17-03-2007

Met Boudewijn van het ene avontuur in het andere zoals gebruikelijk. Via Den Haag en Leiden naar Amsterdam.

 

2959traditional2959. Graffiti by KeesC
SmileKoud aangekomen op de cache-plek of Boudewijn sprong al met een handvol spuitbussen de auto uit en ging iets doen wat in de verte misschien iets met creativiteit van doen heeft. Maar ja, dat was niet erg in my humble opinion, want echt geweldig zag de stash-omgeving er niet uit. Anders gezegd: veel minder kon het niet worden. Ik heb Boudewijn dus maar even gelaten. Intussen de canister gegraaid. Het was de laatste voor vandaag. Boudewijn eindigde met een soort spreuk op de muur te spuiten: “Speenkruid for ever”. Geen idee wat ie daarmee bedoelde.
BVDLC


traditional2958. Beelden by Baci team
SmileDe auto op 117 meter van de cache in de woonwijk kunnen parkeren, alwaar het verboden is om de vogeltjes te voeren. Zou bij mijn flatje in Delft ook geen gek idee zijn. Daarna natuurlijk eerst uitgebreid de beelden bewonderd alvorens ik Boudewijn toestemming gaf de cache te mogen zoeken. Dat deed ie vol overgave. Na een poosje heb ik hem aangewezen waar de cache lag net voordat ie aanstalten maakte de sloot in te stappen. Gelukkig dat ik altijd zo goed oplet bij het geocachen. De cache lag op een mooi plekje. Dank daarvoor.


traditional2957. Gat in de Muur by KeesC
SmileTerwijl een onverwacht regenbuitje op ons neerdaalde in dit ontwikkelingsgebied in Amsterdam, zochten wij een gat in de muur. Die zaten er genoeg, maar ze bevatten geen cache. Toen maar een andere insteek: de hint. Dat leidde wel naar de cache, maar niet tot een gat. Eindconclusie: Wij zagen er geen gat in, maar hadden wel weer een cache gevonden en daar gaat het om. Dank daarvoor.


2956traditional2956. Homerun by vlootvoogd
SmileIn deze honkbalstad bij uitstek – Haarlem dus – dachten wij dat het een koud kunstje zou zijn om een homerun te slaan. Anders gezegd: even snel een cache scoren. Hoe anders was de werkelijkheid! Na veel gezwoeg hadden wij een punt bereikt om de auto te parkeren op ongeveer 800 meter van de cache. Dit moest in een stad toch dichterbij kunnen. Toch hadden wij het signaal moeten oppikken van de ter moskee gaande Turk die ons behoedde dat we de busbaan insloegen. TomTom gaf ons namelijk die opdracht. Conclusie: in dit deel van Haarlem is TomTom niet te vertrouwen. Maar dat wisten wij toen nog niet. Geestdriftig probeerden wij dus dichterbij te rijden. Soms echter moet je om ergens dichterbij te komen er eerst wat verder vanaf rijden. En inderdaad na een kilometer of 15 rijden stonden wij op nauwelijks 100 meter van de cache. Helaas echter aan de verkeerde kant van een breed water. Toen nog ongeveer 15 kilometer de andere kant omgereden en warempel, nog slechts op 400 meter van de cache. Hadden we met onze actie toch mooi de afstand gehalveerd en daar waren we best trots op! Een fraai wandelingetje langs rietvelden en een pittoresk meertje was onze beloning. Boudewijn mocht de cache graaien die op een mooi plekje lag. Dank daarvoor.


2955mystery2955. SudoCache #1 by helmpies
SmileTerwijl Boudewijn zich bezighield met het betere cache-graai-werk, heb ik staan kijken naar het betere bloembollen-teel-werk van een stel waarschijnlijk Poolse arbeiders die met vier man en één vrouw geknield zaten de aarde zaten te bewerken in een kar die langzaam voortgetrokken werd door een tractor die moeite had aan het eind van de lange baan de bocht te nemen naar de volgende baan en daarbij bijna de sloot inreed. Terwijl Boudewijn alleen oog had voor de cache, zag ik een soort reddingsactie waarbij alle waarschijnlijk Poolse arbeiders op de tractor klommen om de wielen van de machine meer grip te geven op de vette klei en zodoende het rondje te kunnen maken. Dat lukte en de waarschijnlijk Poolse arbeiders konden hun plaats weer innemen in de aanhangwagen en verder geknield de bollen in de volgende baan in de grond duwen. Boudewijn heeft van dit alles niets gemerkt, maar wel heerlijk een cache gelogd. Tussendoor ik ook even natuurlijk. Dank daarvoor.


