24-02-2008

Eerst in mijn eentje door Amersfoort. Na een ontmoeting met Barny kwamen ook nog Menno en Steensnoeper opdraven.

 

multi4306. Rondje Amersfoort 03 – Nieuwland by Biegstra
SmileTsja, deze hadden we nooit zonder hulp gevonden. Afwijking 22 meter! Volgens onze hulpvaardige redder zag hij iedereen op de verkeerde plek zoeken. Dus de berekende coördinaten kloppen niet, kun je dan wel met zekerheid aannemen. Misschien is de cache verplaatst? Verder is het een grappig rondje door deze wijk met de mooie straatnamen.
BVDLC


4305mystery4305. Rondje Amersfoort 05 - Zevenhuizen by Biegstra
SmileIn mijn enthousiasme vergat ik iets belangrijks: de cache terugplaatsen. Kan gebeuren als je oude bekenden ontmoet, zeker als dat een heel stel Zebravinkjes zijn. Maar ja, we moesten verder, hartelijk afscheid, en in mijn bolide tijdens het noteren van mijn administratieve gegevens zag ik uit mijn ooghoeken het grootste Zebravinkje behoorlijk staan schutteren, terwijl hij toch op de juiste plek stond te zoeken. Dus tijdens het wegrijden nog maar even precies aangeduid waar de cache moest liggen. Volgens grote Zebravink lag daar niks. Huh?? Het zou toch niet?? Even mijn jaszakken controleren en ja hoor, daar was de canister. Schaamrood overhandigd en gemaakt dat ik wegkwam. In de andere auto hoorde en zag ik 8BG en St1snpr satanisch lachen.
BVDLC

 


4304traditional4304. Rondje Amersfoort 19 - Vathorst by Biegstra
SmileAlsof aan de overkant een combinatie van Hans Klok en Uri Geller aan het werk was. Terwijl wij rustig en onopvallend ons werk deden bij het speeltuig, stond daar voor het raam een man van middelbare leeftijd naar ons te kijken. Toen wij even later hetzelfde raam beschouwden, was de middelbare man griezelig snel veranderd in een middelbare vrouw. En nog weer een mum later was het een oude grijze vrouw! Zelfs 8Bg en St1snpr die zelf niet vies zijn van illusionaire acties, werd het te heet onder de voeten en onder veel eendengekwaak vanuit de vijver zijn we snel verder gegaan. Spooky hier!
BVDLC


multi4303. Rondje Amersfoort 01 - Wandeling door Kattenbroek by Biegstra
SmileOver deze immense lange wandeling door deze bijzondere woonwijk kan ik als cultuurbarbaar kort zijn. Alweer was het alziende scherpe oog van St1snpr verantwoordelijk voor een fenomenale graaiactie. Helaas was het zo druk bij MacDonald dat wij een zeker verdiende beloning achterwege lieten, want we wilden nog wel een paar caches vinden vandaag.
BVDLC


4302multi4302. Rondje Amersfoort 13 - Nimmerdor by Biegstra
SmileHet was flink druk in Nimmerdor op deze zondagmiddag. Daarom ontspannen en onopvallend met 8BG en St1snpr het wandelingetje gemaakt. Het was deze keer het scherpe doorontwikkelde oog van St1snpr - die sowieso altijd een zeer geëvolueerde indruk maakt -, dat de fraai verstopte canister ontwaarde. Tot mijn schaamte moet ik zelf en ook namens 8BG erkennen dat wij met onze normaal kleur kunnende waarnemende ogen, totaal de cache overzagen ondanks meerdere pogingen. Blij en gelukkig met zo iemand in ons gezelschap – in de volksmond kleurenblind genoemd – de terugweg afgelegd.
Bij de parkeerplaats terug werd een mysterie opgelost. Wij troffen er het team Arjen_Annelies en vernamen het hoe en waarom van hun verdwijning bij rondje 12. Ze wilden ons gewoon ontlopen. Dat was dus gelukt.
BVDLC


multi4301. Rondje Amersfoort 14 - de Berg by Biegstra
Smile“Het mysterie van de verdwenen geocachers”. Leek ons een mooie titel voor een boek. Hoe kom ik daarop? Op ons rondje door deze prachtige villawijk, werden wij op nette afstand gevolgd door een duo geocachers. Nadat wij de cache hadden gevonden, wachtten wij dan ook vol spanning op hun komst. In de verte zagen wij hen komen. Maar ze kwamen niet! Sterker nog, we zagen hen nergens meer! En hun auto stond er nog! Opgelost? Raadselen dus. Niet alleen voor mij, maar ook voor 8BG en St1snpr, terwijl dat toch enorm intelligente en doorgewinterde speurders zijn. We zijn maar verder gegaan naar rondje 13 en aldaar werd het mysterie gelukkig opgelost.
BVDLC


