19-10-2006

Een liefdevolle bijbeltekst, een ongerept bos, een historische plek aan de de Waal, meer rivierenlandschap en twee Flet-caches.

 

multi2754. Stadscache Ravenstein by Flet
SmileBij wp9 ging het mis. Zeker een uur bezig geweest met uitzoeken waar het fout was gegaan. De schuldige bleek een gemeen klein rood bordje te zijn. Daarop stond niet wat ik weten moest. Dat stond wel op een ander gemeen klein rood bordje een meter of 25 er vandaan. Voor ik daar achter was, heb ik 10 rondjes om een woonblok gefietst op zoek naar …WP. Ik ken maar twee betekenissen voor die afkorting: way-point en wildplassen. Hier werd iets anders bedoeld. Het grappige is, dat ik wel op de juiste plek zat met een fout rood-bordje-nummer en daardoor ook een fout telefoonnummer. Maar dat bleek dus later. Met de juiste gegevens was de mysterieuze plek zo gevonden en kon ik eindelijk verder voordat de bewoners van het woonblok een busje gingen bellen of zo. Voor wp7 en na wp9 waren er geen problemen en peddelde ik rustig door het pittoreske stadje, me onderwijl bij elk wp wel suf rekenend, maar dat was blijkbaar de bedoeling van de cache-legger. Na al dat gereken mocht ik uiteindelijk naar de cachelocatie alwaar ik een fraai verborgen cache aantrof. Dank daarvoor.

mystery2753. Hersendeler by Flet
SmileJa, met die hersenkrakers ben je wel even bezig, maar na het oplossen ervan kom je in een mooi gebiedje terecht. Aldaar nog een leuk wandelingetje – wel iets verder dan het icoontje vermeldt – naar de cache-locatie. Ik ben zo vrij geweest er een rondje van te maken, omdat zulks hier mogelijk is en ik dat nu eenmaal prettig vind. De cache was prima, maar voor geocachers heel duidelijk, verborgen. Dank daarvoor.

multi2752. Sprokkelen by GPSedwin
SmileDe start beloofde weinig goeds. Regen en een behoorlijk wolkendichte lucht. Twijfel om wel of niet te gaan. Toch maar naar wp1 gelopen om te kijken hoe de tocht verder zou gaan. Gelukkig klaarde het weer toen op en kon ik mijn vouwfietsje uit de auto trekken om een mooi rondje te fietsen door het rivierenlandschap hier nabij Lent met aan de overkant van de Waal Nijmegen. Lekker rustig op de weg, omdat men het autoverkeer hier heeft uitgebannen. Waarom weet ik niet, maar mij beviel het prima. Na een stevig aantal kilometertjes gesprokkeld te hebben, kon er een cache gegraaid worden. Wel eventjes zoeken, maar dan heb je ook wat. Dank daarvoor.

2751multi2751. Oversteek over de Waal by GPSedwin
SmileEen monument aan de Waal op de plek waar in WO2 een heldhaftige oversteek gemaakt is. Toevallig zag ik in het voorbijrijden naar de cache zo’n veteraan in herkenbaar kostuum gefilmd worden terwijl hij naar de overkant wees. Het zal er wel verschrikkelijk aan toe zijn gegaan. Op het monument stonden ook heel wat namen van slachtoffers. Op zoek naar de cache liep ik eerst een andere kant uit, namelijk die mij logisch leek. Na wat vruchteloos zoeken, de beschrijving nog eens gelezen en gezien dat je pal noord moet gaan. O juist. Toen was het snel gepiept. Dank daarvoor.

mystery2750. Het Welyse bos by TheFamily
SmileHoe is het mogelijk, dat je bij het verkeerd beantwoorden van een der vragen met de op die manier gevonden foutieve coords toch uitkomt bij een bos, waar ook zo’n paal is te vinden? Maar geen aanwijzing. Ik ging de mist in bij vraag b, waarvan ik dacht het antwoord te kennen, maar de bijbel mij iets anders vertelde. Ter plekke maar eens mijn antwoord geprobeerd en inderdaad na ruim 5 kilometer rijden kwam ik aan op de juiste locatie. Daar wachtte mij een wandeling door een vrijwel ongerept stukje bos. Ik houd daar wel van. Slim genoeg mijn laarzen aangedaan, want het gras was kletsnat en mijn hydrofobe sportschoenen werden aldus ontzien. Volgens mij komt er zelden iemand in dit bos, dat zeker een cache verdient. Dank daarvoor.

mystery2749. 1 Corinthiërs 13 - 14 by Team 16
SmileDeze tekst was mij maar al te bekend. Ik heb hem namelijk gebruikt, misbruikt mag je ook zeggen, op het eindexamen HBS in 1965. Ik had de hele tekst uit mijn hoofd geleerd en gedeelten ervan verwerkt in mijn eindexamen-opstel. Verder bestond het stuk uit netjes lopende Nederlandse zinnen, was het beschouwend, maar sloeg nergens op. Zelf had ik ook geen flauw idee, wat ik eigenlijk geschreven had. De commissie zal er wel mee in het haar hebben gezeten, want op de openbare school hadden ze waarschijnlijk dit niet verwacht en dat was juist mijn bedoeling. Van schrik hebben ze me een hoog cijfer gegeven, hahahaha. Natuurlijk geef ik dit hoge cijfer door aan Team 16, dat mij al zat op te wachten. Vanuit de huiskamer werd er hartelijk naar me gezwaaid en even later zwaaide ook de voordeur open en kon ik kennis maken met een deel van het team, dat toevallig thuis was op deze doordeweekse dag. De fraai verborgen cache heb ik even mee naar de auto genomen voor het betere logwerk en om er een TB in te stoppen. Ook na het terugplaatsen van de cache nog even vriendelijk gezwaaid.
BVDMC