24-08-2007

Met zowaar! door Noord-Holland van zuid naar noord. Weinig bleef voor ons verborgen. Eigenlijk niets.

 

3653mystery3653. Fiets/bromfietspad by BBosman
SmileMet de fietsjes veilig in de nieuwe bolide even een verkeersbordencache gescoord. Wat zijn er veel verkeersborden! In mijn jeugd had je er maar vier: een bruin bord met witte rand dat was een bord bonensoep, een groen bord met witte rand dat was een bord erwtensoep, een rood bord met witte rand dat was een bord tomatensoep en een vierkant bord met rode en witte en paarse stippen betekende dat je te veel had gedronken.
Gelukkig heb ik google en vond de juiste betekenis van de gedemonstreerde borden. Ik heb de cache ter plekke zelf maar gepakt, want zowaar! had geen zin om opgetild te worden. Met mijn zwakke rug zou ik overigens ook tekort geschoten zijn. Logrolletje was wel een tikje nat. Het doosje is niet echt waterdicht volgens mij. Toch hebben wij onze krabbels erop kunnen plaatsen. Dank daarvoor.


traditional3652. Peilschaalhuisje by Noorderhaaks
SmileDuidelijk een mooi huisje daar aan de dijk met fraai uitzicht op Texel en Marsdiep als ik het wel heb. Duidelijke hint. Duidelijk was ook de cache-plek. Overduidelijk echter dat de cache verdwenen was. Ik ben daarom zo vrij geweest in het lege kuiltje een meegebrachte canister met daarin een briefje met de logs van zowaar! en mij te plaatsen. En die goed te bedekken. Hopelijk keurt de cache-legger deze handelswijze goed en kunnen onze founds blijven staan.


traditional3651. Balgzand by Helderse_Jutters
SmileDaar zaten ze dan de twee bromfietshangjongeren en ze voerden een diepzinnig gesprek. Zowaar! en ik hebben hun voorbeeld gevolgd en hebben plaatsgenomen op de door de zon verwamde basaltblokken. Dat zat prima en tijdens onze conversatie konden wij heimelijk een cache tevoorschijn toveren, loggen en weer terugstoppen. Precies toen waren de jongeren ook klaar met hun geleuter en kon iedereen vertrekken.
BVDLC


3650traditional3650. Lands End (Nano) by Muiz99
SmileMet veel moeite hebben zowaar! en ik onze initialen kunnen plaatsen op het overvolle logrolletje. Graag wat onderhoud dus. Overigens heb ik clementie met de cache-legger, want sommige cachers hebben niet voldoende hun verstand gebruikt bij het loggen. Idioot groot hun log geschreven. Tsja, dan is zo’n piepklein rolletje snel vol natuurlijk.
Wel een mooie plek hier met zicht op het mooie Marsdiep en alle langsvarende boten. Dank daarvoor.


mystery3649. Zeehelden by Ketila
SmileZeeheld is een relatief begrip. Die zeehelden van ons, daar denken ze in veel landen heel anders over! Volgens mij hebben we zo’n beetje heel Europa lopen jennen met die mannen. Maar het is natuurlijk duidelijk dat onze helden niets te verwijten valt. Zij leverden alleen nobele zeeslagen. Dat kunnen ze in overig Europa niet zeggen. Wij stonden altijd in ons recht. Het moet maar eens gezegd worden.
Gelukkig was van ons beide zowaar! de zeehelden-expert en zij heeft dus de vragen en berekeningen uitgevoerd. Een hele klus als ik haar mag geloven. Ik heb mij beperkt tot de controle op die werkzaamheden. Mijn conclusie was, dat ze correct heeft gewerkt. Het bewijs werd na een beetje zoeken getoond. Dank daarvoor.


3648mystery3648. Twee Kleurig Kunst by Helderse_Jutters
SmileAls het om kunst gaat, moet je bij mij zijn. Kunst met twee kleuren is helemaal mijn ding. Helaas echter stond het rood en groen uit de puzzel mij vies tegen. Mijn tere kunstzinnige ziel werd negatief geprikkeld. Met een fotoprogramma heb ik de kleuren geïnverteerd, maar ook dat mocht niet baten. Vol afschuw het ding aan de kant gegooid. Bah!
Maar gelukkig was daar zowaar!! Zij heeft een heel andere kijk op kunst. Met veel inzet wist zij uit het tweekleurengedrocht een stel coördinaten te toveren. Weliswaar niet helemaal correct, maar het landschap wees erop dat wij redelijk in de buurt zaten. Ik gokte er zelfs op dat de oost-coördinaat correct was en probeerde zo via een lijn op de juiste plek te komen. Dat lukte niet. Toen aangenomen dat de noord-coördinaat correct was. En dat klopte. Net voor ik de cache wilde graaien, kwam zowaar! aangelopen met een telefonisch verkregen hint. Was eigenlijk dus niet meer nodig. Eind goed, al goed. Dank daarvoor.


