22-04-2007

Na veel gestruin in Zeeland nog een prachtige afzakker in Standdaarbuiten.

 

3116multi3116. Sneeuwwitje en de zeven dwergen by Team Swops
SmileAl bij wp1 heb ik besloten deze cache te belonen met een Geo d’Or. Grote klasse Team Swops! Hoewel de cache in principe voor kinderen is gemaakt, heb ik er volgens mij net zoveel plezier aan beleefd. Komt natuurlijk ook omdat ik tamelijk kinderlijk ben, op het kindse af. Eigenlijk dubbel genoten dus. De constructies zijn allemaal juweeltjes en staan precies sneaky op de juiste plekjes verborgen. Ik heb soms nog behoorlijk moeten zoeken ondanks dat ik precies wist wat ik zocht. Prima gedaan! Ik hou maar op met superlatieven anders gaat dit team buiten hun schoenen lopen en dan leggen ze geen caches meer, want dat loopt zo ongelukkig. Kortom het was prima toeven daar in Standdaarbuiten aan het eind van een lange cachedag die voornamelijk in Zeeland plaatsvond. Ook de cache zag er goed uit. Dank voor alles.


traditional3115. Slikken bij Schore by De Saatjes
SmileSpuiten en slikken in Zeeland. Wat is er mooier? Omstreeks 17.00 uur bij windstil en zonnig weer op een op de hoge dijk staand bankje zitten uitkijken over de Westerschelde. Op het andere bankje zat een ouder echtpaar die om de minuut om de beurt een kort zinnetje uitspraken. Op die wijze keken ze bij voorbeeld een groot containerschip voorbij. Je snapt, dat ik na een lange dag cachen weinig zin had op te staan nadat ik bij het toekomen met een snelle actie voordat het duo het in de smiezen had, de cache al had gegraaid. Ik heb dus lang gewacht met terugplaatsen en onderwijl wat dromerig voor me uit gekeken. Ik droomde dat ik een geocacher was die al heel wat caches had gevonden. Uiteindelijk toch maar zuchtend opgestapt omdat ik in mijn wijsheid had besloten nog een kindercache in Brabant te doen. Opnieuw met een snelle actie de cache terug geplaatst.
BVDMC


3114multi3114. Zwaakse weel by Piet & Joeri
SmileOp de vouwfiets het gebied verkend. Tot mijn verbazing onderweg een echte stoomtrein voorbij zien tuffen. De machinist begroette mijn met een stevige ruk aan de stoomfluit. En dat in de buurt van ’s-Gravenpolder bij Kwadendamme. Een eveneens toekijkend echtpaar vertelde mij dat in het hoogseizoen het treintje dagelijks reed. Een poosje geleden zag ik bij Medemblik ook al zo’n ouderwets vervoermiddel rijden. Zaten beide ook nog vol met passagiers. Blijkbaar mensen die zich vervelen en niet weten dat er veel leuker dingen zijn om te doen. Bij voorbeeld waar ik mee bezig was. Het beantwoorden van soms onbegrijpelijke vragen en dan een kistje vinden. Met veel plezier het rondje gerond. Prachtig weer, leuk parcours. Dank daarvoor.
PS het nieuwe beloofde logboekje moet nog komen. Deze is nog steeds flink vochtig.


earthcache3113. Earthcache: De Kaloot by Ralf_SG
SmileAlweer mijn derde earthcache. Hier moesten fossielen worden gevonden. Het is me niet gelukt. Een intensieve speurtocht op het strand leverde niets op. Er werd ook door andere gespeurd. Een man meende een haaientand te hebben gevonden. Niets bijzonders. Bij ons in Delft liggen die bij bosjes op straat. Veel mensen staan er even bij stil. Die bij ons zijn trouwens geen fossielen. Ze worden geplaatst door de winterschilder. Maar dat terzijde. Ik zal zsm de gevraagde info mailen en hierbij zie je de verplichte foto gemaakt door een toevallig passerende buitenlandse familie.
BVDLC


