27-07-2007

Ovenhandschoenen, een moeilijke wiskundige figuur, wind en water, een lantaarnpaal en wilgen.

 

3517multi3517. Wilgen rond de plas by Bennieboys
SmileKoud had ik de fraai verborgen cache gegraaid en stond zoals gebruikelijk een eindje verderop te loggen, toen bezoeker 2 zich meldde. Hij wrong zich zich in vele bochten, maar vond geen cache. Logisch, want daar stond ik mee in de hand. Daar bij de plas met de wilgen in het altijd pittoreske Pijnacker.
Het bleek Boswijk Posse te zijn die op zoek was naar een schelp. Volgens mij kun je die beter aan het Noordzeestrand zoeken dan hier aan een zoetwaterplas. Hij dacht waratje dat er schelp in de cache zou zitten. Ik liet hem inzien dat dit onzin was en we hebben het er verder maar niet meer over gehad. Nog wel over andere zaken gebabbeld totdat zoonlief schoon genoeg had van het ge…
Overigens een leuke cache hier aan de rand van de nieuwbouwwijk. Ik was er overigens cache-matig al eens eerder geweest.
BVDLC


multi3516. Oost West, thuis best by Pjotrr
SmileBij Oost West moet ik altijd denken aan mijn eerste Chinese les. Als Chinezen Oost West (“dong xi”) zeggen, bedoelen ze: dinges. Met een beetje fantasie lijkt het wel of wij die uitdrukking hebben overgenomen en daarna wat vernederlandst. Hoewel ik Chinees een interessante taal vind, is het bij die ene les gebleven.
Omdat ik de foto van de lantaarnpaal niet bij me had, leek die opdracht even onbegrijpelijk als het Chinees. Met wat verantwoord gokken vanuit de gegeven formules, kon ik toch iets van een stash area destilleren en ben erheen gewandeld. Het bleek te kloppen en aldaar werd de fraai verborgen cache vreugdevol getrokken. Dank daarvoor.


3515multi3515. de Rotte Cache by tejoos
SmileWeer even terug op bekend terrein waar vele zweetdruppeltjes door mij zijn geproduceerd tijdens heerlijke trainingen voor de marathon. Op mijn vouwfietsje de harde wind getrotseerd. Dat viel trouwens wel mee, want de cache-legger had het prachtig uitgekiend: heen voor de wind langs het open water, terug door het bos in de luwte. Zo heb ik 5 km gepeddeld langs duidelijke wp’s. Terwijl aardig wat dagjesmensen heerlijk op een zonnig terras zaten te niksen, riep de cache-plicht mij. Geen tijd dus voor zulk gelummel. Er moest een fraai verborgen cache gevonden worden en dat gebeurde ook. Dank daarvoor.
Uit: coin


mystery3514. Loxodroom by Team Minouschka
SmileNiet een boze droom, maar een loxodroom. Dat is nog veel erger. Dat is een droom waarin je steeds in een bepaalde richting vaart over de grote oceaan, waaruit geen ontsnappen mogelijk is, en je uiteindelijk verzwolgen wordt door een enorme draaikolk. Om argeloze geocachers hiervoor te behoeden heeft de cache-legger duidelijk aangegeven wat je moet doen om je noodlot te ontlopen. Helaas begreep ik die aanwijzing niet en zou uiteindelijk toch die falikant verkeerde richting zijn gegaan als ik de cache-legger niet had ontmoet tijdens een event bij Lopik. Na zijn extra aanwijzing begreep ik ook waarom ik in eerste instantie de beschrijving niet goed had begrepen: het staat er niet correct. En ik kan het weten, 3513want mijn met veel moeite opgedane wiskundige kennis stamt weliswaar uit de middeleeuwen, maar staat nog strak in het geheugen.
Het vinden van de fraai verborgen cache viel nog niet mee, want ik had na de berekening alleen even op Google Earth gekeken waar ik moest zijn. Oh daar. En verder geen aantekeningen bij me. Gelukkig bracht de hint uitkomst, al moest ik flink wat spinrag voorbij.
BVDLC


traditional3513. de Warme Cache by tejoos
SmileNa de warme bakker dus nu een warme cache. Ja, in het altijd zotte Zoetermeer bakken ze ze bruin. Voor de zekerheid had ik de ovenhandschoenen meegenomen. De warmwaterfabriek glom mij al van verre tegemoet. Ik heb er eerst een ererondje omheen gereden alvorens de hete kastanjes uit het vuur te halen. De temperatuur viel mee. Het brood was blijkbaar al lang geleden uit de oven gehaald. Dank daarvoor.