22-09-2006

Op de terugweg vanaf Groningen links en rechts nog wat meegepikt. Muntendam, Veendam, Wildervank, Gieten, Assen, Hooghalen.

 

2651mystery2651. Catch the cachers by team explorers & honey brown
SmileDe oplossing lag al een tijd klaar en nu op de terugweg van flink wat cachen in Noord-Nederland en aldaar over de grens in Duitsland, was er op de terugweg gelegenheid de cache te graaien. Dat lukte prima. Dank daarvoor. Thuisgekomen merkte ik echter dat ik mijn GPSr kwijt was. Aangezien het apparaat al uit mijn zak viel bij het pakken van de cache, vermoedde ik, dat ie ergens bij deze cache was achtergebleven. Via een melding op het forum is Jan de Behanger de volgende dag gaan kijken en inderdaad, op 2 meter van de cache lag mijn speeltje vrolijk te wachten op een eerlijke vinder. En dat was Jan de Behanger dus. Intussen is het apparaat alweer in bezit van de familie, want weer een dag later is Achtbaangek naar Drenthe gereden en heeft de GPSr weer van Jan de Behanger overgenomen. Zo komt het ding stapsgewijs weer bij me terug. Iedereen bedankt daarvoor.


multi2650. Strijden voor vrijheid -Assen verzet- by team explorers
SmileMooie wandeling langs en door de golfbaan. Er stond wel een heel stel golfers te oefenen op de afslag met emmers vol ballen, maar alleen zij die verder dan 200 meter konden slaan, zouden in staat zijn eventueel mijn plezierige hobby te bederven met een welgerichte klap. Ik hoorde wel zo nu en dan iets vallen, maar dat waren eikels die uit de bomen vielen. Geen gevaar dus.
Zomaar midden in het bos een monumentje voor twee gevallen Nederlanders. Heel apart. Maar wel toepasselijk natuurlijk.
Wel even flink moeten zoeken naar de boom waarnaast de aanwijzing lag. Het pijltje werkte niet echt mee. Ook bij de cache zelf wees ie een andere kant uit, maar de locatie was duidelijk. Dank daarvoor.
Uit: TB


2649multi2649. Arboretum by RHGS
SmileHeerlijk gewandeld op zoek naar aanwijzingen om de cache te vinden. De aanwijzingen waren van hoge kwaliteit en dat mag ik wel. Na de reconstructie wel op het verkeerde been en dus op de verkeerde locatie staan zoeken. Het leek zo logisch, maar er lag geen cache. Na diep nadenken een alternatief bedacht en ja hoor, daar lag ie wel. Dank daarvoor.
Uit: coin


traditional2648. Strijden voor vrijheid-Assen Franse Parachutisten- by team explorers
SmileDat er 700 Franse parachutisten waren geland in Drenthe in WO2 wist ik niet. En dat allemaal aan het eind van die oorlog. Er zijn nog heel veel gesneuveld in het zicht van de vrijheid. Extra triest. Na het bekijken van het monument de cache gaan zoeken en dat was niet lastig. Hij stak behoorlijk boven de grond uit en was dus nogal zichtbaar. Ik ben zo vrij geweest hem iets dieper terug te plaatsen.
BVDLC


2647traditional2647. Strijden voor vrijheid -Assen de muur- by team explorers
SmileOm de hoek onder een grote schaduwrijke boom geparkeerd en daarna de bijzondere plek bezocht. Ik ben in de oorlog geboren en deze monumenten doen me wel wat. Een eenvoudige en doordachte tekst, omdat de tekst zowel slaat op de 7 Nederlanders als de 3 Fransen. In één woord worden ze (goede) vaderlanders genoemd. Hun namen staan er echter niet bij en dat is uitzonderlijk.
BVDLC


traditional2646. TRUCK-CACHE-1 by Onewingedeagle
SmileGelukkig was dit deel van de N33 wel berijdbaar en kon ik de mooi verstopte canister graaien. Dit was mijn derde Truck-cache. Dank daarvoor.


multi2645. De Rietgors by Buterianen
SmileNa de Peerdewaske door naar een andere waterpartij er vlakbij. Gezien de logs over het niet vinden van wp1 en het eventueel nat worden onderweg waar ik geen zin in had, heb ik een andere strategie uitgedacht om de cache te vinden. Dat lukte prima. Ach, soms zit het tegen, soms zit het mee. Gaf me een goed gevoel. Daarbij nog het mooie gebied hier. Dank daarvoor.
Uit: coin


2644multi2644. Peerdewaske by Buterianen
SmileEen verrassend mooi gebied hier bij Veendam/Wildervank. Ik wist niet van het bestaan. Om de gevoelige voetjes wat te sparen heb ik het rondje om het meertje met de vouwfiets gedaan. Dat is wel slim, maar bij wp1 merkte ik dat ik ergens anders onderweg het een en ander had moeten tellen. Lezen is voor mij al moeilijk, laat staan: vooruit lezen. Maar ik was nu wel gewaarschuwd. Dus terug om te tellen. Daarbij wel wat verwarring. Welke eilandjes wel, welke niet (omdat je er niet echt langskomt), of toch allemaal? Ik heb ze maar allemaal genomen en dat bleek goed. Ook bij wp3 wat moeite, maar dat zegt allemaal niets over de cache, want die zit prima in elkaar. Het zegt meer over mij. Misschien een beetje moe van alle emoties en belevenissen hier in het Noorden van Nederland. Bij de cache ging het makkelijker: ik struikelde er letterlijk over. Misschien is dat knopje toch niet zo’n goed idee? Omdat ik mijn fiets als mijn stalen ros beschouw, was ik wel verplicht naar het voorbeeld van de hun paarden wassende boeren 2643vroeger, om mijn vouwfietsje even onder te dompelen in het meertje. Daar knapte mijn ros behoorlijk van op. Hij stond te glimmen van trots en zo hoort het ook. Dank daarvoor.
Uit: TB


traditional2643. Noordoost 6 (Voorheen DreamHunt 05 - The Big Easy)by Twinlife
SmileLogs met veel brandnetels bij deze cache. Ter plekke bleek waarom. Hoe die te vermijden? Daartoe een oude strategie uit de kast gehaald. Van mijn verleden als dammer kende ik nog het omsingelingssysteem genaamd: “Spring-op-de-bealch” dat zichzelf meermalen heeft bewezen. Dus via veld 18 ging ik naar veld 22, vandaar even een tikje terug naar veld 17 en met een flinke sprong meteen naar veld 45 waar de cache lag. Geen brandnetel tegengekomen. Wat een systeem! En een mooie cache. Dank daarvoor. De terugweg verliep in omgekeerde volgorde natuurlijk.