25-10-2006

Mist in Gouda, een twijfelachtige cache-plek, licht, geen klooster, dwars door de struiken, troosteloze terreinen, tropische verrassing en een foutje in het bos.

 

2772multi2772. Rondje Heidepark by Attila Stam
SmileLeuk en origineel idee met die kleurtjes. Ook een prachtig bos hier in Bilthoven. Als Delfenaar ben ik daar wel jaloers op. Helaas is de uitwerking van de cache onzorgvuldig. Na groen is het een moeilijke zaak. Daar kwam ook Mark Diamant achter die ongeveer tegelijk met mij probeerde het rondje te maken. Door een toeval liep ik tegen het volgende way-point aan en heb de conclusie getrokken, dat er een fout in de beschrijving staat. Bij groen staat dat je 0.035 moet aftrekken. Dat is fout! Je moet het optellen. Dus jongelui. Gauw die – in een + veranderen. Het scheelt toch gauw zo’n 80 meter. En er hebben al meer mensen vergeefs lopen zoeken.
Toch heb ik mij prima vermaakt bij deze cache. Heerlijk door het bos gewandeld. Net toen ik van plan was via de Carrotte-methode naar de cache te gaan zoeken (niet helemaal de echte, want ik beschikte al over de noord-coördinaat), zag ik onverwacht een aanwijzing. Kon ik toch weer gewoon door.
BVDMC


2771multi2771. Rietplas cache by team simpson
SmileEn zo toog ik weer eens naar Houten, alwaar een 3.5 kilometer lange multi op me lag te wachten. Zoals gebruikelijk raakte TomTom volledig de weg kwijt op weg naar de startplek.  Hij probeerde door Houten heen ernaar toe te geraken, maar dat lukt alleen fietsers. Dus de rondweg bracht uitkomst. De cache zelf begon leien-dakje-soepel, met een mooi meer met daaromheen mooie huizen en met een tropische verrassing die ik slechts kon nemen door een stel jongelui hardhandig te verwijderen, maar gewaarschuwd als ik was, ook mij lukte wp7 niet. Met de klei centimeters dik onder mijn schoenen tenslotte de cache-legger gebeld. De plek die hij noemde voor de aanwijzing had ik al behoorlijk vergeefs verkend en zelfs na zijn duidelijke aangeven kon ik de aanwijzing niet vinden. Toch kon ik gelukkig verder, omdat mij het volgende wp was verteld. Zo geraakte ik toch ook weer soepel bij de cache die op een voor mij onverwachte plek lag. Dank daarvoor en voor de hulp onderweg.


2770mystery2770. Industrie #5 "Plettenburg" by Team Guppie
SmileNou, industriegebieden volop hier in Nieuwegein. En inderdaad, als je goed zoekt, zijn in die omgeving oases te vinden en dat is Team Guppie gelukt. Bij de eindcache is de overgang heel snel gemaakt. Zo sta je tussen de gebouwen, zo loop je over een mooi paadje, waar alle industrie aan het oog onttrokken is. Goed gevonden en dank daarvoor evenals voor de serie.
In: TB


traditional2769. Industrie #4 "de Biesbosch" by Team Guppie
SmileVeruit de lastigste uit de serie. Pas mijn derde aanvliegroute bleek de juiste. En dan heb ik het over de auto. Rechtsom kwam ik tot op 200 meter, maar een hek hield me tegen. Linksom kwam ik eveneens aardig dichtbij en ook hier een hek. Toen maar door het midden over troosteloze terreinen kwam ik tot op 100 meter en geen hekken meer. Wel even de laarsjes aan, want het lange gras was behoorlijk nat. Op het balkon van het gebouw waar vlak langs liep, zat iemand uit te rusten van het harde werk en keek heel belangstellend waar ik mee bezig was. Ik heb hem vriendelijk gegroet en even later was ik voor hem aan het oog onttrokken. Ik was even bang echte Biesbosche toestanden aan te treffen, maar gelukkig hoefde ik geen water over te steken en kon rustig loggen en de tip overnemen. Dank daarvoor.


2768traditional2768. Industrie #3 "Laagraven" by Team Guppie
SmileBeetje illegaal parkeerplekje gepakt. Terwijl ik er stond, herinnerde ik me al eerder op exact dezelfde plek te hebben gestaan voor een andere cache. Volgens mij iets Zebravinkjeachtigs destijds. Nu moest ik een micro vinden en dat lukte prima middels een route dwars door de struiken. Dank daarvoor.


traditional2767. Industrie #2 "de Wiers" by Team Guppie
SmileOok hier weer een mooi paadje langs het industrieterreingebeuren. Ik zocht eerst naar een wat andersoortig verstopplekje, omdat ik dacht: hij zal toch niet daar in die… Wel dus. Tsja. Dank daarvoor.


traditional2766. Industrie #1 "Het Klooster" by Team Guppie
SmileKlooster niet gevonden. Cache wel. Toch heb ik de indruk, dat dit natuurgebiedje hier zal verdwijnen als er gebouwd gaat worden. Niet dan?
BVDLC


2765mystery2765. de Dijk by Team Guppie
SmileProbeerde eerst de puzzel op te lossen via de listing in GSAK. Dat lukte niet want de puntjes stonden er niet goed in, bleek later toen ik de echte beschrijving bekeek. Met de juiste gegevens ging het een stuk beter en zag ik het licht. Overigens, alweer een team dat het gebied van de Schoonhoven explosie gebruikt voor het plaatsen van caches. En het was er al zo druk. Ik ben de tel al kwijt hoe vaak ik er ben wezen cachen. En elke keer weet men weer een plekje te vinden. Ook deze is weer prima. Dank daarvoor.
In: TB, coin


traditional2764. Wilhelmina by Vissertje
SmileOp naar Oudewater om Wilhelmina op te vissen. Dat lukte prima, want de cache lag behoorlijk zichtbaar. Na het loggen wat beter geprobeerd weg te stoppen. Toch voorspel ik, dat ie binnen een maand verdwenen is helaas. Dat leert de praktijk bij dit soort 2763verstopplekken en dit soort caches. Misschien toch nog eens een beter plekje of andere methode overwegen? Bij voorbeeld een canister in omega-klem? Het is maar een idee.
BVDLC


mystery2763. Het spoor van hier naar daar by tuitje
SmileEen wandeling in de ochtendmist aan het uiteinde van de wereld. Heel sfeervol dus. Overigens was het in Delft bij mijn vertrek helder, maar bij Gouda begon de mist en hield niet meer op. Terwijl de koeien onverdroten graasden, wandelde ik naar de fraai verborgen cache. Maar dat zijn we intussen van tuitje gewend natuurlijk. Later op de dag had ie me hiermee te pakken, maar dat is een ander verhaal. Onder het loggen scheurden voortdurend onzichtbare treinen van hier naar daar voorbij.
BVDMC