3112multi3112. Bestevaer by VictorviX
SmileOp mijn fietsje door Vlissingen. Had ik al eens eerder gedaan voor een cache, maar toen was het fris weer met harde wind en bijna geen volk op straat. Nu bijna windstil en een vrolijk zonnetje. Veel mensen overal. Wel heel wat wp’s om in te kloppen onderweg. De leeuwen hadden mij natuurlijk te pakken, maar ook na hertelling kon ik geen poortje vinden met cijfers ernaast. Gelukkig was de info ter plekke niet essentieel voor het vinden van de cache. En zo peddelde ik van wp naar wp. Stoppen, afstappen, lezen, kijken, tellen, kloppen, opstappen. En dat 15x. Bovendien nog extra stops om wat rond te kijken en een ijsje te eten op de boulevard. Gezeten op een bankje achter de kademuur waarop een zilvermeeuw  op 1 meter afstand probeerde mij het ijsje uit de mond te kijken. Het is hem niet gelukt.
Aan het eind van de rit de beloning: de cache. Wel met een luchtje. Was dat echt nodig hier? Het was overigens wel handig in mijn geval, zal ik maar zeggen, want na zo’n lange rit, enz.
BVDMC


3111multi3111. Nollebos-Cache by Jersepe
SmileDe beschrijving van deze cache kan aangepast worden: de geripte pijp is vervangen! Het tellen van het aantal pijpen liet ik over aan een dreinerig kind dat zich blijkbaar verveelde. Tot genoegen van zijn moeder ging ie op mijn verzoek pijpen tellen, eerst nog met tegenzin, maar allengs enthousiaster. Ja, er is een ware opvoeder aan mij verloren gegaan. Daarvoor was ik bij het vertrek meteen al verkeerd gefietst en eindigde bij een soort beauty-centrum. Ook leuk natuurlijk, maar daar kwam ik niet voor. Bovendien ben ik van een schoonheid die welbeschouwd niet van deze wereld is. Na het pijpgebeuren fietste ik voorbij een bankje waarop duidelijk twee geocachers zaten te rekenen. Dat konden ze wel, maar tellen blijkbaar wat minder, hahahaha. Gezamenlijk gezellig met China Crisis naar de cache gewandeld. Die bleef niet lang verborgen en zo kon het Nollebos ook in mijn lijstje van mooie caches worden bijgeschreven. Dank daarvoor.
Uit: TB


traditional3110. Westkapelle : De Bunker by Ralf_SG
SmileHet bijzondere aan een bunker is, dat zelfs hangjeugd er nauwelijks iets aan kan vernielen. Ze proberen het natuurlijk wel, zoals hier in Westkapelle. Hier een poging tot het in brand steken. Hou maar op jongelui! Lukt toch niet. Even was ik bang dat de cache de brand niet had overleefd, maar gelukkig heeft de cache-legger hem slim geplaatst. Alleen de magneet is wel foetsie.
BVDLC


3109multi3109. Gecko Park [20.04.2007] by awema (supported by Team "de Zeeuwen")
SmileVroeg in de ochtend een gekko bekeken in een park op het westelijke puntje van Noord-Beveland. Van kop tot staart en van poot tot poot. Eén detail uit de vraagstelling kon ik niet vinden. Dat betekende dat ik drie punten moest bezoeken voor de cache en je snapt het al: de derde was raak. Dank daarvoor. Overigens een leuk park met mooie huisjes in een leuk gebied. Lijkt me best prettig toeven. Tot mijn verbazing bleek ik zilver te hebben bij deze cache.


mystery3108. Alternatief by De Stropers
SmilePotgeodorie! Toch goed! In eerste instantie had ik de puzzel gekraakt en coords gevonden die me wel aannemelijk leken. Echter de cache vond ik niet. Een hulplijntje naar Knifemen wees uit dat ik niet op de juiste locatie was en dus teleurgesteld ben ik afgetaaid. Ook geen not-found gelogd, want dat heeft in zo’n geval geen nut. Bij het GME-event echter trof ik Knifemen en sprak met hem o.a. uitgebreid over deze cache. Wat bleek? Ik zat toch goed! Dus vanochtend met zekerheid in het hart opnieuw gaan zoeken en meteen raak. Zo die kan van het lijstje. Dank daarvoor.