11-05-2007

Met zowaar! scoren in Hoogeveen en omringende plaatsen. Goed voor het moreel. In mijn eentje ook nog een aantal gepakt.

 

3208traditional3208. HGV-A28 by Malyenki
SmileAls afsluiting van een lange dag geocaching in de schone plaats Hoogeveen, ben ik teruggekeerd naar de A28 voor een laatste cache. Ik was de plek al meermalen vandaag gepasseerd rijdend op die A28, maar kon er toen net niet bij, hoewel ik mijn arm heel ver uit het raampje stak. Nu van de andere kant de plek benaderd en ja hoor, daar lag weer zo’n fraaie constructie. Dank daarvoor.


traditional3207. HGV-Zuiderpark by Malyenki
SmileTerwijl even verderop in het Hoogeveense park twee jochies intensief aan het voetballen waren, kon ik sneaky mijn werk doen door gewoon voor paal te staan. En dan bedoel ik natuurlijk niet doelpaal. Om eerlijk te zijn stond ik niet voor de paal, maar erachter. Dat bleek namelijk veel slimmer. En uit het zicht, en een cache graaien. Dank daarvoor.


traditional3206. HGV-Hertenkamp by Malyenki
SmileDe hint was nogal ruim, zodat er even flink gezocht moest worden in het bosje bij het Hoogeveense hertenkamp. Ook werd ik aangevallen door een agressieve haan die blijkbaar was aangesteld als cache-bewaker. Als het echter op agressie aankomt, dan sta ik mijn macho-mannetje. Dus de haan maakte dat ie wegkwam voordat ie een dag later bij mij in Delft in de soep zou verdwijnen. Zo kon ik rustig de fraaie cache-constructie ontdekken. Dank daarvoor.


traditional3205. HGV-Sterrenpark by Malyenki
SmileGeen sterren gezien in dit Hoogeveense park. Wel stenen. En daar ging het in dit geval om. Terwijl plots tijdens een zonnige periode een bui losbarstte, heb ik een muur geslecht om tijdelijk een micro uit zijn benarde positie te bevrijden. Zijn feestje van de ontmoeting met mij was maar kort. Een snelle krabbel en todeledoki weer terug op zijn plekje. Dat ie nog maar lang mag blijven liggen. Ik heb echter twijfels. Wel een leuk parkje ondanks de regen. Dank daarvoor.


traditional3204. HGV-Station by Malyenki
SmileDeze cache bij het Hoogeveense station 3x benaderd. ’s Morgens vroeg om 08.00u geparkeerd bij het al drukke station, maar niet de auto uitgestapt wegens hevige regenval. Gewoon verder gereden naar een drive-in-cache. Nu ’s middags vanaf de spoorwegovergangkant geprobeerd, maar dan sta je op het perron aan de verkeerde kant van het water. De derde poging via het fietspad was het best. En zo werd de fraaie constructie eindelijk ontdekt. Dank daarvoor.


3203mystery3203. Harry Potter en het mysterie van Malyenki by Malyenki
SmileVandaag bleek ik in het gezelschap te verkeren van een echte HP-fan. Zowaar! leest de boeken het liefst in het Engels om niets van de verfijnde humor te missen. Hoewel ik zelf echt wel kan lezen, doe ik dat zelden. Ook cache-beschrijvingen ontkomen vaak niet aan dit trieste lot. Maar daar heb ik dan mezelf mee. Kilometers omlopen en zo. Dus de HP-boeken gaan aan mij helaas voorbij hoe goed die fantasierijke Engelse mevrouw ook haar best doet. Toch weet ik dankzij deze cache nu het een en ander, want er moest een flink aantal antwoorden worden bijeen gegoogeld. Ben ik toch wel even mee bezig geweest.
Maar nu weet ik dan ook dat Harry Potter eigenlijk Malyenki heet en oorspronkelijk uit Hoogeveen stamt. Ja, dat wisten de zelfs de meest doorgewinterde fans nog niet! HP heeft ook een stel jammerende, blèrende, jankende en huilende vriendinnen, maar die zijn gewoon jaloers op een fee uit het niet veraf gelegen Emmen.
Ook weet ik dat er stevig gevloekt wordt in de boeken en dat je je flink moet verweren om niet in handen te vallen van boze stiefvaders en zo. En nog veel meer van die interessante weetjes.
Tijd dus om de cache te bezoeken in het enge berenbos. Gelukkig liep zowaar! mee om mijn hand vast te houden. Ze had natuurlijk de cache allang eerder gevonden, maar als echte fan liep ze graag nog een keertje er naar toe.
Dank voor de mooie cache.


