17-11-2006

Een lastige puzzelcache ergens bij Rodenrijs en een nog lastiger puzzelcaches ergens bij Benthuizen. Beide gevonden, zij het de laatste met hulp.

 

mystery2818. On Tour: De Triffids komen by TuuronTour
2818SmileLang geleden toen triffids nog niet bestonden, hebben Loze Jorry en ik dit gebied al verkend om te kijken of je een cache zou kunnen verstoppen. De conclusie was: nee. Wat schetst dus mijn verbazing, dat plots uit het niet een horde triffids verschijnt en er bovendien TOCH een cache is geplaatst. Daar moest ik het fijne van weten en dus na snel hum even de puzzel te hebben opgelost weliswaar dankzij een piepklein hintje van Loze Jorry, maar daar ga ik het verder niet over hebben, want dat leidt alleen maar af van de belangrijke zaak waar het hier om gaat, namelijk: wie heeft die triffids hierheen gelokt? Houdt dat gespuis soms van water? Overal moest ik uitkijken om niet met mijn hydrofobe sportschoenen tot aan de enkels in de blubber te verdwijnen. Zigzaggend heb ik het lange parcours afgelegd daarbij dus niet alleen water en blubber vermijdend, maar ook het ellendige verschijnsel dat zich triffids noemt. Terug bij de parkeerplaats zag ik een busje staan waarop teksten waren geschilderd die het duidelijker maakten: uitlaatservice. Aha, zo doen ze dat dus. Iemand verzamelt het zootje en laat het uit. Nou bedankt. Gelukkig heb ik op de stash area geen triffids waargenomen en ook geen verschijnselen die erop duiden, dat ze er geregeld komen. Dat heeft de cache-legger dus prima bekeken. Dank daarvoor.
Uit: TB


2817mystery2817. Metaphor of Reality by gpsgek
SmileMetafoor? Wat is dat? Metafoor rijmt op kinderkoor en ook op postkantoor en wagenspoor, om maar te zwijgen van kletsmajoor en kruisverhoor en wat denk je van schedelboor en binnenoor? Daarentegen rijmt realiteit op eigengereid, capaciteit, vulgariteit, naïviteit, neutraliteit, formaliteit, heremijntijd, stabiliteit, faciliteit en vadertje tijd. Genoeg om over na te denken dus. Dat heb ik mooi niet gedaan. Ik ben met mijn neus in de wiskundeboeken gedoken om te kijken wat je met twee pijltjes kunt doen die eigenlijk de grote en kleine wijzer van een klok voorstellen. Nou, niet al te veel en dat was maar goed ook, want om mij gek te krijgen, is niet veel nodig. Voor de cache-legger trouwens ook niet. Eén GPS blijkt voldoende, maar dat terzijde. Na wat ingenieus geknutsel sprongen er plots prachtige coords uit mijn spreadsheet en dat gaf een warm gevoel. Geheel zelfstandig een puzzel opgelost. Bravo ikzelf en doorgaan op die goede weg, beste jongen. Vandaag was het mooi weer voor de tijd van het jaar en dus kon er gegraaid worden op een plek die me zwaar deed denken aan één van mijn eigen caches. Helaas kan ik natuurlijk niet verklappen waarom. Een prachtige Carrotte-pot lag op mij te wachten. Dank daarvoor.