26-04-2007

Allerhand verrassingen werden mij voorgeschoteld door Geopatra. Daarvoor hoefde ik niet voor de zoveelste keer naar Den Bosch.

 

3129multi3129. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 7. HET VEER by Geopatra
SmileAl eerder hier gestaan, maar toen tot de ontdekking gekomen dat je een foto nodig hebt. Overigens ben ik toen wel gaan zoeken en heb praktisch bovenop de cache gestaan! Nu met foto, was de locatie snel duidelijk, maar de cache nog niet. Sneaky hoor! Wel ontbrak het dekseltje van de cache. Gelukkig heb ik altijd reserve bij me.
BVDLC


multi3128. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 9. WYSIWYGI: HAVENTJE by Geopatra
SmileTegen het vallen van de avond nog een wandelingetje gemaakt langs een goed bezet haventje en langs de druk bevaren Bergsche Maas. Vlijmscherp opgemerkt Geopatra met dat bord! Dat zul je toch niet al te veel meemaken! Dank daarvoor.


multi3127. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 10. WYSIWYGI: 2 BRUGGEN  by Geopatra
SmileHeel lang mee bezig geweest. Van hot naar her gelopen. O.a. de geheel verkeerde kant op. Kan ik dan niet peilen? Jazeker wel. Geopatra heeft het me zelf geleerd een jaar of 3 geleden. Kan ik dan niet lezen? Hum, ik dacht het wel. Ben ik kleurenblind? Dacht het niet. Iets mis met de coördinatie? Ach, pappa wordt wel ouder, ik geef het toe, maar coördineren lukt me in het algemeen wel. Terwijl de brugwachter hooggezeten argwanend toekeek wat ik allemaal uitspookte, waarbij prikkeldraad en hekken mij niet tegenhielden, verstreek de tijd en namen langzaam mijn krachten af. Waar was ik aan begonnen? Uiteindelijk 8BG gebeld en dankzij hem tot de ontdekking gekomen dat ik precies de verkeerde kant uitliep. Dus de hele weg terug en gewoon opnieuw begonnen. Dat ging stukken beter. Bij het loggen zag ik dat Purk mij een paar uurtjes voor was geweest. Jammer dat ik hem niet heb getroffen. Had me waarschijnlijk heel wat narigheid met het zwerfpeilen bespaard. Toch bedankt voor de cache natuurlijk.


3126multi3126. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 6. WYSIWYGI: 'T STUKSKE by Geopatra
SmileIk wil hier even een nieuw begrip introduceren: ZWERFPEILEN. Uitgevonden door Geopatra. Volgens mij maakte ik er al kennis mee bij de cache vBtB een paar jaar geleden. Daarna nog eens bij Big, Bigger, Biggest. Zwerfpeilen komt op het volgende neer: GA EEN BEPAALDE KANT OP EN ZIE MAAR.
Echter voordat ik kon gaan zwerfpeilen alhier, moest ik naar een info-bord. En dat staat op een niet toegankelijk stukske terrein. Dat vertelde mij de man gezeten bij de slagboom waarop dat staat. Hij is de toezichthouder en gelukkig de beroerdste niet en heeft mij verteld dat ook voortaan de geocachers er langs mogen. Als ze hem tenminste vriendelijk tegemoet treden. Hij heeft laatst wel iemand de toegang ontzegd (geen geocacher), omdat die het niet pikte dat ie er niet zonder meer langs mocht en kwaad werd. Het is maar dat je het weet.
Na het verzamelen van de info had ik op deze locatie geen problemen met het zwerfpeilen. Later op de dag bij een andere cache zou dat heel anders zijn. Zo liep ik recht, nou ja recht, naar de bedoelde objecten en kon zo de fraai verborgen cache opdiepen. Dank daarvoor.


multi3125. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 5. GANSOIJEN by Geopatra
SmileMooi hier, zowel aan de start als richting de cache. Door al dat geocachen komt ik heel langzaam erachter hoe de waterbeheersing er in ons landje aan toe gaat. Hier is dus een afwateringskanaal dat loopt van Drongelen aan de Bergsche Maas naar Den Bosch. Blijkbaar hebben ze te veel water in Den Bosch en laten dat gewoon weglopen in plaats van er bier van te maken. Niet echt slim lijkt me. Afijn, bij Gansoijen weten ze wel raad met dat overtollige water: hup via het gemaal de Bergsche Maas in.
De auto mooi in de schaduw geparkeerd en rustig het parcours gewandeld. Cache goed aangetroffen. Dank daarvoor.


3124multi3124. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 2. O&K ,16850 kg. by Geopatra
SmileHa, een echte ouderwetse izeren lûkbealch zo wij dat in Friesland noemen. Vrij vertaald: ijzeren trek-torso. Leuk om die hier zo te plaatsen in dit bedevaartsoord Elshout. Heb hem even aan alle kanten bekeken die oude rakker. En daarna een pittoresk plekje opgezocht om een cache te vinden. Dat lukte ook. Dank daarvoor.


traditional3123. Gp's Fietsroutes 6: EDE : 1. DE LIEVE VROUWEPAD by Geopatra
SmileEcht een cache om het moreel wat op te vijzelen. Dat heb ik dus gedaan. Dank aan de Lieve Vrouw en aan Geopatra voor deze co-productie. Mooi rustig plekje ook voor de cache.

 

 

3122multi3122. KINDVRIENDELIJK by Geopatra
SmileNa een ontluisterende ochtendervaring in Breda alwaar ik uren bezig was een tijdelijk off line gezette cache te vinden, was het tijd voor iets vriendelijks. In principe voor kinderen, maar voor oude mannen niet minder. Toch?! Aldus mijn beste humeur weer opgepakt, eerst nog een stevige lunch met een ferme slok en daar ging ik dan. Figuurtjes zoeken in het bos. Wie wil dat niet? En vooral de eerste die je vindt, is belangrijk. Dan weet je namelijk waar je de verdere tocht naar zoekt. En dat bleek kinderlijk eenvoudig. Anders mag je ook niet verwachten.
Alleen op wp5 ging het mis. Heel lang gezocht totdat ik de batterijen van mijn GPSje verwisselde, daardoor een stuk betere ontvangst had en in een veel kleinere zoekcirkel kon snuffelen. Opgelucht op een bankje zitten uitpuffen. Toen net gebeld door Biertjuh voor een hulplijntje. Zaten vast in Ter Aar. Verteld dat de cache in een kuiltje lag onder een bierblikje, hahahaha. Trouwens nog waar ook!
De rest van de tocht ging weer soepel. De fraai verborgen cache dus gevonden. Dank daarvoor.