13-10-2007

Flink bezig geweest in Oegstgeest en Katwijk. De dag uiteindelijk beëindigd in een café.

 

traditional3979. The Ocean Cache by HA&Co
SmileHoe later op de avond hoe schoner volk. Dat gold niet voor mij, want na een dagje cachen mag je blij zijn dat mensen je nog als volwaardig aanzien. Toch veroorloofde men mij deze heilige hallen te betreden. Bovendien werd ik enigszins wegwijs gemaakt op een mij onbekend gebied. Terwijl verder iedereen toekeek op een immens groot tv-scherm hoe Oranje op zijn donder kreeg van de Roemenen, deed ik mijn werk. En dat lukte. Dank daarvoor.


3978multi3978. Monumentenroute Katwijk by florabora
SmileEigenwijs als ik ben een geheel eigen route samengesteld. Heel mooi natuurlijk, maar ik kwam wel in tijdnood. Na 14 kilometer op mijn karmozijnrode vouwfietsje door belendende plaatsen moest ik nog 4 wp’s in Katwijk aan Zee. En de zon begon al aardig in de zee te zakken. Dus mijn Delftsblauwe bolide verplaatst en als een volwaardig cyclist de laatste 4 kilometers afgeraced en bovendien de lastige vragen beantwoord, vooral bij het monument met talloze namen van omgekomen zeevaarders, waar je de oudste en jongste moet vinden. Zelfs dat lukte tamelijk snel. Om zeven uur was ik klaar met fietsen, racen, tellen, optellen. Gezeten in het bushokje de eindcoords bepaald. En met een noodgang terug naar de geparkeerde bolide. Daarmee vervolgens naar de cache gereden. Nog een laatste wandelingetje en in vrijwel duister zo gelukkig de cache nog te vinden. Opluchting dus en bedankt voor deze uitdaging.


3977mystery3977. Monumentaal Oegstgeest #2 by cachorganic
SmileEen poos geleden alle locaties bezocht, thuis de sudoku opgelost en nu weer naar Oegstgeest om het puntje op de I te zetten. Helaas kon ik de negende letter in ons alfabet niet vinden. Ik zou toch niet een foutje hebben gemaakt? Even Biertje bellen en coords vergelijken. Hij had hem namelijk al gevonden. Bij het horen van mijn coords hoorde ik hem door de telefoon van zijn stoel vallen. Omdat zulks niet ongewoon is in zijn toestand, schonk(!) ik daar verder geen aandacht aan. Gelukkig was ie bereid en vooral nog in staat om mij enige koerscorrecties aan te bieden. Ja, en toen kon ik de missende letter wel vinden en het puntje zetten. Dank daarvoor.

 

 

 

 

traditional3976. Marylandcaches #1 Een Ogenblikje... by cachorganic
3976SmileJaja, een ogenblikje. Dat dacht ik ook toen ik na het vinden van de cache in het altijd onderhoudende Oegstgeest werd aangesproken door een oud vrouwtje. Ze sprak Engels en bleek afkomstig uit Dublin. Nou dan weet je het wel. Ik dus niet. Na minstens een half uur sprak ze: “It was nice talking to you”. En eindelijk mocht ik verder. Daarvoor had ik trouwens ook al een uurtje doorgebracht op de stash area. Op eigen kracht lukte het mij niet de smurfenmicro tevoorschijn te toveren. Eerst Biertje gebeld, overigens zonder veel hoop. Terecht zo bleek, want hij had deze nog niet op zijn indrukwekkende lijstje staan. Maar desondanks gaf hij heldere tips. En dat voor een bierdrinker. Je zou bijna van je geloof vallen. Het beste wat ie echter voor mij deed, was het telefoonnummer van Pino geven. Die had hem namelijk wel gevonden en kon mij goede info geven. Weliswaar vond ik de micro niet op de aangeduide plek, maar daar maalde ik niet om met het ding in mijn handen. Eindelijk en snel weer verder. Maar ja, toen kwam dat vrouwtje…
BVDLC