27-10-2006

Mooie muziek in Leidschendam, een onmogelijke rekenopdracht in Leiden en voor de zoveelste keer terug naar Oegstgeest.

 

2781mystery2781. Terug Naar Oegstgeest by Bu en Pu
SmileEn alweer was het Biertje die mij moed gaf om door te gaan. De man stijgt aanzienlijk in mijn statistieken van geraadpleegde hulplijntjes. Thuis had ik een zwakke poging gedaan de puzzel op te lossen en welgemoed reed ik naar Oegstgeest terug, want gisteren heb ik daar ook al rondgestruind. Mijn berekende plek bleek niet juist. Ook een aardige mogelijkheid vlakbij leidde alleen tot natte knieën. Toen de Carrotte-methode van stal gehaald. Helaas leverde dit, behalve een aardig buurtonderzoek, niets op. Maar Biertje vertelde mij dat ik op het juiste spoor zat en dus zette ik door en breidde de zoekcirkel uit tot er bingo geroepen kon worden. Dank daarvoor.
Zo, dat was dat. Voorlopig hoef ik niet meer terug naar Oegstgeest.


mystery2780. Rekenmeesters by 4puppies
SmileAls ex-beroeps-rekenmeester zag ik bij deze opgave het licht niet. Vele malen gekeken, maar helaas. Pas nu ik de oplossing via Loze Jorry in de schoot geworpen kreeg, snapte ik waarom ik zolang in het duister tastte. Pure sadomasochisme, zo’n puzzel! Van schrik de boel niet helemaal goed uitgerekend, waardoor ik wel ongeveer, maar niet precies op de juiste plek zocht. Leuke bomen, dat wel, maar geen cache. Met het schaamrood tot op mijn tenen opnieuw Loze Jorry gebeld, de man die nooit verkeerd rekent en nooit iets vergeet. 2780Hij begreep mijn toestand en gaf de juiste coords door. Die bleken exact te kloppen. Nu thuis heb ik mijn fout ontdekt, zo’n geniepige in mijn eigen formule nog wel. Beste puppies, schrijf mij er maar niet bij in dat rekenmeester-register. Teveel eer. Zet Loze Jorry er maar dubbel in. Toch bedankt voor deze cache natuurlijk.
Uit: TB


mystery2779. De onbekende symphonie by Kiddooz
SmileDe mooiste muziek vandaag kwam van Biertje die vrolijk zingend mijn hulplijntje beantwoordde. Nadat ik van Geobobine al een keurige notenbalk had ontvangen, waardoor het muziekstuk behoorlijk aan duidelijkheid won, ging ik welgemoed met Bach op 10 richting de cache. Helaas leidde mijn zoeken tot niets. Volgens Biertje zocht ik op de verkeerde plek en gebruikte ik ook mijn hoofd niet. Net op dat verlossende moment kwam een stoot kinderen aangehuppeld, zodat ik heel leep de greep moest doen. Dat lukte. Mooi verstopt. Dank daarvoor en voor het puike stukje muziek.