4300multi4300. Rondje Amersfoort 16 - Birkhoven by Biegstra
SmileEn welke indrukwekkende tors ontmoetten wij bovenop de berg? Barny! Wie anders? Deze bovengemiddelde autokenner had de auto’s van St1snpr en mij waargenomen vlakbij zijn winterretraite en de juiste conclusie getrokken. Hij liep het laatste stuk dus gezellig met ons mee. Wat zich echter bij de cache afspeelde, verdient geen schoonheidsprijs. De vrijwillig aangewezen navigator 8BG beschikte dus over een GPS-apparaat en niet ik. Zodoende liep ik druk te zoeken en stond hij temidden van een stel grinnikende lieden zijn naam op het logpapier te krabbelen. Dat zag ik natuurlijk wel, maar het is lastig de cache-plek te bepalen als de cache er niet meer ligt. Denk daar maar eens over na! Uiteindelijk bleek tijdens het terugplaatsen van de canister, dat dit één van mijn mogelijke onderzochte opties was. Was ik toch niet helemaal gek.
BVDLC

 


4299traditional4299. Rondje Amersfoort 11 - Hoogland by Biegstra
SmileDeze cache bevindt zich tamelijk kort bij nummer 18, dus even doorgelopen. Al uit de verte nam ik bij de cache een welgevormde tors waar. Barny! Wie anders? Hij was in de buurt en vond het leuk even een babbeltje met me te maken. Hoe hij wist dat ik hierheen ging? Och, we hadden net hiervoor een keertje of 10 naar elkaar gebeld. Moet kunnen. Gezellie wat bijgekletst, alle roddels even doorgenomen, ondertussen de canister gegraaid en snel weer verder, want voor de volgende cache een afspraak met 8BG en St1snpr.
BVDLC


traditional4298. Rondje Amersfoort 18 - Schothorst by Biegstra
SmileHier op Schothorst was ik al eens eerder wezen cachen. Nu even de tijd genomen om te zien hoe het tijdmechanisme alhier werkte. Dat begreep ik zo goed, dat ik het enkele vertwijfeld kijkende bezoekers na mij precies kon uitleggen. Man, wat word je wijs van dat geocachen! Ondertussen nog even de listig verstopte canister gegraaid.
BVDLC


mystery4297. Rondje Amersfoort 15 - Rustenburg by Biegstra
SmileMezelf wat uitgedaagd om deze te vinden met slechts één van de twee hulpaanwijzingen. Ik beschikte alleen over het correcte N-coördinaat. Dus via een lijntje lopen en goed opletten. Dat deed ik en na enkele vergeefse pogingen op verkeerde maar wel logische plekken, was het op de juiste locatie raak.
BVDLC


4296mystery4296. Rondje Amersfoort 06 - Stoutenburg Noord by Biegstra
SmileNa het bezoek aan de kern van het dorp ook nog even naar de noordelijke uithoek ervan. Een kort maar guur wandelingetje op deze winderige en bewolkte en grijze zondagmorgen leverde weer een canister op. Zo gaat ie goed.
BVDLC


traditional4295. Rondje Amersfoort 02 - Stoutenburg by Biegstra
SmileTijdens mijn zoektocht in dit grappige dorpje werd ik meermalen vriendelijk door enkele autochtonen gegroet. Ik neem aan, dat zij weten wat voor stouts ik daar uitspookte. Zoniet, dan namen ze geen aanstoot aan mijn verdachte gedrag. Mooi man.
BVDLC


traditional4294. Rondje Amersfoort 07 - Het Pon lijntje by Biegstra
SmileZoals de meeste even een zijstapje gemaakt tijdens de multi-09 om deze te graaien. Het spoorlijntje bewonderd. Volgens mij leek het net echt. De teleurstelling kwam pas later, want de cache van multi-09 was niet meer. Gelukkig was dankzij 07 het rondje niet helemaal voor niks geweest.
BVDLC