mystery3202. Rondom Hoogeveen - Bonus by Bounce Team
3202SmileNa het 22x scoren van de meest ingenieus verstopte micro’s, mochten zowaar! en ik eindelijk gaan voor het grote werk. We hadden onderweg de taken keurig verdeeld. Zowaar! noteerde alle aanwijzingen en ik stuurde mijn bolide van hot naar her. Wel moest elke keer een sneaky cache worden gegraaid en dat viel niet altijd mee. Het is best handig als je dan met twee bent. Wat de een dan niet ziet, overziet de ander ook en omgekeerd. Zo ben je dus lekker bezig en daar gaat het om. Overigens startte deze operatie Hoogeveen voor mij om 03.55u in Delft alwaar ik kwiek uit mijn bedje stapte op dat vroege uur. Om 17.35u was de gigantische klus geklaard en stonden we met de verdiende box in handen. Huilend van vreugde zijn we elkaar in de armen gevallen. Vooral zowaar! was blij met het verbeteren van haar dag-PR. Dat stond op 20 en omdat we onderweg ook nog wat opgeloste puzzelcaches graaiden, was er sprake van een gigantisch opkrikking van haar dagtotaal. En dan mag je best even emotioneel zijn, vind ik. En zo stonden twee overgelukkige zielen in het Hoogeveense bos. We hadden alle interessante uithoeken van Hoogeveen dubbel bezocht en waren een flinke ervaring rijker. Heel veel dank daarvoor.
Nog wat statistiekjes. Van Delft naar Hoogeveen is precies 200 km. Bij terugkomst om 22.05 in Delft stond de dagteller op 556 km. Dat betekent, dat ik 156 km heb rondgereden in de gemeente Hoogeveen om deze serie te vinden + de serie HGV + de serie Wis + een stel opgeloste puzzelcaches. Overigens totaal op deze dag ook nog 6 kilometer gewandeld, alle brokjes opgeteld.
Deze raapdag ging gepaard met veel regen. Ongeveer bij de helft van alle caches hadden we te maken met neerslag, soms zelfs vrij hevig waardoor de ramen van de auto moeilijk wasemvrij waren te houden door onze natte kleding en zo, want zoals je misschien weet, heeft mijn airco het vorig jaar begeven. Een extra handicap dus.


3201mystery3201. Wis3: zwemmen in de regen by Malyenki
SmileDit was toch wel de lastigste om te vinden uit de kleine serie. Overtuigd dat ik de wiskunde-puzzel goed had opgelost, kwam ik ook wel ongeveer op de juiste locatie uit, maar niet helemaal juist. En met de gebruikelijke afwijkingen van de GPSr’s van cache-legger en cache-vinder, zit je gauw op een zoekcirkel met een middellijn van 25 meter. En ga dan maar eens een micro vinden in zo’n bos. Mij lukte het niet en na een poos kreeg ik hulp van zowaar! die de cache al eerder wel had gevonden, maar ook lang was bezig geweest en het eigenlijk al had opgegeven, tot ze per ongeluk langs de cache liep. Zij wees de boom aan die buiten mijn onderzochte stash area lag. Zo kon ik de laatste aanwijzing voor de bonus-cache noteren. Een beetje overbodig misschien, want ik had de bonus al gevonden. Maar ja, een beetje perfectionistisch, hè. Ik wil toch kijken of alles klopt. En dat doet het, weet ik nu. Dank daarvoor.


