het horen van het woord spijkerbroek. Verrassend dus hier een heel ander exemplaar aan te treffen. Dank daarvoor.


4354traditional4353. Rondje Essen "binnenpadje" by pompierke
SmileEen alleraardigst binnenpadje dat nog flink gebruikt werd ook. Met als gevolg: een beetje onrustig geocachen. Maar het kwam toch allemaal goed toen ik mijn wetenschappelijk cacheonderzoek startte. Er lag daar eentje. Dank daarvoor.


traditional4352. Rondje Essen "Eindstation" by pompierke
SmileNu dacht ik toch echt dat de treinen hier gewoon doorrijden naar Nederland. Of moeten we “Eindstation” figuurlijk zien? Dus zoiets als: Opgepast! Einde van het goede Vlaamse leven. U rijdt nu door naar de vreselijke kookpotten van Nederland.
BVDLC


traditional4351. Rondje Essen "Kerkhof" by pompierke
SmileOmzichtig langs het kerkhof gewandeld met paraplu. Troosteloos met al die regen. Gelukkig wel een micro. Dank daarvoor.


4349traditional4350. Rondje Essen "Watertoren" by pompierke
SmileWat een futuristische watertoren! Wordt ie nog gebruikt? In Nederland zijn veel van de watertorens omgebouwd tot monumenten. Trouwens wie heeft er een watertoren nodig met al die regen tegenwoordig? Cache was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.


traditional4349. Rondje Essen"Kapelleke" by pompierke
SmileNet nadat het werk alhier was verricht, kwamen de volgende geocachers zich melden. Uit Nederland nog wel. De zogenaamde Hoogvlietse clan die ik nu eindelijk voor het eerst in levende lijve mocht ontmoeten. Een uitgebreide fotosessie en kennismaking volgde. Ook zij hadden het plan om Essen onveilig te maken. Zij kozen echter een andere route dan ik. Toch zouden we elkaar bij het “Fietspadje” weer ontmoeten.
BVDLC