21-10-2006

Uitleg aan een leek, een mooie plek, theorie van een engel, militaire toestanden, theorie van een huis, vlijmscherpe verhoortechniek, warm voor de tijd van het jaar en stevige muren.

 

2762traditional2762. BOSSCHE FORTIFICATIES: DE PAPENBRIL by Geopatra
SmileHoe is het mogelijk?! Een half uur na Eniram&Andemo gelogd! Flinke stevige muren trouwens hier in Den Bosch, zag ik. Daar hadden die Papen toch geen bril voor nodig om die te kunnen zien? Of was er weer drank in het spel. Je weet het nooit met die Brabanders. De micro lag keurig op zijn plekje. Dank daarvoor. Rare gedachte trouwens: stel dat iemand in 1642 hier zo’n kunststof canister zou hebben gevonden…


multi2761. Pettelaer by purk
SmileDe kinderwagen thuis gelaten en gewoon met de benenwagen op stap door een bos bij Den Bosch met heel veel prachtige dikke bomen. Enkele ervan spelen zelfs een rol in het cache-gebeuren. Onlangs was ik trouwens met Boudewijn hier ook nog in de buurt voor een andere cache. En enkele jaren geleden ook, toen iets met race-autootjes. Ja, ik begin Den Bosch al aardig te kennen. De wandeling vandaag verliep vlot en zonder problemen. Ik kreeg het 2761wel warm met mijn te dikke jas aan. Deze temperaturen verwacht je niet eind oktober. Uiteindelijk de fraai verborgen typische Purk-pot naar boven getrokken en voorzien van een verse TB. Vindt ie leuk, denk ik.
BVDMC


mystery2760. LandArt by woutloper
SmileWat doe je als vreemdeling in Den Bosch als je een groot rood kruis moet vinden? En de cache-legger vertelt nauwelijks waar je moet zijn. Ik heb mijn vlijmscherpe verhoortechniek uit de kast gehaald. Ik ben gestopt bij het eerste de beste informatiebord en heb links en rechts voorbijkomende locals voor het bord gesleurd en geëist, dat zijn een rood kruis op de kaart aanwezen. Het vierde slachtoffer sloeg door en wees met trillende vinger de plek aan. Gelukkig voor hem, want dan hoefde ik hem niet te bewerken met struiken prei. Zodoende was het vinden van deze cache in een kwartiertje gepiept. Helaas voor de cache-legger voorspel ik dat de cache er niet lang zal liggen. Waarom niet gebruik gemaakt van het andere object uit de hint? Het is maar een idee.
BVDLC


traditional2759. EEN TROUVAILLE ! by Geopatra
SmileMijn theorie: gezin won hoofdprijs in een of andere loterij en liet een heel groot huis bouwen met alles erop en eraan en erbij. En toen was het geld op. Konden de OZB of hoe het heet niet opbrengen. Zijn weer aan het gokken geslagen en hebben het huis ingezet, maar helaas verloren. Toen zijn ze maar geëmigreerd. Ik ruil overigens mijn theorie in voor elke andere aannemelijkere theorie. 2758Bijzonder is het wel. Ook bijzonder om het te ontdekken. Maar dat kun je gerust aan Geopatra overlaten. Inderdaad een vondst. Dank daarvoor.


traditional2758. BOSSCHE FORTIFICATIES: FORT DE BLAUWE SLUIS by Geopatra
SmileDat Den Bosch moet vroeger wel heel belangrijk zijn geweest met al die militaire toestanden. Tot in de verre omtrek moest de stad verdedigd worden nadat de stad in andere handen was overgegaan. Het lijkt Konstantinopel wel. Maar dat werd uiteindelijk ook veroverd. Tegenwoordig wordt de strijd meer op de voetbalvelden gevoerd en het wil Den Bosch maar niet lukken om daar eveneens een rol van betekenis te spelen. Dat in tegenstelling tot bij voorbeeld Heerenveen. Nooit een vesting geweest, niks geen fortificaties, maar wel een club van betekenis. Zo kan het dus ook!
Maar eeeh, de cache lag op een leuk plekje. Dank daarvoor.


