07-06-2007

Definitief bewezen dat ik een puzzelkampioen ben... Daarna op speurderspad waar ik ook niet slecht in ben. Mijn moreel was hoog vandaag, dus nog even flink doorgegaan.

 

traditional3356. Tankstation by BigFurryMonster
SmileZo, even bijgetankt. Qua kennis dan. Merkwaardig dat een paar van die stalen stokjes tanks zouden kunnen tegenhouden. Ik moet het maar weer geloven. Ik zou zeggen, een berg zand erover heen en rijden maar. Om maar een voorbeeld te geven. Afijn, met zo'n ding voor je deur hier in Groenekan, heb je wat bijzonders. De cache zat overigens precies waar ik hem op het eerste oog verwachtte en dat doet een mens goed. Dank daarvoor.


3355multi3355. Slangenbosje by Struijsvogels
SmileKijk, deze cache is nu een voorbeeld waarom ik deze puike hobby beoefen. Op deze warme voorjaarsdag had ik trouwens bewust gekozen voor een multi in het bos. Alleen weet je van tevoren niet wat voor soort bos je voor de kiezen krijgt. Ter plekke hier in de buurt van paleis Soestdijk bleek het een uitermate rustig en pittoresk bosje. De slangen hielden zich gedeisd evenals de mensen. Het hele bosje dus voor mij alleen. Na afloop kon ik niet onmiddellijk afscheid nemen en ben nog een dik uur op een bankje blijven zitten. Puzzelboekje en broodjes mee. Heerlijk.
De cache-tocht liep overigens niet helemaal goed, maar dat maakte me niet uit. Ik kon namelijk een telefoonnummer niet vinden, maar met wat gokwerk liep ik probleemloos de route verder. Bij het uitrekenen van de cache-plek en het prikken daarvan op de kaart, wist ik dat ik goed zat en dat bleek ook. Bedankt voor deze mooie cache en de verdiende Geo d'Or komt eraan.


3354mystery3354. Commissaris Hunter by GeoGup & Zoefff
SmileNa een half uur vruchteloos zoeken bij wp1 heb ik de cache-leggers gebeld. Pas 's avonds thuis bleek dat ik een rekenfout had gemaakt en daardoor nogal ver van het juiste punt zat. Gelukkig werd ik met duidelijke aanwijzingen goed gedirigeerd en kon ik mij voor de eerste keer verwonderen over de creativiteit van de leggers. Dat werd bij de volgende wp's alleen maar sterker. Zoals men misschien weet ben ik van huis uit een meedogenloos en niets ontziend speurder en die prettige eigenschappen had ik bij deze criminele cache meer dan nodig.
Onderweg op een soort zandvlakte hield men tientallen kinderen bezig met "leuke" spelletjes, zoals touwtrekken, hardlopen, behendigheid e.d. Ik heb een poos staan kijken hoe de arme schepseltjes zich tot uitputting toe in het zweet werkten. Ze hadden niet door hoe warm het was, want ze waren gekleed in lange broeken, truien, jassen, mutsen. Op de terugweg passeerde ik hen nogmaals en toen zaten ze bij elkaar en werden gelaafd. Op mij werd niet gelet en zo hoort het ook. Kon ik rustig de fraai verborgen cache graaien. Dank daarvoor en de dik verdiende Geo d'Or komt eraan.
In: Jeep


3353mystery3353. Puzzelkampioen finale - IK BEN EEN PUZZELKAMPIOEN by Team Femlep (Lepman)
SmileBlij dat anderen nu van mij zeggen dat ik een puzzelkampioen ben, want zelf was ik daar niet van overtuigd. Ik ben er touwens wel vet flink voor in de weer geweest en heb alles zelf opgelost. Daar mocht wel een pittige beloning tegenover staan en daar hebben de cache-leggers gelukkig voor gezorgd. De eindcache was een verrassende climax. Begeleid door het mooie weer heb ik een heerlijke slenterwandeling ondernomen naar een zeer rustige cache-plek alwaar ik mij heb kunnen vereeuwigen met de overwinningsschaal. Zie foto.
Het openen van de cache ging overigens niet van een leien dakje. Blijkbaar één van de aanwijzingen niet correct overgenomen. Dus moest ik als meester-inbreker nog behoorlijk aan de bak, maar de allesovertuigende opluchtende barriere-doorbrekende klik van het slot bracht mij bijna tot hilarische waanzin. Anders gezegd: ik was erg blij dat ie openging.
Zo kwam er een einde aan een onderhoudend puzzelavontuur. Veel dank daarvoor en de dik verdiende Geo d'Or komt eraan.
In: TB, coin
Uit: TB