mystery3200. WisBonus: ingewikkeld maar leuk by Malyenki
SmileMet 3 van de 4 opgeloste puzzel-aanwijzingen op zak toch deze bonus-cache gevonden. Dat lijkt knap, maar is het niet. Het was gewoon een kwestie van achter zowaar! aanlopen, die wel alle 4 op zak had en ook de bonuscoördinaten had bijeen gevonden door onderweg langs een stel serie-caches in deze omgeving van Hoogeveen, de benodigde wiskundige berekeningen te maken. Dat was haar blijkbaar goed afgegaan, want vastberaden stiefelde ze af op de stash area langs allerlei leuke paadjes. Onbeduidend detail is, dat ze daarna niet zocht op de plek waar de cache lag. Dat heb ik toen maar gedaan. En zo werd de fraaie kist toch bovengehaald. Dank daarvoor.


traditional3199. Rondom Hoogeveen – Hollandscheveld 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 22 van deze mooie serie. De laatste dus. Zoals vaker op deze dag was het grote probleem om er te komen. Wij hadden te maken met minstens 4 wegopbrekingen in en om Hoogeveen. Het leek wel een extra ingebouwde handicap. Omdat ik de weg niet kende in Hoogeveen, stonden we hier al voor de 2e keer voor dezelfde versperring. Daarom een omweg genomen en daarbij eerst Puzzelwolf gegraaid en toen de andere kant om naar deze voor ons moeilijk bereikbare locatie. We hebben hier wel even geglimlacht om het superkleine weitje dat omheind is met stevige hekken. Waarom? Wat vindt hier soms plaats? Rodeo op schapen?
Zoals gebruikelijk bij deze serie, ook de laatste leuk verborgen. Dank daarvoor.


mystery3198. Puzzelwolf by Bounce Team
SmileTer afwisseling van de heftige serie tussendoor een opgeloste puzzelcache graaien. Het weer was met ons, want met regen zie je hier weinig volk. De leuk verborgen cache werd daardoor ook snel gelokaliseerd. Nog wel flink rondgekeken waar de domicilie van het Bounce Team wel mocht zijn, maar we hebben het niet ontdekt. En er bestaan  nog wel van die mooie geocaching-stickers die je op je ramen en deuren kunt plakken!
Misschien waren ze niet thuis zat het cache-leggers team gezellig in de herberg van een driveinncache?
Dank voor de leuke cache.


traditional3197. Rondom Hoogeveen – Hollandscheveld 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 21 van deze mooie serie. Hier moest even een serieuze wandeling worden ondernomen en dat kwam goed uit. We waren een beetje verkleumd door het regenachtige weer en vooral zowaar! had koude voeten. Dus even lekker doorgestapt over het leuke paadje en onderweg gadegeslagen door twee flink uit de kluiten gewassen paarden die nieuwsgierig naar ons toe renden. Tijdens de wandeling heb ik zowaar! wijsgemaakt dat politicus/boer Koekoek hier destijds woonde in dit dorp. Correct me if I am wrong. Of zoals die bekende boer zou hebben gezegd: “Wat heefie noe wer bie de kuppe?” of Drentse woorden van gelijke strekking. De paarden zagen er dus goedverzorgd uit en dat konden we van de paarden van boer Koekoek niet zeggen.
Dank voor de leuke cache.


3196traditional3196. Rondom Hoogeveen – Nieuw Moscou 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 20 van deze mooie serie. Van de meeste dorpsnamen rondom Hoogeveen had ik wel eens gehoord, maar deze kende ik niet. Waarom trouwens deze verwijzing naar de Russische hoofdstad? Hebben ze hier een mini-Kremlin? Is er een rood pleintje? Is de tsaar ooit op bezoek geweest? Of zijn dochter, je weet wel Anna Polowna die ooit met een van onze Willems getrouwd is? Mijn vraag werd ter plekke niet beantwoord. Wel vonden we een cache. Niet op de verwachte plek overigens, maar dat maakt het cachen juist leuk. Dank daarvoor.

