07-10-2006

Met Boudewijn gezellig naar het Brabantse land alwaar volop caches werden gedolven.

 

2677traditional2678. DOODLOPEND 10: VEERWAARD by Geopatra
SmileDe afsluitende cache op deze mooie cache-dag samen met Boudewijn. Ook hier weer een mooie plek gevonden door Geopatra. Vooral vanwege de lange thuisrit, mocht Boudewijn de cache graaien, omdat de praktijk bewezen heeft, dat ie daar vrolijk van wordt. Zodoende heb ik de hele terugrit mogen genieten van allerlei mooie verhalen.
BVDLC


traditional2677. DOODLOPEND 6: GEMENT by Geopatra
SmileHelaas was Boudewijn niet verdacht op de schijnbewegingen die Geopatra hier uitvoerde met de hekken. Het ene hek na het andere werd door hem volledig onderzocht ondanks mijn instructies dat er alleen rechts gekeken hoefde te worden. Te langen leste maar eens de GPSr tevoorschijn gehaald om te kijken bij welk hek we nu eigenlijk de cache moesten vinden. Aha, die daar. Snel ernaar toe en triomfantelijk werd de kleine rakker door Boudewijn van zijn plekje gerukt en kon er eindelijk gelogd worden. Het valt niet mee als je vanwege strategische overwegingen je cache-maatje de eer van het vinden wilt laten.
BVDLC


2676multi2676. WILD ENGELTJE by Geopatra
SmilePas enkele dagen later kwam ik een echt wild engeltje tegen, maar dat is een ander verhaal. Deze mocht er trouwens ook zijn. Boudewijn was geheel flabbergasted en met veel moeite heb ik hem weer bij de tijd gekregen. Terwijl Boudewijn zijn hersens pijnigde wat de uitdrukking RR zou kunnen betekenen, rekende ik de cache-coords uit en konden we op weg. Onderweg heb ik hem uitgelegd waar RR voor stond. Hij keek er wel van op, want van die afstandmaat uit de Romeinse tijd had ie nog nooit gehoord. Maar goed, hij is nog jong en moet dus nog veel leren. Zijn lengte kwam trouwens goed van pas bij het graaien van de cache.
BVDLC


traditional2675. BOSSCHE FORTIFICATIES: DE OVERDIJK by Geopatra
SmileEen dijk van 45 kilometer lang rondom Den Bosch! Toe maar. Indrukwekkend. Nu ik de tekst nalees, snep ik het wel. Toen ik met Boudewijn over de Overdijk liep, had ik dus niet door, dat we over een historisch belangrijke dijk liepen. Boudewijn wel, want volgens hem had Napoleon hier ook langs gelopen toen ie terugkwam uit Rusland. Mij kun je alles wijsmaken, dus ik slikte zijn verhaal. Nu weet ik beter.
Tot mijn verbazing liep Boudewijn zo op de cache af en kon gelijk graaien.
BVDLC


2674traditional2674. BETULA MORTUA by Geopatra
SmileOnderweg naar de cache heb ik Boudewijn kunnen uitleggen, wat de titel van deze cache inhoudt. Geen wonder dus, dat ie al van verre de vormen herkende en in gestrekte draf erop af ging. Toen ik even later ook arriveerde, kon ik constateren dat ie niet meteen de juiste locatie had gevonden en flink wat onderzoek had verricht. Na afloop heb ik dus alles weer heel netjes in de oude staat moeten brengen. Dat is gelukt.
BVDLC


mystery2673. Hoe ver is het nog ? by Buitenschoen
SmileAls je ergens van geniet, is de vraag “Hoe ver is het nog?” niet relevant. Sterker nog, het is een vervelende vraag. Als je namelijk iets leuks doet, wil je eeuwig ermee doorgaan. Gelukkig was Boudewijn bij me die geen idee had dat ik een puzzel had moeten oplossen voor deze cache en gewoon begon te zoeken. Het ware geocachisme dus. Terwijl hij het bos aan de overkant omploegde graaide ik de cache die leuk verborgen was. Dank daarvoor.