2954mystery2954. Permutatie 5: independence by puffin-team
SmileVan deze permutatie kreeg ik bijna een punthoofd. Pas na heel veel stoeien, knoeien en samenvloeien had ik iets tastbaars in handen. Figuurlijk dan. Pas vandaag was dit ook letterlijk het geval. Het bleek een ingenieuze constructie te zijn waar waarschijnlijk diep over is nagedacht. Ook Boudewijn vond het bijzonder en dat wil wat zeggen. Hij kijkt niet gauw ergens raar van op. Laten we het een Carrotte-pot-S-plus noemen. Dank daarvoor.


mystery2953. “Zoals het oude spreekwoord zegt…” by Dreefhelden
SmileNatuurlijk kon ik het niet laten om Boudewijn eerst de oude cache-plek te tonen. Ook heb ik heb hem er flink lang laten zoeken. Om niet op te vallen deed ik zelf ook mee. En zo kropen wij op handen en voeten rond om de hint ten uitvoer te brengen. Hoewel de locatie erg fraai was, vond ik na een halfuurtje dat de grap lang genoeg had geduurd en zijn we terug gelopen naar de echte cache-plek. Die was ook mooi. Dank daarvoor.


mystery2952. Tetris by CacheVlo
SmileZoveel moeite ik had om de puzzel op te lossen, zoveel moeite had Boudewijn om de canister uit het tamelijk kleine potje te peuteren. Ik heb hem eerst wat laten modderen, want dat is didactisch gezien het beste. Toen heb ik de regie overgenomen en via enkele briljante manipulaties getoond hoe de vakman zoiets doet. Boudewijn was nauwelijks onder de indruk. Hij zat me zelfs aanwijzingen te geven tijdens mijn actie. Overigens had TomTom vrij wat moeite om ons hierheen te leiden. Hij/zij wilde steeds via een fietspad. Uiteindelijk kwam alles goed en lag de cache op een locatie met fraai uitzicht. Dank daarvoor.


2951traditional2951. Sportveld Nano by cachorganic
SmileDit zou Boudewijns eerste gevonden nano worden. Man, wat was ie benieuwd. Maar hij moest erg geduldig zijn, want het vinden ervan lukte niet. Ik wilde echter niet teveel helpen. Na een tijd kreeg ik medelijden toen ik zijn teleurgestelde gezicht bekeek. Natuurlijk wilde ik niet zoeken op de plekken die hij al tig keer uitvoerig had onderzocht om zijn moreel niet te ondermijnen. Daarom een hulplijn uitgegooid naar ro&jet waarvan ik me niet kan voorstellen dat ze ooit teleurgesteld kijken. Een blije Mariëtte vertelde mij exact de locatie die ik daarop weer aan Boudewijn kon doorbriefen met de opmerking dat de nano inderdaad heel lastig verstopt was. En zo vond Boudewijn toch zijn eerste nano. Die nano schreeuwt overigens om een nieuwe passende loglijst.
BVDLC

 


mystery2950. AUTO REPLY by cve.gps
SmileIk heb Boudewijn uitvoerig verteld hoe ik in het begin van mijn geocache-carrière hier ook al eens was en wat ik hier samen met tig andere mensen uitspookte. Ik kan in deze log alleen verklappen dat het toen heel warm was, er heel veel mensen waren die net als ik buiten zaten, omdat het binnen te warm was.
Op de stash area was een glij-spoor van jewelste zodat wij voorzichtig te werk gingen. Dat had uiteindelijk resultaat. Dank daarvoor.

2949
mystery2949. Meneer Randstad by belbor
SmileBij deze eerste cache vandaag werd meteen de toon gezet. Als je namelijk niet weet wie Meneer Randstad voorstelt, ben je achterlijk. Die conclusie konden Boudewijn en ik trekken uit het antwoord van een dame in een soort uniform die met een stel anderen bezig was met een georganiseerde wandeling. Ongevraagd riep ze ons eerst toe, dat de onze bedoelde persoon dood was. Op mijn vraag of ze wist wie het was, antwoordde ze met stemverheffing: “Natuurlijk! Ik ben niet achterlijk!“
Overigens was Boudewijn wel bijzonder helder op dit vroege uur van de dag, want hij zag de cache al van op 100 meter liggen. Wel raar dat ie eerst een tijdje rondliep en het graaien aan mij overliet. Misschien ziet van dichtbij alles er anders uit? Hij mocht de cache na het loggen terugleggen.
Dank voor de leuke cache.