19-09-2006

Een paar series, een nano, wat vogeltjes, een pot goud, een poort, een kindersteen, spanning en een gereedschapskist. Allemaal in het Noorden des lands.

 

2601mystery2601. De Wiek'n (Bonus)- De Zwaan van de 7 bogen by Buterianen
SmileHeerlijke avondwandeling naar de bonuscache van deze bijzondere serie. Deze locatie verdient inderdaad zo’n cache. Helaas kan ik niet veel erover vertellen anders zit ik te spoilen. Wel begin ik iets te begrijpen van de rijkdom van het Groninger land. Tot dusver was mij dat niet zo duidelijk. Terwijl het zonlicht laag over het land scheert, vind ik de cache waar ik hem verwacht. Dank daarvoor en voor de mooie serie waar ik veel plezier aan heb beleefd.
In: coin
Uit: coin


traditional2600. De Wiek'n 3 - Drieling by Buterianen
SmileEen cache tegelijk aan een weg, een wijk en een spoorlijn. Daar ben ik als vrijwillige geocacher naar toe getsjoeketsjoekt. Geen STAR gezien. Maar wel de cache. Dank daarvoor.

2599traditional2599. De Wiek'n 4 - Albert Tjassens by Buterianen
SmileJa, schippers zijn eigenzinnige mensen. Een paar van mijn voorouders hadden ook dit beroep. Alleen wel een eeuw later dan de tijd van Albert Tjassens. En met onwillige schippers is het slecht kersen plukken. Dat weet iedereen. En de sluiswachter/herbergier keek dus lelijk op zijn neus. Zo zijn er veel trieste verhalen uit het veen. In 1825 is half Friesland ondergestroomd na een storm en daardoor een dijkbreuk bij Lemmer. Het zoute water verpeste heel de turfwinning. Een van mijn tamelijk welgestelde voorouders uit Langezwaag was in één nacht straatarm. Ik daarentegen was de koning te rijk met de gevonden cache. Al was het deze keer niet aan een wijk. Dank daarvoor.

traditional2598. De Wiek'n 2 - Swientjestol by Buterianen
SmileArent Aysses, de man met visie voor de toekomst die in 1750 hier een café bouwde, zal toch niet hebben voorzien, dat vlakbij zijn etablissement in 2006 een cache zou liggen. Als ie dat wel had voorspeld, zou ik hem hoger aanschrijven dan Nostradamus. Maar met het tolheffen zal ie lekker verdiend hebben en daar ging het hem om. Mij ging het om de cache en die had ik snel in handen. Dank daarvoor.

2597traditional2597. De Wiek'n 9 - Het meisje met de zwaan by Buterianen
SmileEen prachtige zwaan en een nog schoner meisje wachtten mij op en waren zeer nieuwsgierig of ik de cache kon vinden. Ik heb ze zwaar moeten teleurstellen. Gelukkig waren er geen dreuzels, zodat ik vrijuit kon scharrelen tussen het lover en zo. Maar zonder spoilerfoto vond ik geen cache. Barny gebeld. Daar heb je echt niets aan. Hij beweerde deze cache bij de cache-legger thuis te hebben gelogd. Alsof dat ook al geldt. Hij had dus geen idee waar de cache zou moeten liggen. Hij wist wel de thuiscoördinaten van de cache-leggers door te geven. Ik ben er nog even heengereden, maar zag niemand thuis. Toen een slimme zet gedaan, want het was mij opgevallen dat ik op de loglijsten van deze serie steeds vandaag de naam wilp zag opduiken. Die dus gebeld en daar had ik wel wat aan. Hij gaf me goede tips en bij het terugkomen bij het wonderschone duo had ik nu de cache redelijk snel in handen. En weer een aanwijzing voor de bonuscache. Dank daarvoor.


traditional2596. De Wiek'n 5 - de Beweging by Buterianen
SmileHier bij het Grevelingse kanaal vlakbij Eexterveen kon ik het natuurlijk niet laten. Zo’n mooie door een kunstenaar geschapen kans. Omdat ik een paar daagjes uit logeren ging, had ik flink wat kleren meegenomen. Die heb ik allemaal even geshowd over het plankier van de catwalk lopend op mijn karakteristieke esthetische wijze. Niet dat er veel belangstelling voor was, maar het gaat om het idee van de beweging. Ik zeg niet veel belangstelling, eigenlijk geen, want een grijswitte kat die verbaasd langsglipte tel ik niet mee. Onderwijl pikte ik natuurlijk wel even de cache mee. Dank daarvoor.