2672mystery2672. ZoekPuzzel by TheFalcon
SmileBoudewijn en ik hebben de titel van deze cache letterlijk genomen en hebben ons de blubber gezocht. Zoals gewoonlijk had ik de puzzel opgelost en wist dus waarnaar we moesten zoeken. Maar we vonden de juiste niet. Na tig rondjes door het mooie bos waren we compleet dolgedraaid en heb ik een hulplijntje uitgegooid naar 8BG die altijd het hoofd koel houdt in dergelijke situaties. Hij googelde zelfs een mogelijke locatie uit de hoge hoed. Oei, daar waren we vlakbij geweest. Snel erheen en ja, hetwazzem! Eindelijk konden we doelgericht de cache benaderen en graaien. Ik liet de eer van het vinden aan Boudewijn door op de juiste plek van de fraai verborgen cache te gaan staan en wachten tot ie hem vond. Toen dat te lang ging duren, heb ik voorzichtig met de voet een aanwijzing gegeven. Dat hielp en eindelijk konden we loggen. Dank daarvoor.
Uit: TB


mystery2671. De Cachebus by Pentagram
SmileIk ben geen liefhebber van het openbaar vervoer. Boudewijn ook niet, maar toch moet ie elke dag er gebruik van maken. Hij overweegt een brommertje aan te schaffen om zo sneller ’s avonds thuis te zijn. Maar toch, toen we vandaag de cachebus voorbij zagen rijden, konden we het niet laten. Zonder een kaartje te kopen, zijn we stiekem ingestapt en hebben ons naar de cache laten rijden. Ter plekke sneaky uitgestapt en de fraai verstopte cache gaan graaien. We zijn door niemand opgemerkt en best trots op onze “illegale” prestatie. Doe het ons maar na, zou ik zeggen.
In: TB
Uit: TB


2670traditional2670. BOSSCHE FORTIFICATIES: FORT DE PETTELER by Geopatra
SmileKijk, daar heb je wat aan. Boudewijn was hier namelijk eerder geweest en wist zich dat nauwkeurig te herinneren. Auto neergezet. Aan de wandel en tot de ontdekking komen dat de cache aan de overkant van het water ligt. Aangezien Boudewijn geen zin had even over te zwemmen, moesten we wel helemaal omrijden om het probleem van de andere kant te benaderen. Gelukkig ging dat goed. Op de terugweg hebben we kennis gemaakt met de Nederlandse maandkampioen Henri/Hein. Heel leuk.
BVDLC


PS Geopatra. Als ik je verhaal lees van die 45 km lange dijk om Den Bosch, ben ik wel plots een slordige 6.000 werkers kwijt. Hoe zit dat?

 

2669traditional2669. DOODLOPEND 9: ZIJWEG DUO 2 by Geopatra

SmileTerwijl Boudewijn op zoek was naar een hek, las ik in de beschrijving dat hier sprake was van een uitzondering. En dat terwijl ik Boudewijn net had geïnstrueerd over het rechterhekpaal-principe, hetgeen hij bij de vorige cache feilloos had begrepen. Zoals gebruikelijk bij dit type mensen ingeval van een cognitieve dissonantie, nemen zij hun toevlucht tot de fantasiewereld en komen dan met de meest onwaarschijnlijke verhalen naar buiten. Let dus niet op de verhalen van Boudewijn van boeren met trekkers en zo. Pure luchtfietserij. Ik heb geleerd daar verder niet op te letten en gewoon te gaan geocachen. Meestal komt het dan wel weer goed. Zo ook nu. Na te hebben gelogd konden wij via een rustgevende wandeling weer terug naar de auto.
BVDLC


traditional2668. DOODLOPEND 8: ZIJWEG DUO 1 by Geopatra
SmileOnze eerste gevonden cache vandaag. Daar moesten we wel een eindje voor lopen, want het pad is alleen voor auto’s begaanbaar in de fantasie van Boudewijn. Die kent tussen haakjes werkelijk geen grenzen. Waarschijnlijk een gevolg van een recente reis naar Mexico en omstreken, waar de hitte, voedsel en andere omstandigheden hem geen goed hebben gedaan. Natuurlijk, het levert mooie verhalen op, dat wel.
Cache-technisch gezien begon onze dag met een rechterhekpaal alhier en eindigde met een rechterhekpaal een heel stuk elders. Dat is wel bijzonder en niet gefantaseerd. Dank daarvoor.