03-04-2007

Mijn 3000e cache en nog wel tussen graancirkels. Geïnspireerd daardoor nog veel meer gevonden in Almere.

 

traditional3004. Apenstreken 3 by Apiedi@k
SmileDe laatste apenstreek voor vandaag. Ook ter plekke stonk ik erin. Gelukkig stond er een bank om bij te komen in het intussen volop schijnende zonnetje. Dank daarvoor.


3003multi3003. Het Elixer van Geolucky by Apiedi@k
SmileEen vrij nieuwe cache in Almere waarbij ik de meest gruwelijke ingrediënten moest verzamelen. Daartoe werd ik letterlijk het bos ingestuurd. Je gelooft je eigen ogen niet als je ziet, wat daar aan onwelriekende vloeistoffen op allerlei geheime plekken is weggestopt. Met een knijper op de neus heb ik de tocht afgelegd om mijn verfijnd reukorgaan te beschermen. Het tellen van dingen bij de brug lukte niet helemaal, omdat ik niet goed begreep wat er bedoeld werd. Voor het vinden van de cache betekende het slechts een kwartiertje langer zoeken, maar dan heb je ook wat. Dank daarvoor.
In: coin
Uit: TB


traditional3002. Apenstreken 5 by Apiedi@k
SmileWie aap zeg, zegt Almere. Was dat eerst vanwege de apenopvang in de Kemphaan, nu heeft zich daar ook een aapachtig cache-wezen bijgevoegd dat her en der caches plaatst. Van mij maggie. En dank voor deze in de buurt van het Kasteel.

3001
multi3001. De Fantasie by Effe Zitte
SmileNa alle doorstane emoties bij het vinden van mijn 3000e cache, was ik toe aan een leuke multi. Dus heb ik deze cache daarvoor uitgezocht. Na het noteren van alle aanwijzingen, heb ik rustig door dit piepkleine zeer aparte wijkje gewandeld en zelf kunnen constateren, dat hier iets bijzonders op poten is gezet. De meest vreemde bouwsels. Toch leken ze mij wel functioneel en dat is ook belangrijk natuurlijk.
De weg naar de cache verliep langs flink wat omwegen. Verkeerde aannames, verkeerde notaties, verkeerde conclusies. En toch eindigde de tocht positief met het vinden van de leuk verborgen cache op een fraaie locatie. Dank daarvoor.

 

 

 

mystery30003000. Graancirkels by Achtbaangek

SmileWat een klungelige onderneming van die ruimtewezentjes! Tijdens mijn 3000e gevonden cache kon ik dat namelijk constateren. Door het emulsiegenerator-probleem had het ruimteschip nooit zijn brug hier mogen verliezen en al helemaal niet ten gevolge van een simpel verstoord diode-evenwicht. De kapitein had dat makkelijk kunnen omzeilen door het palletje van de infusie-compressor een tikje naar links te schuiven. Dom, dat zo’n ruimtewezen daar niet aan denkt. Het zal toch niet zo zijn, dat ie zich heeft laten afleiden door al die apen die hier in de buurt rondzwalken?
Wat ik me nog wel afvraag is de toestand van het ruimteschip. Na afloop heb ik de thuislocatie ervan bezocht en kon niet zien, dat er iets aan het vaartuig ontbrak. Merkwaardig. Je zou toch zeggen, dat het behoorlijk moet opvallen als de complete brug ontbreekt. Nu zit er inderdaad geen brug aan het ruimteschip, maar wijs mij alsjeblieft de plek waar het ding ooit heeft gezeten. Ik word wel eens moe van al die UFO-verhalen. Ik verdenk sommige mensen ervan die verhalen uit de duim te zuigen. Ik wil niet zeggen, dat zulks in onderhavig geval het geval is, maar de twijfel jeukt.
Het loggen van de mega-pindakaaspot geschiedde in een koude snijdende wind, dus heb ik niet te veel tijd besteed aan mijn 3000e vondst. Bij de 4000e zal het beter zijn, hoop ik.
Dank voor de mooie cache.
PS Die pseudo-graancirkels van deze ruimtewezens zijn natuurlijk zwaar pet. Daarom heb ik zelf wat beters gewrocht. Zie foto.


traditional2999. Carpool 't Oor by Apiedi@k
SmileIn één ruk doorgereden naar de carpoolplaats bij de snelweg in Almere. Leuke plek voor een cache. Vanwege de koude snijdende wind heb ik niet al te lang van de carpoolomgeving staan genieten. Dat doe ik een andere keer wel eens. Vervolgens maakte ik mij op voor een historische vondst: de volgende.
BVDLC


traditional2998. ff de A6 af by Apiedi@k
SmileVanwege twee andere caches had ik de A6 al verlaten en kon deze zodoende in één moeite mee graaien. Er kwam nog vrij veel verkeer voorbij, zowel auto, brommers als fietsen. Daarom besloten een goochelact op te voeren, zodat ze allemaal de verkeerde kant opkeken op het hoogtepunt van mijn graai-actie. En de aap kwam dus niet uit de mouw. Als je wilt weten waaruit dan wel, moet je ook deze cache doen.
BVDLC


2997mystery2997. Apenstreken 2 by Apiedi@k
SmileWel een beetje hulp gehad om deze puzzelcache te kraken. De apenkronkels had ik niet meteen door. Het wandelingetje in de ochtend met de koude snijdende wind iets verkort door intelligent te parkeren. Leuke plek voor de cache. Dank daarvoor.
In de cache zat een TB die speciaal voor 8BG door Goofy erin was gestopt. Die heb ik voor hem meegenomen en later op de dag aan hem overhandigd. Hij kreeg tranen in de ogen bij het zien van deze prachtige constructie.

 

traditional2996. Kronkelveld by GeoAlmere
SmileBekende omgeving hier in Almere-Haven. Enkele jaren geleden tijdens het Handlangers-event heb ik hier vlakbij mogen genieten van opgevoerde acts door diverse geocache-teams. Al die herinneringen kwamen weer boven tijdens het korte wandelingetje naar deze leuk verborgen cache. Dank daarvoor.