08-04-2007

In Noord-Holland waren de cache-leggers weer flink actief, dus dat werd smullen.

 

traditional3036. De verdwenen boer by MCMAL
SmileIn het donker midden in Amsterdam een verdwenen boer gaan zoeken. Trouwens ook zijn vrouw de geachte boerin was foetsie. Maar ja, je weet hoe het is met boeren. Ze doen maar alsof. Plattelandshumor. Binnen 10 seconden liep ik ze tegen het lijf. Om bij te komen van deze snelle ontmoeting heb ik mij even ergens achteraf wat afgezonderd. En zag daar een canister liggen. Hoe is het mogelijk?! Dank daarvoor.


3035traditional3035. Purmer by piet144
SmileSoms kun je hint maar beter niet lezen. Tenzij je heel scherp bent in goed lezen. Tot die categorie behoor ik niet. Ik ben een oppervlakkige lezer en moest dat ondervinden. Overigens als ik de sporen zag, behoren er meer cachers tot mijn categorie. Er ligt een gigantisch dwaalspoor dat gewrocht is door al die lui die net als ik zijn.
En het begon zo mooi. In de avondschemer nog net tijd voor een oppakker. Leuke wandeling tussen de verlaten holes van dit golfterrein bij de schone plaats Purmerend door. Zo nu en dan passeerden mij nog wat hondenuitlaters, maar op de stash area was het rustig. Het grote zoeken kon dus ongestoord plaatsvinden. Grote opluchting dat ik nog net voor het ondergaan van de zon de grote greep kon doen. Prachtig verstopt! Dank daarvoor.


mystery3034. Japanese Style by HongKongFoei
SmileEen prima tijd uitgezocht om deze cache te bezoeken: etenstijd. Het stond er vol met geparkeerde auto’s waardoor de cacheplek verrassend genoeg totaal was afgedekt voor nieuwsgierige blikken. Daar heb ik optimaal van geprofiteerd. Ik zal maar niet vertellen dat ik een jaartje geleden hier ook in de buurt heb gezocht, maar blijkbaar een foutje had gemaakt bij de oplossing van de sudoku. Deze herkansing was succesvol en het paaltje met de B stond er gelukkig nog. Dank daarvoor.


3033mystery3033. Medemblik Bonus by sprokkie
SmileWie Medemblik zegt, zegt water. Als je dit nog niet wist, dan is daar de cache-legger om je erop te wijzen. Via een trits caches kun je het Medemblikse water in alle glorie ontdekken. Als beloning kom je dan hier bij de bonuscache uit. Grappig genoeg stond er al een ander stel cachers - zowaar! en Polmske – die net hadden gelogd. Terwijl ze wegreden gaven ze een klap op de claxon en wezen ze mij nog even de richting van de cache, omdat ik blijkbaar in hun ogen aan de verkeerde kant zocht. Niet waar natuurlijk. Ik deed even een belendend stash area onderzoek. Om hun niet teleur te stellen heb ik toen de fraai verborgen cache maar even gegraaid. Dank voor de cache en de mooie serie.
Tijdens het wegrijden alweer cachers. Het betrof het frisse Obdamse team de Geolukentjes. Uitgebreid kennis gemaakt met dit sympathieke team waar wij nog veel van zullen horen, want zij staan nog aan het begin van een grote carrière. Terwijl de jongste leden van dit team druk bezig waren met takken en probeerden deze te hanteren als prikstokken zoals het echte geocachers betaamt, hebben wij het hele scala aan geocache verwante onderwerpen besproken. Toch riep op een gegeven moment de plicht om nog een paar caches te graaien en daarom hebben we hartelijk afscheid genomen in de verwachting elkaar vast nog wel een keer te ontmoeten.


traditional3032. Medemblik 2 by sprokkie
SmileDe laatste van een drietal Medemblik-ontdekkende caches. Toevallig had ik net een losse veter die ik even moest strikken. Dat kwam goed uit, want vanwege het mooie weer had iedereen besloten even langs mij te fietsen of te wandelen. Tussendoor een onopvallende zijwaartse beweging en hebbes. Na het loggen was ineens mijn andere veter los! Echte geocachers weten dat deze beschrijving van gebeurtenissen niet geheel en al op waarheid berust, hahaha.
Na afloop ben ik even naar de andere kant van de dijk gegaan om te genieten van het uitzicht over het IJsselmeer met in de verte het torentje van Andijk aan de horizon.
BVDLC


3031traditional3031. Medemblik 1 by sprokkie
SmileBij het aanrijden meende ik eerst getuige te zijn van een vette sensationele brand. Niet helemaal waar. De gore zwarte walmende rookwolken waren afkomstig van een stoomlocomotief. Maar goed dat die dingen sinds 1953 niet meer gebruikt worden om passagiers te vervoeren. Hier in Medemblik rijdt nog zo’n vervuiler dus en het heet nostalgie. De conducteur hief het spiegelei, de stoomfluit weerklonk en weg tufte het treintje waarbij ik minzaam werd toegelachen door een passagier in de restauratiewagen. Er zal wel rookworst op het menu staan, denk ik. Toen de wolken van genot enigszins waren opgetrokken, kon ik mij wijden aan mijn core-business, namelijk het vinden van een canister. Grappig genoeg waren er al twee andere geocachers die dit werk voor mij verrichtten. Ik hoefde dus alleen te signeren. Het bleek dat ook zowaar! en Polmske bezig waren aan een rondje Noord-Holland. Even kort bijgepraat en weer verder.
BVDLC


traditional3030. Waterberging by sprokkie
SmilePas maar op met de op handen zijnde klimaatverandering, dat de waterberging Twisk niet overloopt. Nu was dat nog niet het geval. Het meertje lag er keurig bij. Evenals de canister die ik vond na een winderig zonovergoten wandelingetje door het open veld. Leuk plekje daar. Dank daarvoor.


