13-06-2007

Met droge voeten en veel ogen naar het centrum van Roosendaal. Daarna nog wat kleine huisjes, vlaggetjes, een test en een bijzondere paal, allemaal in België.

 

3387multi3387. De Strontpaal (Klaveren Vrouwke) by Silly Walker
SmileEen gediplomeerd faeceoloog zou het water om de mond lopen bij het zien van de prachtige authentieke strontpaal. Helaas echter lukte het mij niet om op dit laatste precies op de grens gelegen wp nabij Horendonk, een aanwijzing te vinden, ook niet na lang zoeken. Toen heb ik mij even kwaad gemaakt en de hele paal uit de grond getrokken. Wat ik toen zag?! Mijn kwaadheid veranderde op slag in waanzinnige verwondering. Nee, er lag geen aanwijzing. Onder de paal lagen nog enkele versteende 100 jaar oude destijds door de douane zelf geproduceerde prachtig gevormde bolussen.
Door dit shockeffect geïnspireerd plukte ik toen op slag de aanwijzing ergens anders vandaan. Kon ik eindelijk door naar het armzalige graf van de neergeknalde smokkelaar en dus naar de fraai verborgen cache.
Voordien had ik 7 zeer originele wp's bezocht, de een nog verrassender dan de ander. Soms best wel flink zoeken.
Dank voor deze prachtige thematische cache.


multi3386. Pastoorsbos by september
SmileWaar was de pastoor toen ik hem nodig had? Radeloos struinde ik door het wilde beukenbos nabij Wuustwezel.
Lijkt me een mooi begin van een spannend verhaal. Dat was mijn zoektocht naar deze cache echter niet. Gewoon rechttoe-rechtaan van wp naar wp en naar de cache. Door een prachtige omgeving. Dat wel.
Ging er dan niets mis? Natuurlijk wel. De coords van wp2 niet helemaal goed ingetikt. Daardoor kwam ik uit aan het eind van een doodlopende straat alwaar een oudere man bezig was zijn tuintje onkruidvrij te maken. Daar vond ik dus geen in een boom gekerfde letters. Na correctie op naar de juiste plek en daar stonden de letters in volle glorie. Daarna ging alles voorspoedig en vond ik de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
In: coin
Uit: coin


3385traditional3385. EL PASO by Rosita S
SmileDeze cache had ik nooit gevonden zonder de spontane hulp van de plaatselijke cowboy. Ik had geen spoilerfoto gezien en volgens mij kloppen de coördinaten niet echt, dus zocht ik buiten de nabij Wuustwezel gelegen western locatie en daar ligt geen cache. Bovendien was ik zo dom de tekst in de beschrijving niet te lezen.
Natuurlijk heb ik wel een excuus. Bij aankomst werd mijn aandacht getrokken door twee verblindend schone dames. Mijn oude hormonen werden danig op de proef gesteld. Tijdens het loggen heb ik gezellig nog wat bij ze zitten kletsen. Het verbaasde hen, dat ik zo'n moeite had het kistje te vinden. Alle andere geocachers liepen er zo op af. Vol schaamte ben ik afgedropen. De dames keken mij meewarig na. Maar ja, het is bekend (en vooral uit de films): voor watjes zoals ik is het slecht toeven in die keiharde omgeving.
Toch bedankt voor de mooie cache.


traditional3384. GPS tester by Dostio
SmileBijna reed ik hier voorbij! Na het vinden van een nabij gelegen cache, scheurde ik naar de volgende. Plots viel mijn oog op een ikoontje op mijn ppc-scherm. "Hier ligt een cache!" brulde ik tegen mijzelf en met piepende banden en blokkerende remmen zette ik mijn bolide aan de kant. Meteen daarna de rust van het schone kapelleke aan de rand van Kalmthout.
Wel even moeten zoeken naar het fraai verborgen microotje, maar toen kon ik gaan testen. Tijdens het loggen heb ik mijn gloednieuwe GPSmap 60CSx op het bankje gelegd en daarna de coördinaten genoteerd. Zo te zien wijken ze nauwelijks af van de coördinaten bovenaan de beschrijving.
Dit zijn ze: N51° 22.258  E4° 29.497
BVDLC