 

traditional3195. Rondom Hoogeveen – Nieuw Moscou 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 19 van deze mooie serie. Het had heel weinig gescheeld, of… Gelukkig had ik net niet… En dat allemaal in Nieuw Moscou. Nu niet denken dat de KGB censuur heeft gepleegd op deze log. Nee, ik heb zelf essentiële delen van de zinnen weggelaten om toekomstige vinders van deze cache die per ongeluk mijn logje lezen, te behoeden voor het niet maken van domme fouten, als je begrijpt wat ik bedoel. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, zoals we allemaal weten. Het overkwam ons niet. Dank daarvoor.


traditional3194. Rondom Hoogeveen – Elim 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 18 van deze mooie serie. Hier houd ik wel van! De techniek al eerder gezien deze dag, maar het blijft leuk! Overigens wel slim die hoge paal van dat draadloos netwerk, want dan heb je geen draden nodig. Die draden zitten in het algemeen toch alleen maar in de weg. Of ergens anders natuurlijk. Dank daarvoor.


traditional3193. Rondom Hoogeveen – Elim 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 17 van deze mooie serie. Vlak naast de cache staat het prachtig uitziend Huize Elim te koop. Lijkt me een geweldige plek om te wonen. Met als pluspuntje: zo nu en dan komen geocachers voorbij. Die doen dan een snelle greep, vertonen een tevreden gezicht, krabbelen wat op een papiertje, rommelen nog wat en weg zijn ze weer. Heb je dus nauwelijks last van. Behalve soms. Dan gaat er eentje midden op de weg het plaatselijke verkeer belemmeren om een fotootje van het pand te maken. Ach, moet kunnen. Dank daarvoor.


traditional3192. Rondom Hoogeveen – Nieuwlande 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 16 van deze mooie serie. Interessante locatie zo midden in het dorp. En een mooi object om er iets te verstoppen. Als ik de vele schreeuwende aanplakbiljetten mag geloven, staat er hier heel wat te gebeuren in de nabije toekomst. Een optreden van Joling, oh nee Jovink, op 2 juni 2007 komt Jannes Berge in de feesttent te Alteveer, er is gratis busvervoer naar Smitty’s Palace, kortom Nieuwlande leeft! En wij maar zoeken naar een micro. Dat lukte mij uiteindelijk. Zowaar! ging hem terugplaatsen en dat lukte maar net. Tsja, verschil moet er zijn. Ook in lengte. Dank daarvoor.


3191traditional3191. Rondom Hoogeveen – Nieuwlande 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 15 van deze mooie serie. Meteen als je Nieuwlande binnenkomt, word je getrakteerd op een cache. Nou ja, je moet hem wel zelf zoeken. Dat was gelukkig niet zo moeilijk deze keer. Terwijl voortdurend verkeer langsreed en een huisjesslak trouw de wacht hield vlak naast de cache, deden wij ons werk. Nog een glijdende blik over de fraai geploegde akker en voort ging onze trein naar nummertje 2 in dezelfde schone plaats. Dank daarvoor.


traditional3190. Rondom Hoogeveen – Noordscheschut 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 14 van deze mooie serie. Je acht het niet en je verwacht het niet. Maar in het schone dorp Noordscheschut is het elektriciteitshuisje even lelijk als overal elders in Nederland. Daarvoor hoef je er dus niet naar toe. In onze nonchalance werden wij dan ook behoorlijk verschrikt door de merkwaardige wijze waarop hier met elektriciteit wordt geprutst. Maar ja, dit is Drenthe. Gelukkig waren wij goed geaard, zodat ons niets overkwam. Dank daarvoor.