3029traditional3029. Halte Weere by Muiz99
SmileOnverwacht zo’n plekje hier midden in het boerenland nabij Lutjewinkel. Grappig is, dat tijdens de planning van de lijn Schagen-Wognum in 1896 men een plaatselijke boer op de hoogte stelde van het feit dat de nieuwe spoorlijn precies zou lopen waar op dat moment zijn schuur stond. Het verrassende antwoord van de boer was: “Als jullie maar niet denken dat ik iedere keer als de trein langskomt, de deur van de schuur open en dicht doe.”
BVDLC


traditional3028. De Witte Brug by Muiz99
SmileOnlangs in Brabant heb ik de Rode Brug gelogd. Nu was Wit aan de beurt. Benieuwd wat voor kleuren er nog zullen volgen. Bij deze Witte brug zaten wel vissers, maar gelukkig aan de goede kant. Ik kon dus rustig de listig verborgen cache graaien. Dank daarvoor.
Uit: coin


3027traditional3027. De Ark van Noach by muiz99
SmileWat een schip! Knap stukje knutselwerk. En dat in de schone plaats Schagen. Ik was niet de enige die er belangstelling voor had. Een hele horde Duitsers stond zich er ook aan te vergapen. Eentje van hen had warempel een GPSr in de hand. En hij probeerde inderdaad de cache te vinden. Maar ontbeerde de hint. Tot hun verbazing legde ik in een handomdraai de cache bloot. Massaal werd de cache bewonderd. Ook zijn hebben gelogd, maar deden dat niet op internet, vertelden ze. Ik wel. Bij deze. En bedankt.


traditional3026. Zwarte Schaap by hermanoslocos
SmileMooi uitzicht rondom hier op de dam in de buurt van Schoorl. Daarom heb ik er in alle rust mijn lunch genoten. Daarna de cache gelicht. Daarvoor moet je wel op de knieën. Zo’n mooie cache verdient een coin. Dus die erin. Dank.


traditional3025. De Viaan by Gina en Reimer
SmileInderdaad een mooi klein natuurgebiedje. Auto in de wijk aan de rand van de schone plaats Alkmaar geparkeerd en via het tunneltje naar de cache gewandeld. De molen stond er goed bij in het ochtendzonnetje. Na het loggen nog wat nagenoten op het bankje. Dank daarvoor.


traditional3024. Onderweg naar het werk by Muiz99
SmileOnderweg zijn we allemaal. Maar niet allemaal van het werk! Lekker in het zonnetje op het bankje zitten loggen. Een mooi hoekje van Alkmaar alhier. Dank daarvoor.


3023traditional3023. Onderweg naar huis by Muiz99
SmileOnderweg zijn we allemaal. Maar niet allemaal naar huis! Met bollenvelden aan de ene kant en AZ-stadion aan de andere kant in een snijdende wind snel gelogd.
BVDLC


traditional3022. Onderweg naar het werk [2] by Muiz99
SmileOnderweg zijn we allemaal. Maar niet allemaal naar het werk! Een leuke wandeling wachtte mij met aan het eind een bankje waarop iets onaardigs over moeders was geschreven waarbij ik vermoed dat de schrijvers zichzelf bedoelden.
BVDLC


traditional3021. Vogelgebied by vitara
SmileTerwijl grote zilverkleurige vogels luid ronkend overvlogen, genoot ik van de capriolen van een flik-flak uitvoerende tjif-tjaf, een zijn eigen naam roepende grutto, de paringsdans van enkele futen en vond ook nog een leuk verborgen cache. En dat allemaal in een van mensen verlaten gebied in de buurt van de schone plaats West-Knollendam nabij het Alkmaarder Meer. Dank daarvoor.
PS Van die tjif-tjaf is niet helemaal waar hoor. Het was eigenlijk een dubbele Rietberger gestrekt achterover met halve schroef.
In: TB


3020traditional3020. Niemandsland by vitara
SmileWat een bijzonder gebiedje hier bij de schone plaats West-Knollendam! Ondanks dat het door vandalen aardig vervuild is, heeft het toch een zekere charme. Met veel plezier het kronkelpaadje naar de cache gewandeld. Ik hoop wel dat de cache nog een poos blijft liggen. Je weet het nooit met die lui.
BVDLC


traditional3019. Waar laat ik me auto ? by vitara
SmileIk zal maar niet vertellen waar ik mijn auto heb gelaten tijdens mijn zoektocht naar deze cache nabij Krommenie. Uiteindelijk de cache gevonden. Coords weken flink af van de mijne. Misschien nog eens goed nameten? Wel grappig verstopt overigens. Dank daarvoor.


traditional3018. Trashcan Forest by Puk & Muk & Uk
SmileIn de ochtendmist in de schone plaats Badhoevedorp toch nog wel een poos bezig geweest voordat de laatste steen boven was. Ik heb het daarna nagemeten, maar de hint klopte exact. Dank daarvoor.