2595traditional2595. De Wiek'n 6 - Brugwachter by Buterianen
SmileHet lijkt me niet prettig meer wonen voor de brugwachtster met zo’n hei-installatie voor de deur. Voor mij was het ook niet prettig, want naar de volgende cache die eigenlijk vlakbij ligt, moest ik kilometers omrijden. Het was mij een raadsel wat hier net buiten Annerveensche-kanaal gewrocht gaat worden. Een nieuwe brug? Een aquaduct? Een fly over? Of wordt er gewoon een mooie verkeersdrempel geconstrueerd? Vragen dus. Waar de cache lag, was geen vraag. Dat was een helder antwoord. Dank daarvoor.

traditional2594. De Wiek'n 7 - Kiek op Kiel by Buterianen
SmileEn ja hoor, weer een kunstwerk. Valt mij toch op hoeveel kunst er in de provincie Groningen op straat is te vinden. Volgens mij veel meer dan in bij voorbeeld Friesland. Ik kreeg er zelfs diepzinnige gedachten van. En dan moet je oppassen met mij! Misschien is de conclusie dat Groningers meer individualisten zijn dan Friezen. Reden ook dat behalve de Zuidlaarder Markt er geen event van de grond is gekomen dat vergelijkbaar is met de Elfstedentocht, het kaatsen van de PC in Franeker, het fierljeppen in Winsum, het jaarlijkse Skûtsjesilen. Ik noem maar wat op. Het was erg stil bij het kunstwerk, zodat ik niet heel goed hoefde te bekijken… Dank daarvoor.

traditional2593. De Wiek'n 8 - Börkomnij by Buterianen
SmileNa flink wat tijd verprutst te hebben bij nummer 9, eerst maar naar nummer 8 in Borgercompagnie gegaan in de hoop op meer fortuin. Dat was gelukkig het geval. Slechts één zeer traag langswandelende  hondenuitlatende dame, maar daar lach ik om. Zonder dat beide het merkten de brug uitvoerig gefotografeerd en onderwijl kassa. Ja, ik begin het vak van geocacher al aardig te leren. Dank daarvoor.

2592traditional2592. De Wiek'n 1 - De veenarbeiders by Buterianen
SmileVan nummer 10 ging het naar nummer 1. Vanwege voortdurend langskomende dreuzels heb ik het kunstwerk behoorlijk lopen bekijken, fotograferen, nog eens bekijken, nog maar een foto, enz. Op het juiste moment toegeslagen. De kunstenaar bedankt voor het mooie plexiglas tafereel en de cache-leggers voor de cache.

traditional2591. De Wiek'n 10 - de Kainstobbe by Buterianen
SmileVolgens het bord waren er allerlei lekkernijen te koop, maar ik had andere dingen te doen. De Buterianen hadden langs de wijken tussen Wildervank en Gieten maar liefst 10 caches verstopt en aangezien ik vanaf de oostkant het wijkengebied inkwam, begon ik met nummer 10 die ik om 14.55 te pakken had en ik wilde graag de serie afmaken vandaag. Pas om 19.25 had ik de erbij behorende bonus te pakken, dus het is net gelukt voor donker. Deze was overigens niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

traditional2590. Verhalen over Onstwedde 1-De zeug van Meul'npoale by Lutjeboer clan
SmileHet bruggetje hedentendage ziet er een stuk steviger uit dan dat uit het reddingsverhaal. Hier durfde ik wel overheen met mijn 1000 kg zware stier. Het verhaal met het varken deed mij denken aan mijn grootvader Douwe die wagenmaker was in Winsum (Fr) en wel van een grapje hield. Hij bood “spontaan” eens aan mee te helpen met het varkens uitladen. Tussen zijn vingers had hij een scherpe pin verborgen, waarmee hij opzettelijk één van de varkens flink in de achterham stak. Het beest schoot gillend vooruit en was niet meer te houden. Het “leuke” vond mijn opa, dat nu het hele dorp achter het losgebroken varken aanrende. Overigens hoefde hij daarna nooit meer mee te helpen met varkens uitladen.
Hij was ook een uitstekend knutselaar. Gouden handjes dus. En de Buterianen doen niet veel voor hem onder. Dank daarvoor.

