12-09-2006

Allerhand Limburge volksliederen op de terugweg naar huis. Ook in Brabant het een en ander meegepikt.

 

traditional2569. NfpW Waldo by wilp
SmileOm op de terugweg naar Delft zo rond 6 uur de files rond Eindhoven te ontlopen een alternatieve route door TomTom laten kiezen met als richtpunt  de schone plaats Lennisheuvel. Niet zomaar natuurlijk want wilp heeft er een cache geplaatst. Bovendien moest er onderweg gedineerd worden met de meegebracht lekkernijen. Dat schijn ik ergens bij Oirschot te hebben gedaan op een doodlopend bosweggetje dat ik plots uit mijn ooghoek ontwaarde. Aangekomen bij de brug van Waldo, zat daar een visser. Die heb ik dus flink om de tuin moeten leiden. Gewoon de toerist uithangen, veel foto’s maken, rondlopen, de brug bekijken en onderwijl de cache graaien. Ach, ’t is een bepaalde routine. Er zat zowaar een coin in de canister. Die heb ik dus meegepikt.
BVDLC 

2568multi2568. Hole 19 by Tobo01
SmileNa een paar daagjes Roermond en omgeving op de terugweg naar Delft gezocht naar een geschikte multi. De keuze viel op Hole 19 in de buurt van Leende bij Eindhoven. Jammer dat dit terrein niet is omgetoverd in een golfbaan. Dus geen prachtige onnatuurlijke greens met vlaggetjes erop, geen prachtige bunkers met mooi ongerept zand, geen tees om met forse meppen het balletje over de eveneens niet aanwezige van geboomte ontdane banen te jagen. Niets van dat al. Jammer ook voor de mannetjes met de prachtige geruite broekjes en kleurige petjes en stokjes in de hand. Nu zie je alleen maar bomen, bospaden en een stuk heideveld. Daar moest ik het dus mee doen. Maar wat er overheen en langs gelopen van wp naar wp. Lukte overigens prima. Maar je mist toch echt dat leuke golfsfeertje. Na een kilometer of 5 had ik het wel gehad en trof de emmer op de verwachte plaats aan. Er zaten geen golfballen in…
BVDMC

traditional2567. Ooldergreend by Ruud4d & Team_MaJu
SmileDe stip had ik al eerder op de kaart zien staan tijdens mijn Rondjes Water, maar toen zat ik aan de verkeerde kant om te starten. Nu er speciaal heengereden na het Rondje Puzzelen. Ter plekke zag ik dat de cache ook per fiets was te doen en om mijn voetje te ontzien dus dat vehikel maar weer gepakt. Was goed te doen. Het laatste stukje weliswaar wat moeizaam. Onderweg weinig ongerechtigheden waargenomen. De cache is wel overduidelijk aanwezig. Hopelijk gaan de muggles er niet mee aan de haal. Overigens wel een heel mooie plek met prachtig uitzicht. Vanwege het mooie weer was het tamelijk druk op het water.
BVDMC

mystery2566. Puzzel 10: Mastermind by Duvelkes
SmileIn 't bronsgroen eikehout nachtegaal dae zungt…
Met het Limburgse volkslied in mijn hoofd werd de laatste micro gegraaid. Dank daarvoor. Het was volbracht. De puzzelbonus komt nog wel een keer als ik weer in de buurt ben.
En verder door het Limburgse land terug naar de auto alwaar ik  om ongeveer 2 uur arriveerde.
Dank voor de mooie puzzelserie en bijbehorende fietstocht.

mystery2565. Puzzel 09: Woordzoeker by Duvelkes
SmileOde aan 't Remunjse glaeske beer…
Fietsen in een stralend zonnentje maakt natuurlijk dorstig en in Roermond lonkte het bier. Nog even doorzetten dus. De caches werden steeds makkelijker te vinden. Zo ook deze. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar de laatste.

