04-11-2007

Puzzels opgelost die ik mocht verzilveren, maar ook oppakkers en multi's. Caches in de vorm van nano's, maar ook groter. En dat allemaal in Noord-Holland.

 

4134mystery4134. Op die fiets! by Badeendjes
SmileAch ja, die fiets. Pas op 8-jarige leeftijd heb ik destijds met veel moeite het berijden van het rijwiel geleerd. Met mijn vader links van mij en mijn oom rechts van mij, terwijl ze allerlei wijsheden omtrent deze lastige kunst debiteerden. Het was overigens een fietsje zonder remmen, een zogenaamde doortrapper. Levensgevaarlijk dus. Nog een wonder dat ik er nooit brokken mee heb gemaakt, maar op die fiets ben ik wel begonnen.
Intussen is er heel wat ontwikkeld aan het product fiets zoals blijkt uit de vraagstelling bij deze puzzelcache. Trommelremmen, versnellingsnaven, ingebouwde motoren, noem maar op. Fors moeten googelen om de vragen te beantwoorden, maar het lukte en dit bracht mij op een speciale plek in het altijd fietsvriendelijke Obdam, alwaar de fraai verborgen nano geplukt kon worden. Dank daarvoor.


mystery4133. Dirk by geokunis2
SmileGelukkig ben ik (net als Dirk?) in het bezit van een paar magnifieke lodderogen en dan is het ontcijferen van de coördinaten een ogenschijnlijk koud kunstje. Vandaag in de buurt om het voorwerk te verzilveren. Na een keurig kort wandelingetje op de van verre al verwachte plek de fraai verborgen kist aangetroffen. Dank daarvoor.
Uit: coin


4132traditional4132. Tinus Plotseling by Turbohimself
SmileDe heer Tinus niet waargenomen. Misschien omdat ik te plotseling de cache graaide? Ik mikte namelijk in één keer goed. Dat heb je soms.
BVDLC


mystery4131. snap er geen bal van by Jip en Janneke
SmileOok hier had mijn geliefde zoekmethode “met de handen in de zakken” succes. De fraai verborgen micro daarop gegraaid en de wortellog gezet met balklotsende geluiden op de achtergrond. Dank daarvoor.


traditional4130. Grootebroek '40 - '45 by elisa1955 and kelientje
SmileHoewel de cache hier aardig is verborgen, is het doosje zelf niet geschikt. Het is namelijk niet waterdicht en daardoor was de loglijst vochtig. Met het komende verwachte natte herfstweer zal dat alleen maar erger worden, denk ik.
Toch bedankt natuurlijk.


4129multi4129. MiJa-De Bruine Vloot by Bankras
Smile“En wat vindt u van Enkhuizen?” vroeg een ouder echtpaar mij, toen ik moeilijk stond te kijken bij een plattegrond van de haven, omdat me de vraagstelling niet onmiddellijk duidelijk was. Eerder vroegen ze me al, wat ik met dat kleine zilverkleurige apparaatje in mijn hand stond te doen. Natuurlijk antwoordde ik, dat Enkhuizen een prachtig stadje is. Dat vonden ze zelf ook, want speciaal voor hun oude dag waren ze verkast van het drukke Alkmaar naar dit walhalla aan het IJsselmeer.
Ook heb ik maar weer wat uitleg over geocaching gegeven en hoewel ze het interessant vonden, zag ik toch wel wat merkwaardige vraagtekens in hun ogen. Na nog wat gebabbel hartelijk afscheid genomen en verder naar het eindpunt van deze reis. Blij dat ik op mijn karmozijnrode vouwfietsje de tocht deed, want op de licht bevolkte stash area kon ik het vervoermiddel mooi als afleidingsmanoeuvre gebruiken en ongemerkt soepel de fraai verborgen cache tevoorschijn halen. Dank daarvoor.