traditional3189. Rondom Hoogeveen – Nieuweroord 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 13 van deze mooie serie. Waar veel kanalen zijn, vind je ook veel bruggen, want van zwemmen houden ze hier niet echt. En zoals je weet, is bij het afgraven van al dat veen in vroeger tijden, heel wat ervan via schepen afgevoerd. Die gegraven kanalen liggen er nog steeds. Tijd dus om eens zo’n brug van nabij te bewonderen. Het bleek een kunststukje van ingenieursgeweld te zijn, uitgevoerd in diep blauw en afgewerkt met prachtige rood-witte slagbomen. Zowaar! had nauwelijks belangstelling voor al dat moois, maar meer oog voor de cache. Ik eigenlijk ook wel. Dank daarvoor.


traditional3188. Rondom Hoogeveen - Nieuweroord 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 12 van deze mooie serie. Op de internet nieuwssite van Nieuweroord lees ik op 12 mei dat je je nog tot 23 april kunt opgeven voor het volleybal op Koninginnedag. Men hoopt op grote deelname. Ik ben benieuwd. Natuurlijk is men hier bij de tijd. Daar twijfel ik niet aan. Dingen gaan alleen wat langzamer dan bij ons in het westen. Zo ook het verversen van de website.
Wij zijn om niet op te vallen dus heel langzaam naar de cache gelopen. Dat was niet zo ver van de auto. Wij vonden er een dubbelsysteem. Daar houd ik wel van. Blijft de loglijst mooi droog. Dank daarvoor.


traditional3187. Rondom Hoogeveen – Tiendeveen 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 11 van deze mooie serie. Bij deze cache werd mijn blik gevangen door een zogenaamde blikvanger. Precies de bedoeling van het ding dus. Ook kon je er lege blikjes in kwijt. Verder was er in deze mooie rustige landelijke Tiendeveense omgeving weinig te beleven. Ohja, er bevond zich ook nog ergens een cache. Die lieten we natuurlijk niet onaangeroerd. Dank daarvoor.


3186traditional3186. Rondom Hoogeveen – Tiendeveen 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 10 van deze mooie serie. Een fraai staaltje Bounce-technologie. We waren er zo van onder de indruk, dat we even niet verder konden rijden. Omdat het een mooie rustige omgeving was met uitzicht over de net ingezaaide grote akkers, hebben we die tijd benut om een meegebracht broodje te nuttigen en een drankje tot ons te nemen. Aldus kwamen we weer geheel tot onszelf en konden verdergaan over het zanderige pad vol met kuilen en plassen.
Dank voor de mooie cache.


traditional3185. HGV-Vliegveld by Malyenki
SmileDankzij één van de vele wegopbrekingen waar wij vandaag mee kregen te maken, reden we per ongeluk langs het vliegveld en verscheen er een icoontje van een traditional op mijn pda-schermpje. Zowaar! had deze cache al eens gelogd. Ik nog niet. Dus even geland op de juiste plek en mijn krabbel kunnen zetten. Dank daarvoor.


traditional3184. Rondom Hoogeveen – Noordscheschut 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 9 van deze mooie serie. Niet alle bruggen over de kanalen alhier zijn groot. Er zijn ook kleintjes bij. Maar de kleurgeving is soms wel dezelfde. Overwegend blauw met daarbij rood-witte slagbomen. Een gewaagde combinatie, dat wel. We hadden achteraf gezien wat dichter bij het bruggetje kunnen rijden, maar maakten nu een leuk klein wandelingetje langs het kanaal.
De cache zat goed verstopt, maar dat leverde geen problemen op voor het speurend oog van zowaar!. Zo konden we ook Noordscheschut met een goed gevoel achter ons laten. Dank daarvoor.


traditional3183. Rondom Hoogeveen – Hoogeveen 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 8 van deze mooie serie.  Eigenlijk is dit een kunstcache. De kunstenaar heeft zich namelijk afgevraagd, hoe vernieling om te zetten in creatie. En is daar prima in geslaagd. Het is wel te hopen dat het kunstwerk nog een poos stand houdt. In stedelijke omgeving altijd een probleem. Wij zullen zien.
Dank voor deze kunstcache.