mystery3647. Karakter by Noorderhaaks
SmileAls het om karakter gaat, dan doe ik mee. Vol overgave heb ik mij dus op deze opgave gestort. Via hoogwaardige berekeningen kwam ik ongeveer 200 meter naast de cache uit, maar het was nauwkeurig genoeg bleek in de praktijk.
Bij het betreden van de stash area kwam ons een karakteristieke geur uit mijn plattelandsjeugd tegemoet. Anders gezegd: wat een stank! Hier werd flink gegierd. Kon dat niet even wachten tot wij de cache hadden gegraaid? Met dichtgeknepen neus werden de logs gezet en snel gingen wij verder.
BVDLC


traditional3646. 't Ananasbos by Muiz99
SmileLeuk wandelingetje door een tamelijk ongerept bosje nabij het altijd schalkse Schagerbrug. Op de terugweg naar de auto waren we zelfs even de weg kwijt. Gelukkig vond zowaar! weer het met omgevallen bomen lastig te nemen pad. Overigens ontdekte zowaar! op de stash area meerdere volgens haar betere plekken om de cache te verbergen. Mijn theorie was dat Muiz99 daarom juist daar NIET de cache had verborgen om ons een beetje te jennen. Klopt dat?
BVDLC


traditional3645. Kwelderput. by ardligthart
SmileLeuk ommetje om een visvijver en onderweg een cache graaien. Bij terugkomst stond net een echtpaar een stripnummer op te voeren. Ze gingen behoorlijk uit de kleren. Dat moest ook wel, want hun motorkleding was ietsje te dik voor het wandelingetje in de zon. Ze stelden zich aan zowaar! en mij voor als Paroja en dat deed wel een belletje rinkelen. Vraag het maar aan Watson.
BVDLC

36453644
traditional3644. The Goose goes. by ardligthart
SmileBij het aanrijden in het altijd lustige Langedijk al meteen een geocacher gespot en even naar gezwaaid. Omdat ik altijd nogal wat rituelen moet afwerken alvorens aan een cache te beginnen, zagen wij hem verderop al flink met de gans stoeien. Vergeefs zo bleek. Toen heeft zowaar! even gedemonstreerd hoe een kilocacher zo’n klusje klaart. In no time was de gans gevangen, geslacht, gebraden en opgediend. ML1 keek bewonderend toe. Daarna heeft hij samen met mij toegetast. Heerlijk!
BVDLC


3642traditional3643. Oosterbos by The Martians
SmileLeuk wandelingetje door het onbekendste bos van het altijd houtrijke Heiloo. Samen met zowaar! even de glazen container gegraaid terwijl op het aan de overkant gelegen golfterrein men probeerde balletjes in gaatjes te meppen. ’t Is maar waar je van houdt.
BVDLC


multi3642. Kruidberg by Ma®ius
SmileOp de vouwfietsjes peddelden zowaar! en ik genoeglijk door het altijd spannende Santpoort. Het ene wp nog boeiender dan het ander. We hebben er zelfs nog een wp aan toegevoegd. De de Terrasvogels sponsorende banketbakker werd door ons met een bezoekje vereerd. En de door zowaar! aangeboden appelpiccolino smaakte verdomd lekker. Want ik barstte van de trek na ongeveer 20 km fietsen in de felle ochtendzon.
De cache zelf was een openbaring. Hier was de meesterhand van 3641een vakman zichtbaar. Met trillende vingers lukte het om de kluis te openen. Ik heb er een TB in achtergelaten. Die zit daar zeker safe tot een volgende cacher hem weer meeneemt.
Bedankt voor de mooie cache.


earthcache3641. De Bruid van Haarlem by Team Dutchcollies
SmileKijk, daar ligt nog een Earthcache, wees zowaar! op haar meegebrachte kaart van het duingebied. We waren fietsend bezig met de cache Kruidberg en zowaar! stelde dus een ommetje voor. Het was prachtig weer, geen wind en zo peddelden wij op de vouwfietsjes door het prachtige duingebied. Aan het eind van de tocht werd een torenhoog duin beklommen. Al de moeite werd beloond met een prachtig uitzicht. Fotootjes gemaakt en toen mochten we dezelfde weg weer terugfietsen en verder gaan met de Kruidberg.
BVDMC