12-08-2007

Via wat groene dorpen in de polder naar Friesland. Daar is het altijd goed toeven. Zeker nu er mooie caches verstopt zijn.

 

multi3620. Olde- en Nije- Route 1 : Nijetrijne by ET4FR & CO
SmileEerst de brug van alle kanten bekeken en toen wist ik het. Graaien maar dus.
Wat de etymologie betreft van de naam Nijetrijne, dat dus op zijn Fries Nijetriene heet en betekent: Nieuwe Triene. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om te begrijpen, dat er een nieuwe schoonheid in het dorp was komen wonen en dat deel van het dorp hebben ze daarom naar haar genoemd. Trientje dus. Mijn oma heette ook zo en was in haar jeugd ook heel knap. Het zit dus gewoon in de familie.
BVDLC


multi3619. De Lindevallei by ET4FR & CO
3619SmileWel eens muggen gezien met onbloot bovengebit? Van begeerte? Hier bij Wolvega vlogen ze rond en ze hadden duidelijk op mij gewacht. En dan hebben sommige mensen het over de mooie natuur. Ja, op foto’s en films. De werkelijkheid is echter dramatisch. Grote squadrons volleerde kamikaze-jagers waren het. Op zoek naar blote huid. Bij mij alleen hoofd, nek en armen. De Belgen vinden ons Hollanders diknekken. In mijn geval klopt dat nu, terwijl ik voorheen wijd en zijd bekend stond om mijn sierlijke dunne nekje. Ook mijn armen hebben nu het formaat Jerommeke, maar niet van de spierballen. Stom natuurlijk om mijn ruimtepak thuis te laten liggen.
Liet ik mij weerhouden door die stekende monsters? Natuurlijk niet! Een echte geocacher gaat door. Bij het zoeken en het loggen van de cache, heb ik zelfs mijn jas aangetrokken ondanks het warme weer. Waren in ieder geval mijn armen bedekt tijdens het stilstaan. Daarvoor had ik in een voor mijn doen redelijk snel tempo het rondje afgelegd. Het was de beste manier om proberen te ontkomen aan de aanhoudende attacks. En onderwijl meppen natuurlijk. Ik schat dat 90% van de insecten die mij geprikt hebben, het niet heeft overleefd.
Toch heb ik onderweg de intrinsieke schoonheid van het gebied kunnen waarnemen. Een heel apart landschap hier met pittoreske paadjes door het gras en langs de watertjes. Mooi en duidelijk uitgezocht door de cache-legger. Op het peil-bankje was het gelukkig goed te doen en had ik even rust om bij te komen, de benen te strekken en over het meertje te staren.
De fraai verborgen cache liet zich gelukkig snel vinden. Dank daarvoor.


3618traditional3618. Herdenkingsmonument (2) by De Beltjes
SmileNa het drama bij monument 1 was dit een verademing. Heerlijk bij de tafel zitten loggen en in verwondering gekeken naar de overweldigend prachtige beukenboom in de tuin aan de overkant. Nog nooit zo’n mooie gezien.
BVDLC
PS Overigens heb ik het Petgat gelaten voor wat het was, omdat ik ervan uit ging dat de cache-leggers op vakantie waren omdat ze niet reageerden op not-founds. Thuisgekomen zie ik dat mijn theorie klopt. Ooit ga ik dus die cache ook bezoeken.


traditional3617. Herdenkingsmonument (1) by De Beltjes
SmileVoordat ik deze micro in handen had, had ik eerst uitgebreid de tekst op de steen gelezen en toen op zoek gegaan op de verkeerde plek. Tot mijn ergernis zag ik niet echt iets wat aan de beschrijving van de hint voldeed. In plaats van de conclusie te trekken, dat ik dus de verkeerde hint had, ging ik steeds verwoeder zoeken. Het duurde erg lang voor de harde waarheid tot me doordrong. Bovendien aardig lek geprikt door akelige insecten was dit een harde leerschool voor de beginnende geocacher. Toch lijkt het me een leuk spelletje, dus ga ik er toch maar mee door.
Met de juiste hint was het gelukkig snel gepiept.
BVDLC