mystery2564. Puzzel 08: Tangagram by Duvelkes
SmileEs veer det zegke doon veer det, sjlaon de nagel op de kop…
En zo is het maar net. Tijdens het graaien leek het of ik met mijn linkerbil brandnetels raakte. Onderzoek leerde dat zulks niet het geval was. Vanwaar dan die prikkelende jeuk? Plots ook pijnlijke jeuk aan de rechterbil. Wat was hier loos? De theorie was snel geboren: mieren. Natuurlijk tijdens mijn lunch bij nummer 07 via mijn broekspijp binnengedrongen en zaten nu min of meer gevangen. Ik ben een maïsveld ingerend voor de noodzakelijke camouflage en heb een leuk stripnummertje opgevoerd. Daarna kon ik weer gewoon door zonder ongemak.
En verder door het Limburgse land naar nummer 09.

mystery2563. Puzzel 07: Somsudoku by Duvelkes
SmileIch höb ein sjruufke los, waat mot ich noe beginne?...
Bij mij leek ook wel een steekje los, want hoewel de ene kant mij interessanter leek, ging ik op grond van de hint de andere kant onderzoeken. Een kwestie van links en rechts die relatief is. Want van waar bekijk je het? Overigens was het lunchtijd, dus ik heb mij hele rugzak onderste boven gekieperd en heb mij volgepropt met allerlei meegebrachte lekkernijen, zoals een broodje met cervelaatworst, een banaantje, een plak koek en een flesje dubbel fris. Daarna uitgebreid zitten suffen op het bankje het leven overdenkend en zo. Maar de plicht riep en toch maar weer opgestapt.
En verder door het Limburgse land naar nummer 08.

mystery2562. Puzzel 06: Schatzoeken by Duvelkes
SmileJao op de hook in 't kefeeke, dao wirt neet op ein oer gekeeke…
Als je zoals ik op je gemak door dit gebied peddelt, dan kijk je niet op een uurtje. Daar hoef je dus niet voor in het café te zitten. Ik kwam wel op een mooi hoekje terecht trouwens waar vele fietsers even rust namen. Gelukkig letten ze nauwelijks op mij. Heb gedaan of ik bomendeskundige was. Veel ingespannen naar de boomkruinen turen en onderwijl graaien dankzij de goede hint. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 07.

mystery2561. Puzzel 05: Geocachers by Duvelkes
SmileDe sjoonste kaerels in oos Limburg heite Jan…
Laten we de prachtige boom alhier dan ook maar Jan dopen. Jan stond er heerlijk rustig bij terwijl ik mijn werk deed. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 06.

mystery2560. Puzzel 04: Woordwaarde by Duvelkes
SmileIch waar les örges in Remunj op eine bal aan ’t danse…
Jaaah, een orgie! Weliswaar niet meer in Roermond, maar op een leuk plekje een eindje van de weg verwijderd. En als er een orgie is, dan is deze jongen der gegarandeerd bij. Zoals nu. En flink kunnen toegeslaaan. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 05.

mystery2559. Puzzel 03: Japanse Puzzel by Duvelkes
SmileLoeënde klokke versjterke de bandj…
Gelukkig mar dat de klokken lekker loeiden, want zo kon ik de weg vinden naar nummer 03. Nogal wat zig zag moeten rijden, maar uiteindelijk kwam ik op een leuk weggetje terecht, dat mij naar de cache voerde. Een heel andere locatie dan de eerste twee. Maar ik houd wel van afwisseling, dus dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 04.

mystery2558. Puzzel 02: Kijkgoed by Duvelkes
Smile‘t Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag…
En dat was vandaag. Klein stukje fietsen naar nummer 02. Het vinden van de cache ging hier al sneller dan bij nummer 01. Ik begon al feeling te krijgen voor de verstoptechniek van de Duvelkes. Maar wel omdat de hint nogal duidelijk is. En daar houd ik wel van. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 03.

mystery2557. Puzzel 01: Rekenpuzzels by Duvelkes
SmileWie sjoên ôs Limburg is…
Dat moest ik vandaag met eigen ogen zien. Start en finish in Roermond. Auto bij de kerk. Op de vouwfiets gesprongen om de puzzelroute af te leggen. Vertrokken om een uur of 10 met strakblauwe lucht en heerlijk fietstemperatuurtje. Voor deze hoefde ik niet ver. Maar geen cache te bekennen. Hint bekeken. Maar eens een meter of 50 verderop gaan kijken en ja daar moest het wel zijn. Niet lang daarna de eerste succesgraai van de dag. Dat gaf hoop. Dank daarvoor.
En verder door het Limburgse land naar nummer 02.