3182traditional3182. Rondom Hoogeveen – Stuifzand 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 7 van deze mooie serie. Bij het zoeken van en wandelen naar de cache kwam het water met bakken neer. Wij liepen met parapluutjes, maar die hielpen nauwelijks om de benen droog te houden omdat windvlagen ook hun best deden alles nat te maken. Gelukkig werd de fraai verborgen cache getraceerd. Alternatief gelogd. Dat wil zeggen, de één hield beide parapluutjes vast terwijl de ander zijn/haar krabbel zette. Onder dit dubbel afdak bleef de cache dan droog en dat is belangrijk. Dank voor de mooie cache.


traditional3181. Rondom Hoogeveen – Stuifzand 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 6 van deze mooie serie. Mooie locatie hier al is het praktisch naast de begraafplaats. Door de hint getriggered zag ik van nogal ver waar ik moest zoeken, anders was het wel lastig geworden. Zowaar! liep evenals ik op de verkeerde plek te zoeken. Voor volgende vinders heb ik ook nog een hint. Vlakbij de cache groeit een plant genaamd Salomonszegel. Ik kende die plant niet, maar zowaar! heeft het me geleerd.
Ik was wel blij dat ik mijn laarzen had aangetrokken met al die nattigheid alhier. Dank voor de mooie cache.


traditional3180. Rondom Hoogeveen -  Pesse 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 5 van deze mooie serie. Ook weer zo’n listige verstopwijze waar we met plezier naar hebben gekeken. Dreigende wolken, maar wel even droog. Dat was wel even fijn. Pesse kan van de kaart (figuurlijk dan). Dank daarvoor.


traditional3179. Rondom Hoogeveen – Pesse 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 4 van deze mooie serie. Als ik aan Pesse denk, dan denk ik aan de TT. Nee, die komt hier niet langs, dat is mij bekend. Wat komt er wel langs? De meute die heeft gekeken naar de TT. En heel veel daarvan zijn op de motor, En die zijn geïnspireerd door wat ze in Assen hebben gezien. En die denken, dat ze ook wel wat kunnen. En dat scheurde hier vroeger dus voorbij op de snelweg. Nu niet meer. Er wordt zwaar gecontroleerd op snelheid dat laatste weekend van juni.
Toen wij vandaag hier luid zingend naar deze cache liepen, was het tamelijk rustig op de A28. Kan ook zijn, dat de geluidswand goed zijn werk deed. Wij wel in ieder geval. De cache was zo boven. Nou ja, daar was ie al, maar je begrijpt me wel. Dank daarvoor.


traditional3178. Rondom Hoogeveen – Hoogeveen 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 3 van deze mooie serie. Ook de hoofdplaats Hoogeveen zelf hoort natuurlijk in de serie. Ik lees in de beschrijving dat de wijken (slootjes) door de arbeiders op precies 160 meter van elkaar werden gegraven. Dat kan geen toeval zijn! Het is namelijk precies de minimum afstand die caches van elkaar moeten liggen. Het verhaal, dat arbeiders maximaal 160 meter konden lopen met een kruiwagen vol turf, nemen we natuurlijk met een korrel zout. Die stoere kerels deden destijds makkelijk 10x zo’n afstand als het moest. Ook voor een grijpstuiver.


Zo kwamen wij voor deze cache terecht in een woonwijk bij een veldje, in een bosje, bij een boompje. De woonwijk, het veldje en het bosje zagen we meteen. De juiste boom niet. En de bomen nodigden niet uit tot klauteren. Was gelukkig ook niet nodig. Plots viel mijn oog op de juiste spot. En toen was het snel gepiept. Dank daarvoor.