3383mystery3383. LDH2 vlagskes by Duche
SmileKoud had ik een stap gezet in het militaire domein daar vlakbij Kalmthout, of daar waren ze al: de stoere jongens en meisjes van de Belgische landmacht. Vrachtwagens met kanonnen erachter. Ze gingen schieten, vertelden ze, maar niet met scherp. Gelukkig, want zo kon ik toch rustig naar de cache wandelen. Nou ja, rustig. Helaas waren de militairen verkeerd gereden. Ze keerden hun voertuigen en scheurden mij weer voorbij over het rulle zandpad. Toen ze uit zicht waren, kon ik eindelijk rustig de fraai verborgen cache graaien. Dank daarvoor.


mystery3382. In kleine huisjes wonen... by Silly Walker
SmileZo klein had ik ze nog niet gezien. Mijn glote vlaag: WIE wonen daal in die kleine huisjes bij die school in Essen? Die vlaag is helaas niet beantwoold. Of ze walen niet thuis. Of ze zijn doof. Of ze zijn te klein om waal te nemen. Nochtans heb ik flink mijn best gedaan om contact te maken. Zondel succes.
De puzzel was zo gepiept. Mijn chinese talenkennis is plima, voolal het Mandalijn. Maal ook in Gan, Hakka, Huizhou, Jinyu, Minnan, Minbei, Min Dong, Min Zhong, Wu, Xiang en Yue sta ik mijn mannetje. Dus ga maal na.
Helaas geen pincet meegenomen. Dus illitant lang staan peutelen om het papieltje uit het doosje te klijgen. Maal uiteindelijk tlok ik het papiel zondel te scheulen uit de velpakking. Leuk velstopt tlouwens. Dank daalvool.


3381multi3381. Roosendaal centrum by 26 december
SmileEn zo stond ik weer in het altijd bruisende Roosendaal. Deze stad heeft geen geheimen meer voor mij. Ik heb er intussen al zoveel gecached. Aldus met gezwinde spoed mij door het centrum bewogen en ondertussen alle wp's aan mijn hydrofobe sportschoenen lappend. Had ik dan echt geen problemen. Nee! Ook niet aan het eind bij het vinden van de fraai verborgen cache? Nee!
Dank voor de mooie cache.


multi3380. 1000 Ogen....... by Team KarNie
SmileWie was dat ook weer? Met al die ogen? Oh ja, het was Argus. Die had er trouwens maar 100. Het zou dus 10 van die oud-Griekse reuzen kosten om deze cache te vinden? Nerveus begon ik aan de klus. Het was namelijk overdag en dus behoorlijk licht. Bovendien heb ik met mijn brilletje met bifocus glazen nou niet precies de juiste waarnemingszintuigen om de duistere machten van de Rucphense bossen tijdig te ontwaren. Daarom ben ik alternatief aan het werk gegaan en heb de beruchte Carrotte-methode ingezet. Die bleek redelijk succesvol, want na wat heen en weer gewandel en gezoek werd de fraai verborgen cache bovengehaald. Dank daarvoor.


traditional3379. Droge voeten by Team Swops
SmileMaar hoe zit het met zweetvoeten? Helpt het waterplan hier in de buurt van het altijd gortdroge Oudenbosch dan ook? Is daar wel aan gedacht? Met deze hoogwaardige gedachten in mijn hoofd wandelde ik via het sportterrein naar de cache en werd dus tegengehouden door sloot en prikkeldraad. Dan maar raad gevraagd aan de grasmaaiende terreinknecht. Hij wees me het pad dat ik had gemist, maar vond het niet erg dat ik even over het prikkeldraad wipte.
Zo vond ik toch de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
En langs de goede weg terug.