2589traditional2589. Gòlden Raand 3 "Dal van de Ruiten A" by uneswido
SmileEn alweer zo’n prachtige plek in het Groningse land met een gouden randje. Leuk wandelingetje naar de cache die ik tamelijk onbedekt aantrof. Ben zo vrij geweest gebruik te maken van een verse molshoop om een flinke hoeveelheid van het opgeworpen zand/aarde met beide handen op te scheppen en vervolgens over de cache te dumpen. Natuurlijk wel nadat ik gelogd had. Ik ben namelijk minder dom dan ik er niet uitzie. En dat allemaal terwijl de Ruiten A zich om mij heen meanderde als ware het een boa constructor. Dank daarvoor.


traditional2588. Gòlden Raand 4 "Holle Beetse - Vennekampen" by uneswido
SmileEn alweer zo’n prachtige plek in het Groningse land met een gouden randje. Het was heerlijk rustig bij de meertjes en daar houd ik wel van. Bovendien werd het net droog, nadat ik bij de vorige cache praktisch was weggeregend. Ik was nog even bang gezien de vorige logs dat ik lang zou moeten zoeken naar de cache, maar dat viel erg mee. Dank daarvoor.

2587traditional2587. Nano Nano by kipchen
SmileVanwege de regen heb ik met dubbele warp-snelheid de Nano Nano gegraaid. Ik had wel behoorlijk moeite om met mijn gevoelige vingers het geval te openen. Mijn voorgangers waren denk ik van het zware kaliber en wisten niet dat ik na hen zou komen. Het was dus wilp, een naam die nog vaak zou opduiken op de loglijsten deze dag. Na het loggen in de auto opnieuw met dubbele warp-snelheid de Nano Nano teruggeplaatst.
BVDLC

traditional2586. Groenling by kipchen
SmileOoit geprobeerd deze Groenling te ontmaagden. Daarbij kreeg ik nog hulp van Traanbok, maar het hielp niet. Later bleek dat Kipchen een beetje kippig was geweest met het noteren van de coördinaten. Nu opnieuw in de buurt, maar die Groenling is al lang niet groen meer, dus moest ik het doen met een zwaarbevlekt beest. Ik weet, het klinkt wat negatief en misschien kan ik volgens Kipchen de boom in. Toch vol goede moed aan het karwei begonnen, terwijl regenbuien zich openbaarden, terwijl de weerlieden mooi weer hadden voorspeld, terwijl ik door het bos fietste, terwijl de GPS-ontvangst belabberd was, terwijl ik vrolijk zong van het vogelijn op groenen tak, terwijl het steeds harder begon te regenen en terwijl ik een vreemde constructie maar niet werkend kreeg en met hulpstukken mijn woede uitte en uiteindelijk ik mijn zin kreeg. Dat wil zeggen de cache. De regen bleef. Ook op de terugweg. Maar die Groenling had ik te pakken en daar ging het om. Dank darvoor.


traditional2585. Roodborstje by kipchen
SmileIk heb eerst even afgewacht toen ik was komen aanrijden, of er op mijn autoraam getikt zou gaan worden. Helaas niet. Misschien tikken roodborstjes alleen op ramen van huizen? Dus toen maar op weg gegaan. Op de fiets, want ik wilde proberen 3 caches in dit bos te verschalken. Alweer helaas. De regen zat mij dwars. Na de Groenling ben ik naar de auto teruggesprint, zonder de Vuursalamander te bezoeken dus. Maar eerst heb ik het Roodborstje bezocht. Vond ie leuk. Ik was zeer welkom. Gezellig een bakje 2584gedaan, een praatje gemaakt, tikkertje gedaan en toen was het tijd om verder te gaan. Hartelijk afscheid genomen. Dank daarvoor.