3177traditional3177. Bethesda by Bounce Team
SmileGrootste probleem was: hoe kom ik bij de cache en waar laat ik mijn auto? Als tussendoortje bij de grote Hoogeveen-serie konden we deze natuurlijk niet laten liggen. Uiteindelijk geparkeerd op 150 meter van de cache. Ja, wij zijn slim! Zowaar! is toen even de cache gaan zoeken terwijl ik in de auto wachtte, maar ze bleef toch vrij lang weg. Na haar terugkomst hebben we de rollen omgedraaid en ben ik gaan kijken. In de regen met paraplu. Moest wel flink omlopen. Vandaar. Prachtig verborgen cache! Dank daarvoor.


traditional3176. Rondom Hoogeveen - Fluitenberg 1 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 2 van deze mooie serie. Wij hebben de dichtbij Hoogeveen gelegen plaats Fluitenberg misbruikt als carpoolplaats. Dat is niet gek, want er bleek speciaal voor ons een mooie parkeerplaats te zijn, aangegeven met borden. Na een lange succesvolle cache-dag zijn we dus hier teruggekeerd en de auto van zowaar! stond er nog netjes.
Het vinden van de cache is een ander verhaal. Pas toen zowaar! bijna tot aan de knieën in het water stond ontdekte ze de leep verstopte cache. Daarvoor hadden we natuurlijk wel gezocht, maar ook viel ons het enorme niveauverschil op van de waterstand aan beide kanten van de stuw. Zal wel nodig zijn, denk ik dan, maar begrijpen doe ik het niet. Lijkt me lastig varen voor schepen. Of je moet van wildwatervaren houden met zo nu en dan een stukje klunen.
Belangrijk was dat de cache in the pocket zat (figuurlijk gezien natuurlijk!) en wij weer verder konden. Dank daarvoor.


traditional3175. Rondom Hoogeveen - Fluitenberg 2 by Bounce Team
SmileVoor zowaar! en mij nummer 1 van deze mooie serie. Voor de zekerheid hebben we deze cache twee keer bezocht. De eerste keer namelijk vergeten de info over te nemen. Typisch foutje aan het begin van een serie. We ontdekten onze fout gelukkig bij Fluitenberg 1, dus het was niet zo ver terug.
De mooi getruukte verstopmethode zagen we later op de dag nogmaals en kan mij wel bekoren. Na het loggen er nog even in verrukking naar gekeken en toen de draad weer opgepakt en verder de serie afgewerkt. Dank daarvoor


3174mystery3174. De moord op Meneer van Dale by Malyenki
SmileZowaar! En ik hadden besloten elkaar te ontmoeten bij het graf van Meneer van Dale. Daarvoor moest ie eerst even vermoord worden en dat werk was keurig door het team Malyenki verricht. Wij hoefden alleen de laatste eer te bewijzen. Die eer gold de principes van de vermoorde meneer. Hij waagde het namelijk om vermenigvuldigen belangrijker te vinden dan delen. Wij weten dat het precies andersom is. Dingen met elkaar delen is veel belangrijker dan alleen maar bezig zijn met het verderfelijke barbaarse vermenigvuldigen. Volkomen terecht dus dat deze meneer het zwijgen is opgelegd.
Toepasselijk tijdens onze herdenking kwam de regen met bakken uit de lucht, zodat wij onder onze parapluutjes niet te lang bij dit graf hebben stilgestaan. Kortom, zand erover. Niet meer over praten. Dank voor de cache.
PS Wie moet er nu voortaan die woordenboeken uitgeven?


mystery3173. Wis2: procenten en fietsen by Malyenki
SmileMijn eerste conclusie is, dat pa niet ver van zijn werk woont. Die 3199 meter fietsen lijkt me best wel lekker nadat je een dagje de jeugd van Hoogeveen en omstreken hebt mogen onderwijzen.
Mijn tweede conclusie is, dat ma een weinig benijdenswaardige baan heeft, behalve als ik zou langskomen bij haar  3 uur durende kassadienst, want ik ben altijd superbeleefd tegen de caissière. Ik maak het haar gemakkelijk door de spullen zo op de lopende band te zetten, dat ze met zo weinig mogelijk moeite de barcodes langs het glazen plaatje kan halen. Ook mijn antwoord op haar vragen heb ik al klaar. Bij voorbeeld: nee ik hoef geen spaarpunten en ook geen zegeltjes. Ik betaal met pin, dus geen gedoe met wisselgeld. Kortom, een fijne klant dus.
Mijn derde conclusie is, dat het team de cache eerst op een ander plekje wilde verstoppen. Maar dit plekje is ook goed. Dank daarvoor.


