18-11-2006

Als niet-visser naar Brabant om allerlei visstekjes te vinden. Links en rechts ook nog andere plekjes gevonden. Drie andere geocache-teams ontmoet. Allemaal bij niet gevonden caches. De foto's hier toch geplaatst.

 

2827t2mystery2828. Satellite by TheFalcon
SmileEen stukje topo-kaart herkennen. Moest voor mij niet moeilijk zijn. Ik reis veel de laatste jaren en prent gewoon alles wat ik tegenkom in mijn geheugen. Het werd dus een kwestie van mijn eigen geheugen scannen en plopperdeplop daar kwam van alles uit. Alleen in iets andere vorm dan een mooie gladgestreken topo. Dus toen de ANWB-atlas erbij gepakt. Begonnen op pagina 1 en bladeren maar. Bijna er nog voorbijgebladerd doordat ik onderweg wat concentratie verloor. Met de juiste pagina was het mij duidelijk en kon er gerekend worden. Nog wel met hogere machten. Toen was het wachten op een dag dat ik in de buurt was van de berekende coords. En dat was vandaag. Helaas was het intussen donker geworden, omdat ik te lang was blijven vissen op allerlei plekken in de buurt. Toch maar gewaagd om in het donker te trachten in de bush een cache te ontwaren. Tot mijn verbazing lukte dat vrij gemakkelijk. Opluchting dus. En dank natuurlijk voor deze originele cache.


2827t1traditional2827. 8 Mijn visstekje “Esschestroom Nemerlaer” by Peerke
Smile“De vis wordt duur betaald” heb ik wel eens horen zeggen. Dat gold zeker voor deze, want alvorens ik mijn hengeltje uit kon gooien aan het fraaie water dat hier stroomt, heb ik heel wat rondgereden om steeds tot de ontdekking te komen dat de plek onbereikbaar was. TomTom wist in ieder geval mijn behoorlijk van de wal in de sloot te helpen. Maar op die manier wilde ik dat niet. Uiteindelijk een punt gevonden en warempel nog een leuk wandelingetje gemaakt door een stukje bos. Kwam alles toch nog goed. Dank daarvoor.


traditional2826. 7 Mijn visstekje “ De Zandvanger” by Peerke
SmileAlvorens de cache te graaien natuurlijk eerst even mijn hengeltje uitgeworpen in het fraaie watertje alhier. Een waar genoegen met dit mooie najaarsweer en de mooie herfstkleuren van het omringende geboomte. Nog even een vette brasem aan de haak geslagen, je weet wel zo’n prachtige vis herkenbaar aan de lange anaalvin. Je moet de brasem overigens niet verwarren met de kolblei, want die heeft grotere schubben. Evenals de cache mocht de gevangen brasem even later weer terug op zijn plekje en zo hoort het ook.
BVDLC


2826traditional2825. 6 Mijn visstekje “De Reusel” by Peerke
SmileJa, dit was natuurlijk niks! Daar stond ik dan met mijn hengeltje bij een kurkdroge sloot. Mooi visstekje is dat, maar niet heus. Ik heb nog wel even gekeken of er niet toevallig toch een kleine modderkruiper voorbij kwam. Je weet wel, zo’n vis met 6 bekdraden van ongelijke lengte, waarvan 4 op de bovenlip en 2 in de hoeken van de bek. Lichaam en vinnen zijn onregelmatig vaag gevlekt. De voorzijde van de rugvin bevindt zich vóór de voorzijde van de buikvinnen. Zo eentje dus. Helaas niet gezien. Toen heb ik mij maar getroost met het vinden van een cache. Eigenlijk nog wel zo leuk. Bedankt daarvoor.


mystery2824. M.I.5: Spreek een woord en ge zegd wat!? by Het Hilver Stel / Scatman P
SmileHa, spreekwoorden en gezegdes. Leuk. Vooral mijn schoonzoon is daar goed in. In het verhaspelen ervan. Dat levert soms schitterende resultaten op. Hier twee van zijn toppers, beide uitgesproken richting mijn dochter die hij heel romantisch Toet noemt.
“Kop op, Toet, we slaan elkaar er wel doorheen.”
“Niet zo in mijn oor toeteren, Toet. Straks breekt mijn horenvlies.”
Die tweede is natuurlijk geen verhaspeld gezegde, maar wel leuk.
Je snapt, dat ik als gezegde-geïnteresseerde weinig moeite had om de open ruimtes in te vullen met de juiste termen. Het veldwerk was iets andere koffie, hoewel ik dat nooit drink. Manmoedig heb ik mij door de plassen en modder geworsteld om de cache te bereiken en dat is goed gelukt. Dank daarvoor.


