02-08-2007

Een dramatische visvangst, kabouters, weinig Grieks, een stel event-caches en een vluggertje.

 

3562multi3562. **MZLE2007** Buitendijks by sjaco
SmileNadat ik mij eerst versterkt had in een snackbar te Bergambacht – die in Groot-Ammers was met vakantie – met een heerlijke patat mét, een slaatje en een kalfskroket met mosterd, waarbij een lokale hobbyboer bij me aan tafel zat die nog nooit van De Snakkert had gehoord, maar me wel probeerde uit te leggen hoe je bij het verkopen van een schaap een tientje meer kon verdienen en waarbij ik de clou niet heb begrepen, omdat ik zijn mummelend dialect niet goed verstond, was ik sterk genoeg om de wandeling door het zeiknatte uiterwaardgebied te ondernemen en was ik dankbaar dat ik onlangs nieuwe sportschoenen heb aangeschaft met ultramoderne goretex bekleding waardoor mijn kwetsbare voetjes heerlijk droog bleven en ik zodoende met prachtig uitzicht op de Lek met daarin enkele zwaarbeladen voorbijvarende vrachtschepen, de fraai verborgen cache kon graaien. Dank daarvoor.


multi3561. **MZLE2007** Het rode licht by sjaco
SmileWel potjangeodorie! Daar stond ik alweer voor l*l met de korte voornaam! Ik had het kunnen weten met dat rooie lampje. Altijd kans op ellende. De vorige keer dat ik hier was, regende het en zag ik het niet zitten om door het kletsnatte riet te waden. Nu stond ik bij het voorlaatste wp voor aap, want hoe ik ook zocht, geen aanwijzing. In mijn troosteloosheid toen een hulplijn uitgegooid naar de altijd meelevende en meevoelende mlvdburg. Hij vertelde me, dat ik op de goede plek zocht en ook hoe de aanwijzing verborgen moest zitten. Foetsie dus. Of ik ben zo kippig dat alleen een gezamenlijke combinatie van Pearl, Specsavers en Hans Anders misschien nog wat kan betekenen voor mij. Gelukkig was mlvdburg zo vriendelijk om mij te verklappen waar de cache ongeveer moest zitten en op zijn Carrottes heb ik zodoende de fraai verborgen cache gevonden. Dank daarvoor.


3560mystery3560. **MZLE2007** Voetbal by mzle2007 @ gmail.com. Adopted by team guppie
SmileAls ex-voetballer waarbij ik achtereenvolgens het groen-gele shirt van FVC en het groene shirt van Warga droeg, waarna ik het op 19-jarige leeftijd wel genoeg vond met het schoppen van gefrustreerde tegenstanders naar alles wat er aan mijn supersnelle en technisch vaardige lijf bewoog, zodat ik elk weekend dusdanig in de lappenmand werd gedeponeerd, dat ik ’s maandags als een invalide bewoog en de rest van de week nodig had om te revalideren, zodat ik des zondags daaropvolgend weer fris het veld kon opdraven om vervolgens weer volkomen in elkaar getrapt te kunnen worden, maar die het voetbalgebeuren nog redelijk volgt, waren de genoemde trainers in de puzzel oude bekenden natuurlijk. Ronald Koeman heb ik zelfs persoonlijk ontmoet op een school in België, maar dat verhaal is te lang om hier te vertellen. Ook de berekende locatie en zelfs de verstopmethode kwamen me bekend voor. Gelukkig heb ik weinig aanleg voor depressiviteit.
BVDLC


traditional3559. Snelle, Snellerwaard by Vissertje
SmileIn het altijd oubollige Oudewater kom ik regelmatig om weer eens een impulsieve actie van Vissertje te belonen met een verdiende found. Zo ook nu. Toch moest ik wel drie keer kijken voordat ik de fraai verborgen cache lokaliseerde. Dank daarvoor.