2757multi2757. ENGELTJE by Geopatra
SmileIk snap het wel. Geopatra zag een bord ‘doodlopende weg’ en dacht: “Ha”. Helaas geen hek aan het eind. Dan moet je wat anders bedenken. En daar is Geopatra goed in. Hij toverde een engel uit de lucht en maakte er een cache van. Een poosje geleden met Boudewijn de nodige voorbereidingen getroffen en vandaag mocht ik de engel zelf in levende lijve ontmoeten. Dat ging niet zonder slag of stoot. Normaal dalen die jongens (zijn het wel jongens?) neer uit de hemel, maar hier moest ik zelf op zoek. Net als Goedweerloper liep ik ook vast in de bush, voordat ik op het idee kwam maar een stukje om te lopen. En daar zag ik gelukkig het licht. Nog niet in de vorm van een engel, maar wel in de vorm van flink wat ijzer, waar sommige cachers die ik ken, toch wel de nodige moeite mee zullen hebben. Het ijzer kan dan gemakkelijk veranderen in een korset, hahahaha. Na deze hindernis lachte de engel mij al van verre tegemoet. Ik heb hem voorzichtig van zijn plekje gehaald, van mijn naam voorzien en weer netjes teruggeplaatst.
BVDMC


traditional2756. DOODLOPEND 7: HOGE MAASDIJK by Geopatra
SmileInderdaad weer een mooie plek die een cache verdient. Dank daarvoor.


multi2755. WINDROOS 3 (IMC no.2 p-nl) by Geopatra
2755SmileHet gebied bij Nieuwkuijk leent zich keurig voor een kompasroos. Dat heeft Geopatra goed gezien. De start ging wat moeizaam. Tijdens mijn zoeken naar de noord-aanwijzing werd ik flink toegeblaft door zo’n uitgelaten hond. Zijn bazin had een goede verklaring: het kwam door mijn pet. Zal wel kloppen, want ik wordt tijdens mijn hunt vaker door de zelfs meest knullige hondjes gezien als een creatuur waar je flink tegen te keer moet gaan. De bazin was overigens wel geïnteresseerd waar ik mee bezig was en voor de zoveelste keer maar weer eens uitgelegd van een soort speurtocht en zo met GPS en leuke plekken en een doosje aan het eind. Ze ging het meteen thuis op internet opzoeken. “Ketsjing dus” riep ze bij weggaan. “Nee, cee aa cee haa”.  “Ohja” “Maar kijk uit, want het is knap verslavend”. Je kent het wel. De gebruikelijke conversatie tussen ingewijden en leken.
Het roosgebeuren heb ik lopend gedaan. Daarbij liep ik overigens nietsvermoedend privé-terrein op. Een gezette en dus gezellige Brabander wees mij hoe ik wel moest lopen en had alle begrip. Daarna een eik zoeken. Om mijn voetjes te ontzien, ben ik toen maar op de vouwfiets gestapt. Maar goed ook, want ten gevolge van een rekenfoutje, iets wat me anders zelden overkomt hum, heb ik toch wel wat extra metertjes afgelegd. Ook bij de eik vraagtekens. Ik miste iets onbekends in de formule. Uit de logs van anderen begreep ik dat niemand hetzelfde probleem had. Dat betekende dus, dat ik de spookrijder was. Heb toen maar gewoon gedaan wat de opdracht was en begreep later hoe het in elkaar stak. Mensen die de cache niet hebben gedaan, zullen niets snappen van mijn verhaal, maar dat is ook de bedoeling. De cache lag er prima bij, hoewel het logboek in de verkeerde box zat. Keurig het logboek ingevuld. Genoteerd, dat ik een TB in de cache stopte en de boel weer netjes verstopt en achtergelaten. Halverwege de terugkeer naar mijn auto een flits. TB niet in de cache gestopt. Dus maar weer terug en alsnog. Pfff, soms word ik heel moe van mezelf.
Bedankt voor de mooie cache.