13-09-2007

Gelukkig kwam ik in Hellevoetsluis Koos de Kapper tegen om het karwei af te maken. Dat sterkte het moreel. Daarna nog veel meer caches gevonden. Ervoor trouwens ook.

 

3783traditional3783. blunderbaan by scoebiedoe
SmileHaastige spoed is soms erg goed. Terwijl de zon zijn best deed achter de horizon te verdwijnen, deed ik mijn best nog gebruik te maken van de weinige overgebleven straaltjes en met succes. De blunderbaanse cache kon tijdig worden gegraaid. Koud stond ik daar mee in mijn handen of nog een laatbloeier meldde zich: kkmdb. Natuurlijk was hij mij bekend als cache-legger en via de mail, maar nog niet lijfelijk ontmoet. Terwijl wij babbelden, werd het steeds donkerder. Zijn expeditie naar de dichtbij gelegen cache die ik net hiervoor had gedolven, leek mij weinig succesrijk te worden. In zijn log valt te lezen, dat dit klopte.
BVDLC


traditional3782. schollebos by scoebiedoe
SmileMet de invallende duisternis was het een lastige onderneming om deze in een donker bos gelegen cache te graaien. Toch maar geprobeerd en warempel, vrouwe Fortuna lachtte mij toe, want ik struikelde bijna over de fraaie Carrotte-pot. Toch heb ik wel een beetje kritiek op die plek, want hij lijkt mij niet safe. Voor je het weet, struikelt een vervelende dreuzel er ook over en dan is het finito. Mijn advies is dus om de pot iets beter en vooral logischer te verstoppen. Dus op een slim plekje vlakbij een duidelijk object. Dat hebben wij geocachers namelijk graag.
BVDLC


3781traditional3781. De Hoeksewaard by Roeliboeli
Smile52!!


multi3780. de Vlieger by Gerjobama
SmileIn de namiddag naar een bosje in de polder vlakbij Middelharnis getogen om daar wat rond te struinen en een cache te vinden. Het plan lukte volkomen. Alleen punt 4 zorgde voor verwarring. Ik begrijp nog steeds niet waarom eerst de naam moet worden omgezet. Gelukkig was de oplossing simpel en dat past wel bij mij. Zo wandelde ik een genoeglijk uurtje met een heerlijk zonnetje op de bol langs water en bos en vond onderweg de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


multi3779. Sylasca's Ravense Park by Sylasca
SmileHet hoofdmenu voor vandaag. Daarvoor ging ik naar het altijd hypermoderne Hellevoetsluis en belandde in een futuristisch park dat was voorzien van veel water, veel wandelpaadjes, veel speelgelegenheden voor kindertjes, dus ook voor geocachers. De opdracht was vijf specifieke punten uit de beschrijving te herkennen en er getallen op te plakken. Bij het eerste de beste getal ging het al fout. Ik telde er eentje te weinig. Dat was niet erg. Bij het tweede ging het echt mis. Ik telde er 12 te weinig. En ik sta echt er niet om bekend dat ik zo zuinig ben, maar toch. Twee andere punten leverden correcte getallen op. Waarbij ik overigens wat hulp kreeg van een 3779plaatselijke schone blondine, die me nog wel veel meer wou helpen, maar ik heb ook mijn trots. Dus alleen verder. Eén locatie vond ik niet, maar dankzij de checksum kon toch de vermeende stash area worden betreden. Daar was niks te vinden. Vette pech dus na bijna 2 uurtjes zware arbeid. Gelukkig doemde in verte de reddende engel op in de persoon van Koos de Kapper. Samen moest het toch lukken. Na wat hertellingen en ook het vinden van locatie vijf samen op naar vermeende stash area. Wij zagen het al van verre: fout. Koos raadpleegde nog een hulplijntje richting joris, maar werd er niet echt wijzer van.
Toen zijn we uit wanhoop toch maar met de bolides nogmaals naar de vermeende stash area getogen en bekeken daar de boel eens van de andere kant. Wat bleek? Toch goed! De fraai verborgen cache kon worden gegraaid, maar pas nadat ik bijna kennismaakte met het koude water vanwege een vlakbij geplaatste misleidende dummy. Vooral ook omdat Koos de Kapper heel beslist in die richting wees. En zo’n ervaren kilocacher kan het niet mis hebben, denk je dan. Wel dus. Maar zoals gezegd, eind goed al goed na 3 uurtjes zweten. Dank daarvoor.


traditional3778. 52-1 by team de ridders
SmileZal je altijd zien. Ligt de micro onder de laatste steen die je omkeert. Niet dus. Niet goed gekeken? Nogmaals het hele zootje opgetild. Hm, andere boeg dan maar. En proberen uit het zicht van de brandweerlieden te blijven. Ik ben al genoeg uitgelachen in mijn leven. Een rondje om de stash area met de handen in de zakken en dan heel goed kijken, wil nog wel eens helpen. Hm, misschien daar? Yes! Leuk hoor. En bedankt.


3777traditional3777. stoomtrammetje by marcoR1
SmileHet dansje op en rond de antieke brug naast de grote brug Hoogvliet-Spijkenisse duurde deze keer niet lang. Een poosje terug had ik ook al eens een poging gewaagd en veel langer rondgedanst. Toen zonder succes, vooral ook omdat ik de spoilerfoto niet bij me had. Nu had ik hem thuis bekeken en daarmee de zoekcirkel aanzienlijk ingekrompen. Bovendien zag ik de cache meteen liggen. Raar dat ik daar vorige keer niet (goed) keek.
BVDLC


traditional3776. Gadering by de-gewone-rat
SmileZo eentje laat je op doorreis natuurlijk niet liggen. Fraai verstopt overigens. Dank daarvoor.


traditional3775. Het Sterrenbos by mopishima
SmileTerwijl Team Monker de cache al had gegraaid, struinde ik in de buurt rond achter mijn zwieberende pijltje aan. Ze keken nog even toe hoe ik vervolgens op de juiste plek ook mijn slag sloeg en gingen weer verder met hun onderbroken kluswerk.
De cache-plek lijkt mij een beetje link. Iets te veel in het oog springend, denk ik. Hopelijk blijft ie er nog een poos liggen, maar misschien kun je een veiliger plekje zoeken.
BVDLC


3774traditional3774. Het Julianapark by mopishima 
SmileSoms kun je de hint beter niet lezen. Mijn pijltje bracht me naar de goede plek. Mijn verstand niet. Door deze tweespalt keek ik glad over de fraai verborgen micro heen en ging elders proberen mijn slag te slaan. Toen dat niet lukte, maar weer terug naar mijn pijltjesplek alwaar een team druk bezig was met loggen. Dat scheelde me dus verder zoekwerk en er volgde de kennismaking met het Team Monker. Nog heerlijk jong en tijdens het klussen thuis even een break genomen om een paar caches te graaien bij hen in de buurt in het altijd speciale Schiedam. En dus op het juiste moment. Grote klasse! Dank daarvoor.
BVDLC


traditional3773. tazzies home by tazmanian-devil
SmileNa het vinden van de micro heb ik het rondje door het Kethelse natuurparkje even afgemaakt. Overigens ben ik zo vrij geweest de micro enigszins te verplaatsen naar een iets veiliger en logischer plekje. Ik trof hem namelijk aan gewoon in het pasgemaaide gras en dat lijkt me niet de bedoeling.
BVDLC