3558mystery3558. **MZLE2007** Lopikerwaard by mzle2007 @ gmail.com. Adopted by team guppie
SmileOp het uiterst gezellig event een paar maandjes geleden verbleef ik dusdanig lang, dat er totaal geen tijd was om alle uitgezette caches te gaan vinden. Bij stukjes en beetjes raap ik ze nu bij elkaar. Om deze te vinden moest er eerst een woordzoeker met bijna louter Lopikerwaardse termen worden opgelost. Dat was natuurlijk een eitje, want ik ken elk dorp hier van binnen en buiten door al die caches die gelegd worden door de enthousiaste meute.
De cache moest ik vinden in een leuk gebied waar de zwaargevulde hooiwagens langskwamen waarbij het onverharde wegdek minstens 20 centimeter wegzakte onder het geweld tijdens het passeren. Onoplettend had ik zelf mijn bolide geparkeerd in een flinke plas modderig water, dat flink opstatte toen ik in mijn bekende agressieve stijl wegspoot. Mijn auto lijkt nu op een crosscar vlak na de wedstrijd.
Zoals velen voor mij heb ik eerst op een verkeerde plek gezocht alvorens ik de listig en fraai verborgen cache kon graaien. Dank daarvoor.


mystery3557. Hekendorpse Micro by Team van Druten
SmileMij was niet bekend dat men in het lieflijke Hekendorp er een heel apart schrift op na houdt. Ik dacht het gewoon een saaie oud-Hollandse agrarische gemeenschap was. Niet dus. Het leek me bij het oplossen van het vreemde handschrift wel ietwat op een Griekse enclave in het Hollandse landschap. Ter plekke heb ik echter niets Grieks kunnen ontdekken. Geen ouzo, geen sirtaki, geen Homerus, geen hitte. Wel een leuk weggetje waar het heel rustig was, zodat ik er op mijn gemak een fraai verborgen cache kon graaien. Dank daarvoor.


3556multi3556. Het kabouter gat by rowdy's
SmileIk heb de laatste tijd toevallig nogal eens met kabouters te maken. Dat is een ruig volkje en je moet niet met ze spotten. Ze houden van sterke drank, schuine en seksistische bakken en niet van kindertjes al denken de kindertjes daar zelf anders over. Misschien is de oorzaak van hun levensstijl wel de uitbuiting door de mens. Wij hebben de kaboutertjes in het verleden slecht behandeld en hen ingezet voor allerlei vervelende klusjes. De uitdrukking: “Dat hebben de kaboutertjes gedaan!” spreekt voor zichzelf dunkt me.
Met wat aarzeling aan deze tocht begonnen maar allengs nam het vertrouwen toe en werd het zelfs leuk. Onderweg nog een viertal op de grond liggende dames die lagen uit te puffen van een fietstochtje en onderwijl wat aten en dronken. Deed me toch weer aan de kaboutertjes denken.
Ook werd een eindje verderop door een stel locals iets met een grote plons in de Vlist gekwakt. Ik kon niet zien wat het was, maar ze discussieerden (ERNA!) of het wel verantwoord was.
Ik heb intussen maar gauw de fraai verborgen cache gegraaid. Dank daarvoor.


mystery3555. tussendoortje by gpsjes
SmileOp het weggetje naar de cache zag ik bij een bruggetje een vader met ongeveer 10-jarige zoon staan vissen. Een blik in de emmer: nog niks. Na het vinden van de fraai verborgen cache op de terugweg, was het eerste dat ik zag de triomfantelijke blik van het jongetje. Hier was een vis gevangen! Nieuwsgierig bekeek ik de vangst. Het was een lief klein voorntje dat door een zuchtende vader stevig werd vastgehouden, want de haak moest er nog uit. Dat was een probleem. Het dappere visje had de haak nogal diep ingeslikt. De punt van de haak kwam via zijn linkeroog weer naar buiten. Vast niet prettig voor het sympathieke visje. Ik heb de lieden veel plezier gewenst met hun leuke hobby en ben verder gegaan, want ik heb een andere en mijns inziens diervriendelijkere passie.
BVDLC