28-07-2007

Door Spijkenisse via een jungle, een nieuwbouwwijk en een sterrenwacht. Lekker bezig dus.

 

3520multi3520. De Sterrenwacht by De Bergjes
SmileEen sterrenwacht in het altijd spiedende Spijkenisse. Dat is mooi. Dat wilde ik wel eens zien. En inderdaad, halverwege de route lachte het koepeltje mij tegemoet. Verder weinig bedrijvigheid. De sterren waren blijkbaar op vakantie. En daarom peddelde ik maar door op mijn hyperluxe vouwfiets. Nog even naar de slager gezwaaid die net zijn winkel op slot deed en enigszins wantrouwend terugkeek en niet terugzwaaide. Even wat gerekend en hup daar was de fraai verborgen en door twee slakken bewaakte cache. Ik moest er wel even voor standbeeld spelen, omdat twee jochies op de fiets door het struikgewas voorbij schoten. Ze hebben me niet opgemerkt. Daarna terug naar de auto die ik had geparkeerd bij Wilhelmina.
BVDLC


traditional3519. Wilhelmina by De Bergjes
SmileAha, daarom heet deze cache zo. Dat merkte ik op bij het parkeren van mijn bolide vlakbij het straatnaambordje in deze nieuwbouwwijk in het altijd spiegelschone Spijkenisse.
Precies ter hoogte van de cache-lokatie aan de overkant van de straat werd een auto gewassen. Dat gebeurde degelijk, want nadat ik deze cache had gegraaid, en na het volbrengen van de multi De Sterrenwacht, kwam ik weer voorbij en constateerde dat net de laatste druppel van de groene auto werd afgeveegd.
3518Overigens werd ik tijdens het graaien niet opgemerkt. Dat zegt zowel iets van mijn intussen zeer verfijnde camouflagetechniek als van de fanatieke ijver van de autowasser.
BVDLC


multi3518. Spijkenisser jungle by themo1
SmileEen jungle is het inderdaad! In het altijd spetterende Spijkenisse. Overal elkaar tegensprekende gele borden die aangeven dat het fietspad is afgesloten en dat je links moet, of rechts, of rechtdoor. Maar waar ik heen wilde, dat bleef lastig. Uiteindelijk vond ik een weg, maar die was vergeven van de verbodsborden. Omdat ik vrij was van doping, geen gele trui droeg, eerlijk had gezegd aan mijn dochter waar ik uithing deze middag, vond ik dat ik recht had op deze route. En die leidde precies waar ik moest zijn. Namelijk bij een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.