02-06-2007

Heerlijk met Jessy struinen door de mooie binenstad van Alkmaar. Daarvoor en daarna ook nog vele caches beroerd.

 

traditional3322. Spot de Cache by florabora
SmileNa een lange dag cachen in de schemer het bekende vliegveld gespot. Hoe lang zal het hier nog liggen? Of gaat het Ypenburg achterna en woont een gedeelte van de Leidse bevolking hier over een poosje? Ik heb me niet lang met deze vraag bezig gehouden en maar gauw de fraai verborgen cache gespot. Dank daarvoor.


traditional3321. Sport naast de Stort by florabora
SmileOp een prima tijdstip de cache gegraaid. Zo laat op de avond geen mens te zien. Zo doe je dat. Meer geluk dan wijsheid, want na het thuis afzetten van Jessy na een lange dag cachen in Noord-Holland kon ik nog wat stipjes hier in de buurt wegwerken. En zoals gezegd de sportvelden waren op dit late uur totaal verlaten. Dank daarvoor.


3320traditional3320. KeesC FAN - de Bunker by KeesC
SmileJessy en ik hebben goed gekeken. Maar geen bunker gezien. Van het verhaal snappen we dus niks. Van mij mag Kees een fan zijn van bunkers. Ik heb ook al meerdere caches gevonden bij die betonnen gevallen. Maar hier... geen idee.
De fraai verborgen superkleine cache was overigens snel door Jessy gespot. Dank daarvoor.


mystery3319. Alles sal reg kom by Klawertjie Klip
SmileMet zo'n fraai Zuidafrikaans spreekwoord als titel van een cache-tocht kan eigenlijk niets misgaan. Hoewel ik de mystery niet volledig had opgelost, omdat zowel mijn kennis van Zuid-Afrika als van Google te wensen overlaat, werd het tot onze verbazing een drive in cache, omdat ik parkeerde pal naast het door mij op de kaart geprikte plekje. Na het loggen hebben Jessy en ik nog even het fraaie uitzicht bewonderd. Dank daarvoor.


traditional3318. POL-HOL 2006 Exchange by geokunis2
SmileNa het loggen zagen we in het dorp inderdaad een Poolse auto toen wij op het terras van de snackbar ons tegoed deden aan een versterkende patat. Maar ik wilde mijn auto niet ruilen, zover gaat mijn exchange niet. Op de cache-locatie hebben Jessy en ik ons prima vermaakt. Mooi uitzicht, leuke steentjes, lekker bankje, maar geen cache ondanks heftig zoekwerk. Dat werd mij na een tijdje te gortig. Ik heb me even kwaad gemaakt en vond toen meteen de cache op een plek waar we beide al tig keer hadden gekeken, maar blijkbaar niet goed. Van vreugde over de vondst hebben toen even de polka gedanst.
BVDLC


multi3317. Gevelstenen by Team Mavos
3317aSmileNu weet ik het zeker! Ik ga op mijn flat ook een mooie gevelsteen inmetselen. Iets met een geocache-beeld erop natuurlijk. Met als tekst: in den vergulden geocacher. Of zoiets. Je begrijpt het. Enorm genoten van de variëteit aan de meest fantasievolle gevelstenen. Overigens ontdekte Jessy onderweg nog een minstens factor 10 andere mooie gevelstenen of andere ornamenten aan de gevels van dit ontzettende pittoreske binnenstadje. Wij slenterden van hot naar her door de zeer drukke en daardoor gezellige kleine straatjes, maar toch wel zeer structureel via de door Jessy uitgezette spiraalvormige route. Bovendien was het weer geweldig mooi voor een wandeling door dit Walhalla van Noord-Holland. Halverwege hebben wij gerust op één van de vele terrasjes om daar een heerlijk koel glas malt bier naar binnen te wippen en Jessy iets met koffie. Hadden we in het begin nog wat moeite ons ritme te vinden, na de versnaperingen ging het als een tierelier. Aldus enkele uurtjes heel genoegzaam in Alkmaar doorgebracht en de cache op een voor ons handige locatie aangetroffen. Dank daarvoor.