3616traditional3616. Scheenesluis by ET4FR & CO
SmileOmdat ik toch al fietste vanwege de vorige cache, ook dit stukje er maar bij geplakt. Het was druk bij het sluisje. Vooral oudere van het fietsen uitrustende mensen die weinig aandacht hadden voor een eveneens oudere man die heel veel belangstelling had voor het sluisje en het van alle kanten fotografeerde en overal op en onder kroop om geen detail van het bouwwerkje te missen. Ze vroegen niets. Het was hun blijkbaar duidelijk wat ik deed. Zodoende heimelijk gedaan waar ik eigenlijk voor kwam. Overigens zag ik in het logboek een alleraardigste log van 11/8 door een verliefd niet-geocachend stelletje dat ook de cache had gevonden, netjes gelogd en weer teruggelegd en zelfs iets hadden geruild! Blijft de vraag hoe verliefd ze wel waren en waar ze mee bezig waren toen ze de cache ontdekten…
BVDLC

 


3615multi3615. Olde- en Nije- Route 3 : Oldelamer by ET4FR & CO
SmileTerwijl de brug eindeloos op en neer ging om de files zowel op de weg als op het water van dienst te zijn, sprokkelde ik op mijn gemak wat gegevens bij elkaar. Plots nog een stel cachers die al wat langer bezig waren met de cache en ergens waren vastgelopen. Die begonnen dus gewoon opnieuw. Duo Cothe en team Krieties. Goed voor mij, want zo kon ik hun gegevens met die van mij vergelijken, waarbij bleek dat ik toch iets over het hoofd had gezien.
Daarna waren de andere teams in een mum gevlogen en was het voor mij lunchtijd. Op een rood bankje heb ik mijn krentenbolletjes weggewerkt kijkend naar de drukte voor mij. Scheepjes in alle maten kwamen voorbij. Heerlijk lijkt me dat, zo de hele godganse dag varen op het water en je doodvervelen, omdat je eigenlijk niets te doen hebt en dan ’s avonds weer gezellig het hele stuk terugvaren, tuftuftuf.
Na de maaltijd kwam voor mij het echte werk en dat heb ik op de fiets gedaan. Leek me wel zo leuk en handig. Zo werd de fraai verborgen cache gegraaid. Dank daarvoor.


traditional3614. Vriezen/dooien by potger
SmileHerman Finkers zong het al: “Zo heb je het over Friezen, zo heb je het over Dooien.” Ze reden namelijk gezamenlijk een groot wak in tijdens het schaatsen. Een soortgelijk thema was hier aan de hand. Nou dacht ik toch echt, dat het grote gebouw de vriesinstallatie bevatte voor de ijsbaan, zodat er ook in de zomer geschaatst kan worden. Niet dus. Ik was er de enige bezoeker en ik kon de meegebrachte supersnelle klap-noren in de auto laten liggen. Gelukkig was er als troost wel een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


3613traditional3613. Om even bij stil te staan: Harmen Visser by ET4FR & CO

SmileDat is ongelooflijk hard en verdrietig als je een dag nadat de oorlog eigenlijk voorbij is, toch nog omkomt door toedoen van ellendige landverraders. Ik heb er inderdaad bij stil gestaan in tegenstelling tot de horden fietsers (waaronder Duitsers!) die voorbij trokken tijdens mijn aanwezigheid.
BVDLC


multi3612. Groendorp #09 - Bant by shimrod and SwiperTheFox
SmileBij de school had ik even moeite vanwege het tijdstip dat je het terrein niet mag betreden. Heel merkwaardig dat de zon hier in het altijd bruisende Bant altoos op hetzelfde tijdstip ondergaat. De andere wp’s waren minder lastig en met de checksum weet je helemaal dat je goedzit. Toen op naar de stash area waar de ludiek verborgen micro snel kon worden gespot. Dank daarvoor.


3611multi3611. Groendorp #08 - Luttelgeest by shimrod & SwiperTheFox
SmileTerwijl een deel van de goegemeente zich bezighield met zingen op zondagochtend in de kerk die is gebouwd in de Grieks-Romeinse traditie van de Hoog-Germaanse dus Gotische middeleeuwen (je ziet, hier spreekt de deskundige) met hier en daar nog een toefje neo-classisime en wat Jugendstil, hield ik mij bezig met belangrijker zaken: het herkennen van foto’s. Dat lukte prima. In luttele tijd was mijn geest vervuld van cache-coördinaten. Nog een klein slotwandelingetje en daar lag de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
Uit: TB

 

mystery3610. Flevoland's First ABC SuDoKu by .: Masterchef :.
SmileDoor een computerstoring ontving ik de mail van de Chef vorige keer dat ik hier was, net te laat en moest de micro dus laten liggen. Dat heb ik nu ook gedaan, maar wel eerst even gelogd.
BVDLC