mystery2823. M.I.6: Eerst denken, dan doen! by Het Hilver Stel / Scatman P
SmileHet is mij een raadsel waarom je moet betalen voor een hint. Zet dat toch gewoon bij de beschrijving in de ruimte voor de hint. Daar is ie toch voor bedoeld? Toen ik na lang zoeken niets vond, heb ik dus maar die SMS verzonden en kreeg ik de verbeide hint waarmee ik echter nog steeds niets vond. Ik had intussen het object waarvan spraken was dacht ik wel gevonden op ongeveer de berekende coords, maar ook na 100x bekijken nog steeds geen cache. Toen maar een hulplijntje uitgegooid naar Purk en het bleek dat ik behoorlijk op de verkeerde plek zocht en dus ook het verkeerde object had. Overigens is het object uit beide hints niet waarin ik de cache uiteindelijk vond. Dat heet volgens mij anders en zette mij dus ook op het verkeerde been. Tot overmaat van ramp is de constructie niet deugdelijk en gaat de cache steeds natter worden. Ik besef dat ik veel kritiek heb op deze cache. Maar geen nood. Ik heb me desondanks prima vermaakt ter plekke. Het is een mooie omgeving. Ik heb er uitgebreid tussendoor van mijn lunch genoten. Niets mis mee dus en mijn dank daarvoor. Maar misschien toch iets aanpassen, zoals hint (-omschrijving), coördinaten en constructie.


2822traditional2822. 5 Mijn visstekje “Roeibaan” by Peerke
SmileMan, wat veel roeiers! Ik kon mijn hengeltje gelijk weer opbergen. Geen doen zo. Ik had me overigens brutaal tussen dat volkje doorbewogen om de stash area te bereiken. Bij visstekje nummer 4 had ik al van emn vernomen, dat ie deze niet had kunnen vinden, dus ik bereidde me voor op een intensieve zoektocht. Was niet nodig. Ik liep zo tegen de cache aan, gewoon omdat ik niet op mijn GPSr, maar op mijn boerenverstand afging. Terug over het roeiterrein werd ik nog uitgenodigd in te vallen bij een vier zonder stuurman, omdat de stuurman uit de boot was gevallen. Ze zagen natuurlijk mijn vaste hand, getraind en gelouterd door het vele cachen, maar ik heb het beleefd afgewimpeld. Er moesten nog heel wat meer visstekjes bezocht worden en daar lag mijn prioriteit vandaag.
BVDLC

 

 

 

2821ttraditional2821. 3 Mijn visstekje “De Karperkuil” by Peerke
SmileEigenlijk ging ik voor de koi-karpers, maar die bleken vandaag afwezig. Toen heb ik mij gericht op de gewone karpers en binnen de kortste keren had ik een flink stel aan de haak geslagen. Het bleek een gevarieerd gezelschap. Ik begon met een schubkarper, toen een spiegelkarper gevolgd door een graskarper. Nog was de koek niet op, want ik ving ook nog een zilverkarper, een grootkopkarper en een kroeskarper. Toen vond ik het wel welletjes en heb een cache gegraaid, nadat ik eerst natuurlijk het watervolkje weer toevertrouwd had aan hun element.
BVDLC


traditional2820. 2 Mijn visstekje “stuw Het Wandelbos" by Peerke
SmileHet is altijd lekker vissen bij een stuw. De vissen kunnen moeilijk verder en hebben honger van het toch proberen. Veel hongerige vissen dus. Goed dat ik mijn opvouwbaar hengeltje had meegenomen vandaag. En ook mijn opvouwbare barbecue. Zo kon ik 2819dubbel genieten: van het vissen en van het smullen. Heb een paar heerlijke visjes kunnen verorberen, zoals een bittervoorn, een kwabaal, een paar bermpjes en als toetje een lekkere vette beekprik. Toen was ik klaar voor een lange dag cachen. Ik kon er meteen eentje graaien vlak naast mijn visstekje. Dank daarvoor.


mystery2819. No time 2 waste by de hangijzers
SmileHoewel eigenlijk mijn winterslaap al is aangebroken en dus het cachen op een heel laag pitje staat, was er met het verwachte mooie weer vandaag dus geen tijd te verliezen en ben ik er op uit getrokken. Om deze cache te vinden had ik mij door menig goor stofje heen moeten bijten. Het ergst waren de gechloreerde emulsies, maar ook NiCd-batterijen smaakten niet echt lekker. De met pesticiden en harsolie gevulde loodaccus’s gingen nog wel evenals de met beton verzwaarde remvloeistoffen. Kortom, mensen mensen, wat maken we een troep. Als dat maar ooit goed komt. Gelukkig was op de fraaie stash area van dat alles niets te merken en kon ik vrij gemakkelijk een canister scoren. Dank daarvoor.