3352mystery3352. Puzzelkampioen opgave 6 - Breinbreker by Team Femlep (Lepman)
SmileHoe zat het ook weer met die laatste loodjes? Hoe fanatiek ik ter plekke ook speurde, geen cache. Ook de hint sloeg nergens op. Zou ik bij de voor mij laatste puzzel in de gevarieerde serie toch nog strijdend ten onder gaan? Ammenooitniet! Ik ging nog eens heel diep nadenken en pakte de oplossing erbij. Aha! Er lag hier geen cache. Ik moest eerst nog wat handelingen verrichten. En een stukje wandelen. Dat was geen straf, want het is best leuk hier.
De cache was toen niet moeilijk meer te vinden. Met de laatste aanwijzing op zak kon ik nu op voor de eindcache. Dank daarvoor.


mystery3351. Puzzelkampioen opgave 4 - Logiquiz by Team Femlep (Lepman)
SmileIk zal nooit vrienden worden met de logiquiz. Hoewel ik al menigeen van die ellendige frutsels heb opgelost, blijft het modderen. Ik maak altijd fouten en dan moet ik weer opnieuw beginnen. Zonder het geocachen zou deze puzzelsoort bij mij op de brandstapel belanden en ik zou ze met satanisch genoegen zien verdwijnen in de vlammen. Maar ja, als je de cache wilt vinden, moet je door de knieën en dus ben ik voor deze gaan logiquizzen. Toevallig ken ik de cachers die als hoofdpersonen optreden in deze quiz erg goed, maar mijn belangstelling voor auto's is onder de maat. Dus ben ik even bij ze op visite geweest en heb stiekem in de garage gekeken. Ook heb ik ze ongemerkt wat uitgehoord over hun cache-gedrag en zo had ik al een aardig beeld. Met wat plusjes en minnetjes heb ik vervolgens de puzzel gevuld en kreeg het idee dat het goed was. Kon ik eindelijk de cache graaien.
BVDLC


3350mystery3350. Getal_systeem_10 (De Wedstrijd) by Track_leader
SmileEindelijk de bonus bezocht. Dat kwam omdat ik mij eerst moest verdiepen in de sport die paardrijden heet. Man, wat is dat ingewikkeld! Van alles speelt een rol: de hoogte van het paard, de leeftijd van de berijd(st)er, de kleur van de ogen van het paard zowel als van de berijd(st)er, de lengte van de staart van het paard en de paardenstaart van de berijd(st)er, het IQ van het paard zowel als van de berijd (st)er, etc etc en dan ben ik nog maar bij artikel 3 van het reglement, dat uit 679 artikelen bestaat. Voor ik dat allemaal uit mijn hoofd geleerd had, was er minstens een week vergaan. Maar toen wist ik het en kon op jacht naar de cache. Dat bleek een kanjer te zijn die er wat ongemakkelijk bij ligt. Ook niet echt bedekt. Ik heb moeite gedaan daar iets op te vinden, maar het is niet gelukt. Hopelijk gebeurt er niets vervelends mee. Dank voor deze cache en voor de mooie serie.


traditional3349. Enkele Wiericke by Team van Druten
SmileNa jaren geleden de Dubbele Wiericke al eens bezocht te hebben, was nu de Enkele aan de beurt. Die ligt er ook leuk bij. Dat weet ik natuurlijk al jaren, want hoe vaak ben ik er op de A12 al overheen gereden? Ook weet ik, dat je een rondje kunt lopen langs beide waters. Idee voor een multi?
Het was nog wel even de vraag hoe de cache-locatie benaderd moest worden met de auto, maar ik heb de simpelste rechttoe-rechtaan methode gekozen. Het is mij niet helemaal duidelijk of ik daarbij in overtreding was.
BVDLC
In: TB