30-08-2007

Mooie caches in Zeeland. Wat wil een mens nog meer? Een paar caches op de heenweg misschien? Die kreeg ik ook.

 

multi3701. Mooi Zeeland: Ritthem by De Saatjes
3701SmileNatuurlijk is Zeeland mooi en Ritthem ook. Dat mocht ik vandaag zelf ondervinden. Net toen ik begon zo rond 4 uur ’s middags, betrok het weer en verdween het aangename zonnetje achter de wolken en stak een fris windje op. Als notoir watje heb ik toen maar besloten mijn oorspronkelijke fietsplan te wijzigen en met de auto langs de wp’s te rijden.
Aldus heb de meest saillante punten van het pittoreske Zeeuwse dorp mogen aanschouwen. Er moest zelfs een kerkhof worden bezocht. Om alles niet te gemakkelijk te maken, had de cache-legger het hele alfabet uitgenodigd en alle letters deden van harte mee. Daardoor moesten helaas ook enkele minder interessante punten worden bekeken, maar dat hoort erbij.
Toen het zoeken van de cache. Uit de logs begreep ik, dat er was “gerommeld” met de coördinaten. Het was me zelfs niet duidelijk of de eerste vinders de cache wel werkelijk hadden gevonden. Daardoor twijfel bij mij en dan blijk je niet goed te kunnen zoeken, omdat je niet zeker bent van de berekende plek ook al door de ingewikkeldheid van het gekozen letterschema.
Ik heb mij toen na lang vergeefs zoeken naar het laatste wp begeven en heb een hapje en een drankje genomen. Daarna nog één keertje gekeken en toch op de berekende plek de fraai verborgen cache gevonden. Ik heb mijn naam als tweede in het logboek geschreven, maar heb twijfel of de eerste vinder wel zelf zijn naam erin heeft genoteerd. Overigens voor mij geen probleem hoor. De cache-legger bepaalt zelf het hoe en waarom van zijn eigen cache, vind ik. Bedankt daarvoor.
In: coin


3700traditional3700. Een stukje Atlantikwall by De Saatjes
SmileJa die Duitsers hadden het zo mooi bedacht. Met al dat beton zo langs de kust. Het heeft ze destijds niet geholpen zo bleek. Hier staat dus nog een stukje. Toch ging mijn aandacht meer uit naar het mooie uitzicht over het water. En ik was niet de enige. Nog een tijdje staan praten met een local die hier blijkbaar vaak komt en er maar niet genoeg van krijgt. Ik kreeg nog heel wat te horen over van alles en nog wat. Dat door de inundatie van de geallieerden bij voorbeeld de huizen van toen nog steeds zout zijn en daardoor moeilijk te onderhouden. De bedoeling van het onderwaterzetten was de Duitsers eruit te krijgen en zodoende controle over de vaarroute naar Antwerpen af te dwingen. Dat is weliswaar gelukt, maar toch. Ook werd de langsvarende veerboot nog even bewonderd. Kwam in de plaats van de oude veerboot van voor het in gebruik nemen van de tunnel bij Terneuzen. Nu doet het voetgangers/fiets/veerbootje het goed, maar er zijn nogal wat problemen geweest in voorgaande jaren.
Zo zie en hoor je nog eens wat bij het geocachen.
BVDLC


traditional3699. Fort de Ruyter by De Saatjes
SmileEen fort gericht tegen Engelse schepen? Begin vorige eeuw? Hadden wij toen ruzie met de Engelsen? Dat was mij niet bekend. Of kwam dat door die hooligans? Het is altijd wat met die Britten. Of haal ik nu de geschiedenis door de war? Ter plekke heb ik maar gauw de micro gegraaid. Dat is veel belangrijker. Dank daarvoor.


3698traditional3698. Roeiershoofd by De Saatjes
SmileTerwijl in het vrolijke middagzonnetje hele horden kijkers op het bolwerk van het altijd visvriendelijke Vlissingen stonden te gapen, deed ik mijn klus. Dat viel nog niet mee, want de micro is listig verstopt en niet helemaal op mijn coördinaten. Door het uitbreiden van mijn zoekgebiedje ontdekte ik de fraai verborgen cache. Bleek ik nog tweede vinder te zijn ook!
Als je denkt dat de massa kijkers in een spontaan applaus uitbarstte dan heb je het mis. Blijkbaar letten ze niet op een oude merkwaardig actieve man. Eigenlijk maar goed ook.
BVDLC


traditional3697. Spuikom by De Saatjes
SmileMet op de achtergrond de hoge torens aan de boulevard van het altijd vriendelijke Vlissingen, heb ik even een wandelingetje gemaakt en tussen de struiken een micro gegraaid. Bleek ik zowaar de derde vinder te zijn. Gelukkig werd er niet gespuid vandaag, dus de kom was helemaal leeg.
BVDLC


