01-09-2007

Via Deinze naar Bissegem. Kenners weten het dan wel. Juist, in België! Samen met Monique en later ook Jos mooie caches gevonden.

 

3713traditional3713. The FT cache by Don't Panic
SmileOp stap met Ramenas en Pepe om een micro te graaien bij dit monument. Gelukkig weet Ramenas bijna alles van deze streek, dus al vanaf verre begon zij te vertellen over de armoedige Vlaamse sjouwers die destijds massaal in Noord-Frankrijk de cichorei uit de grond trokken om een schamel loontje te ontvangen. Ter ere van hen is dit stervormige monument opgericht. Van de valse boom wist ze echter niet, dus dat heb ik als valse kaaskop hen kunnen uitleggen. Zo werden we allemaal wijzer. Een flink poosje lopen zoeken naar de micro en het was Ramenas die trots het kleinood van zijn plekje trok.
BVDLC


traditional3712. De Libel by Pumba & Timon
SmileWie weet het beter? TomTom of de dame? Dat was de grote vraag bij het aanrijden van de Libel. Vanuit het altijd blinkendschone Bissegem vond deze operatie plaats. Eerst werd geluisterd naar de dame zoals dat hoort. Dus Ramenas wees de weg terwijl Pepe knikkend haar aanwijzingen beaamde. Helaas 3712liepen we vast op een wielerronde in Marke en mochten niet verder. De auto gedraaid en toen naar TomTom geluisterd. Naar heel veel rondtoeren over o.a. een levensgevaarlijk eivormig wegenstelsel belandden wij uiteindelijk op een parkeerterrein dat vol stond met vrachtauto’s en rondhangende chauffeurs.
Volgens mijn pijltje stonden we op 100 meter van de cache. Dus probeerden wij via paadjes door de struiken die richting te gaan. Helaas eindigde dat steeds voor een hek. Wel konden wij genieten van de vele openbare toiletten alhier. Wat doe je dan? De tekst bij deze cache lezen en daar stond het verlossende antwoord: een parkeerplek aan de Bosstraat. Waarop Ramenas sprak dat ze dat al steeds had gezegd. Voortaan dus luisteren naar de dame. Dat heb ik wel geleerd. Eindelijk konden wij de mooie wandeling maken over de voormalige vuilstort die nu vol stond met prachtige bloemen en als bekroning het fenomenale kunstwerk van de Libel. Ook werd de fraai verborgen cache gevonden en zo kwam alles nog goed.
BVDMC

3711
mystery3711. De brug van ..... by tonytje
SmileDe puzzel slechts half opgelost, maar gelukkig had ik wel de brug kunnen lokaliseren. Samen met Ramenas dit prachtige bouwwerk bewonderd, waarbij ik haar wat details kon vertellen die ik op internet was tegengekomen. De micro vinden was een ander verhaal, want ik had geen coördinaten kunnen uitrekenen. Gelukkig hadden wij houvast aan de hint en enkele opmerkingen uit de logs. Na meermalen zowel boven als onder de brug te hebben gekeken, gaf de micro uiteindelijk zijn plekje prijs en was deze cache dus geen brug te ver. Dank daarvoor.


traditional3710. DEINZE 2 by tonytje
SmileDe laatste voor vandaag in de serie Deinze. Drie stuks laten liggen in verband met tijdgebrek. Pepe zat in Bissegem klaar met de frietjes, salade en biefstuk. Dus dan weet je het wel. De micro werd vlot gevonden. Met hongerige magen snel naar Bissegem.
BVDLC

 

3709traditional3709. DEINZE 7 by tonytje
SmileToen we op ongeveer 300 meter van de cache waren, keek ik eens goed op de kaart en trok een min of meer verkeerde conclusie. Daarom ruim 10 kilometer omgereden om aan de andere kant van de Leie te geraken. Dat lukte prima. Nog een stukje wandelen en toen bleek dat de hele omrij-procedure niet nodig was geweest… Nou ja, we hadden onderweg gelukkig nog wel een paar niet-Deinze-serie-caches kunnen graaien. Na afloop bij het restaurant werd ik door Ramenas getrakteerd op een lekkere grote tas warme soep. Daarbij konden we genieten van het uitzicht op het water alwaar een stoere oudere man een verfrissend bad nam. Brrrr….
BVDLC


traditional3708. 't oud SAS by badi
SmileHoe was ‘t bij ‘t oud sas? Ik was er samen met Ramenas. Er zat geen adder onder het gras. We vonden de cache zonder kompas. De GPSr kwam wel goed van pas. Na het loggen lieten we alles zo ’t was. Dank voor de cache. Eersteklas!


traditional3707. Geocachers Who's Who by GEOAngus
SmileNadat Ramenas en ik eerbiedig Cyriel Buysse hadden gegroet op ons pad, konden we de albums met vooral Belgische geocachers bewonderen. Voor mijn plaatje verwijs ik naar mijn site waarop bovendien nog minstens 400 andere geocachers prijken in de zogenaamde eregalerij. Daaronder ook Belgische. Na het terugplaatsen van de cache verlieten wij deze luxueuze omgeving.
BVDLC

37063707
traditional3706. DEINZE 6 by tonytje
SmileOp weg naar station Deinze was ik er langs gereden en had de grote fluitketel al zien staan. Wordt hier in het groot water gekookt? Nee, men stookt er jenever. Zomaar midden op een pleintje met grasveld. Nou ja, ik kijk nergens meer van op. Zelf drink ik geen alcohol, dus ik weet weinig van het bereidingsproces. Als ik het zo zag, leek het me niet moeilijk. Gewoon de drie ingrediënten (je ne ver) bij elkaar gooien, beetje stoken, beetje roeren en klaar is de jenever. Proost!!
BVDLC


3705traditional3705. DEINZE 1 by tonytje
SmileNadat ik Ramenas van het station had opgehaald – zij kwam per trein vanaf Bissegem en ik per auto vanaf Delft NL – was onze eerste gezamenlijke expeditie naar een verlaten hondenschool. Daar moesten we overigens niet zijn en dus liepen we nog een stukje door. Terwijl Ramenas zich nog de slaap uit de ogen wreef, kon ik haar de plek van de micro aanwijzen.
BVDLC


traditional3704. DEINZE 8 by tonytje
SmileDe mooiste in de serie vooral het prachtige gezicht op het kasteel Ooidonk. Het toch al schitterende bouwwerk werd door het ochtendlicht nog eens bijzonder verlicht. Een sprookje leek het wel. Helaas Assepoester, Sneeuwwitje, de prinses op de erwt en al die andere indrukwekkende sprookjesfiguren niet gezien, want die lagen nog heerlijk te maffen, want ze leefden immers nog lang en gelukkig. Ik ben toen maar een micro gaan zoeken. Ook leuk.
BVDLC

3704
traditional3703. DEINZE 10 by tonytje
SmileEen van de vele bruggen over de Leie nabij Sint-Martens-Leerne en Bachte-Maria-Leerne lag er mooi bij in het vrolijke ochtendzonnetje. En ik mocht er in de buurt een micro zoeken. Dat lukte prima. De micro was al open en na het loggen heb ik hem voorzichtig weer op zijn plekje gelegd in de hoop dat ie gesloten blijft.
BVDLC


traditional3702. DEINZE 9 by tonytje
SmileMijn eerstgevonden cache in de Deinze-serie nabij Sint-Martens-Leerne. Terwijl het opkomende zonnetje laag over het kasteel en door het met vele mooie bomen voorziene laantje scheen kon ik mijn log zetten. Daarna verder en proberen nog meer micro’s te vinden. Dank voor deze.