3317b3317c3317d3317e
traditional3316. N242 by Team Mavos
SmileAl zolang ik cache en elke keer als ik daarbij langs de schone stad Alkmaar rijd - en dat is intussen al heel wat keertjes - dan passeer ik de N242. En altijd zijn ze er aan bezig. Komt dat ding dan nooit klaar? Vol met extra bochten, roodwitte hekken, gele strepen op het wegdek, overal grote velden zand langs de kant. Wat zijn ze hier in hemelsnaam aan het doen?
Die vraag had vandaag eindelijk definitief kunnen worden beantwoord bij het betreden door Jessy en mij van de stash area, want daar bevindt zich een info-centrum. Onze teleurstelling was groot. Hoewel het centrum er indrukwekkend uitziet met al die geschakelde en roodgeverfde containers, was ie potdicht. Toen hebben we maar gewoon de cache gegraaid. Dank daarvoor.


3315multi3315. Groene Stroom by Kwibus
SmileIk heb thuis wel eens heel goed naar het stopcontact gekeken, maar nooit een kleur kunnen ontdekken behalve de drie bekende kleuren van de draden. Sterker nog. Ik heb nog nooit elektrische stroom gezien. Zou dit vandaag dan eindelijk gaan gebeuren? En dan ook nog groene stroom? Jessy en ik waren heel benieuwd. Overigens had ik thuis al een donkerbruin vermoeden waar de cache ongeveer lag. Ik heb in mijn maatje voor vandaag een getuige dat dit klopte, want ik vertelde het haar bij het aanrijden. Ik wees zo ongeveer de cache aan en zat er hooguit een metertje naast. Maar omdat we echte cachers zijn, hebben we de beker van deze tocht geheel leeg gedronken. En zoals gezegd vonden we de cache op de verwachte plek. Hebben we nog gekleurde stroom gezien? Helaas, het bleef bij de kleur van mijn vermoeden. Echt waar! Ga maar kijken op de cache!
BVDMC


3314mystery3314. De Grenspaal by piet144
SmileZo, Jessy ging er extra goed voor zitten. Ik had thuis de puzzel al enigszins opgelost, maar het betere zoekwerk ter plekke moest nu gaan plaatsvinden. Terwijl wij aanreden op de prachtige dijk, had Jessy al flink wat alternatieven weten te noteren. En die wilden we één voor één uitproberen. Terwijl ik mij na het uitstappen nog eens flink uitrekte als voorbereiding op een heftige uitdaging, viel mij oog op de cache. Tsja, zo kan het dus ook. Toch wel een beetje teleurgesteld door zoveel geluk hebben we gelogd en nog eens goed om ons heen gekeken. Echt mooi hier. Dank daarvoor.


traditional3313. Tussen Polder- & Zwanenburgbaan by Ko
SmileHé! Hier waren zowel Jessy als ik al eerder geweest voor een cache. Toen moesten we iets verder lopen dan nu. Ik heb me vooral verwonderd over de prachtige variëteit aan kleurige bermplanten op het traject langs het fietspad. Onderwijl knalden de gevleugelde vrienden achter elkaar het ruime luchtruim in. Meest tweemotorig, maar ook een enkele met 4 aandrijvers. Natuurlijk even gewacht met het graaien van de fraai verborgen cache op een moment dat er geen overvloog. Wij wilden geen pottenkijkers. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast. Vergeet dat nooit.
BVDLC


3311traditional3312. Schiphol - Polderbaan by Roadrunner77
SmileTotaal verbijsterd door wat we hier zagen opstijgen te ver doorgereden en daardoor uitzicht van heel dichtbij. Da.. VROEMMMBROEMMDROEMM ..ho.. VROEMMMBROEMMDROEMM .. wa.. VROEMMMBROEMMDROEMM ..gi.. VROEMMMBROEMMDROEMM ..reden Jessy en ik een eindje terug en VROEMMMBROEMMDROEMM vonden daar de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


traditional3311. Schiphol - Zwanenburgbaan by Roadrunner77
SmileBest leuk die opstijgende en landende vliegtuigen. Gelukkig deden ze dat niet op dezelfde baan. Nu vlogen ze met 1 minuut verschil de lucht in. En ze hadden mooi weer. Net als Jessy en ik. Bovendien vonden wij een leuke cache op een wat vreemd plekje. Dank daarvoor.