3696traditional3696. Landfront Vlissingen by De Saatjes
SmileMet 6 man in een stevige bungalow. Nog wat speelgoed erbij. Kun je je dagenlang vermaken. Toch benijd ik de mannen niet die hier gedwongen moesten bivakkeren. En dan het lawaai bij het schieten. Hadden ze toen wel goede oorproppen? En hadden ze ook verplichte pauzes, want je kan aardig moe en geïrriteerd worden van al dat geknal om je oren.
Na het graaien van de fraai verborgen micro heb ik nog even een snelle blik geworpen naar de binnenkant. Het had weinig effect. Alles was al aardig uitgewoond.
BVDLC


earthcache3695. Earthcache: De Vliedberg by Ralf_sg
SmileWij in Friesland noemen het terpen. En die zijn een behoorlijk stuk groter dan zo’n bergje alhier. Bij ons kun je er hele dorpen op bouwen en dat deden we dan ook. Maar ja, die Zeeuwen bent zûnig. En dan krijg je dit. Moet ik nog schatten ook hoe hoog zo’n bultje is, want het stond niet op het bordje en je mag niet met je duimstok door het hek om eventjes te meten. Afijn, het Vliedbergje bij Biggekerke staat nu wel op de kaart.
BVDLC


earthcache3694. Earthcache: De Hoge Hil by Ralf_SG
SmileHoog is ie zeker. Dat duin hier bij het altijd drukke Domburg. Nog een poosje staan praten met een jong Duits stelletje dat op skeelers naar boven had weten te komen en spontaan aanbood mij te helpen met het maken van de verplichte foto. Ze vroegen zich af waar de duinen vandaan komen. Ik heb ze uitgelegd: uit Zwitserland. Daar kopen we ze massaal in, want dan is het goedkoper. We vervoeren ze dan korrel voor korrel via de Rijn naar onze kust. Daar stonden ze toch wel even van te kijken. Ja, je bent nooit te jong om wat te leren.
BVDLC


3693multi3693. De Schotsman by mvs "Team Pooh"
SmileBij Schotsman moet ik denken aan doedelzakken en geruite rokjes. Niets van dat al hier. Wat dan wel? Natuur, of beter gezegd cultuur. Toevallig werd er vandaag op grote schaal gemaaid. Vooral gras natuurlijk, maar daartussen staan ook andere plantjes. De vrijkomende geuren waren heerlijk. Ik maakte meteen de woordspeling Genotsman.
Om mijn tere voetjes te sparen heb ik het vouwfietsje erbij gepakt. In het begin ging dat goed, maar allengs werd de ondergrond zachter zodat ik minstens een derde van de tocht wandelend en zeulend met mijn fietsje heb afgelegd.
Ondertussen natuurlijk wel genoten van het uitzicht over het water van het Veerse Meer. Sowieso volop genoten, want je verliest geen aandacht aan rekenwerk. De coords van de wp’s zijn gegeven, de wp’s zelf zijn helder, alleen aan het eind een klein sommetje en graaien maar. Zo zie ik de multi’s graag. Dank daarvoor.
In: coin


traditional3692. Verklikker by Uitjes
SmileEven het vouwfietsje gepakt voor het ritje naar de cache op het strand van Burgh-Haamstede. Onderweg eerst een col van de eerste categorie. Die heb ik op de macht genomen. Toen kwam er eentje van de buitencategorie. Ik heb het op souplesse geprobeerd, maar moest toch afstappen. En dan nog een stuk over het strand. Totaal gezien een behoorlijk zwiep aan mijn conditie alvorens ik de fraai verborgen ton ontdekte. Dank daarvoor.
En daarna het hele stuk weer terug…

3691
traditional3691. "ROB" by IkbenMamma
SmileHier robben? Met al dat beton en asfalt? Zijn ze niet goed wijs? Zeker een klap van de molen gehad in Pieterburen. Dus weg met die robben hier. Laat ze naar robvriendelijker omgevingen gaan, maar kijk wel uit voor orka’s, want die zijn net als Ikbenmamma en haar lieve dochtertje bijzonder gek op zeerobben. Lievelingsmenu zogezegd.
Toch bedankt voor de listig verstopte cache.


traditional3690. Vallend water by marcoR1
SmileTerwijl het kriekte om 06.15, hoorde ik het water vallen. Dat was een goed teken. Op reis naar Zeeland heb ik aldus het altijd spetterende Spijkenisse even met een bezoekje kunnen vereren. Dank daarvoor.