mystery3172. Wis1: hoe langer hoe ouder by Malyenki
SmileGrappig! Een gezin van totaal 6 meter, dat zich “klein” noemt. En waarschijnlijk zonder het zelf te weten. Natuurlijk is de naam Malyenki een samenvoeging, dat weet ik wel. Maar in het Russisch betekent het woord malyenki: klein. Het is maar dat je het weet.
De cache is een typisch grensgeval. Je weet eigenlijk niet wat je ervan moet denken. Is ie links, is ie rechts? Ik heb me de kop er niet over gebroken, maar heb hem gewoon gegraaid en daar gaat het om. Dank daarvoor.


traditional3171. HGV-Westerkim by Malyenki
SmileTijdens een flinke regenbui ter nagedachtenis van de meer dan stokoud geworden Hendrikje van Andel – wie kent haar niet? Ik weet het nog in ieder geval – heb ik een bezoekje gebracht aan de ruime paleistuin van het Hoogeveense bejaardenoord waar je blijkbaar vrij mag wandelen. Precies tijdens mijn gouden greep werd ik verrast door een grote hond die waarschijnlijk nog nooit van Hendrikje heeft gehoord, mag mij wel in rare kromme houding bezig zag. Stomverbaasd keek het dier mij aan. Nadat ik hem Braaf had genoemd, ging ie terug naar zijn eveneens verbaasd naar mij kijkend bazinnetje. Ik heb haar vriendelijk gegroet, want zo doen ze dat in Drenthe. Daarna was het goed. Dank daarvoor.


3170traditional3170. HGV-Grittenborgh by Malyenki
SmileHier op deze plek in Hoogeveen kun je beter wandelen dan zitten. Behalve als het regent misschien. Om niet op te vallen en ook tegen de regen, heb ik mijn capuchon diep over het hoofd getrokken en aldus tamelijk onherkenbaar een wandelingetje halfom de inrichting gemaakt. Van achter de zwaar getraliede ruiten had niemand belangstelling voor me en aangezien er ook geen andere wandelaars liepen en er op dat moment ook geen treinen voorbij raasden, kon ik rustig doen waarvoor ik gekomen was. Een leuk verborgen cache graaien. Dank daarvoor.


traditional3169. HGV-Sluisje by Malyenki
SmileVandaag wilde ik met zowaar! de grote serie van 22 caches in Hoogeveen doen. Vooraf en daarna zou ik nog tijd hebben voor andere zaken. Dus kwam het idee om ook deze serie trachten te vinden. Terwijl een groot ongeladen schip genaamd Jetta te wachten lag om te door de sluis te mogen varen, sloeg ik in de regen mijn slag en had de eerste van deze serie binnen. Dank daarvoor.


mystery3168. Wis4: kans op snoep by Malyenki
SmileWie mij snoep voor de neus houdt, kan rekenen op mijn onverdeelde gigantische aandacht. Dus die kans daarop, dat leek me wel wat. Als eerste cache van een lange cache-dag stond deze op mijn programma. Toch had de dag ervoor de tekst van de beschrijving mij een beetje verward. Er staat: Dochter en Zoon kopen 1 zak zwarte en 1 zak witte lolly's. Dat is voor mij niet duidelijk geformuleerd. Kopen ze dat elk? Dus opgeteld 2 zakken zwart en twee zakken wit? Of koopt de dochter 1 zwart en de zoon 1 wit. Gelukkig leidde mijn vertwijfelde keuze mij naar een typische cache-locatie. Maar vond ik er de verbeide snoep? Mooi niet! Wel een grappig verborgen cache. Nou ja, dat is ook iets. Dank daarvoor.