traditional4128. Overhaal by elisa1955 and Kelientje
SmileBehoorlijk lang de Overhaal toestand aan alle kanten bekeken en gefotografeerd terwijl de vissers alleen maar naar hun dobbertjes keken en er voortdurend wandelaars met honden en kinderen passeerden. Maar geen cache, potgeodorie. Wel 10x steeds dezelfde verstopplekjes onderzocht, wat natuurlijk dom is, want als er niks zit, dan zit het er de volgende keer dat je kijkt ook niet. Hoewel… Ik kon het bijna niet geloven, want ook op de plek waar ik uiteindelijk de nano ontdekte had ik zeker 10x gekeken. Tijd dus voor een andere opticien voor een betere bril, want andere ogen aanschaffen dat zit er niet in.
Wel opgelucht, dat ik succes had op deze mooie plek. Dank daarvoor.


4127traditional4127. Roode Steen (Nano) by BBosman
SmileGelukkig werden op het moment dat ik mijn prachtige werk deed, geen ledematen en hoofden afgehakt op het mooie pleintje, zodat de rode steen kleurbehoud kon tonen. Bovendien is ie toch niet echt, lees ik in de beschrijving. De vraag komt dan natuurlijk meteen in me op, of er werkelijk ooit wel ledematen en hoofden zijn afgehakt alhier, of dat zulks alleen maar grootspraak is in deze Hoorn des overvloeds.
De nano liet zich gelukkig snel lokaliseren, al werd ik onaangenaam verrast bij het beschrijving van het nietige logrolletje, dat er mensen zijn, die denken dat er na hen nooit meer iemand de nano zal vinden en dus uitgebreid en breed uitgemeten hun naam en verdere gegevens op het papiertje plempen met als gevolg, dat de loglijst nu weer vervangen moet worden. Hopelijk heeft de cache-legger clementie en wordt het noodzakelijk onderhoud verricht.
BVDLC


traditional4126. Isis by Cybirian
SmileHet viel niet mee op dit prachtige tuincomplex om de cache te vinden. Om de een of andere reden had ik door het slecht lezen van de beschrijving in mijn hoofd, dat de cache ergens zou hangen. En hoe ik ook netjes op het pad blijvende zocht, er hing niks wat mij boeide, ook niet het object uit de hint. Na veel heen en weer gedrentel, werd ik ietwat brutaler en nog steeds netjes op het pad blijvend, ontdekte ik mijn vergissing. Al die tijd stond de box keurig op me te wachten. Dank daarvoor.


4125mystery4125. Bos en Dijk by buzzardseye
SmileJe mag best weten, dat ik als ondermaatse puzzeloplosser apetrots ben op mezelf, omdat ik helemaal in mijn eentje in me uppie allenig zelfstandig individueel de puzzel heb opgelost. En dat zonder hulp, hints, tips, aanwijzingen. En het mooiste is, dat het nog goed was ook.
Daarom vandaag met dubbel plezier door het kletsnatte gras gestruind en met heel brede grijns de fraai verborgen box getrokken. Dank daarvoor.
Uit: TB


mystery4124. Grafiek by Geonoria
SmileMet grafiekjes kan ik aardig overweg. Tijdens mijn werkzame leven heb ik er meerdere mogen publiceren. Die gingen vooral over de studentenaantallen op de Technische Universiteit van Delft. Die plaatjes leken overigens niet op de twee die hier in de puzzel werden gepresenteerd. Gelukkig niet, want met zulke sterke schommelingen zou ik ongeloofwaardig zijn geweest.
De oplossing bracht mij naar een heel mooie rustige plek alwaar de cache bovendien fraai verborgen was. Dank daarvoor.


traditional4123. Kunst in Osdorp 3; het kleine huis. by Baci team
SmilePrecies bij het krieken der dag stond ik bij een stukje kunst in het altijd artistieke Amsterdam. In het nog schemerachtige licht kon ik de contouren goed herkennen, maar van ooh en aah was daarom nog geen sprake. Op de tast de micro gegraaid. Dank daarvoor.