19-08-2007

En weer met Jessy naar Alphen a/d Rijn voor enkele bruggen. Ook nog wat verder gekeken dan de brug lang was.

 

3637multi3637. Kromme Aar by Veensteker
SmileIk vond het erg meevallen. Zo krom was die Aar niet. Dat konden Jessy en ik constateren toen we ons wandelingetje maakten nabij een overdrukke kinderboerderij van het altijd attractieve Alphen a/d Rijn. Vrij recht bewoog het watertje zich naast ons terwijl wij wat wp’s wegwerkten. We liepen een beetje gelijk op met twee echtparen op middelbare leeftijd of zo waarvan de mannen hun speeltjes uitprobeerden. Nee, niet hun echtgenotes, maar superdeluxe foto-camera’s. Tsja, je hebt zo’n ding, dan wil je er ook wat mee doen. De meest onnozele hoekjes en gaatjes werden al lachend en gierend en brullend vastgelegd. Toch waren ze ook wel nieuwsgierig wat wij uitspookten. We hebben ze dus maar wat ingewijd in onze hobby. Ze vonden het bereninteressant. Zo vloog te tijd en kwam vrij snel een eind aan deze mooie multi. Dank daarvoor.

 

 

3636mystery3636. Indoctrinatie by Breenwosj
SmileDaar stonden Jessy en ik dan voor het hek. Daar zat dusdanig een touw omheen gebonden, dat het niet de bedoeling was het te openen. Maar het pijtje wees er wel overheen. Wat doe je dan? Juist, je gaat nog eens naar de berekening kijken. Aha, 42 ipv 41 ingetoetst. Tsja, dat scheelt 1,2 kilometer. Gauw de auto weer in en naar de juiste plek en nu de 41 ingetoetst. Nu moest het waarlijk wel lukken.
Aldaar wees het pijltje naar een tamelijk onbereikbare plek op een eilandje. Hm, zou ik dan één of meerdere vragen verkeerd beantwoord hebben? Samen hebben Jessy en ik nog eens de lastige vragen doorgelopen. Hier en daar een ander cijfertje ingevuld en toen bleek dat we niet hoefden te zwemmen. Het was Jessy die met haar scherpe blik de fraai verborgen cache ontdekte. Dank daarvoor.

 

 

3635mystery3635. Bolknak by Figurado
SmileEen sigaartje op zijn tijd, daar zeg ik geen nee tegen. En tegen een Bolknak al helemaal niet. Deze legendarische sigaar rookte ik al op 5-jarige leeftijd. Meeroken dan natuurlijk. Toen kwam namelijk een sigarenrokende pleegvader in mijn leven en kon ik de heerlijke aroma’s van die dekbladgevallen opsnuiven.
Er zat wel een link aspect aan. De man stak zo’n ding op na de middagmaaltijd en viel daarna gelegen op twee stoelen in slaap. Geen wonder, want hij stond elke dag om 3 uur op, werkte zich een slag in de rondte op de melkfabriek tot 12 uur, kwam een beetje bij, at wat, stak een sigaartje op en viel in slaap. Voordat zijn borstharen verschroeiden, pakte mijn moeder dan voorzichtig het overgebleven eindje sigaar uit zijn mond. Tot zover mijn jeugdherinneringen.
Tegenwoordig rook ik niet meer. Ook niet meer mee. Gelukkig weet google heel veel en daar heb ik min wijsheid vandaan gehaald om de vragen te beantwoorden.
Samen met Jessy geprobeerd de cache te vinden. Dat viel nog geen sigaar mee (vertaalde Friese uitdrukking!). Zonder Jessy zou ik waarschijnlijk genoodzaakt zijn geweest het gebied plat te branden en de cache uit de resterende as te zeven. Gelukkig attendeerde ze mij na 20 minuten verwoed zoeken op de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


3633multi3634. 0172 Brug # 5, "Swaenswijkbrug" by Team Knossos
SmileNa voldoende uitgerust te zijn bij brug 6, was brug 5 aan de beurt. Jessy ontdekte dat de nieuwgebouwde woningen naast de brug ook een af te sluiten in- en uitgang aan het water hebben voor hun eventuele bootjes die dan onder de woningen geparkeerd kunnen worden. Kun je dus met bij voorbeeld met je speedboot zo uit je bed dagelijks naar je werk.
De vragen op de wp’s leverden geen probleem op. Het vinden van de cache wel. Na wat overbodige kruip- en sluipbewegingen door met teer ingesmeerde brandnetels en zo, lag de micro toch op een logische plek, waar ik hem eerst met mijn grijpgrage vingers had gemist. Een meer vastberaden en dieper doordringende greep deed wonderen. Dank daarvoor.


multi3633. 0172 Brug # 6, "Alphensebrug" by Team Knossos
SmileWat is er heerlijker dan op een zonnige zondagochtend in augustus op een terrasje te zitten met een stuk appeltaart met slagroom en een kop lekker warme chocomelk, in gezellig gezelschap van Jessy die mij trakteerde op deze lekkernijen, terwijl voortdurend mooie bootjes voorbij voeren en de brugwachter het erg druk had, met het op en neerklappen van de Alphense brug? Dit paradijselijke tafereel speelde zich af in het altijd allemachtig gezellige Alphen a/d Rijn zelf. De cache was gevonden, dus we hadden het verdiend. Het probleemloze leuke wandelingetje had ons erheen geleid. Dank daarvoor.