mystery2584. Een pot met goud by debendevanvier
SmileJa dat willen we allemaal wel. Ik zeker. Dus als de wiedeweerga thuis alle gegevens opgezocht. Als fanatiek boekenverslinder was dat voor mij niet zo moeilijk. Met de juiste gegevens kon de goudjacht worden begonnen. Zoals je weet moet je daarbij figuurlijk gezien flink je ellebogen gebruiken, anders gaan anderen er met de buit vandoor. Dus wat wapentuig aangeschaft om mij te verdedigen tegen gouddieven en zodoende vol goede moed op weg. De situatie ter plekke viel erg mee. Alleen een vrouw met een hondje en die zagen er beide niet gevaarlijk uit. Maar je weet nooit. Dus behoorlijk op mijn qui vive de goudcache gedolven. Zag er prachtig uit. Dank daarvoor. Ik voel me nu een rijk man.

 


traditional2583. Poort van Drenthe by Team Dauwtrappers
SmileZo, dat viel nog niet mee! Nou ja, eigenlijk wel. Ik ben niet duidelijk, merk ik. En het begon zo mooi met een leuke wandeling naar het “kunstwerk” in de buurt van Emmen. Tenminste in Drenthe vinden ze dat kunst volgens de bordjes. Heuveltje op en heuveltje af. Je kunt er ook langs lopen op het vlakke, maar dat is flauw natuurlijk. Bij het “kunstwerk” aangekomen, eerst even moeten bijkomen van bewondering, hum en toen meteen aan het werk. De munitiekist zat namelijk een beetje klem, dus moest ik het “kunstwerk” aan één kant een beetje optillen. Dat had ik beter niet kunnen doen. In no time begon het gesodemieter. Letterlijk dus. Nog blij dat ik niet één van de brokstukken op mijn gevoelige tenen kreeg. Snel om me heen gekeken, of iemand getuige was van deze ellende. Volgens mij niet. Nog sneller de boel weer opgebouwd waarbij ik helaas niet precies wist welke steen waar hoorde. Toch mocht het resultaat er zijn. Ik verbeeldde mij zelfs dat kunstzinnig gezien het “kunstwerk” aan waarde had gewonnen. Er zit nu meer spanning en meer gevoel in als je het mij vraagt. En de autochtone Drenthjers zullen het verschil waarschijnlijk niet zien. Voor de zekerheid heb ik even een fotootje gemaakt, zodat men het zelf kan checken.
BVDMC

2583a2583b


multi2582. Kindersteen by GeoDocNL
SmileMaar goed dat ik besloten had tussen het traditionals graaien door ook eens een korte multi te doen. Dat gaf mij de gelegenheid tot een reddingsactie. De munitiekist lag namelijk helemaal open en bloot klaar voor de eerste de beste dreuzel. Heb hem dus netjes toegedekt na het loggen.
Leuk idee trouwens met die foto’s. Heb die oude beuken dus heel goed moeten bekijken. Desondanks bleef één foto voor mij verborgen, maar het eindcoördinaat kon ik toch herleiden gelukkig. Dank daarvoor.


2581traditional2581. Onder Hoge Spanning! by Fraggle-team
SmileReigers en aalscholvers hebben hier ook ontdekt dat het hier goed toeven is. Voor de visjes is dat natuurlijk minder leuk. Ze hebben het sowieso al moeilijk met de omleiding, waarbij de bouwers van het systeem volgens mij bovendien hebben vergeten duidelijke omleidingsroutebordjes voor de geplaagde schepselen te plaatsen. Heb je als intelligente vis eindelijk door hoe je moet zwemmen, komt er zo’n struikrover om je te leren vliegen.
Ik was blij dat ik voor dit wandelingetje langs de Vecht mijn laarzen had aangetrokken. Het lange gras onderweg was kletsnat. De cache was volgens mij in prima staat. Dank daarvoor.


traditional2580. The NetWare Toolbox Overijssel, Netherlands by RobBastiaansen
SmileTomTom begon met een verkeerde aanvliegroute. Na kilometers zandpad eindigde de rit voor een gesloten slagboom. Er zat niks anders op: het hele stuk terug en langs een andere kant opnieuw proberen. Niet geheel en al volgens de geldende verkeersregels een leuk plekje gevonden voor een vroeg ochtendwandelingetje. Om kwart voor acht was de cache in the pocket. Dank daarvoor.
In: TB